71
  • AtisH
    #71
    Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim!
    Örömmel jelenthetem be Önöknek/Nektek, hogy az elvégzett munka meghozzta a gyünölcsét, sőt csak az elvégzett munka hozzhattaa meg a gyünölcsét, és aki keres az talál, és megtalálja a magyar Safi vírust, melynek megjelenésével egy újabb hungaricumot, ismétlem újabb hungaricumot ismerhetnek meg világszerte...
  • pafi
    #70
    Milyen progik azok? (Csak kíváncsiságból...)
  • Piscator
    #67
    néhol saját smtp szerverrel.
  • Piscator
    #66
    Miért nyalod állandóan az MS-t, és társait?
    Felesleges okítani a tömeget.
    Tudják azt maguktól is :(
  • Piscator
    #65
    Csak tudod ma magyarországon nem mindenki engedhet meg magának meg mindent, bár az is igaz, kelle e állandóan hardwerezni, meg kéne állni.
    Szerintem...nem tudom...attól hogy márkátlan vmi..ki tudja.
    Volt már márkás dolognál is win hibám. Az opnek is kezelnie kell tudni vmennyi hibát.
  • Piscator
    #64
    Pedig valahol igaza van.
    Nem mindenki játékra használja a gépet, meg szex videók nézegetésére.
    ------------------------------------
    :-) : ez is minősít....téged.
  • Piscator
    #63
    Na igen, itt kezdődik. Ha IE-re gondolsz, mert az nem használom.
    Nem értem.
    ÉS A HEURISZTIKUS mód,mint a Norton Bloudhundja?
    Ami ismeretlen vírusok megtalálását hivatott ő kezelni?
    http://mimi.hu/mi/heurisztikus.html
  • Piscator
    #62
    "A harmadik oldala a dolgokanak, pc vagy mac nem szamit, aki hulye az ugyis szetcseszi a rendszert elobb utobb. Ismerek olyan figurat aki nem telepitett sohasem virusirtot,tuzfalat,meg windows service packot,sem biztonsagi javitast, es soha nem kerult fel gepere semmi sem, amellett hogy allandoan a neten log. Ez nem szerencse, csak nehany aprosag ismerete, tenyleg nem sok, nehany apro dolog."

    hogy a faszban nem?
    Mnidig meglepődök az ismerek x ilyen embert.
    Szóval nincs tűzfala, és egyszer sem portscannelték, igazán nem kapott MSBALESTERt, meg a többit.
    soha nem warezol, nem kaphat trójait, expoleres beépülő faszságokat.
    Nincs virusírtója, ami egy trükkös vorust megfogna.
    Ezt nem hiszem el, a mai tapasztalatok, hírek ismeretében!
  • Piscator
    #61
    Bár páran leírták:

    háháh, király, új MAGYAR vircsi.
    Ettől függetlenül minden security on a gépen.
  • SoDI---
    #60
    Azt a levelelet nem te küldted, és az axelero se hibás. A vírus neten talált e-mail címeket hamisít.
  • droland
    #56
    "és látatlanban olyan okos,1szer ki kéne próbálni milyen fagyások és idióta hibaüzenetek nékül szg-et használni.Üdítő élmény!"

    Windows XP alat nap mint nap szembesülök ezekkel a tényekkel, ugyanis nem fél filléres gagyi cucokkal kell telepakolni a gépedet, különben hogy lehetne több windows is a világon éves updates...szal érted...

    "MacOSX + Virtual PC 6.1 azt csóklom! :)"
    No most ha annyira tudod nélkülözni a PC-t, akkor minek neked emulátor...ezt sem értettem soha, hogy a PC/Windows így szar úgy szar, de az EMU ott figyel...lol nagyon átlátszó gyerek...bort iszik...

    "Neked csak annyit tudok mondani, hogy te se beszélj látatlanul a pc-ről. Egy jól konfigurált xp-s rendszer nem fagy és nem dobál hibaüziket."
    Ezt csak megtoldom, hogy még helyesebb legyen: EZ A MEGÁLLAPÍTÁSA MINDEN MÁSRA IS IGAZ!

    "Boldogan játszok, és ha a gépem elé ül egy zár világú ismerősöm, akkor elindítom a VirtualPC-t, és onnantól klikkelhet a windowsában."
    Ez is tekinthető biztonságos megoldásnak...
    De kérdezem én, ha bejelentkezik normálisan vendégként és az NTFS normálisan van beállítva, akkor is klikkelgethed a világba nem? Nem kell ahhoz virtuál, csak érteni kell a biztonságos beállításokhoz: akinek nincs jogsija az ne vezethessen autót...

    Ja UI: A vírus terjedése két ember miatt történik, az aki írja és az a láma, aki rekittyen... windowsra NEM azért van vírus mert másra nem lehet, AKI EZT MONDJA BUTA, azért nem, mert ha a világon mindenkinek EGY féle autója lenne, vagy kicsit több fajta, de AZONOS alapokon, hidd el, hogy NEM VOLNA az autód biztonságra, mivel mindenütt van, így sok ember rájön, hogy is lehet feltörni...ÉN személy szerint azt várom, hogy a Linux és/vagy MAC előre törjön 80% elterjedtségre, és akkor kezdődnek ott a szopások, és akkor előjön egy XY alternatív OS, és akkor majd nem győzzük hallgatni azokat a hozzászólásokat, hogy az XY milyne jó mert nincs rá vírus a Linux/MAC mekkora fos, mert írnak rá...

    Ez már csak egy ilyen dolog... ugy hogy nem az a helyes megállapítás, hogy használj X-et mert az X az mekkora jó, hanem úgy helyes, hogy használj X-et, mert nem annyira elterjedt EZÉRT biztonságosabb...aki ezt cáfolni tudja azzal közlöm, hogy álmodik...és most jöhet fel 1000nyi példával, de a válaszom ez lesz: mert nem annyira elterjedt...és ez az igazság...

    Másrészt, aki vírusokat ír, az szándékosan teszi ANNAK REMÉNYÉBEN, hogy másnak fog károkat okozni, ez teljesen olyan, mintha én olajfoltokat dobálnék az útra, ANNAK reményében, hogy megszúszik valaki a kocsival, és összetöri magát, azaz SZÁNDÉKOSAN megpróbálok károkat okozni másoknak...ez pedig bűntény...

    Végső mondat idézet: "A lényeg: mindkettő másra jó, mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai, ezért a PC-Mac, "ki a jobb" vita teljesen értelmetlen. "

    Kár hogy nem ez volt az utolsó hozzászólás, mert ott a PONT!

    Röviden: ennyi...
  • Demon Eyes Kyo
    #52
    geri, kicsit nagy az arcod...
  • Demon Eyes Kyo
    #51
    a mac egy picikét drágább stuff, a legtöbb ember ezért kihagyja
  • pafi
    #50
    összerakott géppel kár összemérni a mac-eket, egy gyári (Nec, Dell) Pc 10-15 %-kal is jobb lehet mint egy akármilyen márkás cuccokból összerakott.
    Íme egy friss teszt:
    http://www.apple.com/powermac/performance/
    Itt Dell precision (dual 3.2 G-s Xeon), Alienware Aurora (2,4G-s AMD Athlon 64 FX-53), Dell dimension XPC (3,4 G-s P4).
    Lehet utánnanézni az áraknak, nem jönnek ki 150e-ből. (Az első kettő home built sem)
    Öt éve melózok Mac-en 9 éve van otthon PC-m (386 volt az első).
    Az ilyen mac-PC vitákkal az a baj, hogy semmisem teljesen fekete vagy fehér, példát ellenpéldát mindenre lehet hozni, mégsem lehet a másikat meggyőzni semmiről, ha elvakult.
    Az én véleményem az, hogy dolgozni sokkal jobb egy Mac, mint egy PC. (Könyveket tördelek.) A Mac (G3-as!) még sosem hagyott cserben. Nem kell teletenni minden sz@rral, akkor jó. (Most OSX pantherem van, ezbizony televan minden sz@rral, állandóan neten van, de ígyis jó). Ha valaki nem teszi tele a PC-jét, nem köti netre, azon is lehet dolgozni, olcsóbban mint mac-en, de szerintem komoly munkára mac a jó. (nem corel draw)
    A filmnézés (divx) kriminális, warezt, játékot találni szörnyű nehéz macre. Ezek azok, amikre a pc a jó.
    Otthoni családi gépnek én is PC-t használok, (1700XP, 9600, 512) filmek mennek, játékok ezerrel, (farcry márciusi gém, ki játszik még vele?) most pl az SWG demót tolom (péntekig), meg a Thief-et. Ezekre nemjó a mac, bár arra is van komoly válszték, a jobbak egy félév késéssel kijönnek rá (most új a COD mac-en). Blizzard játékok azonnal.
    A lényeg: mindkettő másra jó, mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai, ezért a PC-Mac, "ki a jobb" vita teljesen értelmetlen.
  • mrzool
    #48
    "akkor szivom meg amikor anyam a gep ele kerul es mindenre rakattint amit lat"

    Tegyél fel egy NT alapú vindózt, legyen naprakészen patchelve, és sima userként engedd csak netezni, akkor gyakorlatilag nem történhet baj.
  • Laalee
    #43
    sokkal idegesitöbb, hogy szinte minden csatolt filet zárol, és feloldani sem lehet.
  • SoDI---
    #40
    Én SP2-es Outlook 2002-t használok, és kicsit idegesítő, hogy még ha akarnék, akkor se tudnék megfertőződni ezzel a dologgal, mert a pif kiterjesztésű fájlokat ez automatikusan zárolja, és ez a funkció ki sem kapcsolható benne.

    Azért LOL, hogy a Microsoft felfogásában az jelenti a biztonságot, hogy megtagadja tőlem a lehetőséget, hogy megnyitom-e az ártalmasnak tűnő fájlokat, vagy nem...

    Ennél már csak a viccesebb, hogy az Axelero automatikusan kiszűr néhány vírust annak ellenére, hogy én ilyen szolgáltatást soha nem igényeltem.

    VÍRUST AKAROK KAPNI, DE NEM TUDOK! :-))
  • SoDI---
    #39
    Végre egy világszerte sikeres magyar vírus :)
    Ilyen még nem volt :)
  • SoDI---
    #38
    egyik magyar üzenete a vírusnak:
    (most kaptam)

    "Szia!

    Aranyos vagy, jó volt dumcsizni veled a neten!
    Remélem tetszem, és szeretném ha te is küldenél képet
    magadról, addig is csók: Campona_2"

    file melléklet:
    anita.image04.jpg.pif
  • nenad
    #37
    velemenyem szerint mac nem nyujt semmivel sem tobbet mint egy jol osszerakott pc. Sem stabilitasban sem masban. DOlgoztam en is macel, ugyanugy kiakad az is, ablakezeles baromira le tud lassulni ha kicsit tobb file van a folderben(megnyitaskor) stb.(most ne menjunk bele hogy milyen op verzios stb, mac(g4) volt)

    A virus dolog csak egyik oldala a dolognak, nem 1 bizotonsagi res van/volt a macen amit a tisztelt fejleszto urak basztak kijavitani,nagyon hosszu ideig... es mivel szoftverkinalat az tenyleg nincsen a topon(pl egy pchez viszonyitva) a felhasznalo csak remenykedhetett hogy nem egy olyan oldalra teved, ahol jol "bemutatnak neki"(pl a legutolso biztonsogai res ami a kozelmultban lett fixalva (majd egy ev utan...), barmilyen weboldalrol, minden ellenalas nelkul barmilyen kodot lehet felvinni a gepre, es futtatni)
    Azert pc van egy olyan szeles szoftvervalszatek amivel peldaul az ilyen dolgokat lehet siman ki lehet kuszobolni akar ingyen is...

    A harmadik oldala a dolgokanak, pc vagy mac nem szamit, aki hulye az ugyis szetcseszi a rendszert elobb utobb. Ismerek olyan figurat aki nem telepitett sohasem virusirtot,tuzfalat,meg windows service packot,sem biztonsagi javitast, es soha nem kerult fel gepere semmi sem, amellett hogy allandoan a neten log. Ez nem szerencse, csak nehany aprosag ismerete, tenyleg nem sok, nehany apro dolog.

    Vegul kinek mi tetszik, kar fikazni a masikat azert mert neki az tetszik jobban, ugyanugy felesleges elvakultnak lenni.

    A macel az a baj hogy a jo konfig nagyon draga azert mar siman veszel egy dualprocis pct (netalan dualprocis azert meg a negyes is beleferhet)
    De amugy tenyleg nem egy rossz kis gep, csak a szoftverek korlatozott mennyisege, es az ara az ami visszatart. (pl nincsen csak 1 igazan szambaveheto 3ds modelezo/animalo cucc , a cinema4d,ami jo, csak eppen nekem nem fekszik, mint pl 3dsmax, stb) Ilyen szemponmtbol ugy erzem a linuxnak tobb jovove van. No mind1 ez mar nem egeszen a temaba vag :)
  • papabear
    #33
    94 óta Mac-en dolgozom,(LCII, quadra 840 mond valamit?), csak az utóbbi két évben használok winxp-s pc t. Nagyon szerettem a Mac-et is és jól tudom használni a pc-t is.
    Neked csak annyit tudok mondani, hogy te se beszélj látatlanul a pc-ről. Egy jól konfigurált xp-s rendszer nem fagy és nem dobál hibaüziket.
    A Mac utoljára pedig OS 7.5 és talán a 8.1-es időkben volt olyan megbízható, mint a legendák.
    Amikor az OSX kijött, elég gáz volt a támogatottság, talán mostanra a Panther éri el megint azt a színvonalat, amiért szerettem a Macet, de egy olyan gép, amire lecserélném a mostani gépemet 8 kilónál kezdődik.
    Szal vissza az agyarakkal.
  • HuAn82
    #32
    Akkor használd egészséggel az "olcsó" mekfosodat.

    "milyen fagyások és idióta hibaüzenetek nékül szg-et használni"

    Az XP-m kb:8-9 hónapos és eddig egyszer fagyizott. Üdítő élmény!
  • tajfun
    #30
    "Én ugyanazokat a programokat tudom használni macen mint a beteges windows alatt"
    Van Far Cry mekfos ala? Vagy barmilyen directxes jatek? Niiincs? Hat az szopas...
  • [HUN]PAStheLoD
    #29
    ezért kell használni the bat! -ot meg nem szabad anyucit odaengedni csak miután csekkoltad a bejövő maileket ...
  • [HUN]PAStheLoD
    #28
    jah , azóta van szép színes mac-ed , de egy jót nem tudsz játszani , nem tudsz viszonylag ócsón ápgrédelni , nem tudsz mindenféle játékkal játszani ... persze legalább nincs vírus .. hát annyi pénzért már veszek 1 autót (ahhoz sincs vírus .. nahát)
  • [HUN]PAStheLoD
    #27
    halálbüntetés a vírusíróknak ;]
  • KeFe
    #24
    csak a gyokereknel fertoz ez a szar...
    a nagyobb baj hogy jonnek ezek a buzi mailek mindenhonnan es alig gyozom beallitani a szuroket ra...
  • pofy
    #23
    Gyerekek ! Most ez komoly ? Az elmúlt évek virusai után még tényleg van olyan ember aki admin jogokkal futtat levelezőprogramot, és webböngészőt ?
  • HuAn82
    #22
    Én is egy "szegény" windows felhasználó vagyok és no problem. Még ilyet...

  • HuAn82
    #21
    Érdekes én mindig megúszom ezeket. "Borzasztó" kivűlről szemlélni a sok szerencsétlent aki bekapja. :-)
  • mrzool
    #16
    Gratula, hogy megnyitottad... Vajon mikor lesz az embereknek olyan minimális biztonságérzetük, hogy nem csinálnak ekkora hülyeséget?
  • Torry
    #15
    Nálam úgy jött hogy:
    pucér csajok fociznak :)))
    Meg is nyitottam, Virusbuster írtotta.
  • mrzool
    #14
    Nem ez az első magyar vírus, volt már több évvel ezelőtt is jópár. Bocs, hogy lelohasztottam a lelkesedésed!:)
  • nenad
    #12
    mari neni nem netezik...
    :)
  • Mighty
    #11
    Mari neni azt se tudja mi az a kiterjesztes. Kap vegre egy levelet, nana, hogy menyitja. Ne magadbol indulj ki.
  • davos80
    #10
    "követeli a hajléktalanok életkörülményeinek javítását, a büntetések szigorítását, valamint a halálbüntetés bevezetését"
    Ez beteg ember. Azt hiszi, h majd egy vírus miatt ezt mind megteszik?
  • nenad
    #9
    erdekes en ma kaptam egy ilyet, csak azt nem ertem ki az -finoman szolva lokott - aki bedol egy ilyen szovegnek, a kiterjesztesrol nem is beszelve. Azert azt gondoltam ennel az emberek figyelmesebbek mar.
  • OMax
    #8
    hehe :) birom azert 1 csoppet buszken van megirva a cikk, hogy aaa vegre magyar viros, uaaa de kemenek vagyuk:) luzer ;))
  • Lacc
    #5
    Én örülök neki, már van vírusunk is :)