10
...
 • Aldaryn
  #10
  MAX tud VRML exportot, s szinte a kezdetektől rendelkezik minden fontosabb VRML fejlesztőeszközzel. Csupán magaával a RML-lel van gond. :) Szvsz már a Quake is jobban nézett ki anno. :P Persze, kis kreativitással meg lehet építeni szépre. Szórakozni nem rossz mulatság.

  Viszont épp mostanság láttam, hogy nem egy cég fejleszt teljesen webes 3D-s lejátszókat, melyeken 3D-s realtime renderelt (ha úgy tetszik, VRML "hagyatékán" elindulva szabadon) , Direct3D, speciális effektek (pl. radiosity solution használata... lightmapok, árnyékok... ) s minden finomság.
  Nagy előny egy mozihoz képest, hogy a méretük meglepően kicsi is lehet. Modjuk, ilyen alaklmazásokat eleddig inkánbb amolyan "termékbemutatók", kisebb belős terek körbejárása, s hasonló céllal láttam alkalmazni, de akár egy teljes weboldal is felépíthető.

  Ha kell link, mondok párat, csupán elő kell keresni. :P
 • pet70000
  #9
  Swift 3D v4
  Currently Not Available
  :(
 • ReTeK
  #8
  swift 3D <-- szerintem nézd meg ezt, egyszerű kis program (régen használtam már)
 • fluga
  #7
  akkor vrml skip, de közben rájöttem, hogy talán nem is kell hozzá 3d-t kezelő prog, mert egy megfelelő renderelt wireframe képpel és egy maskkal meg lehet oldani, amit szeretnék. de egyébként érdekes, hogy szinte nincs is olyan program, ami fejletten tudna kezelni ilyen dolgokat. úgy láccik a sávszél még nem olyan jó, hogy ez menjen:)
  macromedia most lesz lennt.
 • Pp
  #6
  Macromedia Director 8.5 ill mx 2004
 • cSuwwi
  #5
  Régebben volt egy VRML nevű nyelv. Az ilyesmivel foglalkozott.
  Most is van, csak már "halott" nyelvnek számít, valamiért nem lett sikeres. 3d-s objektumok böngészőben megjelenítve. Plugin kellett a böngészőknek.
  Azt nem tudom, hogy lehet-e használni a Max formátumait.
 • fluga
  #4
  miért nem csináljak olyat amit MÉG nem tudok? meg kell egyszer tanulni nem? érdekes hozzáállás...
  egyébként nem olyanra gondoltam, mint a vp, nem lenne interaktiv, hanem csak egy épület "épülne" fel, valójában olyan program kellene, ami tudja kezelni a .dxf vagy .max vagy (szinte) bármilyen 3d formátumot, de kifejezetten honlapok késztésére szolgál
 • cyrus #3
  ne csinájjá olyat amihez nem értel teö !
  egyébként flash... szerintem
 • akyyy
  #2
  Mint a népszabadság Virtuális Pláza?
 • fluga
  #1
  sziasztok!

  Kérdésem lenne, hogy 3D-s honlapot mivel lehet késziteni? Tulképpen erre való a vrml, vagy a 3d flash animator. nem csak feliratok lennének animálva 3dben, (sőt az nem :)) hanem egy épület. ötlet?