20
-
#20 hidrogénbombát neki! :) -
Etele1 #19 Na igen...most nem "süt,világít,sugároz"
Ha láttad volna a filmet, akkor értetted volna, hogy mire utaltam :) Ez egy lehetséges jövőkép...ha a Jupiter szerkezetét nézzük van lehetőség a dologra. Ugyanazon elemekből épül fel, mint a Nap csak kicsiben viszont nincs beindítva a Hidrogén Héliummá átalakulási folyamat (ezt csinálja a Nap), csak valahogyan be kellene indítani a folyamatot...mint a filmben.
-
patrik #18 a jupiter sugároz elég rendesen, legalábbis én úgytudom :) -
DBM #17 A zoxigén pedig köztudottan nehéz anyag, sőt fém is, mert az ólom elnyeli a sugarakat, a zoxigén pedig atomtámadás ellen véd, főleg ha a vízbül vonjuk ki. {8-( -
DBM #16 Csak hogy a jupiter nem világít, süt, éget, sugároz.. -
DBM #15 Egytértek. Ez ilyen tipikus politikus szöveg is, meg amikor anyu nem tudja elmondani a fiának, mitől lesz a gyerek...
ezek szeront én is oolyan okos vagyok mint egy tudós. :) -
DBM #14 A hidrogénhez képest :) -
#13 igen! és meik a nehezebb: 1 kg vas vagy 1 kb toll? -
Csatti #12 Attól függ hol, a földön lehet, a szaturnuszon még inkább, de egy kis aszteroidán már nem lenne probléma felemelni tartályostúl. -
Etele1 #11 "Mindkét bolygó közel 70 százaléka hidrogén, további összetevőit tekintve pedig a hélium az uralkodó. "
Hmm...miből is áll a mi Napunk? Ugyanebből ! Lehet, hogy a 2010 Űrodüsszeiában megjósolt sci-fi fantazmagória nem is annyira fantasztikus mint inkább tudományos? Képzeljétek el a Jupitert mint egy 2. nap a Naprendszerben...mennyi új lakható Hold lenne a külső övezetben! Nem kell hozzá más, mint jónéhány Monolit... :)))
-
#10 -
#9 Mér azt hallottátok, hogy az idei szilveszter péntek 13.-ra esik?
-
ORF #8 Egyébként gabest ennek így nem sok értelme van... Nyivlán nem tudja fölemelni ha 1 tonnát nyom bármiről is legyen szó :DDD -
ORF #7 "a tudósok jobb szeretik a megszokott magyarázatokat" Szóval a tudósoknak van pár "megszokott" magyarázatuk arra amiről fingjuk sincs az igazság meg kit érdekel ugye ?! Hülye ember úgyse jön rá.. etessük meg valami szarral... Hát no comment -
Gabest #6 Sőt, 1 tonna oxigént fel sem tudnál emelni, olyan nehéz! -
Wilddog #5 A hidrogénhez és a héliumhoz képest nehéz a zoxigén. -
Dömper Ármánd #4 A fizikában, és a kémiában. -
#3 "Mindkét bolygó közel 70 százaléka hidrogén, további összetevőit tekintve pedig a hélium az uralkodó. A maradék "nehéz elemek" között vasat, szilíciumot, szenet, nitrogént és oxigént találunk." az oxigén hol nehéz elem?
-
TheZsenyka #2 Az Uránuszról és a Neptunuszról soha semmit nem írnak. Azok talán nem érdekes gázóriások? -
#1 arthur c clarknak is volt egy elmélete a jupiter magjára vonatkozólag, amit az űrodüsszeia-ciklusban meg is írt nem túl részletesen: aszerint a jupiter közepe egy hatalmas, sokkal tisztább és sűrűbb gyémántmag, mint amit elő tudnánk állítani.