32
60 és 90 perces kazettákról MP3-ba
-
deninho #32 w7-em van. megnéztem a beállításait és minden rendben van, elfogytak az ötleteim sajnos. de köszönöm segítséged, lehet, hogy semmi sem segít =) -
#31 1. Kerítsd elő a Windows hangerő-vezérlő-pultját (a Tálcán jobb alsó sarokban dupla bal kattintás a hangszóró ikonra; vagy a Start menü/Futtatásba írd be sndvol32, majd kattints az OK gombra; vagy Start menü/Minden program/Kellékek/Szórakozás/Hangerőszabályzó)
2. Keresd meg a megjelenő ablakban a Mikrofon csatornát, és húzd fel a hangerejét, illetve ugyanennél a csatornánál az Elnémítás négyzetből vedd ki a pipát.
Ha nem találnád, akkor ugyanebben az ablakban válaszd a Beállítások/Tulajdonságok menüpontot, a Hangerő beállítása legyen Lejátszáshoz, a következő hangerőszabályzók megjelenítése résznél meg a Mikrofon legyen bejelölve, majd nyomd meg az OK gombot - ekkor már meg kéne jelennie. -
deninho #30 hello, azt szeretném kérdezni, hogy ha cd-s kazettás rádióról akarok PCre felvenni hanganyagot, akkor miért nem hallom a hangszórón ami megy a kazettán ? a deckbe a fülhallgató helyére dugtam a jack-et, a másik végét a gépem mikrofonbemenetébe, és a hangszóró a helyére van dugva... nem tudom a megoldást, aki igen, legyen olyan kedves írja le, egy sörre meghívom !!!!!! =) előre is köszönöm. -
#29 Köszi :) -
rumkola #28 ragaszd be a kazetta alján lévő kis lyukakat....cellux vagy akár papírzsepi darabbal tömd be :) -
#27 ák --> ak -
#26 Üdv! Én ugyan azt szeretném amit a topik nyitója csak pont fordítva. Már ott elakadtam hogy nem tudom lenyomni a kazetta lejátszó record gombját, se üresen se kazettával. A play gombal együtt sem, elég régen csináltam már ilyet, talán kifelejtettem valamit? Vagy csak rákúrták egy record gombot dísznek? -_- -
praksi #25 olyan parancsot kéne keresni, hogy "Reduce hum", vagy "Reduce Noise" (a GoldWave-ben ilyen lehetőségek vannak, a Soundforge-ot nem ismerem) -
takacs86 #24 Sziasztok!
Kazirol atvettem mp3ba, de nem sound forge-al, utolag h lehet az alapzajt kiszurni sound forge-al? -
#23 Nekem pl az összes kazim dolbys volt.. anélkül soha nem vettem fel semmit.. a műsorosok is. -
#22 (Persze ha van dolbyd használd!) -
praksi #21 na, egy Deep Purple albumot felvettem, szerintem egész jó lett, bár egy kis sistergés érződik rajta, ahol tudtam, levágtam... -
praksi #20 na, szereztem sztereó kábelt, most tölötm az akksikat :-D -
#19 www.letoltes.com ról a CDex et ajánlom, teljesen free, nincs benne semmilyen zavaró dolog.
a CD meghajtó analóg hang kimenetét alaplapi csatlakozóra szokták dugni, nem pedig kintre :)) -
#18 ha *.cda kódolású (van másmilyen is?) akkor ez is megteszi easy cd-da extractor, amúgy mp3.lap.hu és ott középen kicsint lentebb van olyan oszlop hogy grabberek. -
praksi #17 mármint audio cd-ről?
egyszerű, keresel egy grabber programot, az [origo] szoftverbázisa tele van ilyenekkel. én a NeoAudiot tudom javasolni, ingyenes, bár tele van ad-ekkel.... -
BomBa #16 Hello!
Lehet, hogy nem ide illik, de had kérdezzem meg. Nemtudjátok hogy cd-ről hogy lehet mp3-ba átvenni a számokat?
Amúgy lehet hogy béna vagyok, de a hangkártyámnál 3 bemenet van és egyikre sincs line-in írva. Az a bemenet lenne, ami nem a mikrofon és nem a hangfal? :)
Írjatok!
BomBa -
#15 Total Recordert ajánlanám!Dc++-ról szedtem le. -
#14 Már csinátam ilyet,megoldhatóPs2-ről szedtem le zenét.Egész jól szól! -
#13 Ez így van, digitalizálásnál kicsit sem lehet nagyobb a jelszint a megengedettnél! A walkman hangerejét állítsd kb 3/4edre a számítógép bemenőpotiját meg állítsd a program jelszintmérőjéhez. (A pirosba ne menjen!)
A sztereósításról meg annyit h azt Te is megtudod csinálni (nem lesz sztereo, csak nem fájdul meg tőle a fejed..), az egyik oldalt kb 20-25ms-mal késlelteted. Ennyi. -
#12 ja meg ne bízzál abban hogy hát majd utólag zajt szűrünk rajta, és akkor jobb lesz... -
#11 a felvételkor a jelszintre nagyon figyelj!!!
szal mindíg csinálj egy próba felvételt, és játszd vissza, majd állítgassál újból.
én már jártam meg hogy realtimeban nagy jó volt a "visszahallás", ( mivel olyankor nem lesz bedigitalizálva a jel, hanem a hk. csak átengedi magán.. )!!!! -
praksi #10 hát nem tom, én hallottam már kaziról grabbelt zenét, az nagyon jó volt -
Roll #9 Nem a szerencsén múlik. A kazettából soha nem lesz jó minőség, (főleg ha még másolt is).
Meg gondolom neked sincs valami méregdrága hangkártyád. -
praksi #8 hátööö...
meg lehetne úgy is oldani, de rengeteg szemét alakkal találkoztam már a DC-n.... hátha több szerencsém lesz mint neked :-D -
Roll #7 A kazettán lévő számokat nem tudod netről beszerezni?
Én már csináltam ilyet, és a minősége nem lesz nagy szám. -
#6 hát jack-jack
mindkét vége olyan legyen, mint amilyen a fülesednek van. -
praksi #5 ühüm....
kábel az milyen legyen? -
#4 bármi jó, ami a kazettán lévő jeleket audio jellé tudja alakítani.
A walkman is jó, csak tápról adj neki áramot, amíg másolsz, vagy jó elemekkel, mert ha merül, akkor belassul -> szar lesz a felvétel.
A sztereó meg alapkövetelmény, bár ezek a programok már tudnak monó jelből sztereót varázsolni. -
praksi #3 köszi!
a magnó helyett sztereó walkman is jó? -
#2 türelem :)
komolyabban:
1 magnó, 1 kábel, 1 hangkártya, 1 szoftver
Olyan magnókábel kell, amit a hangkártya line-in bemenetére tudsz kötni (nem a microphone-ra)!
Szoftvernek meg pl. Goldwave, vagy Sound Forge-ot javaslom.
Egyszerűen átjátszod, a progin meg beállítva felvételi szintet felveszed, majd elmented mp3 formátumba, ennyi...
Bár, ha nem ritkaságokról van szó, érdemesebb inkább a DC-ről, vagy a Soulseekről levadászni őket. -
praksi #1 Hali!
Itthon van jó pár kazettám, és szeretném felvenni MP3-ba. Mi kell hozzá? úgy értem, h kábel, meg lejátszó ok, de egyéb más szoftver, stb?
(bocs ha van ilyen topic, én nem találtam)