50 vagy 100 hz-s televíziót? HD ready?

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez igaz. Az 50ezer forintos (nem tudom, most mennyi, 98-ban annyi volt) daewoo tv-n néha iszonyú zavaró tud lenni a vibrálás, fõleg, mikor valami felirat van, és el kéne olvasni...Háát, érzem, hogy csak úgy remeg a kép... A 100 Hz-es Lg tv-nél meg nincs ilyen gond... Bár igaz, annak ára is volt...

Stranger
Na és mi a TV-d típusa? típusszám érdekel.

Gigabyte P35 DS3, Intel E2180@2500, 2GB DDR2@1066, Inno3D 9600GT 512MB

Stranger
Csak 100 hz-eset szabad vanni. Az elmosódás gyorsabb mozgásnál már csak néhány típusnál jelentkezik, pl régebbi JVC-knél.
Nem kell annyira sztárolni se a Sonyt se a Panasonicot.

Sony TV-kbõl átlagban 10-bõl 1-2 darabot visszahoznak a legkülönbözõbb hibákkal. A Sony gyakorlatilag semmilyen készülékben (TV, hifi, házimozi) nem jobb a többi márkánál, viszont drágább. Ha valaki bejön hozzánk és elkezdi sztárolni a Sonyt, meg hogy neki minden cucca Sony, hááát jót röhögünk rajta az biztos.

A Pana tévék jóval megbízhatóbbak, több garancia is van rájuk (2 év), viszont szerintem nincs a legszebb képük.

Samsungokkal sok baj nincs, bár nem igazán jobbak semmiben sem a többinél, teljesen átlagos. LG jobb egy fokkal, bár a színei elég természetellenesnek hatnak. Ennek ellenére nagyon jó és megbízható TV-k.

150 ezer alatti 100 hz-s TV-k közül szerintem JVC-t érdemes venni. Nálunk 130 ezerért van, megbízhatóak és szép képük van. Ezeknél már megszüntették az elmosódást. Van benne egy képjavító áramkör, megszünteti a jel gyengeségébõl vagy rossz minõségébõl adódó zajt, azaz a szemcséket. Viszonylag rossz jelnél is teljesen nyugodt zajmentes képe van.

Amit igazán csak ajánlani tudok az a Philips Pixel Plus TV. ISZONYAT! Képminõségben még nem láttam hozzá hasonlót, Igazából DVD-nél érezni a különbséget, tényleg olyan mintha lemászna a képernyõrõl.
Már árban sem olyan húzós, most van egy 72 cm-es Philips Pixel Plusos TV-nk 200 ezerért, ajándék philips divx dvd-vel+TV állvánnyal.

Ha van rá pénzetek szerintem mindenképp a Pixel Plus mellett maradjatok, ha láttok valahol ilyen TV-t mindenképp DVD-vel nézzétek meg.

Glpetyus
Ezt egy "hozzáértõ" honlapról szedtem le...EZ az igazság nagyjából...

Glpetyus
50, vagy 100Hz-es TV-t vegyek ?
Ez ismét egy fogós kérdés, elõtte nem árt néhány dolgot tisztába tenni. Mi is az a 100 Hz? Normál TV-kben a képváltási frekvencia, azaz a másodpercenként megjelenitett egész képek száma 50. Az emberi szem ezt a frekvenciát már állandó képnek látja, azonban a villogás még igy érzékelhetõ, de csak inkább úgy, ha össze tudjuk hasonlitani egy mellette lévõ 100 Hz-es TV-vel, és az emberek többsége, fõleg az idõsebbek, ezt a különbséget nem érzékelik. A 100Hz-es TV-nél ez a képváltási freki 100Hz, azaz a megjelenitett képek száma 100/másodperc. Igy egy nyugodtabb vibrálásmentesebb képet kapunk, mert ezt a frekit az emberi szem már egyáltalán nem "látja". A 100 Hz TV-nek igy nem jobb képe lesz, csak kevésbé villog. A digitalizálás egyébként általában a képfelbontás rovására megy. Persze azért összességében a 100Hz TV-nek jobb képe van, de egy jó 50Hz TV mellett csak a kevésbé villogó kép észlelhetõ. Merõ tévhit az, hogy a 100Hz TV a szemet kiméli, és igy idõseknek majd nem megy tönkre a szeme, mert arról a tényrõl senki nem beszél, hogy igaz a vibrálás kisebb, de ugye a nagyobb freki miatt a kibocsájtott röntgensugárzás megnõ, és a szemet fõleg ez kárositja nagyon. Tehát emiatt a gyártók által terjesztett humbug miatt, hogy a szemet kiméli, kár több pénzt áldozni rá, mert ugye ez a drágább természetesen, nem véletlen, hogy mindenhol ezt beszélik rá az emberfiára. Élettartam: fontos tudni, általában a 100 Hz TV-k élettartama rövidebb, mint 50 Hz társaiké, a bonyolultabb mûködés, és a nagyobb üzemi hõfok miatt. A képcsõ is kevesebb ideig birja a nagyobb igénybevétel miatt. Rövidebb élete során általában többször romlik el, és sokkal drágább és nehezebb javitani is.

Bucser
Nekem már a 80 hertzes monitor kép és az 50 herzes tv közti kép közti különbség is zavaró... És nem véletlenül találták ki a 100 herzes TV-t... kisebb a látóideg terhelése...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Glpetyus
Most is örülök,hogy 120 ért jó 50-est vettem és nem vmi tré 100-ast....

Stranger
Hát jól átvágtak az tuti. Én mûszaki eladó vagyok és hidd el, hogy nagyon is jól tudom hogyan lehet befolyásolni az embereket. Én is bármikor átbeszélnélek egy 50 hz-es TV-rõl egy 100 hz-esre, vagy fordítva. Ja és még örülnél is utána a TV-dnek.

Geeryy
nekem is befájdul az 50hertzes tv-tõl a szemem,szvsz 100.
fõleg ha vannak gyermekeid.ne nezze egesz nap a tv-t de ha odmegy legalabb nem fajduljon meg a feje.ja es olyan 160k körül szerintem is van eleg jo 100-as tv.

Persze. Ha összegyűjtesz egy azonos nevű *.rar, *.zip, és *.arj becsomagolt fájt, létre tudod hozni egyesített erejükből a *.exe -t ami mindenek felett áll. Sok jo ember kis helyen is : esgé

Glpetyus
perzse ez szigorúan SZVSZ..mielött leharapjátok a fejem 😊

Glpetyus
Szal ha kevés a lóvéd SZVSZ 50 Hz(mert sokkal fullosabbat kapsz)
Ha 150 felett akkor 100...ha mindenáron olyat akarsz

Glpetyus
Persze nem a tV 25 éves 😛
Mindkettõ tavaly évvégi

Glpetyus
Hát nem tom skacok...2 tv-m van mindkettõ Panasonic
Nekem semmim nem fáj az 50-tõl,és még a szemem se ugrott ki ahogy 25 év alatt 1x se...
A két tv közt átlag távolságból nem sok különbséget látok ugyanazzal a DVD lemezzel... :/

2 különbség mégis van az 50-es 120 volt,a 100-as 180...

Mike at home
nekunk van 100Hz-es es sima tv-enk is

a 100-asnak sokkal nyugodtabb, nehetobb a kepe, a simantol 10 perc utan mar faj a fejem

es a 100-as nem egy etvasz mert csak egy Grundig

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Met
kisgabo Te szerencsétlen, azért pixeles mert közelrõl nézed.

Roll, ugye ezt a focistás dolgot nem mondta komolyan?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Mike at home
hat szerintem meg nem

150e-ert mar normalis 4:3-as tv-t kap

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
ha joideje 100Hz-es tv-d van, akkor a regit huzamosabb ideig nezni sem birod, ugyanis nagyon villodzik

Ennyi pénzbõl kapsz egy jó 50-est, 100-asból meg egy ócskát.
Nézegettem én is a tévéket és az alsó árkategóriás 200 körüli 100hz tévék még nem jók. A képük gyorsabb mozgásnál csíkot húz maga után, pl. amikor a focisták futnak nagyon rossz a kép.

Mike at home
ertesz hozza latom
mekszivattak rendesen

Mike at home
100

nem kerdes

Glpetyus
Ja és a lényeg...a kép valóban szarabb,csak a nagyon kiválló adás a szebb...de elhanyagolhatóan
(pl. UPC)

Glpetyus
Szvsz 50 hz...
Amikor TV-t vettem azt mondta a srác(meg még páran),hogy a 100 hz nem hogy nem kimélõbb,de még károsabb is!!!...mondta is miért de elfelejtettem...
A 100 hz javitattása sokkal drágább :/
Ráadásúl abszolúte nincs jelentõsége hogy hány Hz ha nem 10 cm-re vagy tõle...
Nekem ezt többen is mondták mielött vettem a tv-t,de igazán a kereskedõ haver gyõzött meg(tõle vettem,és nem ez volt a drágább😊)
Szal te tudod 😊

kisgabo
tévét vennék, újonnan... olyan 150k a keret. sony panasonic.

néztem 1-2 100hz tévét, de mintha pixeles lenne a képük...

ötletek? tapasztalatok?

← ElőzőOldal 4 / 4