6215
A warez rossz

• rolika
    na én most nem szólok semmit (ld. leáldozott #7302)
    :-)
  • Lammer
    igen ilyen engem is érdekelne GCre a Resident 1,2,3,4 :Ð
    demostténleg...
  • Lammer
    miért nem szabad kimondani, hogy RICSŐ??? Miért baj, hogy kimondom, hogy Ricső???

RICSŐ RICSŐ RICSŐ RICSŐ RICSŐ RICSŐ RICSŐ RICSŐ RICSŐ RICSŐ RICSŐ

Én egy megáltalkodott deviáns alkat vagyok!!!! VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
  • guardian hero
    Nem tudom mennyire kötődik a témához, talán kéne egy külön topic neki, de nem vagyok az az eszetlen topicnyitogatós típus :).

Szóval: sokszor rákényszerülünk, hogy külföldről szerezzünk be egy-egy játékot, mert itthon nem lehet kapni, stb. Jó lenne, ha megosztanánk egymással a tapasztalatainkat, hogy honnan érdemes rendelni, melyik cég ajánl olcsó/ingyenes szállítást, hol legjobbbak az árak, kinek mik a tapasztalatai.
    Én most konkrétan a GC-s Nascar 2005-öt néztem ki, de 1-2 régebbi címet is igen kedvező áron láttam már netes boltokban. Ami (nem is olyan) kicsit aggaszt: mennyi az esély rá, hogy a rohadék szemét tetű magyar posta nem nyúlja le a kártyával kifizetett csomagomat? Attól tartok, konvergál a zéróhoz, de örülnék, ha megnyugatatnátok...
  • aabyssx
    160 EUR! >:|
  • Lammer
    hülyék vagytok
    yáy csak a Ricső-t neeeeeeeeeeeeeeee
  • aabyssx
    > csak egyszerüen nincs rákényszerítve

Úgy látszik, hogy a végén a ricső(tm) kardomra lesz szükség. :)
  • UNREG
    Esetünkben működik a "mi lenne, ha", ugyanis emberünknek van GC-je, megkockáztatom, hogy van rá játéka, ami nem az égből potyogott rá. Tehát gondosan mérlegelt és megvette, ami neki teszik.
    Ha továbbvisszük a gondolatot, akkor feltételezhetjük, hogy így járna el a többi konzolnál is, csak egyszerüen nincs rákényszerítve.
  • rrroka
    nagyon oda vagy ezekeért a francos hasonlatokért, a kabriós is a tied volt ha jól emlékszem azt az is sántított :)
  • aabyssx
    > annak az értékrendnek még ki kell érlelje magát bennem, hogy megvegyek egy (másolható)konzol játékot

Ejjráérünkarramég'?
  • Vlala #357
    A "mi lenne ha más lenne" gondolkodás eleve zsákutca, holtvágány, a mában kell élni, nem egy utópisztikus elképzelt világban. Ha nem lenne bűnözés, nem lenne szegénység és nem lenne háború, akkor egész nap csak énekelnénk éas tánxcolnánk, mint a Teletubbik. Az sem lenne túl jó.

kedvenc hasonlat #2
    pl. ha egy buszt előzöl, nem úgy kezdesz hozzá, hogy "mi lenne, ha nenm jönne szembe senki" mert elég hangos vége lesz.

Abból kell a legtöbbet kihozni, ami van, nem aból, ami lenne, ha.
    (ezt az utolsó mondatot kéretik átmásolni az "értelmes mondatok" vagy a "mélyenszántó gondolatok" topicba. Köszönjük.)
  • UNREG
    Látom, reménytelen eset vagy. :(
  • Lammer
    persze, hogy letöltöm, vagy lemásolom, konzolnál igen sántít a dolog, mert én mégiscsak fullvéresszájpcsoldier voltam anno, annak az értékrendnek még ki kell érlelje magát bennem, hogy megvegyek egy (másolható)konzol játékot... :(
  • UNREG
    "de azért már tényleg nem fogok plusszozni, hogy megvegyek egy gammát amit 2-3 nap alatt kényelmesen végigtolom azt lecsóó"

Azért sántít az érvelésed, mert azokat a játékokat is lemásolod, amit valójában MEGVENNÉL, ha nem létezne warez. GTA SA, Halo2, GT4.. stb..
    Ne mond, hogy ezeket akkor sem vennéd meg, ha a másolás ismeretlen fogalom lenne.
  • Lammer
    JAAAH
    Media Player Classic... asszem magyar srác az alkotó, komolyan LOL ahogy megveri a fizetős társait ez a picike kis util, példát vehetnének a nagyok... RESPEKT az írónak!
  • Lammer
    :( jaaah
    amúgy mindennek megvan az alternatívája...
    most amik futnak a gépemen: winamp 2.95,Mozilla,Moz. Thunderbird,Irfanview,Dvddecrypter,Realvnc(kicsi géphez ami server,Daemon tools(saját,backup Broodwar+sajátbackup Dio2LOD)
    párat említsek...
    Ezekért nem kérnek pénzt, max Donate... naon jó progik ezeket használom napmintnap...
    vannak nagyon hasznos progik, mint pl: Totalcmd lb 6-7E forint, arra az ember nem sajnálja a pénzt, mert napmintnap használja... de ott vannak arra is tök free cuccok, Necro Dosnavi stb...
    Ezek a srácok akik a fönti free cuccokat írják, hogy élnek meg??? :P

• Lammer
    ez nagyon ott volt...
    osztom véleményed gépember... :)
  • Sir Quno Jedi
    A szabad forráskódúság is oda jutott, hogy manapság egy jó LINUX disztribúció kereskedelmi ára összemérhető egy Windows op.rendszer árával, merthogy te a SUPPORT-ért fizetsz, nem a szoftverért ! A vége ugyanaz, PÉNZBE kerül. CSak ugye nem mind1 mennyibe.
  • Sir Quno Jedi
    Tenni ellene sem mi, sem a terjesztők nem tudnak. A terjesztők mondjuk nem is akarnak, ők csak a büntetést ismerik mint eszközt. Ez ellen senki sem tehet, amíg nem vagyunk jóléti állam és nem is leszünk egyhamar. Ha majd egy hamburger árába kerül egy szoft, akkor még a tizenéves pistike is megveszi majd bótba. Ugyanilyen nevetséges az audió CD-k és DVD videók ára is. 1x az életben nézzetek majd utána milyen is valójában az árképzés és mennyi "haszon" jut belőle az előadóknak, fejlesztőknek és sírjatok.

A jövő az lehetne, hogy a fejlesztők maguk terjesztik a szoftokat, akár neten, ezzel kikerülve a kiadók pénznyelő mammutcégeit. AZonban mivel már eleve ők adják a fejlesztésre a pénzt, sőt ők rendelik meg, így ez reménytelen. A dolog valahol mefordult az évek során és most már az igazi alkotóknak vajmi kevés közük van a termékhez, vagy üzlethez, 1xű bérmunkások csupán, ugyanúgy favágók mint bárki más, szorgos hangyák, részfeladatokkal megbízva. Pénzér biteket termelnek, amit soxoros haszonnal ad tovább a médiagépezet és slussz. Ez egy ilyen világ és egyre inkább ezzé lesz, ÁVE globalizáció !
  • rrroka
    bakker, remélem felfogod, hogy én nem szídlak téged, hanem mondom neked, hogy azér ne érezd magad ettől robin hoodnak.
    a warez rossz, mégis csináljuk, de az a helyes hozzáállás, ha akarunk ellene tenni, nem pedig az, ha indokokat keresünk arra, hogy miért is van jogunk csinálni mégis.
  • Lammer
    na mind1, részemről abbahagyom...
    szerintem az a baj, hogy nagy az Egonk beismerni más igazságát én részben beismerem, akik támadtak engem ezirányban, más sajnos nem ismeri el sorry...
    én le fogom másolni továbbra is a játékokat, és ha kell lemásolom a havroknak is, ami nagyon teccik azt megveszem... punktum
    az a röhej, hogy az elveinkért szétmarcangoljuk egymást, pedig hülyeség...
    ez pont profin ki van találva az egész renccer, Mo-t mindig is elnyomták, kihasználták, most mi leszármazottak meg már sajna nem tehetünk őseink esetleges töketlensége miatt, tudom én is hőzöngök soxor és rá kell jönnöm azért mert itt leordibálok mindenkit azzal nem lesz jobb, ez van ide pottyantunk, de továbbra sem érzem jogosnak, hogy ezt érdemeljük, pont a napokban elgondolkoztam a dolgokon, ha lenne egy 4-5 kiló fizum(azért ennyi, mert óraszámra vetítve kb ennyit kapnak kint pl Angliában a kollégáim), megvenném a stuffokat 1től1ig... :( de tényleg...
    peace legyen veletek
    JA ÉS NEM A 3 puttonyos mondatja velem amit írok
  • rrroka
    hülyeúr álljá le!!!
    NEM mondtam hogy én nem vagyok rabló, tolvaj. én azt mondtam hogy EZ ÍGY NEM JÓ.
    és azt próbálom neked elmondani, hülyeúr, hogy hiába találsz ki mindeféle indokokat attól még tolvaj vagy.
    én is, de nem szépítek, meg kamázok, hoyg : jaaaj dehát nem tellik rá!
  • Lammer
    és neked miért fáj, ha én magamnak lemásolom???
    evvel továbbra sem lopok!!! a közértben lopsz vazze!!! vedd már észre, hogy fogalomzavarban vagy!
    tudom mikor lopnám el ténylegesen??? ha bemennék a plázába, leemelném a polcról a stuffot és betenném a kabátom alá, majd kisétálnék, na sz lopás, a többi tényleg csak belemagyarázás... az a hiány!!!!

Amúgy grat a 100% legalitásnak, tényleg(most nem iróniából)
  • Vlala #344

ma 11:49 | Privát | Galéria | Válasz | #344

Nem okoskodni kell, ezt rühellem a legjobban, amikor mindenki okoskodik, és észérvet próbál keresni a rossz szokásaira.
    Pedig ha annyira okos lenne, mint amennyire villogtatja a fejét, akkor beláthatná, hogy faszságokat ír.

Még jó, hogy nem én vagyok a mumus, mert megveszem a játékot.

Miért fáj? Mert nem legális! Ha abból a regényből, amit előbb írtam, nem jöttél rá, hogy miért fáj, akkor kezeltesd magad Csernus dokival.
    Azért, mert ingyen megszerezni azt, amiért anyagi juttatás lenne szükséges - ez lopás.

Másik nagyszerű gondolat volt egy párhuzamos topicban: a nyers cd-k árában már benne van az adó, amit azért fizetünk, mert potenciális warezemberek vagyunk.

éppen erről van szó, de ez a mi oldalunkon érv, nem az övékén.
    Ugyanis: vegyünk egy embert, (én) aki megrendelésre kisebb programokat, dokumentációkat, terveket ment le CD-re. Esetleg hobbi-szinten készítget home videokat, zenei fájlokat stb, ami szintén csak olvasásra kerül, ezért mehet a cd-re.
    Na most: nekem ugyanúgy adóznom kell a warezosok miatt, mint aki tényleg másolgatásra-rosszcsontkodásra használja. Ne mondjátok, hogyí mi az a pár Ft, mert sok pár Ft-tól szabadítja meg a zsebemet a CD-k ára.
    Megjegyzés: a gépem még - egy kivételtől eltekintve (Street Legal Redline, már megrendeltem az eBayon, ezzel elszek 100%-os) NEM látott warez progit.
    Na ezért útálom a warezt.

• Lammer
    és ha nem lenne marketing gép, akkor a sok semmittevővel mit kezdenénk... cajjjh
    Én a játékokat netről nézem meg, gamespot, ign...
    és te nem vagy tolvaj???
    Most őszintén tegye fel a kezét aki nem birtokolt még illegális anyagot...
    szerintem te is tolvaj vagy, ne mosakodj...
  • rolika
    ugyanez a gépezet gondoskodik a jrpg-k szűk európai keresztmetszetéről is...
  • aabyssx
    Azoknak a legális rablóknak köszönhető, hogy annyi emberhez eljut a termék és, hogy annyi ember tud róla. Pofátlanul lehúznak, mint az állat, de egyelőre kellenek!
    Nekik köszönhető, hogy nem csak Japánban játszák a fájnöl fentezit összesen tízezren. Így a fejlesztők is nagyobb költségvetésből dolgozhatnak, mert így a sziklából nem csak egy kicsi kavicskát kapnak, hanem egy nagyobb követ. Lehet, hogy ez még nindíg nevetséges, de arányaiban óriási.
  • rolika

ezért veszem az eredeti cuccokat
  • rrroka
    bakker ha nem lenne amarketing gép, nem tudnála játékrólés nem lopnád el! :))))

egyébkén ezen az elven gondolkodva, ha kiraboloke gy bankot, utána felteszem a pirosra a ruletten, nyerek, visszaviszem a rabolt pénzt,akkor nem is volt semmi bűn? a pénz megvan, az embereknek nem lett baja stb... :DDD
  • Lammer
    igen-igen abban igazan van(legális rablók)
    nem lehetne ezt kikerülni???
    mert én nem vagyok rájuk kiváncsi...
    a te szellemi termkedre vagyok csak kiváncsi, hogymost miléyen marketing gépezet dolgozik mögötted, azért én nem fizetnék egy centet sem...
    csak neked, ha nagyon ragaszkodz a nonfree-séghez...
    :(
  • rolika
    és?
    én másról beszélek. a mértékről.

azt hiszem, ha totál nem lenne pénzem játékokra, akkor pc-s oldgame-ekkel játszanék, és nem warezolnék. (mondjuk, az abandonware is illegális... valszeg azért, mert a régi gyöngyszem elhomályosítja az újabb szutykokat :)
  • aabyssx
    Van 2 jó idézetem egy harmadik oldalról közelítve a problémát:

"A tisztességnek ára van. Jelen esetben 136 rugó/év. Mindig is tudtuk, hogy aki áttapos másokon, és pofátlan, az előrébb jut, mint az, aki tisztességes. :) Ez már nem játék!"
    2003.01.10. - Ezt tesóm írta, amikor panaszoltam neki, hogy mennyibe kerülnek Nekem egy évben a játékok.

"Egyszerűen ha az ember "filléreket" ad valamiért, rendszerint úgy is kezeli, mintha filléreket érne."
    Idézet Martin 2004.09.02.
  • aabyssx
  • aabyssx
    > ha LEMÁSOLOM avval miért károsítok

Azt mondod, hogy nem okozol kiesést, mert úgysem vennéd meg, igaz?
    Viszont a Te általad a játékért érzett egyre-egyre növekedő vágyat tönkreteszed. Ez az, amivel el lehet adni és ez azé, aki megteremtette azt a játékot, ami a Te érdeklődésedet is felkelti. Mindent ez irányít.

Másik oldalról:

Én vagyok a játékfejlesztő. Dolgoztam azért, programoztam 2 éven át (egy AAA címnek gyakran ennyi a fejlesztési ideje). Akár követ is törhettem volna, vagy hamburgert is árulhattam volna. Ennek van egy terméke, ami jelen esetben a játék. Ennek a terméknek egy fontos jellemzője, hogy téged nagyon-nagyon érdekel (annyira érdekel, hogy hozzájuss, hogy megveszed a hardvert hozzá és még lemásolni is hajlandó vagy).
    A fejlesztők, terjesztők és a többi legális rabló azért áldozta rá a pénzét, mert tudja, hogy Neked ez kell. Még eléd is rakják. Itt Magyarországon, ahol Kínához hasonló szoftverillegalitás van jelen, megcsinálták, hogy csak le kell venni a polcról a közeli bevásárlóközpontban...
    Ez Nekik sok-sok pénzbe került és talán jogosan várják el, hogy ebből busásan meggazdagodjanak.
  • rolika
    hé én doolgozom, ez nem ér :)
  • Lammer
    ott a pont... hukk ez finom ez a bor...
  • rrroka
    Ezt a másolós dolgot gyorsan felejtsd el. ez oylan mintha vki könyvét kiadnád más címen és más névvel, és aszondanád, hogy miért fáj az neki, hiszen _abból_ a könyvből nem loptál...
    namindegy.
  • cenobite
    Hidd el, én is régi motoros vagyok és nekem eddig bevált az, hogy nagyon alaposan utánaolvasva, utánanézve a dolgoknak vásárolok játékot. Nyilván olyan játékot ami érdekel. Mert hiába kapna mondjuk egy 2. világháborús repülőgép-csata játék 100%-ot, nem venném meg, mert nem érdekel a téma. Viszont ha egy olyan játék, ami már régebben is csikolt, 80-90% körül kap, akkor megveszem, mert érdekel. És nem csak a %-okról szól a dolog. Elsősorban az olvasói review-kat böngészem, az sokkal meghatározóbb, mint egy XY netes/offline magazin értékelése. Nyilván ez utóbbit is figyelembe veszem.
    Szóval nekem eddig működött ez a dolog és valószínű működni is fog. Ha másnak nem, azzal nem igazán tudok mit kezdeni...
  • rolika
    ez tökéletesen igaz. a nyilvánosságra kerülő hatalmas veszteségadatok (game,zene,dvd) abból indulnak ki, hogy megsaccolják, hány illegális másolat lehet (pontosan megmondani lehetetlenség, ugyebár), és beszorozzák a bolti árakkal. arra nem gondolnak a hülyemarhák, hogy ha nem lehetne warezolni, akkor esetleg még mindig nem vennének annyit belőle, mert egyszerűen nem telik rá... csak a nagy számok f.szán mutatnak, lehet hadonászni és nyomást gyakorolni velük a hatóságokra
  • rolika
    ez a másik oldal.
    én nem használok warezt (vagy csak alig :), de nem vetem és nem gyűlölöm azt, aki igen.
    szerencsés vagyok, hogy pont annyi időm van játszani, mint amennyi játékot megvehetek :)