AMD Sempron: előzetes teszteredmények, és információk

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TeszteloPontHu
Akkor védték le az architektúrát és/vagy a nevet.

Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD

Nagyon finom, ugysem akarom lecserelni az nforce2 ultramat (25x200fsb-ig megy). Remelem, ezzel meg elleszek egy darabig. 😊
Aze a cache meret nem egeszen ugyanaz, szal boven nem fogja utolerni az a64et. Ez ilyen kis tesztprogiknal nem nagyon szmit, de rendes alkalmazasokban nagyonis.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

Tumor
Ez szép, bár csak azt nem értem, hogy az AMD-nek mért éri meg eladni egy procit belépõ szintû áron, ami teljesít majd' ugyanúgy mint a nem éppen belépõ szintû áron kínált Athlon 64 ?????? Ezek alapján meg az látszik, hogy bõven nem a Celeron kategóriába fog tartozni, így én lehet inkább "Athlon64 Killer" -nek nevezném. 😉 Persze a bevált gyakorlat majd eldönti....
LOL!! 😊)
Nagyon bírnék egy uilyen socketA mobile procit. Ugyanis nemrég derült fény arra hogy a mobil procik nincsenek lockolva ( a teljesitmény változtatás végett ) és ezáltal nagyon tuningolhatók.

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

arty
nana, nem tudjuk milyen lesz a socketA verzio... lehet csak egy atcimkezett thorton ... ! nagy a hallgatas arrol...

amugy, ha a tuningot birja, akkor hamaraosan ertektelenednek a socketA platform alkatreszei 😊

Forza.

Ugyanakkor az AthlonXP és a Sempron között is. Utóbbi fejlettebb architektúrával, SSE2-vel, többet nyom majd azonos órajelen, mint egy XP.
Coder
Igazatok van, most hogy jobban utánagondoltam tuti fog menni a régi chipsettel a socket A-s verzió, mert abba már csak a lábkiosztás miatt sem tudnának belepakolni egy memvezérlõt 😊 Illetve abbban valószínüleg a 64bites kiterjesztések mellett a mem. vezérlõ is le lesz tiltva. Érdekes megoldás 😊 Sziliciumlapka fele csak dísznek lesz a CPU-ban 😊
Viszont így szerintem szép teljesítménybeli különbség lesz a SocketA-s és a Socket754-es verzió közt.

Asus A7N8X deluxe | Barton @3200+ | 2x512MB DDR400 | 2x120GB Maxtor DiamondMax 9 (Raid 0) | ATi AIW Radeon 9800 Pro | 21\" CRT (1400x1050@100Hz)

Narancs
És ha jól hallottam az 1ik alaplapgyártó (asszem az ASROCK de nem biztos) legutóbbi kiadott BIOS -a már támogatja a 3100+ Sempront...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

A socketA-sokban nem biztos hogy lesz, mivel pont azt akarják elérni velük, hogy a socket A-s tábor vegye õket mint a cukrot.
Szerintem csak a 754-esben lesz memóriavezérlõ.
Coder
"Zsír, ez jóval meghosszabbítja a Soket A deszkák életét...!"

Hát mivel beépített mem. vezérlõ van a CPU-ban, ezért nem lesznek jók hozzá a régi deszkák, új chipset kell hozzá majd.

Asus A7N8X deluxe | Barton @3200+ | 2x512MB DDR400 | 2x120GB Maxtor DiamondMax 9 (Raid 0) | ATi AIW Radeon 9800 Pro | 21\" CRT (1400x1050@100Hz)

HuAn82
A 2001-es dátum mit takar?

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

Demon Eyes Kyo
pozitiv

Demon Eyes Kyo became a legend, killing 1000 warriors in one night.

Narancs
Zsír, ez jóval meghosszabbítja a Soket A deszkák életét...!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Coder
Itt van egy hitelesebbnek tûnõ kép, igaz ez nem Socket A

Bandoló
Elég poros az a billentyûzet.

Coder
A kép eléggé "illusztrációnak" tûnik, a modelszám alapján ez valami 2600+-os cucc, 128K L2 cache-el...