19
Légyszi adjatok tanácsot, mit tegyek?
  • M@TriX
    naná. :)
    Nekem 99év garis van és nagyon szuper...2.5CL@240Mhz
  • Pogi
    Amúgy köszi a magyarázatot.Megint okosabb lettem.
  • Pogi
    Ezekszerint mégse olyan szar,akkor lehet hogy nem ártana RAM-ot cserélnem.Mit tudnátok ajánlani, Kingston ramokat nagyon istenítik, van benne valami?
  • barret
    Nekem csak egy szar 2000xp-m van Abit Nf7-tel,de 2x177-en eldöcög 333-as Infineonnal.Feljebb még nem próbáltam,minek....
  • barret
    Barton fsb= 2x166 mhz=333mhz.
    a te ramod= 2x133 mhz=266 mhz.
    A Bartonok simán mennek 400 mhz felett is! 2x2xx.

Tehát 400-as rammal 400 mhz fölé is fel lehet menni! Csak a ramot nem by speed-re kell rakni,hanem pl 400-as rammal 3/3.ra ekkor megegyezik a proci és a ram fsb-je! innentől húzod a proci fsb-t, viszi magával a ram fsb-jét is!
  • Pogi
    Az alaplap driver cd-jén volt egy un. ASUS Utility, azzal mérem a fokot. A VCore-t nem állítottam,alapon van 1.65 Volton.Valaki el tudná nekem magyarázni, miért befolyásolja a működést, hogy hány MHz-s a RAM, ezt a szinkronos dolgot nem igazán értem.
  • Narancs
    Lehet hogy azért ilyen meleg mert hamisított Tbred, alapból húzva van...mást nem nagyon tudok elképzelni, mert max 60 fokosnak kéne lennie...
  • Borg
    FalconRock II-vel nem lehet ilyen forró, ha csak túl nagy feszt nem adsz neki.
    Mennyi a VCore a BIOSban? 1.65V az alap, egy barton procinak.

De akkor nálad a RAM a gond. Bár az a fószert megnézném magamnak, aki barton proci mellé 266-os ramot adott neked. Nem lehet, hogy mégis tbred procid van csak?
  • Narancs
    Amúgy a windows alatt milyen progival méred?
  • Narancs
    nekem is...
  • M@TriX
    hát, mire bejutok a BIOS-ba nálam vagy 5-10 fokot hűl a procim...
  • Pogi
    Alapból csak 40-50 körül van, de ha bebasz egy ilyen újraindítás, és aztán beugrok BIOS-ba már fent van 70 felé.
  • M@TriX
    hát az alap 70 fokos proc igencsak ezt sejteti, gyorsan old meg.
  • Pogi
    Oké megpróbálom, remélem tényleg csak ennyi a baja.Kösszi.
  • [Jakuza]
    Hat akkor ne csodalkozz ha a 266-os RAM-al alap beallitasokkal nem megy rendesen a gep.
    At kell a CPU/DRAM clock ratiot allitanod, ha nem automata detecten van.
    Mert ha szinronban van akkor 333as Ramjaidnak kellene lenni (166*2=333).
  • Pogi
    Igazad van Narancs,Asus lesz az.Acorp tápom van, meg FalconRock II-es venti.RAM csak 266-os.
  • Borg
    Csak a Barton 2600+ 333FSB-s. Van tbred-ből is még 2600+os, ha olyanod van, az nem biztos, hogy viszi ezt.

A falconrock hűtése bőven elegendő. Ramjaid 333-asak?
  • Narancs
    1.vszínű rosszul emléxel, mert ilyen alaplap nincs, vszínű te az ASUS A7n8x-x re gondolhattál, vagy az ABIT NF7 -re...
    2.milyen a tápod?
    3.a biosban van egy olyan funkció, hogy ha túl meleg a procid akkor lekapcsoljon, biztonsági okokból, ezt is ellenőrizd
    4. a procid télleg kurva meleg, Falcon Rock II van a gépben vagy sima?
  • Pogi
    Sziasztok!Egy kérdésem lenne. Van egy AMD 2600+ os procim.Ha beállítom BIOS-ban az CPU freqet-t 166Mhz-re, -ugye ekkor ismeri 2600+nak- akkor bármilyen nagyobb program futtatásánál,pl játék, de volt már cd írásnál is, kis idő utánn újraindít. Kivettem XP-ben az automatikus újraindítás funksünt, így már ki is ad üzenetet, kék háttér, sok rizsa, többekközött, hogy probléma megoldásához kapcsoljam ki BIOS-ban a video árnyékolást, meg ilyeneket.Na most nekem ilyen a jelenlegi alaplapon nincs(ABit A7N8x-x, ha most hirtelen jól emlékszem).Azonban ha visszaveszem a frekvenciát 133 Mhz-re, akkor ez a probléma nem jelentkezik, legalább is eddig nem volt. Lehet a hűtés miatt? Most egy Spire FalconRock van rajta,előtte meg egy Spire WhisperRock III volt.
    Légyszi valaki segítsen, mert már megüt a guta.Előre is köszi.(Amúgy igen brutálisan melegszik , egy újraindítás után van, hogy 70 fokos a proci.)