SG: Eger Connection
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nézd már meg, hogy valóban 24 pin-es-e az atx tápcsati, mert én a chieftec oldalán úgy olvastam. Illetve van-e benne venti?
Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Azt viszont nem értem, ha valaki kiad több mint 1 millió forintot fényképezõgépre, akkor miért Fujit vásárol? <#rolleyes>#rolleyes>
Nagy malõr! :]
Ma kaptam emailben:
"Hol is élünk mi?
Történt pedig az eset valahol az Európai Unió egy távoli szegletében, Budapesten.
Másfél éve, külföldön, de ott is drága pénzért vásárolt Fujifilm S2 Pro fényképezõgépem egyszer csak, minden átmenet vagy elõzmény nélkül, nem akart mûködni. Fekete képkockákat rögzített, semmi mást. Gondoltam tehát
egy nagyot és elvittem a Fujifilm Magyarország által ajánlott szakszervizbe, ahol annak rendje és módja szerint átvették.
Néhány nap elteltével fel is hívtak, hogy a készülékben elromlott a CCD,
így ki kell cserélni az alaplappal együtt, az alkatrész költsége ily módon potom 300.600,-Ft, vajon kérem-e a javítást. Minthogy a konkurenciánál ennyi pénzbõl kijön másfél darab vadonat új fényképezõgép, garanciával, nos, inkább nem kértem a javítást és szomorú szívvel vettem - töredékáron
- egy új Nikon fényképezõgépet.
Azonban egy barátom rákérdezett, hogy típushiba-e ez a CCD-elhalálozás a
Fuji S2 Pro gépeknél, mert azt látja, hogy külföldi internetes fórumokon
sokan panaszkodnak erre. Belevetettem tehát magamat a szörfölésbe és több tucat hosszászóláson keresztül azt olvastam, hogy bizonyos szériaszámú gépek sorra meghaltak, ugyanezzel a "fekete CCD" hibával. A fórumozók Los Angeles-tõl, Düsseldorfon át Szingapúrig arról számoltak be, hogy bevitték a gépet a helyi Fuji márkaszervizbe, ahol garanciaidõn túl is ingyen cserélték a hibás CCD-t, lévén a problémát jól ismeri a gyártó.
Felhívtam tehát a budapesti szervizként megbízott kft-t, hogy mit is olvastam, tudnak-e segíteni, tudnak-e netán kérni õk is Fujtól ingyen alkatrészt stb. Nos, a válasz a következõ volt: "ilyen szériahiba nincs,
mert mi még nem találkoztunk vele. " Továbba: "Nem érdekes, hogy mi van a világon, mi Magyarországon élünk." Amikor megemlítettem, hogy megkérdezem, mi a Fuji véleménye, csak azt a választ kaptam: "Hívjon akit akar, vigye
javíttatni oda, ahova csak akarja."
Ezek után felhívtam a Fujifilm Magyarországot, és elmeséltem nekik a történetet. Típushibáról õk sem tudtak, de udvariasan megígérték, hogy ha elküldöm nekik néhány vonatkozó fórum internetcímét, megkérdezik majd Japánban. Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmemet, hogy csak akkor végez garanciális javítást a szerviz, ha a gépet Magyarországon vásároltam. Nos, úgy látszik, lassan két hete nem kapnak választ Japánból.
Felhívtam tehát a Fujifilm Ausztriát és megkérdeztem õket is. Elõször megkérdezték, hogy hol vettem a gépet és mikor, majd azt mondták, ugyan a Fujifilm Németország lenne illetékes, de nem gond, ha nem tudom Németországba vinni, meg tudják oldani akár garanciában is a javítást, merthogy a második évben a Fuji vállal világgaranciát. De ha már a részleteknél tartottunk, megkérdezték, mi a hibajelenség. Mondtam, minden kép fekete. Erre hallom a választ: "ismerjük ezt a hibát, ezt akár garancia nélkül is ingyen javítja a Fujifilm, csak sajnos várni kell 3-6
hetet, mire megjön az alkatrész."
Ezután elmentem a gépért Zuglóba. Ott megtudtam, a gépemet nem tudom elvinni, minthogy nincs összeszerelve. "Azt megbeszéltük, hogy nem kéri a javítást és elviszi a gépet, de azt nem, hogy már jöhet is érte, és hogy
összeszereljük." Ezen kívül megtudtam még, hogy "frusztrált vagyok, és hogy idehaza azok a szabályok vannak érvényben, amik itt érvényben vannak, és amúgyis õk képviselnek egy márkát, de nem tudnak mit tenni, ha egyszer nem õk a garanciavállalók stb stb.
Rákövetkezõ hétfõn tehát visszamentem és elhoztam a végre összeszerelt gépet, a kedd reggelt pedig már a bécsi Fujifilm szervizben kezdtem, ahol nagyon udvariasan átvették a gépet, a munkalapra ráírták, hogy "schwarz CCD Problem", és megkérdezték, ha készen van a gép, feladják-e postán vagy elmegyek érte ismét Bécsbe. Végiggondolva, hogy a postán a Shell Smartkártyám sem érkezett meg, bár valaki lezabálta róla a pontokat mindenféle McDonald"s éttermekben étkezve, inkább ez utóbbi megoldást választottam. Még megtankoltunk egy kis olcsó osztrák dízellel, vettünk olcsó osztrák tejet és kenyeret, olcsó francia sajtot továbbá olcsó osztrák Pampers pelenkát és olcsó osztrák WC-papírt, majd hazajöttünk, lévén mi itt élünk, Magyarországon."
Sejtem, melyik lehet az a zuglói szerviz..."
Megérkeztek a cuccok a géphez?
Kölcsön is adhatod átírni <#vigyor3>#vigyor3><#vigyor3>#vigyor3>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Ha meg viszket a puncid, vakard meg! :-))))))
CSAK POÉNKODTAM!!! DE TÉNYLEG!!! CSINÁLTASS PIERCINGET, AZ JÓL ÁLL.
Hogy vagytok?
Arra gondoltam, ha hazajottem, kocsmazhatnank egyet, persze, ha eLviRA is beleegyezik... 😊
Vegetáriánus : régi indián szó, jelentése béna vadász
Na felköltöztünk pestre tegnap.Ma lesznek az utolsó simítások.Szombaton lagzi.
Punker,kellene nekem egy hálókártya,asszem PCI-s,amit itt tudok hagyni a p3-asomban,hogy itt is legyen chello,meg még egy APC elosztós dolog,ha esetleg olyan 2-3 körül beugrok délután az neked megfelel?
Egerben járok, de nem túl gyakran. kb. kéthetente. most pl. megyek haza. :-D hát ja, elég régen találkoztunk.
Te hogy állsz a sulival? mennyi van még hátra?
...what\'s for You, will not pass You by...