SG: Eger Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
ezért kell kivágni õket.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Loogan
Pontosan így van. Csak amiatt az 1% miatt nem tud a maradék 99% tisztességesen fórumozni.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Punker
a többségnél igen, a maradék 1%-ot ki kell irtani ez csak így mûködik.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Loogan
Egy 12-18 éves kamaszkorú gyereknek, ha beszólnak bunkón, akkor csak a dacot váltják ki belõle, és onnantól felhatalmazva érzi magát bármire, mert ANARCHIA, meg ROCK'n'ROLL, meg "azért is beszólunk a hatalomnak" van. Ha szépen felkérik "felnõtt" hangnemben biztosan másképp reagálna, és ha továbbra sem hagyja abba, ki kell dobni szép csendben. Nálam a mocskos cigánykölyköknél ez mûködik.

Nekem ettõl a kiskirály feelingtõl van herótom itt az sg-n.

Hát jah lehet én vagyok naív.

Loogan
Ahhoz elõbb centírozni kéne a kereket. Megint "elgörbült" hátul, pedig csak normálban mentem vele. Meg kell rendesen csinálni már nincs mese.

Punker
azért mert minden 2. hozzászólás az volt hogy ott a link és utána anyázás, elég naívul állsz hozzá a fórum mûködéséhez, jópárszor bebizonyították már hogy csak vas szigorral lehet a csõcseléket kiszûrni kaptak 1 esélyt mert én hülye újra nyitottam folytatták az anyázást stb, mikor újralezárták rögtön én vagyok a f@sz.......

Loogan
"Még egyszer nem fogom leirni, hogy ne nyissatok több értettségis topikot, hanem megy 1 hét pihenõre a topiknyitó." - Borg <---> "Minden Kedves Fórumozónak! Az érettségi topik egy hétig szünetel ... okokból kifolyólag. Szíves elnézést kérünk, de bizonyára Ti is emlékeztek a tavalyi botrányra. Ezt elkerülendõ volt szükség ilyen intézkedésre. Megkérek Mindenkit, hogy ne nyisson hasonló témában topikot, mert automatikusan törölve lesz! Köszönöm." - Kb. így kéne, csak ehhez kéne kis intelligencia, meg jómodor is.

Ezért tartunk itt!!! Ha már egyszer parancsba kapta az admirálistól. Bár továbbra sem értem miért, én pl. kiváncsi lettem volna az érettségizõk véleményére.

Loogan
<#nevetes2>

Punker
1 nem Borg zárta be + azért mert telelett elmebetegekkel + én vágtam ki jópár f@szkalapot, az iSTen azt mondta zárni kell hát zárva lett, több a gány meló így mert takarítani kell de jogos.

Loogan
Punker!

Nem tudod, hogy Borg miért zárta be az érettségi topikot 1 hétre? Pont, hogy ki lehetne dumálni a dolgokat. Nem értem... Mikor meg nyitottak még 1-et, akkor meg fenyegetõzött.
Amikor már nem lesz aktuális a téma, majd akkor megnyitják. Logikus.

Loogan
Nem leszek a hvg-n. De jövõ hét OKAY.

Lolita
miböl gondolod?a 2+2 még megy....enél nehezebb csak nem lesz....magyar nem volt gázos...bár sokak szerint legnehezebbet választottam..sztem mg hülyeség..

en most nem leszek...

Az élet olyan, mint egy motor: ha nem megy, be kell rúgni.

jaja, HB, Balu!

Köszönöm-köszönöm mindenkinek! :]
Szombaton megyek haza Egerbe. Szóval szombatom részemrõl mehetünk zülleni!
Ellenvetés?

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Botond
Sok boldogok Balu!

Mi meg megjöttünk egyben.
Kage Kage
No meséjj, milyen volt? Mi volt a téma? Hátha nekem is beugrik valami... :-)

Sok szerencsét még a matekhoz! Szükséged lesz rá... ;-))

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Kage Kage
Te is fiam, Brútusz? :-)

Valamelyik hétvégén tényleg tolhatnánk valami fejreállósat (de legalábbis valami igencsak artikulálósat... :-) )!

Boldog szülinapot!

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Loogan
Boldog Születésnapot Balu!
Mikor ünneplünk?

Ez egy egyszerû php script-el lekérhetõ. (Amúgy az IP cím nem stimmel <#hehe>)

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Lolita
magyar érettségi tod😊

Punker
jó kis gép volt szerettem 😊

amúgy reggelt

Miért is kell parázni? Milyen vizsga is sikerült? <#taps>

Aha, igen... Mega... bocs. Az elsõ gépem C64 (RuleZ!!!!!!!!) volt. És ott a 64K még elég volt 😄

Loogan
Ahogy gondolod. Ügyes legyél!

Lolita
😊)))) köszkemá..arika vagyol😊no para van nálam...ösök idegeskednek...ö bajuk😊én halál nyugodt vok....tudod...tudatlanok nyugalma😊

Loogan
Holnapra kalappal!
Apropó! Kellenek az érettségi tételek irodalomból?<#smile>

Lolita
haha...pihenek és tanulok😛

Loogan
Na akkor az én "szvsz":

Gondolom a vezetõség már elhatározta, hogy új gép kell. De ha lehet akkor olcsó is meg jó is legyen. Gondolom ezen vmi Windows server fog ketyegni, tehát a P1-es gép kilõve. Meg a "256 MB elég" is.
A nem brand gépen valóban lehet spórolni 100-200e Ft-ot, tehát ez lesz a megfelelõ (és ez elég nyomós érv egy ügyvezetõnél).
A mai új gépek teljesítményével nincs gond, tehát a megbízhatóság a fõ szempont a választáskor. Az a baj, hogy egy hozzá nem értõ vezetõt nem tudsz meggyõzni olyan dologgal, hogy jó az a tákolt P1-es. Kicsit zúg, meg morog, de megy.
Legyen hát új gép, de minõségi cuccokból. Úgyhogy Balu jól döntött. Fõként, hogy bármit is vesz, a felelõsség az övé. Ha nem lesz probléma 10 éven keresztül vele, akkor nem fog fizuemelést, meg hátbaveregetést kapni, hogy fasza srác vagy, de ha elromlik, rögtön elõveszik a tökeit.

Amúgy csak annyi, hogy van egy régi gépem is (750 MHz-es Duron procival 512 MB memóval) és mindent meg tudok vele csinálni, amire nekem szükségem van. Egyedül játszani nem az újakkal, de azt nem szoktam. Annyi, hogy pl. egy termelési folyamat szimulációt nem 6 mp alatt, hanem 20 mp alatt fordít le. Na bumm.

Aki meg játékra használja, meg ingame vid-re az meg vegyen erõmûvet, ha van pénze.

Bírtam, mikor még az Ansys-ban melóztam, hogy jött be a csóka gépet venni a gyereknek, és: "Áááá, nem kell drága, csak játszani lesz a gyereknek. Ilyen lövöldözõs izékkel.." Akkor persze kapott némi információt, hogy pont arra kell a drága gép. Persze aztán nagy hirtelen jó lett a Celeron-os gép vmi gagyi videókártyával is. Ez is azt bizonyítja, hogy mindenki a pénztárcájának megfelelõen költekezzen.

Szegény ember vízzel fõz: én a gép csöndességét úgy oldottam meg, hogy 60e Ft-os vízhûtés helyett vettem egy 5e Ft-os full réz hûtõt, amin a venti csak 2000-en pörög, meg szereztem egy passzív hûtést a videokarimra. És láss csodát tudok tõle aludni éjjel. Valószínû, hogy egy high end vízerõmûvel jobb lenne, de én azt az 55e Ft-ot inkább másra költöttem. (Pontosabban nem is volt annyim.)

Punker
Loli nagyon eltünt biztos piál hogy a holnapi balhé jobban menjen 😊

Punker
az alap teória élne ha a régi "megbízhatókat" még gyártanák de már jó régen nem csinálnak olyan cuccokat amikrõl ti beszéltek, félelmetes 2 csóka vagytok nem láttam még olyan IT-s szakembert aki a fejlõdés ellen prédikál 😊

Kage Kage
A gond az, hogy az új gépekkel több a gond is. Erre mondta Sys hogy a marsjáróban 8086-os processzor a vezérlõ. Ezek már kiforrottak, megbízhatóak.

Balu esete csak annyiban más, hogy nem ilyen szélsõséges. De itt ugyanúgy érvényes. Az én 486-omon a venti még mindig jó. A mai gépeken 2 havonta cserélni kell. Szimplán csak azért, mert jóval nagyobb a teljesítmény. Ha viszont erre a plusszra nincs szükséged, akkor csak az ilyen hátrányok maradnak, az meg egyik cégnek sem jó.

A brand szerverek is csak annyiban különböznek, hogy megpróbálják a teljesítmény mellett ezeket a problémákat a minimálisra csökkenteni jobb minõségû anyagokkal, masszívabb felépítéssel, ráhagyásos tervezéssel, stb. Jó pénzért persze.

Ha ezeket összeveted, akkor kiderül hogy a csúcs gép, amit ``olcsón'' hozzádvágnak pénzkidobás és folyamatos problémaforrás. A képlet egyszerû: ha van pénzed, akkor brand, ha nincs akkor a régi megbízható. Ahogy Balu szavaiból kiderül, neki az utóbbi kell.

Punker
fraps-szal tudsz ingame videt felvenni, amúgy milyen géped van neked? mert én anno az elsõt vettem 8 megával a fél mega az kicsit régen volt maximális + a noti ramok ára is lóf@sz szintre süllyedt már..... 😊

Hehe.. igen.. csak nálam az a baj, hogy min. 2x annyi a memória, mert laptop, és max. 512K megy bele 😄
És 256K-val simán jól megvagyok. Már megszoktam. Igaz, megdöglik, amikor belezoomolok egy 15000x12000-es képbe, de ilyeneket nem szoktam szerkeszteni. A WoW is simán elfutkározik, csak a kép kicsit gyanús, a talaj olyan sakktáblára emlékeztetõ mintázatú, mert ATI7500-ör van a gépben. Legújabb game a HL2-volt, amit feltettem anno. A fraps-ot meg nemtommi.

Na, itt egy megoldás Balunak :

Olcsó fájlszerver

Mennyi idõm van wazzz... <#wow3>

Punker
én döntésem lenne valszeg brand szerverre szavaznék.

Punker
vegyél 😊 nekem kell a game + fraps combóhoz a 2 giga, Botond-nak kell a WoW-hoz a 2 giga, Balu faterjának kell a kép szerkesztéshez a 2 giga (min 3 gigás P4-ek mellett) szal fölösleges vitázni a ram nem drága része a gépnek ez nem luxus kiadás

Ezt úgy értem, ha az amit mondanál, azt kérdezgetné, hogy az IBM5000-es vagy a HP2305-ös szervert vegye meg.

Mégsem így van, mert Balu itt kérdezõsködik, hogy a 30 lapátos 40 bordás FeCu2 vagy a 32 lapátos 35 bordás AlTi hûtõ a jobb-e.

Wazeeeee.... akkor ezé képregény nekem a PCGuru-n levõ 2000x1500-as engine-muvi-ból készült videó!
Megyek, is, oszt veszek új gépet. 😄

Punker
ember egy cég minek vegyen ezer éves alkatrészt mikor lófasz pénzért hozzávágnak zsír újat?

Kage Kage
okoskodás {
Lehet nem segít, de én anno Németo.-ban elég pöpec mentési stratégiát dolgoztam ki, mivel én is szívtam már meg.

Ott kezdõdött minden hogy csóró voltam. Vettem egy használt laptopot, amit isten tudja hol és milyen körülmények között használtak, ráadásul már akkor volt vagy 4 éves... Na ennek a vinyójában nem lehetett megbízni még 5 percre sem. (Persze ahogy lenni szokott azóta is kiválóan mûködik.)

A ház melletti szemetesben találtam egy számítógépházat egy P1-es alaplappal és benne egy 100 MHz-es procival. Eközben egy másik srác, aki hasonlóan magyar és csóró volt, állandóan hozta el a suliból az ott kidobott cuccokat. Elkunyeráltam tõle két darab 2 GB körüli vinyót és memóriákat.

A lényeg: ez a kazán szoftveres RAID-el tükrözött a két vinyón, a területet NFS-el osztotta meg a laptopom számára. Ez olyasmi mint a windows network, csak megbízható és gyors. Tehát én a laptoppal ezen a tárterületen dolgoztam, ez volt a virtuális vinyó. A laptop vinyójának megbízhatatlansága tehát kilõve. További elõny, hogy így a fájljaimhoz mindig bárhonnan hozzáférhetek ahol van net, mivel ez a gép a neten volt folyamatosan. Hátrány, hogy magával a laptoppal kitörölhettem, de az elõbb említett elõny miatt ez nem volt hátrány... :-)

Persze ezek a vinyók is százévesek voltak, a RAID-en kívül nem lett volna sokkal jobb, bár annak hogy a kettõ egyszerre döglik be, nem sok esélye volt. Tehát a kazán minden éjjel szépen megnézte hogy milyen fájlokon változtattam aznap, ezeket becsomagolta, és elküldte egy magyar szervernek. A szerver mikor megkapta a cuccost, azt hozzácsapta az addigi arhívhoz. Így tehát mindig megvolt az aktuális anyagom egy magyar gépen, anélkül hogy napi többszáz megás forgalmat generáltam volna. Ezenkívül ez az archív csak gyarapodott, tehát vissza tudtam keresni mondjuk a 3 hónappal ezelõtti állapotot, még ha közben az adott fájlokon változtattam is!!

Na asszem így már hátra lehet dõlni, jöhet földrengés, háború... :-)

Mindez természetesen legális és ingyenes szoftverekkel. Nincs értelme drága cuccokat venni feleslegesen. Ha az adott célra megteszi olyan gép is, aminek nem kell aktív hûtés, akkor olyan kell. Az a venti nem fog csak bedögleni, amelyik nincs is. :-) Megbízható rendszereket nem szokás toldani-foldani, meg kell tervezni, és hagyni kell hogy menjen. Ha most megteszi egy P2-es, akkor az kell neked Balu. Ha majd 64 bites csoda kell, akkor vesztek olyat.
}

Punker
ennek a gestapos verzióját hol találom?

Punker
reggelt

Punker
mindenhez 😊
játék video stb

Mihez?

Punker
ember 2006 van ez az alap

2Gb memória... mennyémááá 😛
Miket tudnék én alkotni már 512 megával....

Akkor viszont szerelt gépet vételezz... A cég kibítja az a fél millát, ha ennyie fontos a dolog.
Ha meg nincs annyi suska, akkor vegyél használt szerelt szervert, és tegyél bele új vinyókat.

Punker
reggelt

HBD Balu