6215
A warez rossz

• Neme.
    A 'warez rossz' kijelentés nem provokatív, ellenben a 'ne lopj', meg a 'tolvaj vagy' igen.
  • Neme.
    Nem jó, de nem is rossz.
  • Angyisz
    Hali !

Aby nézz már bele légyszi a winyós topikba hátha TE tudod rá a választ. Köszi
  • aabyssx
    A "bűnöz" és "ügyeskedik" szavak ugyanolyan mértékű jelentéssel bírnak, mint a pedofil és a türelmetlen szavak. A mérsékelt fogalmazás nem változtat a tényen.
  • rrroka
    mert azzal vádol, hogy bünöz az ember, nem pedig azt jelenti hogy ügyeskedik.
  • Sir Quno Jedi
    Mer a warez jó, azé ! :DDD
  • aabyssx
    Érdekes ez a téma, nem?
    Látszólag mindenkit irritál. Néhányan már többször is megígérték, hogy be sem néznek ide, de aztán lélekkitörésükben mégis kifejtik a paranoid, védekező önigazolásukat - mert mást nem. De vajon miért is ilyen provokatív az egyszerű és nyilvánvaló "warez rossz" kijelentés?
  • Dynamic
    Ezt ugattam én is.Elegem van az álszentekből akik eldöntik helyettem, hogy mit vegyek meg.Ez olyan, mint amikor a HL2-s pistike elkezd magyarázni, hogy legalább ezt a gamét KÖTELEZŐ megvenni.De miért?Nekem legalább olyan fontos lehet egy másik névtelen játék(vagy akár egy utility), mint pistikének a HL2.Ez a dolog arról, hogy pistikének mi fontos!!A kiadók támogatása szöveg, javarészt hablaty.
  • Devla
    MGS:TTS, SW:Rogue Leader?
  • Sephi
    Starfox gyonyoru jatek volt de borzasztoan unalmas lett par ora utan :(
  • Sephi
    Pontosan nekem 4 jatekom volt GC-re amit szerintem mindent ver. Azaz vert.

Zelda TWW
    Eternal darkness
    Metroid Prime
    Tales Of Symphonia

Ezeken kivul akrmilyen jatekom volt egyik sem erte el a "odaragadtam a Tv-hez" hangulatot.
  • Rafaelo
    ez drága hobbi akinek nincs anyagi háttere játcadozni pc vagy konzolon az inkább hadja a francba
  • Banyapapa
    Köze nincsen a gyengusz stathoz ,annak hogy van vagy nincs warez GC-re.
    Állitolag "kevés" játék jön/van rá,lehet, nekem van 12 és még lészen jopár még (paper mario2, mario tennis tuti)
    Szal ha ezt nézem/ nézed, nemtom sok vagy kevés 14 JÓ játék (illetve nekem teccetös).
    Igaz nekem sosem volt semilyen N gépem,ez az elsö, kiváncsi voltam milyen is egy amolyan "tipikusan N game", de nem bántam meg, StarfoxotPLÁNE nem.

• Sephi
    Te fogod mirol beszelsz? Egyaltalan azok a szavak hogy "gazdasag" es "inflacio" mond e neked valamit?

• Rafaelo
    ugyanezt pofáztam neked kis erre leugatsz és ugyanezt ugatod szánalmas vagy baszki
  • Lammer
    én egy 24!!!es szolimból megtudnám venni cheapnél 1 azaz EGY Resident gamét... azért ez LOL, we are in the UNION, yyesssssssss, hooogyneee
  • Lammer
    hát ezaz...
  • Sephi
    Amikor a haver meseli hogy ott amcsiba a 40 dolaros jatek arat megkeresi ket ora allat ne is csodalkozal vaze.

Egy ismerosom rohogve meseli hogy egy napi melojert 4 jatekot vesz maganak... eredetit es ujjat.

Szal ezt hogy "nem draga" felejtsed el baratom.
  • Sephi
    Dehat nezd meg!!! Remek pelda a Undewrold nevezetu jatek! Agyon volt dicserve amikor megjelent! Meg raklamot is lattam az MTV-en!

16.500 FT volt a 576-ban! En megkaptam irott DVD-et meg akkor es amikor beraktam majdnem jot hogy sirjaqk mekkora egy nagy fossag! Persze egy hettel kesobb azonnal leertekeltek mindehol de kerdem en lennel te annak az embernek a helyeben aki kiadta az eredetire a penzT?
  • Lammer
    akkor lenne "nem drága" a játék, ha átlagban annyit keresnék mint egy német, vagy egy hollandus... ugye ezt nem gondoltad komolyan, hogy nem drága???
  • Rafaelo
    jaj ne a lelkembe tapostál most mi lessz ????
  • Angyisz
    A játék alapjában véve nem drága csak sok ember sajnálja magától (is) a pénzt, csak aztért fizet amit nem lehet letölteni. Milyen állat lenne letölteni a warez-ról egy nagy pizzát meg egy nagy kólát, magyarországon bezárhatna az összes pizzéria.
    Csak gondolj bele aki tizenéves volt a '90-es években a játéktermek fénykorában az tudja hogy napi szinten beledobáltuk az a 200-300 Ft-ot a Shinobi-ba meg a társaiba. Magyarul havonta több ezer forintot, mert azt nem tudtad warezolni az élmény amit adott az meg állat volt, remegő kézzel vártuk, hogy suli után húzzunk a terembe.

És ez hülyeség, hogy drága a játék csak a pénzt sajnáljuk rá mint állat közbe meg elcigizel havonta 15-20.000,-Ft-ot.

Félreértés ne essék én is másolt játékkal nyomom a 40 game közül 2 db eredeti van.
  • Sephi
    Te inkabb asd el magad baszus. Nem ertem minek irsz be a forumra hisz minden egyes beszolasod akkora nagy baromsag hogy h=jon hogy sirjak. Eddig meg toled egy rendes beszolast nem olvastam.

Asse tudod mirol beszelsz.
  • Sephi
    Jo jo ez mint szep es rozsas de te tenyleg aszt hiszed hogy egy jatekfejleszto azert megy majd csodbe es azert nem lesz kepes uj jatekot csinalni mert egyesek warezolnak?

A GTA:SA vegyem peldanak ami tenyleg megrte a penzet (jo en ingen kaptam de ez most nem tema) ... hat vaze tobb 10 ezert warez kopia ment vegig es megis mennyi lett az eladasi erteke? Le sem szarjak.

Itt eppen errol van szo! Egy szar jatekot ugysem vesz meg senki hanem letolti es nem fog neki tecce. Az ami jo jatek azt ugyis megvasaroljak annyian hogy a kiadonak es mindekinek jo legyen. Igaz ha nem letezne warez akkor sokalta tobb penzuk lenne de hat valahogy hoditani kell a nepet.

Ha istenigazabol azt akarnak ezek hogy az o jatekuk ne kerujon ki internetre asziszed nem tiltanak le?

Nezd meg a Nintendo-t bazdeg. Milyen kicsi az eladasi szint? Es ez miert van? Mert nincs warez ra! Az az sok vevo meglat egy ket jatekot es aztan a harmadikat nem veszi meg mert nem tud rola semmit. A Ps2 jatekot letoltom , megnezem, es ha ugy dontom el hogy ez nekem teccik megveszem eredetiben (igaz sajnos vannak olyanok akik nem igy teszik) de igy legalabb latom hogy megerte a penzt es nem adtam ki 17.000 FT -ot a X es Y jatekra es asztan egy nagy szar az egesz.

Pahh....
  • kiskami
    Bazzz nekem mind a kettő gáz okostojás...
  • Rafaelo
    nem az a baj hogy drágán adják hanem az hogy kevés a fizetsé okostojások !!!!4
  • aabyssx
    Nem igaz, hogy ennyire nem látjátok át!

Néhány módot felsorolnék, ahogy játékhoz juthattok:

1. Letöltitek és használjátok.
    Ezzel az internet szolgáltatódat, meg a warez list site-on található reklámot támogatjátok.

2. Megiratjátok a játékot.
    Ezzel azt a CD írós csávót támogatjátok, aki az 1-es pontban feltüntetettek szerint jár el és még hasznot is húz rajtatok.

3. Megveszitek a kamionról leesett fóliásat.
    Ezzel a tolvajt támogatjátok, aki leütötte/lefizette a kamionsofőrt/vámost.

4. Megveszitek a gyárból kigurult dobozost.
    Ezzel a tolvajt támogatod, aki a sokszorosítóban dolgozik, de kicsempészte a példányokat.

5. Megveszitek a polcról. Ezzel támogatod a marketinget a reklámmal együtt, a szállítást, a sokszorosítást és némileg a fejlesztők jövőjét.

A felsoroltak közül csak 1 esetben kerül valami csekély összeg arra a helyre, ami nélkül NEM LÉTEZNE A JÁTÉK (amiért annyira be vagy b*zulva, hogy egész nap játékos fórumokon ülsz). Na vajon hányas pont az?
  • crx
    Kit érdekel a számla ugyse tudom az adóbol leirni akor meg mért ne rendelhetnék németországbol eredeti Ps2 es játékot ott is rajta van a szerzői jogdíj vagy nem? Mért kell a nagykernek 100 % os haszonal dolgozniuk?
  • rolika
    hát nemtom, nekem számla azért nem kell róla...
  • Sephi
    Szivesen elmenek egy nap hozzad a lakasodra hogy lassam a sajat szemmemel hogy neked otthon semmi warezod nincsen.

Ismertem egy ugyanilyen fazont mint te aki az is szorta a becsuletet mindekinek es egyszer a baratnojevel felmetem hozza. A pasi nem tudta hogy en vagyok az a Sephi es kezde ott nekem magyarazni hogy o igy tolti le oket es igy jaccik vele meg megvan neki minden uj...

Gondolhatot milyen pofat vagott amikor elarultam neki hogy iserem.
    Azota egy szot nem mert tobbet szolni.

Nem mondom hogy te is olyan vagy de mar annyira faraszto ez a szoveg hogy el sem hiszed.
  • Lammer
    ez így van...
    Aby! erre már te is fejet hajtasz ugye???
    (végre egy jó példa)
  • Anubys
    "Gyárból szökött, kamionról leesett példányok?
    Mer' az gyakorlatilag ugyanúgy warez kategória."

Nem, az nem warez kategória, hanem AZ A LOPÁS!!! Ezzel én sem vagyok kibékülve, főleg azért, mert ezzel egy ugyanolyan csóri fazon károsítassz meg (ha kamionról leesett, akkor a sofőrön verik le, ha gyárból szökött, akkor a biztonsági őrön, etc...), és nem csak egy fiktív ex-has számot mond a kiadó, hogy ennyi a vesztessége.

Ami pedig a "Honnan is van a JAK III?" kérdést illeti, arra esetleg nem gondolsz, hogy hozatja pölö németországból? Nekem így volt 7e-ért Resident Evil Zero-m, meg Mortal Kombat: D.A.-m, amikor még 12-15e-ért osztották idehaza. Egyetlen baja, hogy német a borító, de ezt majd kiheverek idővel... :D
  • Lammer
    mennyémááá ennek agyára ment a sok ricső karakter, és most ő a cleric!!! (equlibrium roxxx)
  • UNREG
    Most őszintén! Ha neked kínálnának ocsón vadiúj fóliásat, te visszautasítanád azzal a felkiáltással, hogy "ez is warez"?!
  • Sephi
    Termeszetesen! Sot egyszerre vagy 10 -16 (lehett) tobb darabot is talalt es elvitte a boltba eladni oket!
  • aabyssx
    Lehet, hogy gyönyörűen, fóliásan, füzettel szökött a gyárból, vagy ugrott le egy doboz a kamionról...
    ...amit a "szerencsés megtaláló" jelképes összegért elosztogat. Nem?
  • Oldern the 1st
    Sephi: ha ez igaz, akkor én vennék... please...:D
  • Sephi
    Nos szerintem turuld meg a szemuveged vagy mossal arcot. Neked a vanonatuj kifejezes azt jelenti hogy "Gyárból szökött, kamionról leesett példányok?" ? Mert nekem azt jelenti hogy folias PAL verzioju sohakinembontott csodalatos alapotban leve jatek. De lehet nalatok ugy van en kerem nem tudom.

• aabyssx
    > vadonatujan 8000 penzert

Gyárból szökött, kamionról leesett példányok?
    Mer' az gyakorlatilag ugyanúgy warez kategória.
  • Sephi
    Jak 3 -mat tudok vadonatujan 8000 penzert....

Ti tenyleg csak boltban tudtok vasarolni???