13
  • Tetsuo
    Régebben egy győri autógyárban dolgoztam (vajon melyikben?), ott 2-3 éve már olvastam ennek megvalósításáról ill gyártásának technologiájáról.
  • Tpe
    Ha mindent jól megoldanak, remélem majd a szélvédőre fogja kivetíteni.
  • robaggg
    cat: Nem tudom hallottál-e már róla de pl modern uszodákban is alkalmaznak olyan vízalatti kamerákat amelyek az esetlegesen viz alá merült embereket szúrja ki és figyelmezteti az úszómestert. No ott például mutatták a rendszer képességeit demonstrálandó, hogy betettek nem is emlékszem már pontosan milyen nagy méretü tárgyat a vizbe és a rendszer abszolut képes volt különbséget tenni az emberi alak és az egyéb tárgyak közt (fene nem emléxem mi volt az). Illetve a viz alatt uszó és fuldokló ember között is természetesen. Szal szerintem megtudja különböztetni majd ez is a fekvö rendört a földön fekvö embertöl. Bár Magyarországon tök mindegy mert nálunk olyan brutál fekvörendöröket terveznek hogy mindkettö elött pont ugyanannyira kell lassítani különben szétszakad a kocsi
  • OPM
    de ezek a dolgok hol jelennek meg az autóban, amik a videón vannak?
  • Cat #9
    lejött
  • Tpe
    Nektek lejött a hármas videó?
  • SuperCow
    azért a soförnek is csinálni kell valamit. nem önvezető ropotgépet veszel ezzel a cuccal.
  • RelakS
    nájt rájder? :D Abban "vezette" egyszer egy vak kittet
  • pubwart
    Vajon majd ezzel már vezethetnek majd vakok?
    Az lenne az igazán komoly (és dúrva) előrelépés
  • gy
    A videók alapján (főleg pl. #5) még kissé kezdetleges (tévesztget). Nyílván viszonylag egyszerű (+ 2D-s?) minta-felismerésen alapul. Be fog sípolni néha feleslegesen, néha meg nem fog jelezni, amikor kellene. Kicsit korai a dolog, de nyílván nagy volt a "piaci kísértés". De talán sikerül majd tökéletesíteni, mire az autókban lesz.
  • bld
    énse akarok kukacoskodni de az télleg kissé nevvesen hangzik de ha a professzorur mondja és úgy is van akkor lehet......
  • Cat #2
    azért kiváncsi vagyok az általa nem ismert objektumokkal mit kezd, pl egy nagy kátyut vagy fekvőrendőrt hogy különböztet meg egy földön fekvő embertől? Egy biciklist egy lótól, egy stoppost egy uton áthaladni akaró gyalogostól?
    vagy mi van a sorompókkal, vagy az utelterelésnél lévő kusza aszfaltjelekkel (sárga és fehér egymás mellett)? szal jó lesz ez, de a feladat nagyon nagy
  • cSuwwi
    tökjó... :)