A warez rossz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Anubys
Persze, mert az ms ingyen szofvert adott az orfk-nak, cserébe az együttmûködésért. Ha valaki idejönne, és azt mondaná, hogy "figy, anu, adok egy milla értékben ingyen szoftot, innentõl ne dumálj a kalózkodás mellet", valszeg én sem teketóriáznék, és utána döngethetném a mellem, hogy "bibibiiiiiiiiiiiii, nekem mindenem eredeti, és ráadásul sokkal több eredeti stuffom van, mint nekte, bebeeeeeeeee" 😄

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

> Amíg a rendõrök is lopott office-szal rögzítik a meggyanúsítgatott "warezcápa" tizenéveseket...

Ez már régen volt. Jó pár éve már, hogy nem láttam lopott win -t vagy office -t a rendõrségeken, de az államigazgatás más részében sem. Az más kérdés, hogy az MS nagyon nyomult erre pár éve, nem nagyon volt esély más alternatívákban gondolkodni.

.hzx

> Loálgirl, ugyanazt mint a b.net, csak kevesebben vannak rajta

Ez mondjuk nem teljesen igaz - a feltört szervereken messze nincs annyi tartalom mint a Blizzardosokon (trükkös módon szinte minden érdemi tartalom a szerverekrõl jön, questek, mobok, npc -k). Ha pedig kevesen vannak, az megöli a kereskedelmet és a klánrendszert. Egyébként az MMORPG-k kapcsán hogyan érvelsz a lopás mellett? Végül is is folyamatos szolgáltatást kapsz, amiért fizetsz, nem?

.hzx

> Ezaz, a szar játékok drágán eladását nem kell eõltetni.

Egyébként az a durva, hogy nem erõlteti senki, mégis mennek. Minden évben az EA játékok szerepelnek dobogós helyeken (értsd: 10-bõl kb. 7) az éves eladási listákon. Gondolom, ezeket is warezolják a leggyakrabban. Ennek nem hiszem hogy lennének etikai/gazdasági megfontolásai egyébként: az embereket, úgy tûnik, a filmlicenszek érdeklik meg a sportjátékok (+NFSU).

.hzx

Nem kell messzire menni, ez az oldal szerinted minek indult? Most persze nagy antiwarez duma megy, aztán valszeg a színfalak mögött ugyanúgy megy minden. Amíg a rendõrök is lopott office-szal rögzítik a meggyanúsítgatott "warezcápa" tizenéveseket, addig nincs mirõl beszélni.

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

Ezaz, a szar játékok drágán eladását nem kell eõltetni. <#mf1>

A 3 számjegyesre gondolsz? 😊

Loálgirl, ugyanazt mint a b.net, csak kevesebben vannak rajta. És sokkal költséghatékonyabb. <#mf1>

Oldern the 1st
Loálboy, megnézheted, mit nyújtanak a wow tört szerverei, aztán majd el is lehet hallgatni, miután rájöttél hogy semmit az eredetihez képest... (a Blizzard ezt nagyon okosan csinálja 😄)

A jogkövetõ magatartást nyilvánvalóan a kilátásba helyezett szankció alkalmazásának gyakorisága befolyásolja - amíg ez alacsony (esetünkben: elenyészõ) addig a tisztelt polgár hajlamos a zavarosban halászni.
Aha, a drogozásról is sikerült mindenkit leszoktatni... LOÁL. <#nyes><#nyes><#nyes>

Ez szinte mindenhol így van, csak a mérték más: Japánban például gyakorlatilag nincs warez
LOÁL 2. Max te nem tudsz róla, de ez csak a tájékozatlanságodat jelzi, nem a valóságot. Milyen érdekes hogy nagyon sok cracket elõszõr .jp oldalakról lehet letölteni...

az urbánus legendákkal ellentétben a szegény magyar embör is tud ám szoftvert vásárolni, ha kar, és ha rá van kényszerítve.
... és ha van rá pénze.

Itt a World of Warcraft példája.
LOÁL 3. Még külön progit is írtak rá hogy cd kulcsos helyett tört szervereket keressen automatikusan. <#nyes> Persze mindig van akinek futja rá és megveszi.

A mobil nem drága? A mobiltarifák nem eszméletlenül magassak? Dehogynem. Csak azt nem lehet megkerülni.
Azért veszi mindenki a legolcsóbb 2500-as pannon feltöltõkártyát, ha nincs, akkor nem vesz drágábbat, inkább megnézi máshol. Elõfizetésben a többség nem is gondolkodik. Ilyen fizetõképes a magyar nép.

liquid
Az említett úr tudtommal soha, sehol nem tolvajozott le senkit, pláne nem azért, mert "nem tõle veszik a 16 ezres játékot". Ha te tudsz ilyesmirõl, forrást / url-t plíz. Másrészt, ha jool csalódom, annak idején nem volt MO-n legális szoftverbiznisz (semmilyen, leszámítva néhány kóbor Novotrade játékot), pont az említett úr volt az, aki elindult ezen az ösvényen. Harmadrészt: "ebbõl nyitott bolthálózatot": nem, nem ebbõl. Urban legend a naívabb fajtából.
Lammer
hmmm eddig nem szoltam be mert vartam hogy valaki beirja, amit "Luiprima" megtett... ez nagyon durva es meg ezek utan a te rakciod, azert eleg LÖL... ehhh enis jol szetlopom magam, szepen csinalok belole egy jo vallakozast, es utana aki megszol "felnottem sorry" azert ez nem korrekt kerem...
btw: meg mindig az eredeti szoftver oldalon maradok, de de...

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

> Te meg a fõdmûvelésbe, aztán lesz sok pízed megvenni mindent eredetiben.

Látom, kifulladtál. Nem is kell erõltetni azt, ami nem megy, Commandante!

.hzx

Bár én nem tudom, hogy kirõl van szó, de lehet, hogy csak annyi történt: felnõtt. Nehéz elhinni?

.hzx

Anubys
Na ezt nem akartam írni, de nekem is van még az Amigás lemezeim közt olyan, amin annak a bizonyos újságnak a nevével fémjelzett Cracktro van. Meg ugyebár a hozzájuk kiadásra eljuttatott master disket feltörve terjestették tovább, etc... Szóval hogy is van ez?

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Luiprima
Csak hozzátenném hogy abban az idõben( c-64 amigás idõk) az egyik legtöbb warez-t eladó srác az abból befolyt pénzbõl ujságot és bolthálózatot alapított nem írok nevet aki akkor benne volt tudja kirõl van szó. Magam is jó sok pénzt otthagytam nála a lentebb leírtak miatt.Nos gondolom most lelkesen üvölti hogy tolvajok vagytok mert nem veszitek tõlem 16000-ért a progikat. Ezen is el lehet gondolkodni.

I\'m serial number T-803 Product name: Meowminator

öregharcsa
hát igen.
de itt védekezhetnék azzal hogy amig a japán embõr símán keres annyit hogy akár 3-4 játékot vegyen havonta a kis pénzébõl, és meg sem érzi addig ez itthon nem tudjuk megtenni mert az árak európaiak a fizetések balkániak vagy még rosszabb.
tudom ez a védekezés lejárt lemez de ez a valóság sajnos....
a WOW-ról csak annyit, lehet hogy hónapokig gyûjtögetet szegény emberünk ,megvette és ahogy mondod havi 3000-ért eljátszik vele a csemete hónapokat is.Én csak azért nem vettem meg a játékot mert nem akarok a gép mellett meghalni<#hehe>.
Tudnillik ha rákattanok valamilyen játékra képes vagyok ájulásig játszani,tehát nem egy életbiztosítás nekem...😊)
sms....na aki annak bedõl az meg is érdemli...elmondanám mindenkinek azok a szavazatok soha de soha nem jutnak el abba a laptopba amivel hitegetik a népet hogy szavazz erre és õ megnyeri.....áááááááá rablás az egész...írtak e faca kis szoftvert amibe õk akkor nyúlnak bele amikor csak akarnak és úgy módosítják az egészet ahogy nekik tetszik.....

"A szoftvert viszont le lehet másolni, ergo le is másolják"
ez pontosan így van....

http://pspfilez.extra.hu/

liquid
Egen, nagyjából itt van a kutyus elásva. A jogkövetõ magatartást nyilvánvalóan a kilátásba helyezett szankció alkalmazásának gyakorisága befolyásolja - amíg ez alacsony (esetünkben: elenyészõ) addig a tisztelt polgár hajlamos a zavarosban halászni. Ez szinte mindenhol így van, csak a mérték más: Japánban például gyakorlatilag nincs warez (a helyi, a nemzetgazdaság jelentõs szegmensét alkotó játékipar kemény kézzel érvényesíti az érdekeit, és a berögzõdések is mások), az Államokban ás Nyugat-Európában érezhetõen jelen van, itt, Kelet-Európában meg tömegsport.
A helyzetet persze el lehet intézni egy vállrándítással: ugyan kit érdekel, nem a magyarországi eladások miatt lesz sikeres / sikertelen egy játék, semmi közünk hozzá. Ami érdekes: az urbánus legendákkal ellentétben a szegény magyar embör is tud ám szoftvert vásárolni, ha kar, és ha rá van kényszerítve. Itt a World of Warcraft példája. 12 rongy az alapszoftver, 3 rongy a havi elõfizetés. Durvulens sikerjáték, Magyarországon. A kezdõkészlet (többezer darab!) órák alatt fogyott el, és azóta is viszik, mint a cukrot. Egy olyan játékot, ami nem 10, nem 15, hanem minimum 30 ezer forintba kerül (alapár + fél éves elõfizetés), ha normálisan játszani akarsz vele. Megvették - mert nem lehetett (nem érdemes) lewarezolni.
Más példa: a mobiltelefóniában évek óta ott vagyunk Európa élbolyában, kiemelkedó mobiltulaj / havonta eltelefonált pénzmag arányokat produkálva. A kereskedelmi tévék milliárdos bevételt realizálnak az "sms-szavazós" akcióikból. A mobil nem drága? A mobiltarifák nem eszméletlenül magassak? Dehogynem. Csak azt nem lehet megkerülni. A szoftvert viszont le lehet másolni, ergo le is másolják.
Nem olyan bonyolult ez: kevés pénzbõl, szart, sokért: ez nem megy.

Te meg a fõdmûvelésbe, aztán lesz sok pízed megvenni mindent eredetiben.

öregharcsa
sziasztok.....

érdeklõdve figyeltem a vitát a warezolásról....hm érdekes vélemények ellenvélemények vannak.

talán vissza kellene nézni a múltba hogy hogyan is kezdõdött ez az egész.....
a 80-as évek közepén amikor elindult diadalútjára a C64 ill az Amiga akkor kezdõdtek el ezek a dolgok itt Magyarországon...
Írtózatosan nehéz volt elõször játékhoz hozzájutni kivéve egy-két kiváltságos emberkét, akinek a faterja köülföldi utakon betudta szerezni csemetéjének a hõn áhított gamet.
ezek az emberkék egyre többen lettek az árak csökkenésével, így megalakultak az elsõ klubok ahol nagy csere-bere folyt...elõször ingyen...de aztután már pénzért (na ez már warez volt)is vásárolhattál különbözõ helyeken...a legismertebb a PECSA volt.(itt 100ft volt egy floppy amin játék vagy éppen felhasználói prg volt ,vagy sex képek...vagy akármi)Magyarországon akkoriban ilyenrõl hogy szerzõi jog senki nem hallott vagy csak igen kevesek tudtak valamit is róla....sõt, mélyen halgattak az egészrõl......aztán egszercsak nagy nyilvánosságot kapott az egész, megtörtént az elsõ nagy razzia ami a PECSÁ-ban volt.....a mai napig emlékszem rá...hirtelen megjelent egy csomó rendõr és lezárták a kijáratokat.akinél floppyt(akkor még túlnyomó részt az volt) és hasonló dolgokat találtak azt vitték.az embereknek fogalmuk sem volt hogy mit és miért tesznek velük a rendõrök,akiknek meg volt azok meg halgattak és csak nézték hogy mi fog történni.Innentõl aztán nem volt megállás,sok ember vérszemet kapott, mert elvitték a rendõrök a konkurenciát és így szabad lett a "pálya" részükre.Igazából akit elvittek annak sem lett semmi baja elkobozták az összes lemezét de elengedték õket egy figyelmeztetéssel...ma nem ez történne!!!!
súlyos pénz ill rosszabb esetben börtönbüntetésre kerülhet sor.
Mert aki azzal védekezik hogy nem is tudta hogy ezt nem szabad annak egy válrándítással és hanyagul odavetett mondattal szúrják ki a szemét: " a törvény nem ismerete nem mentesít a büntetés alól"....és ez igaz....

szóval azt szerettem volna ezzel mondani hogy egy országban ahol "hagyományai" vannak a warezolásnak és egy generáció szinte ebben nõtt fel, ott nehéz változtatni.
Régebben amikor máshogy igazán nem tudtál hozzájutni játékokhoz mert külföldre csak úgy engedtek ha párttag vagy, vagy befolyásos személyiség, ill "gazdag" emberke vagy csókos seggfej akkor az a kicsi ami beszivárgott az országba úgymond "közkincs" lett.a klubokban eleinte ez ingyen mûködött, senki nem foglalkozott vele hogy éppen melyik kiadót/programozót károsítja meg az ingyen terjesztéssel.ez átlépett egy másik fázisba amikor már fizettek az emberek egy lemezért mert ugye aki árulta az sem ingyé hozta(mondta õ).az emberek ezt elfogadták és a mai napig természetesnek veszik ezt.ebbõl adódóan nagyon nehéz dolga lesz annak aki errõl akarja leszoktatni az embereket.
Európa közepén éltünk úgy az elõzõ rendszerben hogy igazábõl fogalmunk sem volt arról hogy mi is történik körülöttünk a világban.Most már tudjuk(tudjuk??).Rengeteg jogszabályt ismertünk meg de az emberek többsége egy vállrándítással elintézte a dolgot...oké ez is van, és akkor mi van???
Tudomásul kell vennük hogy bekerültünk Európa vérkeringésébe és ránk is vonatkoznak a törvények éppugy mint más országokban lévõkre.De nehéz lesz leszokni arról amit az emberek megszoktak és jónak tartanak.Azzal ha csak lemásolom a haveromnak a játékot és nem kérek érte pénzt ugyanúgy jogot sértek mintha pénzért adnám.
Tehát warezolok...

Hogy a warez jó vagy rossz lehet róla vitatkozni,mindenesetre az tény hogy ha csinálom törvénytsértek vele és ez bizonyos emberek szemében nem jó dolog,büntetendõ cselekedet....
Amíg ilyen magas árakon árulják a dolgaikat mindíg lesz warez!
A kispénzû emberek nem tudják megfizetni az ilyen magas árakat,tudom akkor ne játszanak....nos ez is egy megoldás de megvalósíthatatlan.

bocs hogy ilyen sokat írtam.....

üdv

http://pspfilez.extra.hu/

Macros, csak a szád jár. Ha tényleg ekkor nagy biznic a játékkiadás, ne itt arcoskodj hanem vágj bele. Tehetséges magyar fejlesztõk tömegei várnak arra, hogy játékot gyárthassanak.

.hzx

Ha azt mondod hogy a Nap fekete, akkor ne csodálkozz hogy megértés helyett kiröhögnek. Nem veszed észre hogy a széllel (= realitásokkal) szemben hugyozol?

Nagyon jó lenne ha senki nem venne játékot, akkor nem lehetne minden héten arról írni hogy már megint x%-kal nõttek az eladások, jól csõdbe menne minden kiadó, és elgondolkodnának végre hogy amit csinálnak az szar. De amíg csak egymást döntögetik a rekordeladások, addig elég loál arról nyavajogni hogy csõdbe megy itt mindenki. Mitõl, a minél több profittól?

Oldern. Kérlek! Ne. Vitatkozz. Vele. Úgysem. Érti. Meg.

.hzx

Ja, ami nem illeszkedik az érvelésedbe, annak rögtön nincs köze hozzá. Pedig van.

"Az alapanyagokat meg csak megveszed valahol, nem?"
A dvd lemezt, videokártyát, processzort is.

Az a baj hogy nem tudod (a többi BSA ügynökre is vonatkozik) felfogni a piacgazdaság lényegét. Még mindig a szocializmusban élsz, 5 éves terv, az elvtársak megmondják mi a frankó, mindenki más "trockista elhajló". Itt nem az van hogy kiköveteljük a pénzt magunknak, itt ki kell érdemelni. Ha nem piacképes a kitalált ár, akkor módosítani kell a piaci igényeknek megfelelõen. Hogy ne menjünk messzire, intel - amd: egyik árat csökkent, utána a másik is, mert a nyakán marad a cucc. Mibõl gondolod hogy a piac törvényei nem vonatkoznak pont a szoftverekre? Aki nem képes ezt felfogni, az csõdbe megy mint a diósgyõri acélgyár. Lehet szeretni meg nem, de akkor is ez van. Vazz, mi lenne ha jönnének az avarok és ráznák a bilincset hogy a Kárpát medence többet ér 1 lónál, és fizess? Akkor ez volt a piacképes ár. 😄

Oldern the 1st
A kettõt ne hozd analógiába , mert semmi közük hozzá.

Az alapanyagokat meg csak megveszed valahol, nem? Vagy ha mindenki önfenntartó gazdaságban élne, akkor nem lenne bolt, ahol meg lehetne venni a kaját, hisz mindenki megtermelné magának.

Megnézném a nagy warezkirályokat, hogy mit szólnának, ha SENKI nem venne játékot, hisz akkor a warez ugye nem károsítja a kiadót, nem lopás, igaz? Akkor majd csodálkozz,ha egy kiadó egy játék 0 példányos eladása után úgy dönt, hogy nem finanszíroz többé EGY JÁTÉKOT SEM. És akkor majd nem lesz szemét kiadó, és szépen visszatérünk majd az 1-2 emberek által egy két hónapig fejlesztett FREEWARE játékokhoz, amiket majd szépen nyugodtan lemásolhatsz, és még kárt sem okozol. Így már érthetõ?

Ha otthon csinálsz magadnak vacsit, akkor ugye beperelhet a meki hogy nem náluk vetted a MacLófasz menüt? Ja, és tolvaj is vagy, mert megkárosítod õket a nemvásárlással. 😄

"aki a HOBBIJÁNAK tekinti a videojátékokat, az áldozzon is rá valami minimálisat"
Minimálisat még áldozna rá az ember, de ezeknek (kiadók) a maximális kellene.

Nem, én ovi után egybõl egyetemre mentem.

"és igenis vele születet joga mindenkinek, hogy bármit, bármikor "lebiztonságimásoljon" önmagának."
És nem? 😄

"De: lehet tájékozódni. Számtalan offline / online publikáció kínál kritikát, van egy gamerankings összesített review scoreokkal, vannak trailerek, a gamespoton találsz (ingyenesen streamelhetõ) video-reviewkat. PC-n általában demót is kapsz"
Ja, meg megy a mosópor reklám is a tv-ben, minden szép, minden jó, nem is tudom miért érzik _utána_ az emberek hogy át lettek baszva...

"Semmi problémám nincs azokkal, akik évente megveszik maguknak azt a pár játékot, ami érdekli õket, a többit pedig másolják."
Akkor mirõl vitatkozol velük?

"A full-warez-monkey szekértábortól viszont a gyomrom felfordul néha."
A te bajod. Mi viszont nem vagyunk sznobok, és megértjük ha valaki nem áll olyan jól anyagilag mint mi, és az 50 ruppós minimálbérébõl nem 40 rongyos vindózokat, meg 12-18 ezres gamékat vásárol, hanem 10 deka párizsit. Mert igaza van.

Oldern the 1st
Neki nem lesz kára? Te, a 8 általánost kijártad?

Mert nem beszélnél ilyen sületlenségeket, ha megtetted volna.

Figyi, nyitok egy boltot neked. 1 milka a kenyér, 2 a tej. De ha nem nálam vásárolsz, bilincs kattan a kezeden!

<#eljen>

Lopjál. De ha csak lemásolod a boltban levõt, neki nem lesz kára. És máris nem loptál.

Anubys
Hát, ezt elég lett volna egyszer elmondani, nem kell 3x... 😄

Hát, a legnehezebb feladat a neten megtalálni azt az oldalt, aki a te ízlésednek megfelelõen értékel és ezért meg tudsz bízni benne. Nekem se a GameSpot az, inkább pl. az Eurogamer.net

.hzx

Hát, a legnehezebb feladat a neten megtalálni azt az oldalt, aki a te ízlésednek megfelelõen értékel és ezért meg tudsz bízni benne. Nekem se a GameSpot az, inkább pl. az Eurogamer.net

.hzx

Anubys
Na, lassan majd csinálok pár fotót a játékgyüjteményemrõl, nehogy szó érje a ház elejét... 😊

liquid
Soha nem puskáztál? Te vagy az elsõ, én ilyen csaló gazemberekkel vagyok körülvéve. :-)
Mondom: játékszoftver tekintetében szerencsés vagyok (sok-sok rivjú-kopi, gyakran a megjelenés elött). Nem vagyok rászorulva a másolásra, tavaly le is pakoltam a nagymami pincéjébe a TDK feliratú dobozokat. Ennyit az etikai magaslatokról, hzx lentebb nagyjából leírta, hogy merre hány lépés: aki a HOBBIJÁNAK tekinti a videojátékokat, az áldozzon is rá valami minimálisat, a macska rúgja meg. (Tudom: a hw-t megvette, vége az áldozatvállalásnak... :-)

.hzx

Anubys
Persze, ezt is belátom, és remélem, megnyugtatólag hat, hogy minden konzolomra van legalább hat eredeti game-em. 😊
Én nem mondom, hogy a warez fellendít bármit is, esetleg annyiban talán igaza lehet, hogy nálam is van pár játék, amit warezban ismertem meg, és alig vártam, hogy meglegyen eredetiben, mert annyira bejött (Shade, DoA3, Soul Calibur, Shadow of Memories, hogy csak párat említsek). Ha nem lenne warez, ezeket valszeg nem ismerném (talán csak a Soul Calibur-t a játéktermi Soul Edge révén), és megértem, hogy a warezmajmok nem tesznek jót a játékiparra. Én magam a pénzért másolókkal nem vagyok kibékülve, de a nyolcéves pistike, aki lemásolja a dúmnyócat meg a wórkráft hetem meg a híróz tizenhatot, az szerintem nem tekinthetõ népellenségnek. Nem azt mondom, hogy szeretni kell õket de nem kell rögtön fikázni, ha a látókörödbe kerül a warez szó.

Anubys
Persze, nekem is masszív gyüjteményem van, warezban kb. 3-4 napig van nálam egy-egy játék, ha annyi idõ alatt nem tetszik meg, akkor i.j., törlöm, amúgy meg megveszem (persze akkor sem 16e-ért. a Shade-et most vettem kb. két hete pc-re 999-ért, most éppen azt nyomom, konzolra meg használtan veszem a játékokat). Kivételt képeznek az olyan cuccok, amiket nem tudok megszerezni eredetiben (Ravenloft 1-2, Anvil of Dawn, Phantasmagoria - hogy csak pár pc-s cuccot mondjak. Ezekért mind szép summát perkálnék, de sajnos nem találtam õket sehol, így marad a TDK-kiadás).

Ami az online/offline review-kat illeti, egy -szintén pc-s- példajáték, Mythic Blades. Én imádom a verekedõs stuffokat, de ez borzalom lett (még az Amigás Art of Breakin' Headz-zel is el tudtam játszani, hogy tudjátok hova rakni a verekedõs stuff-mániámat). A gép csal, a félkör hátra rúgásra néha azt a speckót csinálja, amit a kettõ elõre ütésre kéne, az én superemek kb. 5%-ot sebez a gépen, az õ superje meg vagy 35-40%-ot rajtam, a krakterek animációja inkább valami hasmenéses csiga mozgást idézi, mint emberekét plussz még full bugos is a cucc, de a Gamespot szerint 6.1 pont jár neki a 10-bõl. Wargods, a mindenkori kedvencem a Mortal Kombat és a Soul Blade után, Gamespot szerint: 5.3... aha, persze... Na ezért szeretem eldönteni a kész produktumból, hogy mit veszek meg eredetiben.

Ha abszolute nincs másolt cuccod, fejethajtok, szerencsés vagy, hogy mindent be tudtál szerezni, ami kellett, és olyan áron, amennyit megért neked.
Ami pedig a puskázást illeti, én soha nem puskáztam (de tényleg!), úgyhogy rohadt csaló gazember! 😄

Anubys, neked tökre igazad van nagyon sok mindenben. Nem tudok olyan embert, akinek ne lenne legalább 1-2 másolt softja, játéka vagy dvd-je, vagy ha más nem, egy nem regisztrált Total Commandere (az meg, hogy az egyik legális a másik meg nem, nem ide tartozik - merõben jogelméleti kérdés). Az is igaz, hogy Magyarországon csak nagyon korlátozottan elérhetõek a játék kipróbálásának a lehetõségei (külföldön ugye játszható demo-k újságmellékleteken, a boltokból elhozható temérdek demólemez, stb.). A baj szerintem a volumen és a hozzáállás - nyilván a Sony, aki 6 eladott játékkal számol per PS2 is tudja, hogy ritka az a konzoltulaj, aki ennyivel tolja a gép életciklusa alatt. De ez a kurva hat se bír összejönni ebben a kurva országban a gamerek 90% -nál, de akik aztán teli pofával ordítják a neten, mint ez a szerencsétlen Marcos is, hogy nemcsak hogy ez alap és etikus, de egyenesen jó is, mert élteti és irányítja az ipart (lövése persze nincs a témához se gazdasági, se ipari szempontól). Nem hiszem, hogy itt meggyõzni kellene egymást, de azt sem, hogy azzal kellene az idõt itt tölteni, hogy szociális fejlõdésében visszamaradt gyerkõcökkel próbáljunk megértetni, mi is a pálya valójában.

.hzx

aabyssx
> mellesleg nekem is két windows-om van, de csak egy gépem. mit csinálok rosszul? 😉

ÁHHHÁÁÁ! Ez a probléma! Össze-vissza, meggondolatlanul vásárolsz szoftvert, majd csalódsz és ezt a szoftver eredetiségére hárítod. Itt a gond! 😉
Szívesen segít a aabyssx piszológus úr. Akarsz róla beszélni? 😄

www.youtube.com/aabyssx

liquid
Tegyük tisztába a gyermeket: warez van, volt és lesz. A kiadók keményen számolnak vele, nem hülyék. A probléma azzal van, hogy egyes jóemberek szerint "a warez élteti a játékipart", és igenis vele születet joga mindenkinek, hogy bármit, bármikor "lebiztonságimásoljon" önmagának. 16 ezer forint valóban nem kis összeg (tovább megyek 10 ezer forint sem az), nyilvánvalóan megnézed, hogy hová és miért adaod ki. De: lehet tájékozódni. Számtalan offline / online publikáció kínál kritikát, van egy gamerankings összesített review scoreokkal, vannak trailerek, a gamespoton találsz (ingyenesen streamelhetõ) video-reviewkat. PC-n általában demót is kapsz, kis szerencsével a következõ konzolgenerációban ez (letölthetõ formában) a konzolos fronton is általánossá válik. LEHET tájékozódni vásárlás elött, nem 3 screenshot alapján kell döntened.

"Hipokrita minden anti-warez huszár" témakör: Én például nulla darab másolt DVD-filmmel rendelkezem, az XP eredeti, játékok tekintetében meg szerencsés vagyok. Ennek ellenére masszív, saját magam által vásárolt játékgyûtemény sorakozik a polcon. Van amit megvettem megjelenéskor, és számos esetben megvártam, amíg lemegy az ára emberi szintre. Semmi problémám nincs azokkal, akik évente megveszik maguknak azt a pár játékot, ami érdekli õket, a többit pedig másolják. A full-warez-monkey szekértábortól viszont a gyomrom felfordul néha. A legrosszabb hazugok, hogy az öreg Hackmant idézzem. Hülye analógia: valószínûleg mindannyian puskáztunk már vizsgán / dolgozatkor. Verjük rá a nyálunkat? Megtöltünk vele topikokat? Nem. Behúzzuk fülünk-farkunk, és kussolunk. Nagyjából errõl van szó...
Anubys
Jó, mindegy, ne kezdjük újra, én azt mondom, hogy nekem egy videóból nem derül ki, hogy tetszik-e egy játék vagy sem, ha nektek igen, ám legyen, szerencsések vagytok. Zárjuk le a témát, úgysem tudjuk egymás véleményét megváltoztatni.

aabyssx: a windows-os beszólást nem is te írtad, de ezt fel is tûntettem. (mellesleg nekem is két windows-om van, de csak egy gépem. mit csinálok rosszul? 😉

Oldern the 1st
Sajnos az a probléma, hogy akik warezolnak, könnyen hozzák érvként a
"3 kép alapján nem lehet dönteni" problémát, és ugyanilyen könnyen ignorálnak minden hozzászólást, mely arra bíztat, hogy olvassanak a játékokról rewiev-t, nézzenek in-game videókat, ésatöbbi, ésatöbbi. Ezt az érvet SOHA nem hallják meg.

aabyssx
1. Kettõ Windows-om is van (mivel kettõ gép van). Az egyik home, a másik prof.
2. Nem 3 képbõl kell eldönteni a vásárlást! Külön ~iparág alakult ki arra, hogy a döntésed könnyebb legyen.

www.youtube.com/aabyssx

Anubys
"Csak reménykedtem benne, hogy (a lenti hozzászólások hangvétele alapján) itt, ebben a topikban alakul meg a Magyar Kommunista Párt Online & Warez Munkacsoportja."

Persze, símán! Gyere át, másoljunk warez-t jól! 😄DD