2
ATI 9600XT Video In probléma
  • Pheel
    #2
    http://www.sg.hu/forumkereso.php?mit=9600XT&hol=topic
  • mercenary
    #1
    sziasztok! eloszor is bocs, hogy egy ujabb topikkal gyarapitom a forumot, remelem, hogy meg nincs ilyen tema, mindenesetre nem talaltam.

    szal egy olyan specialis problemam lenne, amit igy a tudomany mai allasa szerint keptelen vagyok megvalaszolni, ezert kernem a ti segitsegeteket, hatha mar talalkoztatok hasonloval. cirka 3 honapja vettem egy asus a9600xt-t, amivel amugy nagyon meg vagyok elegedve, csak kb. 2 honap utan ugy gondoltam, hogy ha mar 1x tud olyat, hogy video in, akkor probaljuk ki. sajnos az eredmeny nem nagyon jo. akkor abba is hagytam a probalkozast, de most ujra belem bujt a kisordog, hogy ebbe valahogy akkor is eletet kene lehelni, es toretlenul bizom abban, hogy csak valami software hibarol van szo, de erre egyre kisebb a valoszinuseg, ugyanis tobb driverrel kiprobaltam, leszedtem a legujabb 8.02-es wdm drivert, meg mindent, amit talaltam, de nem valtozik semmi, ugyanolyan szar.

    a szimptoma pedig az, hogy van kep, de az meglehetosen szar, fekete-feher kep villog, es atlos rgb rasztercsikok futnak a kepen, amit szivesen megmutatnek, de keptelenseg caption-orolni, ugyanis amint ilyesmivel probalkodom, az adott progi system failure-rel, vagy driver error-ral kilep. hogy milyen progikkal neztem? az asushoz adott digital vcr-rel, es virtual dub-bal. az ati media centere kurva jo, kiirja, hogy nem tudja inicializalni a videot, futtassam a pc checket. lefuttatom, 0 hiba :D tehat ez is zsakutca. ja, meg megneztem christv-vel is, az az elso masodpercben romma fagy :)
    gondoltam mar arra is, hogy a kartyahoz adott univerzalis vivo geca lehet szar, de sajnos ha nincs bedugva, akkoris latni, hogy 0 input eseten is a kep ficereg, villog es ugral (fekete vs sotetszurke :))
    na, hat akkor eme hosszu bevezeto utan az lenne kerdes, hogy bizakodjak-e meg abban, hogy ez software hiba, es orvosolhato, vagy nincs mas megoldas, vissza kell vinnem gariba, aminek ugye ertheto modon nem orulnek, mivel addig szervalnom kene egy kolcson kartyat, amig ezt bevizsgaljak... arrol nem is beszelve, hogy a 2d/3d resze a kartyanak hibatlan, zuz, ahogy kell.
    ja, befejezeskent nyomatnek egy hw konfigot, hatha segit:
    p4 2,4/533, abit ic-7, 512/333, angol win xp sp1 (gondolom a tobbi nem lenyeg :D)
    minden segitseget elore koszonok!