SG: Eger Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Botond
én nem fogok <#zavart1> majd hétfõn esetleg
Punker
akkor nekem is kell borotválkozni? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Botond
asszony hajat is mos lehet lesz fél 9 is mire daérünk,de jövünk
Punker
én mosom kezeim chat/ICQ/MSN nekem mindig van, csak chat-en a "rajongóim" (gyakorlatilag kis f@szkalapok) nem hagynak minket enyelegni 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
Pia van a pecóban, mi Bagírékkal ott leszünk

Hazaérsz idõben egy esti sörre? Szétunom az agyam és elhülyülök. <#zavart2>

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Botond
na mindenki Egerben van szép az idõ,egy szabadtéri kártyázás? <#zavart1>
Loogan
#6906 - #6916
Így van Skacok egyetértek! Én mindig is mondtam, hogy itt csak enyelgés folyik. <#vigyor><#vigyor><#vigyor>

Talán még ma sikerül hazaérnem Miskolc City-rõl, akkora hó van, hogy ihaj. Minden autó rallizik. Not bad... <#eljen>

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

eLviRA
tudod, hogy ezt most egy szpemelõnek magyarázod? 😄

...what\'s for You, will not pass You by...

eLviRA
ezt Punkertõl kérdezd... <#nyes>

Kage Kage
Télleg nem nagyon érek rá, van kerek 7 napom hogy befejezzem az én szakdolgozatomat, úgyhogy jó ha 2-3 óránkánt ránézek a fórumra. De igaza van Balunak a #6909-ben és a #6914-ben is. Nem kell azonnal rávágni a választ semmire, ráérsz akkor is mikor ráérsz.

Orwell-ben biztos jobb vagy mint én ha egyszer ebbõl írod a szakdolgozatod, másrészt én nem is olvastam, úgyhogy egy pillanat alatt lesöpörhettél volna... Ha már Balu olyan metaforikusan nyomja: taszíts egyet rajtam az okosodás útján! :-)

De spongyát rá, én tényleg nem keresem a bajt. Jönnek maguktól... :-)

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Botond
Szakad a hó,elvittem anyut a pályaudvarra,és csapattam kicsit a verdával,nagyon jó volt.Este zsugázunk akkor egyet vitatkozással egybekötve?
A személyes kontaktus egészen más, azt majd személyesen megdumáljuk. 😊

Szerintem a fórumnak pontosan az a vezérfonala, hogy napok, de akár hetek múltán is reagálhatsz egy-egy hozzászólásra. Ha nem lenne annyi elsikkadt hozzászólás -itt szívem szerint spam-et írnék, csak tartok tõle, hogy arcul hánytok-, 😊) akkor korrekt módon, minden gond nélkül vissza lehetne keresni a "feltámasztani" kívánt aktualitást.

A hipp-hopp szóváltásokra, érzelmi megnyilvánulásokra pedig tökéletesen alkalmas a chat, avagy az ICQ, MSN etc...

(ez szintén a szubjektív látásmódom bolhafingnyi szegmense) 😊)

eLviRA
én szívesebben érvelek és vitázom személyesen. nekem fontos az, hogy dolgokra azonnal tudjak reagálni, és lássam a másikat. egy órás késéssel - miután már lefutott és átrágott a téma -, hogyan vitázzak?

másrészt a matáv tényleg hasogatja a bukszám, és most nem akarok anyagiaskodni. csak ez is egy szempont.

+ leírtam az elõbb, ahogy én gondolom. Kage mikor reagál rá? önhibáján kívül egy fél óra múlva? addig más dolgokkal lesz elfoglalva az agyam...

Ezek szerint más-más módon értelmezzük a fórum profilját.
Feladom... ebbe többet nem ugatok bele. <#wilting>

eLviRA
hidd el, szívesen tenném. de: #6910

eLviRA
jót nevettem. tényleg. köszönöm, hogy ezeket leírtad.

egyetértek veled. és nem szoktam megsértõdni.

tényleg a viták adnak értelmet a társalgásnak, azokon keresztül megismerheted a másikat, másrészt gondolkodni is megtanítanak. ez így van.

csak nem itt. matávos vonalról nem fogok elkezdeni érvelni, még ha nagyon érdekel a véleményed, akkor sem.

ez egy fórum. vitatkozni és ész érveket felhozni csak egy egészséges társalgás alkalmával lehet.

értem, hogy mire gondolsz. csak lásd be, hogy ez nem a megfelelõ közeg. arra jó, hogy tudjuk, mindenki megvan, él és virul. de arra nem, hogy egészséges viták alakuljanak ki. nagyon könnyû félreérteni a másikat, és könnyû besértõdni, és nem reagálni. ha szemben ülsz a másikkal, akkor ezt nem teheted meg ilyen egyszerûen, mert tovább provokálnak.

a mindegyet nem azért írtam régebben, mert úgy gondoltam, hogy ``Hülye vagy, de nem kell tudnod miért.'' hanem azért, mert hosszú lenne, és itt a fórumon szvsz felesleges.

Orwellt pedig melegen ajánlom. fõleg az 1984et. ha arról akarsz velem vitatkozni, akkor olvasd el elõbb, és akkor megérted.

ha hazajössz, megbeszéljük. személyesen.

Egyébként nagyon respektálandó, hogy te vagy az egyik "bentlakó", aki olykor-olykor bizony felvet egy értelmes témát.

Erre Kage rendszerint feldob egy ragacsos, minden hájjal megkent "labdát" (ám mindig smile-val kíséri), amelynek komótosan hátat fordítasz, hogy fejbe találjon, ahelyett, hogy megragadnál egy virtuális farönköt és visszapendítenéd neki.
Õ erre vár!!! 😊)

Örülök, hogy felvetetted!

Egyébként az úgynevezett "egészséges" vitákat, építõ jellegû kritikákat én is várom, de mindhiába. Pedig valóban ez visz elõre egy társalgást.

Voltak korábban próbálkozások, például a #4138 -tól, mikor a pedagógia világától elcsusszantunk a japán háborús bûnökig... de valahogy meddõ vita alakult ki - effektíve elbeszéltünk egymás mellett. Sajnos úgy nem lehet "eszmét cserélni", ha valamelyik fél elvonatkoztat, vagy megsértõdik.

Egy "személytelen" dialógusban, ahol a partnerek nem élõben -értsd: gesztusok, hangsúlyok nélkül- érintkeznek, qrva jól kell lereagálni minden egyes megnyilvánulást és vissza kell ütni a feldobott labdát.
Szerintem a fórum tipikusan ilyen közeg.

Amennyiben lenne TÉMA!!! - megteremthetnénk az Eger Connection "életfeltételeit".
A gond, hogy minden harmadik hozzászólás másról szól, s azután villámgyorsan elsikkad.

(A fentiek szubjektív látásmódomat tükrözik) 😊

Kage Kage
Így van, kb. így kell ezt felfogni.... :-)

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Kage Kage
Na jó, ez már megér egy misét.

Beírod az idézetedet. Van egy olyan buta tévhitem, hogy azért írod be, mert kíváncsi vagy mások véleményére. _Én_ leírtam. Igaz kifelejtettem a mai idõjárásjelentést, ami mindenkit érdekel és érdekfeszítõ vitákat nyithat, de a véleményem leírtam.

Ami kezdettõl fogva nem tetszik itt, az az, hogy itt nincs vita. Ha lenne is akkor mit mondasz? ``Nem errõl van szó, de mindegy.'' Ezt én tudod hogy értelmezem? ``Hülye vagy, de nem kell tudnod miért.''

Pontosan a viták adnak értelmet a társalgásnak, egyrészt ezen keresztül ismerheted meg a másikat, másrészt tanít gondolkodni. Itt ez az Orwell gyerek. Én ugyan nem ismerem a könyvét, bunkó vagyok, tehát csak az marad, amit leírtál nekem. Miért sír? Mert az útja nem rózsákkal van kikövezve. Mert harcolnia kell. Biztos nem veszi észre, hogy nincs egyedül ezen a világon. Vagy nem így van elvira? Akkor reagálj! Harcolj! És gyözz, ha tudsz. Ne pedig te legyél megsértõdve, ha valamiben nem értünk egyet.

Amikor én kiteszem ezt: ``:-)'', akkor az annyit jelent, hogy _nem_gondolom_komolyan_. Az a bajotok, hogy úgy megszoktátok ezt a sok grafikus szart, hogy már 40 darabot kell kitenni, hogy észrevegyétek. Az ``ál-poén''-omat meg pontosan azért ne vedd magadra, mert:

1. Tudod, hogy nem tudom mirõl írod a szakdolgozatod, ezért nem is becsmérelhettem azt.
2. Tudod, hogy _Te_ írod a dolgozatod, tudod, hogy elég jó vagy ahhoz hogy tartalom legyen benne.

Mindezekmiatt eressz meg egy önfeledt kacajt rajtam sértõdés helyett, mert én nem fogom itt eljátszani a ``hûde okos vagy, csak így tovább''-ot, az tuti.

Botond
ja,aha.Kicsit elvont a téma,meg a könyv is.
eLviRA
nem duzzanok be... <#vigyor3> csak azért írtam, hogy világos legyen, mi merre hány méter...

cimboa... LOL

eLviRA
elte angol szak - irodalomból szakdolgozom. orwellt választottam.

Ne duzzanj be ezen, kedves eLv...

Amint haza jön, vezekelni fog bûneiért, meglátod! <#ravasz1>
Kiiktatja maga mellõl a külvilágot és elmormol tucatnyi imát. Onnan lehet mindezt érzékelni, hogy Istent címborrának szólítja... <#ravasz1><#vigyor3>

Botond
szociológiát tanulsz?
eLviRA
a barátodnak is hiába mondod... <#vigyor3> gondolod, a parlament elõtt mûködni fog? <#hawaii>

Mondod ezt TE, kinek olyan tiszta és békés lelke van, mint egy frissen hullott hópihének. <#ejnye1><#hehe><#hehe><#hehe>

eLviRA
és tényleg nem vagy vicces. inkább bántó.

de nem veszem magamra. annál jobban ismerlek. de ahhoz még nem vagyunk eléggé jóban, hogy ilyen ál-poénokat megengedj magadnak. én legalábbis így érzem.

és ehhez tartom magam...

Ezt kiírjuk a P@rlamentbe egy b@szom nagy transzparensre! <#eljen>

Kussoljanak a mo......!

Punker
mikor szándékozol olyan logo-t csinálni ami normális? ettõl az alkoholmentes dumától kiráz a hideg + képmutató 😊

eLviRA
Orwell's Nineteen Eighty-Four
Facts, Fiction and Realized Fears

eLviRA
idézet - Orwell: 1984 (279. oldal)

ha nem tudod, mirõl is beszélsz pontosan, jobban teszed, ha nem mondasz semmit.

A protokollt nem lehet különbözõ tavernákban és talponállókban megtanulni. Most pótolható... <#buck>

Punker
ha ezt tanulni kell az már régen rossz.....

Azért van most kint Germániában, hogy illemet tanuljon. <#nezze><#ravasz1>

Adózás után marad pár forint... 😊)

Punker
tudod az a baj hogy te nem tudod megkülönböztetni mi a vicces csipkelõdés és mi a paraszt beszólás.....

Elástad magad, Gergõ! Többé nem ülnek le veled egy asztalhoz... <#hehe>

Kage Kage
És mennyit lehet vele nyerni? ;-))

Veszek egy lepukkant sörfõzdét és beköltözök.

Kage Kage
Látod, vannak akik ismernek... :-))

Kage Kage
Köszi Punker a pozitív visszaigazolást, de biztos vágod te is hogy csak vicc volt, miután lövésem sincs mirõl írja a szakdolgozatát.

Kage ily módon önt lelket az emberbe. Ezt bíztatásnak kell venni.

Botond
gondolj ránk is <#zavart1>
Na, most adtam fel 58 oszlop totót. 30 milla a 13+1. Korrekt lóvé... <#vigyor>

Botond
ezekután érdekel mi lehet a témája,ha ez passzol hozzá
Punker
"Szép szavak, de pesszimista és tartalommentes. Ideális a szakdolgozatodhoz. :-)" te tényleg bunkó vagy.....

Kage Kage
Az elsõ sorral egyetértek, bár nem újdonság hogy a hatalmat azok fölött lehet gyakorolni, akik hagyják magukat. Ez szorosan összefügg a butasággal.
A világ viszont mindig is ilyen volt, nem mi tesszük most ilyenné. Legfeljebb eddig nem volt ilyen szembetûnõ, amíg nem ért minket ennyi info. Ez bennünk van, és nincs is vele baj.

Szép szavak, de pesszimista és tartalommentes. Ideális a szakdolgozatodhoz. :-)

eLviRA
azt hiszem, megtaláltam a megfelelõ idézetet a szakdolgozatom elsõ oldalára:

”Power is in tearing human minds to pieces and putting them together again in new shapes of your own choosing.
Do you begin to see, then, what kind of world we are creating?
It is the exact opposite of the stupid hedonistic Utopias that the old reformers imagined.
A world of fear and treachery and torment,
a world of trampling and being trampled upon,
a world which will grow not less
but more merciless as it refines itself.”