SG: Eger Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Loogan
Ja hát úgy igen.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Pár évvel ezelõtt tényleg fordítva volt.
Egyébként arányaiban más a helyzet. Pesten 10 esetbõl hatszor-hétszer tapasztalok jóindulatot. Egerben 10 esetbõl egyszer-kétszer.

Rizikózni én sem szoktam. Ma reggel például egy hülyegyerek rákönyökölt mögöttem a dudára, mert megálltam egy keresztezõdésnél, ahol nem mûködtek a lámpák. Gondoltam, kissé elõsegítem a keresztirányú forgalmat, elengedek néhány kocsit, mégse álljanak már ott a nyomorultak egész délelõtt. Továbbmentem, de valamiért vérszemet kapott a mögöttem jövõ és ráállt a seggemre a szaros kocsijával. Nem álltam meg, hogy a következõ lámpánál ne szálljak ki és ne menjek hátra. Nálam is van egy határ.

Szóval Pesten is van még bõven hova fejlõdni.

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Botond
Én annak idején pont fordítva tapasztaltam. Egerben leállt a forgalom és kézenfogva kivezettek a mellékutcából, ha nem nekem volt elsõbbségem,pesten meg hagytak megdögölni a mellékutcában. 3 éve nincs reális tapasztalatom, a dömperrel csak indexelek és húzom is a kormányt,mert vagy beenged vagy ráállok a fejére. Eddig még senki nem rizikózott. <#zavart1>
Mondjuk ez valahol érthetõ és jogos. Pesten klasszisokkal több baleset (kocc) történik, mint a kisebb településeken.

Viszont az megdöbbentõ számomra, hogy Pesten nagyon szépen fejlõdik a közlekedési kultúra. Az utóbbi 3-4 évben rengeteget változott. Ha valahol elsõbbséget kell adnom (esetleg nem mûködnek a jelzõlámpák), sokkal nagyobb arányban tapasztalok udvariasságot, mint Egerben. Otthon nincs az az isten, hogy villogó irányjelzõnél engedjenek sávot váltani. Csak azért is beletapos a gázpedálba a gyökér, nehogy be tudjál sorolni.

Punker
"15-20 év múlva minden gördülékenyen fog menni." én erre gondoltam, mert szerintem a mai csürhe fiatalság csak rosszabb lesz, ezt te tanárként jobban látod, és ugye 15-20 év múlva õk fognak ülni a háló másik oldalán.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Loogan
Idõvel az informatika mindent be fog hálózni. Mindent szemmel lehet tartani, figyelemmel kísérni, de persze szigorúan csak az emberek és a "demokrácia" érdekében. Aztán csak véletlenül keveredj gyanúba egy ügyben, még azt is megmondják mikor szartál a budin...
Már a kutyáknál van bõrbe ültetett chip. Várom az embereknél mikor lesz. Persze ez is úgy fog kezdõdni, hogy az Amerikába belépõ gyanús személyek kapnak, aztán majd ez is az is. Meg hogy ez milyen jó stb... A nagyvárosokban is szaporodnak a kamerák, persze csak a biztonság miatt ugye.
Na mind1 mennem kell. Pár óra múlva tudok kapcsolódni a vitába, ha lesz ebbõl vita.

Botond
1998ban vettem az elsõ kocsim. 1999tól ostorosi lakos vagyok,pedig csak 2002ben költöztünk le. A havi cascom lement 15ezerrõl 8ezer alá ezzel a kis váltással akkor. Most kevesebb kötelezõt fizetek a dömperre,mint a kollégám aki budán lakik és 62éves,b10ese van a 15éves lada szamarára. Mondjuk ez is érdekes. Ez az egyetlen elõnye a bürökráciának azt hiszem.
Punker
te ebben komolyan hiszel?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Loogan
15-20 év múlva minden gördülékenyen fog menni. Mindent elektronikus úton fogunk/fognak intézni.

Akkor majd jön egy újabb probléma: fene nagy szabadság vagy rendõrállam...

Punker
meséltem hogy az önkormányzat súlyadót követel tõlünk olyan kocsi után amit 13 éve eladtunk?

Punker
szép szabad világ, csak a bürokrácia folytja meg az embert.

Aha, maradtam egri lakos. Nálam is a legfõbb érv az autó biztosítása. Tényleg töredéke egy "pesti fiatal" autótulajdonos díjszabásának.
...és persze nem utolsó szempont az sem, hogy lakcímváltozás esetén legalább 20 helyre be kellene jelentenem az elvándorlást. :]

Botond
Pedig annyi jó "hozzászólás" van most a topikban,hogy örökre biztosíthatnád az elsõ helyed a büntipontosztó listán.<#hehe>
Punker
én oda be nem megyek, tegnap éjfélig kértem fenyegetõztem aztán meguntam pusztuljon meg a sok bunkó amúgy reggelt

Botond
Humoros aranyos képekben nem töröldted ki még a flémet Punker,mostmár olvastam,mehet a darálóba,és kösz,hogy hagytál mûvelõdni.<#eplus2>
Botond
Tényleg,te Egerben vagy bejelentve? Mert én maradtam ostorosi állandó lakos,így 1/3ada a biztosítás a kocsinak (casco+kötelezõ is), mintha pesti lakos lennék,szóval most mehetek le szavazni. Szerencsére nejem is oda van bejelentve,így legalább nem kell rohangásznunk.
Na végre, hogy megláttad a fényt az alagút végén! 😊))
Egyébként nagyon preferálom az ötletet. Jól jönne egy php-s segítség, nekem ugyanis a kettõ (a grafika és a scriptek) sehogy sem jön össze idõben. Vagy egyikkel vagyok elcsúszva, vagy a másikkal.

Nem "még vannak", hanem tele vagyok melóval. Linket majd akkor tudok mutatni, ha fullra elkészültek.

Arra gondoltam, hogy szombaton felugorhatnánk Johnny-hoz egy politikai eszmecserére. Túl sok az aktualitás. Kíváncsi lennék a véleményetekre. ;-)

BADE
jó,lesz folytatása?😊

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Loogan
Balu!
Most "erõteljesen" elkezdetm PHP-zni. Apache + MySQL + PHP trió, nagyon jó.
Szakdogámat is abban fogom írni. Jövõre alapítunk egy céget, és átreformáljuk a webvilágot. :-)))))
Vannak még melóid? Pár refit linkelhetnél be!
HVG-n egy sörre jó vagyok.

A bringa után kifogy az ötletekbõl, lol!!!
Vegyé neki robotkutyát. 😄
Az a te stílusod.. nem? 😉

Az élet olyan, mint egy motor: ha nem megy, be kell rúgni.

you are welcome!

Botond
Helló mindenki!

Átfutottam a linkeket Balu és az egyik nyerõ lesz úgy néz ki,köszi mégegyszer!
Punker
reggelt

Loogan
Pártolom Elv -társnõ elképzelését.
Valami jófajta közepes méretû kanadai rénszarvas plüssfigura. Biztos szeretni fogja, és vagizhat vele, hogy ezt a bátyótól kapta Kanadából!

Cumisüveget lájtkólával, avagy vidd el a McDonald's-ba!
A jóisten' se mossa le rólad, hogy elamerikanizálódtál. <#vigyor5>

Punker
egerben 0 az esélye

eLviRA
a lego tök jó ötlet. :-D az itthoni választék tekintetében Punker ad majd neked felvilágosítást, nekem nincsenek embergyerek rokonaim.

vmi plüssizének is örülne szerintem (a minõségi darabokból még én sem nõttem ki). tudakold meg, mi a kedvenc állata. vagy valami készség- és mozgásfejlesztõ játékot keress, mondjuk egy gumiasztalt vagy gördeszkát (hehe) vagy vmi kombinálható feladatosat.

de talán a legegyszerûbb lenne, ha megkérdeznéd a nõvéredet! :-)))))))))

...what\'s for You, will not pass You by...

Kage Kage
Ugyan sajna én vagyok az akinek a legkevesebb esélye lesz vele játszani, de ötletnek nem rossz. Már ki is néztem a Mermaid Castle-t neki... :-) Otthon milyen a lego választék? Van esélyed arra hogy azt kapd amit szeretnél?

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Punker
2-3 éves kölöknek olyan kell amivel te is szivesen játszol, ezért kapnak tõlem mindig LEGO-t 😊

te is jótól kérdezed õ tuti sört vinne neki......

Kage Kage
Ja, amikor láttam a Mission-t akkor már én is rájöttem hogy a Dirt Fun nem az igazi. De mi a bánattól drága a Mission? Tárcsafék sincs rajta, meg a váltó sem tûnik olyan nagy számnak (ezen a 6x6 pixeles fotón...).

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Kage Kage
Ááá, csak féltem hogy nem tudsz majd hazavinni... :-)

Btw elvira, hátha tudsz nekem segíteni, te mint nõ jobban vágod az ilyesmit. Tesómnak van egy 2-3 éves kislánya, és persze szeretnék neki valamilyen ajándékot venni. Namost ha mélyebben belegondolok, akkor halvány dunsztom sincs hogy mit szokás ilyen kis kölköknek venni. Szal mi az amire szüksége lehet?

Kisbringája már van. És itt ki is fogytam az ötletekbõl... Mondanám hogy nem sajnálom rá a lóvét, de úgy gondolom hogy autóra és házra még nem érett. :-)

Ötleted ill. ötletetek?

Loogan
A Dirt Funnal az a baj, hogy az kimondottan ugri-bugri bicikli. Nem hosszútávú tekeréshez van kitalálva.
A Mission széria meg drága. :-((( Mindenképpen merevvázas kell elsõ telóval, mert az megfizethetõ.

Szal igen, marad a Dakar széria. :-DDDd

eLviRA
neemneem... nincs az a szerencséd, hogy emiatt röhöghess rajtam! :-P

már helyrejött a térdem szerencsére. tudok futni-szaladni a kocsmáig. ^^

szép bringa! még Neked is biztonságos :-DDD

Punker
reggelt

Kage Kage
Na végre, megtaláltam az igazit. A kitartó munka meghozza gyümölcsét:

- sportos, kemény felfüggesztés
- fejreállás ellen védett fékrendszer
- fokozatmentes váltó
- megerõsített acélváz és acél hajtómû
- segédkerekek a nagyobb stabilitás érdekében (betyárjól tud jönni, ha egy kicsit ivott az ember...)
- bármilyen terepre megfelelõ gumiabroncsok
- kényelmes ülés, elõl-hátul kiépített csomagtartórendszer, hogy ami fontos mindig szem elõtt legyen
- futurisztikus design

:-]

Kage Kage
Csak nem férek el a hátsómon. Ez jobbnak tûnik átlagos használatra: Mission Sport

A váltója nem annyira terep (a Dirt Fun-nak van az a kis láncvezetõ kerék alul), viszont teli van teleszkóppal, és valahogy kommerszebb a megjelenés. Ez valahogy jobban passzol a mi stílusunkhoz. Merthogy a bükkbe valahogy ki is kell jutni, addig meg aszfalton kell nyomulni. Picit drágább is az igaz.

Kage Kage
Huh, majd kiderül, azt sem tudom milyenek vannak azóta... De tudni fogsz róla.

A lábad még mindig gipszben van?

Kage Kage
Loo, mit gondolsz errõl a bicajról? UMF Dirt Fun Nincs rajta tárcsafék, de árban ott van ahol a tied, szal gondolom nem rossz minõségû a többi cucc rajta.

A testbike-on azt írták, hogy az olyan kezdõknek ajánlják, akik nem gyepálják túlzottan a gépet, mert a váltó nem a legjobb rajta, éshát vita van arról hogy a váz törik, merthogy a 70-es DH-t nem bírja... Szal olyan nekem valónak hangzik.

eLviRA
ha hazajössz, mindenképp elmegyek. csak majd mondd meg, melyik kocsmában fogsz tanyázni! :-*

Kage Kage
``Egerben utoljára õsszel vett erõt rajtam a vásárlási láz. Egy normális farmergatyát akartam venni.''

Ez marha jó Balu... :-))))))

Kage Kage
Eljössz meglátogatni, ugye?

Kage Kage
Na, az nekem pont jó lesz, mert a legfrissebb hírek szerint 14-én megyek vagy érek haza. Ami viszont velõs probléma, hogy egyenlõre úgy van hogy csak egy hétig, és még abból is 4 napot cégnél kellene töltenem. Ami ugyebár kizárt dolog (fõleg hogy még nem tárgyaltam az illetékessel... :-) ).

Tehát vagy sikerül kibuliznom a 2 hetet és akkor minden szép és jó, vagy csak egy hetet, de akkor megjelenek a magyar cégnél egy kézrázás erejéig. Vagy jól beszopom és úgy lesz ahogy a cég akarja. Vagy mégjobban beszopom és kereshetek munkát... :-)))

Ez a felállás.

Kage Kage
Ja, arra emlékszem hogy jót mulattál míg én kerestem az okát annak hogy miért élek még... :-)

Egy a lényeg, amíg itt a ``low-end'' Rocky Mountain 1800 dollár körül van, addig otthon már lehet egy átlag-jó bicajt venni már 800 dollár körül, ha jól osztok-szorzok. Szal ha veszek, akkor otthon veszek. Egy szép napon... :-)

Punker
reggelt

Hehe.. ja.. elég kaki..

Nem gyenge banner villog az index kiemelt reklámhelyén...
Azért ez már átlépi a szólásszabadság etikai küszöbét.

És most ki lesz a fagyisnéni? 😄

kb 1,5 het mulva megyek, es 2 hetig maradok.
Ha leszel, összeüthetünk egy pókert.... 8 amcsit épp tegnap éjjel aláztam porrá...

Punker
kellemest a hasznossal a csajoknak fagyi nekünk bor, lassan pakolják ki a görögkávézó teraszát, legjobb az egész városban 😊