21
ASUS a7v8x-x 5.1es hang probléma
-
Zozo76 #21 Oke elhiszem de meg egy kerdes es utana kussba maradok. A hangero pulton azert mert nincs ott a csuszka mondjuk a hatso hangfalaknak attol meg lehet hogy csak nem jeleniti meg. /beallitasok/tulajdonasagok/ -
Kiscsira #20 Nem vagyok olyan láma, mint láccik.Ha lehetne variálni valószínüleg megtaláltam volna már,de nem. Nincs olyasmi hogy swap front/rear vagy bármi ami erre utalna. Vagy pedig én vagyok nan láma mégis
AMúgy meg szólaz, csak iszonyú halkan.
tehát ha pl 10es értéket veszünk a frontra akkor a center/bass és a rear kb 1 vagy inkább fél. Ez mia szömő?feltettem már 1000x a hangkari softvert meg másmilyet meg minden, de sehogyan sem tudom felhangosítani....
-
Zozo76 #19 Na, hangero/volume control. -
Zozo76 #18 Vezerlopulton variald a front/rear hangsugarzokat. -
Kiscsira #17 Valaki jólelkü!Szólnak a dobozok,csak nan halkan.Szóval van 5.1, de a két front nagyon erős, a többi meg éppenhogycsak a rátapasztom a fülem akkor hallom,hogy szól. Ez mitől lehet?Vagy hogyan tudnám felhangosítani?
-
Kiscsira #16 nagynak nem nagy,de 5.1et kéne tudnia.
Akkor nem tucc segíteni?
Hogyan lehet a bemenetet kimenetre átállítani?A mic és line int kéne. -
#15 Nem, ez télleg nem Realtek kari.
Ez ADI Soundmax.... Én nem hallottam még erről a chipről, de nem lehet valami nagy szám. -
Kiscsira #14 Köszönöm.Sajna ez az ami nem műx. Letöltöttem, de nem lett jobb.uez a progi van a Cdn is.:(
Szerinted a Realtek driver jó lenne? -
#13 Itt a drivered, próbáld ezzel... -
#12 visszavontam.... :P -
#11 Ezen az alaplapon tuti, hogy ERealtek ALC650-es hangchip van. Nemtom mi az a soundakármi, de sztem valami asusos csiliviliporgi. Szépen szedd le a lenti linkről az OPrencceredhez való drivert, telepítsd fel. Alul jobbra a taskbaron lesz egy ikon a hangkarihoz. Na ott tudsz beállítani mindent. Nekem is volt ilyen,igaz Abit lapban... -
Kiscsira #10 A cdn amit adtak a laphoz SoundMAX hangkari szoftver van.Abban is beállítottam hogy 5.1es hangot szeretnék de semmi.AD1980 SoundMAX.És nem találtam benne olyan lehetőséget,hogy cserebere a kibemenetet. -
#9 Driver itt:
ALC 650 -
#8 A bemeneteket pedig a hangkari kezelőszoftverében kell állítgatni.Amíg ezt nem teszed meg, tuti hogy nem szól az összes hangfal.
Ez ugye nem Soundstorm, hanem Realtek ALC 650? -
#7 vezérlőpult--multimédia
mintha valaki ezt mondogatta volna, akinek hasonló problémája volt. -
Kiscsira #6 Nem kapcsoltam át, mert nem tom, hogy kell :(
Hogy kell? Meg directxre sem tom hogy kell átállítani. Segíts kérlek! -
#5 Átkapcsolgattad a bemeneteket, kimenetre? És asszem direcX-re kell állítani a hangkarit is, nem elég a wave out vagy alapértelmezett.... asszem.... -
Kiscsira #4 Aha.Szóval XP van a gépen és a deszka meg tudná Lméletileg az 5.1et. Igen beállítottam hogy 5.1ben szeretném hallgatni a dolgot, de semmi. a hátsó meg sem nyikkan.
A lapkához adtak CDt is, amin van vmi szoftverszerű cumó ehhez. Fel is tettem, ott is beállítottam, de amikor a tesztet futtatnám már abban sincs hang a 2 fronton kívül.
-
#3 Ja, a sound&multimedia beállításokban be kell állítanod az 5.1-et. -
Cat #2 1. biztos tud az 5.1et?
2. ha egyébként szól, akkor a hang inkább windows beállítás kérdése nem pedig alaplapprobléma
rakat helyen kell állítani:
- oprendszer
- hangkártyadriver
- használni kivánt médialejátszó
- kodek
- ac3filter
stb. Bármelyiket kihagyod, már nem szól 5.1ben -
Kiscsira #1 Sziasztok! Most vettem egy zsír új lapot (ASUS a7v8x-x) benne egy Athlon 2500+ dorombol amit egy 400Wos táp meg némi (256)memória tart életben. Az a problémám, hogy az alaplapon lévő integrált hangkártya nem 100%ban műx. Amikor még csak 2 hangszórós beállítással használom, akkor semmi gubanc. A gond a 4 és az 5.1es rendszerekkel van. 1xűN nem ad ki hangot csak a már egyébként is működő 2front.Se bass/center se Rear. Na ezzel mitévő legyek?
A leírásban megadottak szerint kötöttem rá a lapra a hangszorókat, de semmi. Csak a front szól. Valaki, ha tud nagyon kéne a help! Köszönöm.