Kalózrádiózás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Munch

Például

cSuwwi
Náksi vs. Brunner mix csatorna, wááááááááááá :/

shit happens

HuAn82

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

Munch
Szivesen! 😊

Sajna. Nyíregyházán sokkal jobb adók vannak😊

Köszi szépen, teljesen igazad van.
"Akár hiszed, akár nem, még a kábel tv-nek is egy nagyobb adóval, pedig az kábel." Még ezzel a kis adóval is zavarja a kábeltévét, ugyhogy igazatok van mindenben ez nem menne illegálisan legalábbis tuti bukás rövid idõn belül. A Danubiussal kapcsolatban ugyanez a véleményem.
Nem bántam meg hogy megnyitottam ezt a topicot, gondoltam lesznek nagy lehurrogások, de ahhoz képest elég pozitívan alakult. Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Munch
xmen, hamar elkapnának. Eléggé nagyváros, van ott pár rádió. Ha a hif nem megy csakúgy méregetni, akkor majd õk kihívják rád. Sugározhatnak õk a 108-on, te meg 90-en, akkor is bezavarhatsz. Akár hiszed, akár nem, még a kábel tv-nek is egy nagyobb adóval, pedig az kábel. 😊
Ilyen hülyeségeket nem szabad csinálni.. mondtam, ha média érdekel, jelentkezz mûsort vezetni valahová.
Danubius egy rakás szerencsétlenség, hiába dolgoznak rengetegen ott, akkor sem megy nekik jól. Tiniknek készül a dolog, tizenhatszor lemegy ugyanaz a zene. A jáksó az idétlen széteffektezett spotjaival azt hiszi jól csinálja, de õ se tud semmit...
Egyedüli rádió ahol lelkiismeretes munka folyik, normális zenei szerkesztés, az a Sláger Rádió.

Elore leszogezem, hogy nagyon nem ertek ehhez a dologhoz ... de megis amit tudok, vagy inkabb hallottam, hogy elegge figyelik azert, mikor es honnan jon radioadas. Bemerni pedig szerintem nem nagy ugy/gond, eleg hamar menne, szoval ha nem mozgo az ado, majdhogynem azonnal lehet szamitani lebukasra (vagyis HIF latogatasra 😊

(peldakent csak annyit emlitenek, hogy legiforgalmi iranyito kozpontban lattam ilyet, amikor egy gep adott egy frekvencian, egy kis nyilacska mutatta, hogy honnan jon az adas, valos idoben ... azt nem tudom mennyire volt pontos, de ott ez csak korulbeluli irany meghatarozashoz volt, nem pedig komoly bemeresi celokra - amennyire en tudom).

Mindazonaltal egyet kell ertsek azzal, hogy a Debrecen kornyeki adok ... hat ... valahol nagyon melyen 😊

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

Biztos ismered a Danubius rádiót, neked mi a véleményed a zenei szerkesztõirõl (mintha nem is lenne)? Ez már egy elég komoly rádió a zenei szinvonal mégis a béka segge alatt van.

Eléggé elgondolkodtató amiket írtok, szal ezekután ebbõl nem csinálok semmiképpen hosszútávu dolgot. Nem lenne jó ha egy nap a Hírközlési Felügyelet az ajtón kopogtatna, és mindent lefoglalna.
#21: "Lehet te azt hiszed csak egy adott frekin sugárzol de bezony bezavar mindennek." Ez a másik probléma amit nem tudok teljesen kiküszöbölni, úgyhogy ez is egy lebukási pont.
Még annyit kérdeznék hogy szerintetek milyen gyorsan reagálna a HIF?

nemcsakfeel
az adót kösd rá egy macskára, arra meg kapcsolj egy walky-talky*t és azon keresztül közvetíts. tuti nem kapnak el.
csak néha cserélj elemet.

*hihi ** *

és még legalább 4-5 évig biztosan az lesz, de lehet hogy tovább is
a reklámköltéseknek csak nagyon minimális szeletét birtokolja a rádió, és az internet jön fel, amerikában már 5% körüli, és iszonyatos ütemben (évi 15-25%al) jön fel minden országban, ezzel szemben a rádió stagnál

Munch
Kisebb helyi rádióknak fillért nem ad önkormányzat 😊))))))))))))))))
Vagy önerõbõl "pénzkidobás" néven fut, vagy egy-két reklámbevétel illetve nagyrádiók kisvállalkozásaként.
Nagyon szar a helyzet magyarországon, mire elindítassz egy saját rádiót milliókból rájössz hogy kidobott pénz, fõleg ha nincs reklám.

országos nagy rádióknál biztos igy van, de kis vidéki rádióknál korántsem hinném, azoknak a reklámbevételük minimális, és részben ugyis a helyi önkormányzat támogatásából (lokálpatriotizmus erõsítése), vagy vállalkozók szponzorálásából, esetleg öneröbõl, más tevékenységekbõl tartják fenn magukat, és a rádió csak kiegészítõje ezeknek

egy ilyen helyen simán lehet keresnivalója

Dzsini
az összefüggés ott van, hogy amíg meglesz a pénz és lehetõség a saját adó alapítására, addig is azt csinálja amit szeret, és esetleg gyakorlatot, háttérismereteket, és kapcsolatokat szerez eközben. és akkor kevésbé valószínû, hogy kidobott pénz az, amivel majd belekezd a saját vállalkozásba.
a zenei szerkesztõk terén meg biztosan több és jobb ismereted van, én úgy gondolom, hogy hallgatnak a józan érvelésre, és esetleg a nekik is tetszõ (és a rádió profiljába többé-kevésbé beleillõ) új ötletekre.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Munch
Az X rádió magasról leszarja az aláírásokat 😊)))))
Zenei szerkesztõk megvannak a komoly rádiókban, azok döntenek. Nem holmi aláírások miatt. És az hogy egy mûsort készít annak mi köze ahhoz hogy saját adója legyen? Nem értem az összefüggést. Saját adót vagy milliókbol rengeteg tõkével, vagy SEHOGY.

Majd a frekit honnan lehet megtudni? :-)

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

Dzsini
az aláírósdi arra jó, hogy be lehet vinni X rádióhoz, hogy tessék, lenne rá kereslet, én pedig - ha engeditek - csinálnék ilyen stílusú mûsort... aztán pár évvel késõbb (meg megfelelõ jogi és anyagi háttérrel) neki lehet kezdeni esetleg saját adót tervezni. odáig - ahogy mondtuk is - nem szabad a saját adóval mókázni, bár a néha 1-1 órára bekapcsolt adót még Debrecenben se mérnék be... elsõre.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Munch
Dzsini, aláírósdi? Nem enyhén mosolyodtam el most ezen. 😉))))
Sok sok milliókba kerül egy rádió üzemeltetése.
Most állj le az ilyen hülyeségekkel, nagy bajod lehet belõle.

Munch
Dzsini, nem csak feljelentik és elviszik a cuccát, le is csukhatják.
Nem szabad adót építeni. Lehet te azt hiszed csak egy adott frekin sugárzol de bezony bezavar mindennek.
Jelentkezz helyi rádiókba munkatársnak ha ez érdekel, de sajátot felejtsd el illegálisan. Nem szabad, sok gond volt már ebbõl. Mi rádiónkat is elnyomták egyszer kalózok, jött is a HIF...

jo, akkor én is jótanács: nem azt mondom hogy állj le, hanem azt, hogy olyanba fektesd idõd/energiád ami legális
lehet hogy nem olyan látványos, nem olyan radikális, de HOSSZUTÁVON bármi kisülhet belõle, és te is kérhetsz tanácsot, viheted az összegyült referenciaanyagaidat ide-oda, tehát sok olyan hasznod lesz az egész környezet megismerésébõl, ami hónapok évek mulva hatalmas érték lesz és büszke lehetsz magadra

egy kalózrádió nem ilyen dolog

na de honnan fogja tudni bárki is hogy ez létezik? ha nem legális, akkor nem fénymásolhatsz ismeros munkahelyén ingyen szorolapot/plakátot, nem hirdetheted egyáltalán mert akkor irto gyorsan lebuksz
ha meg nem hallgatja sok ember mert nem is tud róla, akkor minek energiát belefeccölni?

Munch
Xmen, azonnal állj le az adással. Baráti jótanács.

"Egy rádiós mûsorvezetõ."

Taranov
Hallgass Sláger Rádiót, az van gondolom Debrecenben 😊

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Lehet hogy megköveztek de elsõsorban saját magam szórakoztatására szeretném, meg azokéra akik szeretik az ilyen zenéket függetlenül attól hogy van e rá kereslet vagy nincs.
Meguntam hogy évek óta semmilyen változás nincs rádiózás terén (valszeg nem is lesz még ettõl sem, mivel 24 órás nem lesz), de jó lenne ha mûfajilag is több rádió létezne nemcsak itt hanem bárhol az országban.

Dzsini
ha nincs rá igény és kereslet, akkor minek? saját szórakoztatásra biztonságosabb, ha be se kapcsolod az adót... ha meg bekapcsolod ki fogja hallgatni? hol hirdetet meg? és a lebukásnál fizetett pénzbüntin kívül miért jó ez neked?

Cat: köszi a linkeket, még olvasom.
Ftranx: 24órás adás tuti lebukás de rövidebben mindenképp megkockáztatom majd egy jópárszor.
Dzsini: köszi a tippeket, szinte semmi esélyem nem lenne megkörnyékezni egyiket sem mivel egyedül vagyok aki komolyan gondolja.
A lényeg hogy elvétve vannak 1-2 órás mûsorok ezekben a kereskedelmi adókban ilyen zenékkel, én pedig 24órást szeretnék de mint írtátok elég kockázatos.

Dzsini
a reklámidõkre meg ilyesmikre biztosan megvannak a bevett módszereik, egy beszélgetés a mûsorszerkesztõvel még nem kerül semmibe, esetleg egy cd-n vinni bemutatózenéket mindenféle leadandó stílusból (lehetõleg olyanokat, ami nem gyökeresen eltérõ a rádió alapstílusától - tudom, nem ezek a legjobbak, de beetetésnek jó lehet) - a szerzõdést meg rendesen át kell olvasni, és nem belemenni butaságokba. - legjobb esetben az is lehet, hogy már terveznék a dolgot, csak nincs rá mûsorvezetõjük/megfelelõ háttéranyaguk, hiszen honnan lenne.

a kérdõívesdi vagy aláírásosdi pedig nem egy veszett dolog, ha _tényleg_ van érdeklõdés, akkor összejön a dolog - bár iskolaidõben sokkal könnyebb gyûjtögetni.

hiteles adatot õ nemhiszem hogy tudna prezentálni, mivel egy fiatal eleve nem hiteles, max. akkor, ha leteszi az asztalra a saját maga által gyüjtött 1000 kérdõivet, mely demográfiailag megfelel a debreceni lakosság átlagának

a második módszer tényleg megér egy próbát. Össze lehet rakni egy-két ora anyagot, hogy megmutassad mit tudsz. De itt meg a buktató ott van, hogy egy rádióval szerzõdést kell kötni, hisz neki is be kell védenie magát hogy mi van ha nem nyujtod az anyagot, ki rendelkezik az általad nyujtott adás reklámideje felett stb.

szal ez is veszett dolog imho

Dzsini
járhatóbb útnak tartom esetleg a kereskedelmi rádiók megkörnyékezését olyan hiteles adatokkal, hogy az ilyen v. olyan stílusra lenne megfelelõ igény, akik hallgatnák az adást, vagyis lehetne nekik reklámozni...(elvégre profitorientált kereskedelmi adókról van szó)
ha mást nem, esetleg felajánlani, hogy heti 1-2 órában mûsort csináltok az adón, és ha jól megy, akkor lehet bõvíteni. - de annak utána kell nézni és készülni, hogy meglegyen a jogtiszta leadható alapanyag, és hogy tudjátok milyen és mennyi az anyagi vonzata egy ilyennek.

FtranX
a Debreceni kereskedelmi rádiók színvonalával kapcsolatban egyetértek.
Drukkolok neked, de azért gondold meg alaposan, hogy megéri-e a kockázatot.

dekomoly cuccok vannak itt 😊 rádióamatõr vizsgád van? 😊

ezeket olvasd át
a szankciók nemtom benne vannak e, nem nyálaztam végig

http://www.nhh.hu/menu4/m4_6.htm

http://www.nhh.hu/menu4/m4_3/m4_3_radio.htm

Á, netest semmiképp nem szeretnék se kábelest csak földi adót.
Szal elég kockázatos.

Dzsini
ja, és a sugárzott dalok jogdíját nem is említettem.

sugárzási engedély szerintem elég drága dolog, plusz rengeteg kötelezettséggel is jár... egy netes sugárzással jobban jársz, ha mindenképp ilyesmit akarsz.

A hely mellesleg Debrecen, aki itt lakik tudja mirõl beszélek.

Hát gondoltam hogy durva büntetés lehet de más vesztenivalóm is van sajna, legálisan ezt pedig lehetetlen kivitelezni.

Dzsini
Budapesten elég aktívan figyelik az adókat, vidéken jóval kevésbé. ha viszont elkapnak, akkor egyrészt elkobozzák a berendezést, másrészt feljelentenek (nem tudom a pontos jogcímet) - nehéz ügy, anno a Tilos egy kis teherautóból sugárzott, és így nem tudták õket elcsípni 😊
...amit google-n találtam, hogy párszázezer forintos büntit lehet beszerezni könnyedén.

Sziasztok.
A következõ dologban szeretném kérni azoknak a tanácsát akik bármit is tudnak a dologról.
Csináltam egy rádióadót olyan frekvencián (88-108MHZ es sávban) ami semelyik helyi rádió adását nem zavarja, és mivel tudom hogy így sem teljesen legális a dolog így azt szeretném kérdezni hogy mennyi az esély rá hogy bemérnek és megbüntetnek emiatt. Hallottam hogy mérõkocsikkal meg tudnak találni csak nem tudom hogy mennyire foglalkoznak ilyesmivel. Az adó teljesítménye egyenlõre csekély csupán 0,4W ami max 2KM-es körzet lefedettségét jelenti de szeretnék folyamatosan sugározni vele.
Ahol lakom ott 5 adó üzemel, abból 4 teljesen ugyanazt a fos stílust játssza az 5. meg régi zenéket, én meg újakat szeretnék és trance, house, techno és hasonló mûfajban mert ilyen még nincs.
Mekkora ennek a dolognak a hátulütõje szerintetek?