20
  • arty
    #20
    akkor nagy baromsagtol kimelted meg magad... az 5700 igazi rossz valasztas lett volna :)

    eddig rohogtem az nvidian, de most mar tenyleg tartok tole, hogy az ATI egyeduralkodova valhat :(

    ala, intel vs. amd... :(
  • dez
    #19
    Az világos, hogy fx5700U-nál jobb választás a 9600xt, de az új generációnál már nem lesz ilyen egyértelmű a dolog. (Bár kérdés, milyen ára lesz a 6800-asoknak, és kistestvéreinek, ha tömegesen megjelennek(?).)
  • _Vegeta_
    #18
    Pontosan ez a helyzet. Jomagam is nvidia parti vagyok, es mikor 1-2hete mentem haverral vidkarit venni akkor nagy gondban voltam. Megrendeltunk abit fx5700 ultrat, 3het es nemjott, jartunk boltrol boltra sehol sincs fx5600 max, innot lehet rendelni de azt inkabb kihaggyjuk. Aztan mondjuk a fene essen bele, legyen ati, sapphire radeon 9600xt-t vettunk volt is, occsobb is volt, es azota megy mint allat. Ez a helyzet gyerekek.
  • hornbali
    #17
    UPDATE

    "és lépett előre olyan nagyot" -> és nem lépett előre olyan nagyot
  • hornbali
    #16
    Ha elássa magát az Nvidia akkor az összes ATI imádó nagyon megszíja...
    ...Ugyanis ha nem lesz ellenfele az ATI-nak, akkor az nem fog fejlődni, és az árakat is ő dönti csak el, nem a konkurenciához mérten árazza be a termékeit.

    És sztem a Geforce 6-os széria nagyobb előrelépés az Nvidia-nak az előző szériájához képest, mint az ATI-nak. Ebből is láccik, hogy ő volt a csúcson, és lépett előre olyan nagyot.
    Geforce 6-os széria a 6800 Ultra-val az élen sztem jó lett!
  • Faki
    #15
    Okoskodni lehet, de a vásárlók az ár/teljesítmény alapján fognak dönteni. Ati lassan eléri azt, amit az Nvidia elérte a 3dfx ellen. Ha NV nem képes valami überfaxa dologgal előállni, eláshatja magát.
  • gy
    #14
    Hehe, az ATI nagyfőnöke is téved? Ugyanis épp ő nyilatkozta ezt (túl nagy lett volna a chip, ha beleteszik az SM3.0-t, és 0.13 mikrón nem mertek belevágni, és talán igazuk volt, az nV-nek is gondjai vannak/voltak). De az is lehet, amit a #4-ben írtam, azaz hogy próbálkoztak is, de nekik annyira sem sikerült, mint az nV-nek. Egyelőre. Majd 0.11-en, vagy 0.09-en újra próbálkoznak.
  • Cat #13
    "Sztem nv karikra is igaz ugyanez"

    "Jelenleg azonban sem a Dell, sem a HP nem szerel GeForce 6800 kártyákkal gépeket."
  • the Godfather
    #12
    Tévedsz....nem volt rá idő. Nem az hogy nem képes rá, hanem nem volt ideje rá megvalositani. Eredetileg 8 pipe lett volna az ATI kártyákban, de amikor feleszméltek hogy nagyon elhuz teljesitményben az Nvidia, akkor az addig csak "tartalék meglepinek" szánt 8 pipet aktiválták, tehát eredetileg már tudta az ATI chip ezt a teljesitményt. Az nVidia pedig folytatja ugyanazt a tervezési vonalat amit eddig csinált csak sokkal eredményessebben...elég csak utánanézni hogy mi a külömbség a az elödök és a jelenlegi 6800 közt.
  • Pheel
    #11
    Ebben lehet vmi...
  • RpPRO
    #10
    Akit erdekel, imhol egy igen logikus (bar nem hivatalos) magyarazat, miert kesnek a csucskategorias videokareszok, remelem ertheto, rage3d-rol Jawed nevu forumozotol:

    "The real reason is that ATI has contracts in place with companies like Dell for PCI Express X800XTs. ATI has to get XTs to the OEMs and system integrators. It has to do this in preference to selling retail cards.

    ATI can only get these big contracts if it promises to deliver in quantity. If it doesn't deliver it'll pay penalties (no doubt).

    The end result is that enthusiasts who just want to buy a card are at the end of the queue." Sztem nv karikra is igaz ugyanez.
  • RpPRO
    #9
    Painkiller, stalker, far cry, tiger woods 2005, stb. Ezek mind vagy alapbol vagy peccsel kepesek lesznek kezelni sm3.0-at, ezaltal szvsz 10%-kal gyorsabban tudnak muzsikalni.
  • Borg
    #8
    Hivhatod akárminek, akár kifogásnak is, de akkor is ez a helyzet. Nincs rá szükség. Vagy neked van valahol?
  • Pheel
    #7
    A shadereknél ugyanez ment, csak éppen az nVidia szerint volt "még nincs rá szükség" állapotú...
  • hornbali
    #6
    Az oké, de akkor ne az legyen a kifogás, hogy "Még nincs rá szükség..."
  • Cobra.
    #5
    A jelek szerint az nVidia-nak se sikerült teljesen megoldani, gondolom az ATI belátta, hogy jobb most még egy olyan kártyát kiadni, ami problémamentesen működik, és az X800-at fogják majd tovább fejleszteni.
  • gy
    #4
    Állítólag próbálkoztak vele, ez lett volna az R400, de nem ment, így sebtében összedobták az R420-at: (régi futószalagok+minimális bővítés)*16. Több, mint egy év alatt biztos nem csak ennyire lett volna idejük. (Korábban már kezdték promótálni az SM3.0-t is, aztán egy idő után inkább lehúzni kezdték.)
  • hornbali
    #3
    A "nem volt rá képes" azt úgy értem, hogy elfogadható áron nem tudta volna megvalósítani és ezáltal a kártyájuk annyira drága lett volna, hogy nem vették volna meg...
  • hornbali
    #2
    Őszintén szólva kevesebb X800XT-t láttam eddig mint 6800 Ultra...

    Ha már a feltételezéseknél tartunk ("Minden valószínűség szerint") akkor nem lehetséges, hogy az ATI azért nem látta el a csúcs kártyáit SM 3.0 támogatással, mert nem volt rá képes? és nem pedig azért "Mert nincs rá szükség"

    Nvidia
  • Cobra.
    #1
    Ha így folytatja az nVidia, akkor lassan lehúzhatja a rolót.