45
lásd topic
-
#45 Tudna valaki küldeni egy olyan progit amibe 10 if van és a kérdések válaszok összefüggjenek??
pl van cipőd?
igen!
milyen?
piros?
stb....
de olyan progi is jó ami nem összefüggő kérdést választ alkot hanem csak 10 if van benne. -
#44 ebbe nincs leírva, hogy hogy kell máshova elhelyezni! Más valami megoldás van? -
#43 majd megnézem! Kösz
!!!! -
#42 "Azt nem lehet hogy a readln-t máshova helyezzük? Tehát amikor bekérem.Mert a bal felső sarokba kéri be,."
Itt pont erről van szó:
-
#41 Kösz Működik! Azt nem lehet hogy a readln-t máshova helyezzük? Tehát amikor bekérem.Mert a bal felső sarokba kéri be,. -
#40 "if (a=17) then outtextxy(250,60,'@ Helyes! Nagyon �gyes vagy @');"
Itt nem kell pontosvessző mert, az else ág az if-hez tartozik. -
#39 HI! A grafikus módnál if then else-re és amikor az else-t megírtam akkor hibát írt ki neki.Itt a forráskód:
program programom;
uses crt,
graph;
var gd,gm:integer;
bill:char;
a:integer;
begin
gd:=detect;
initgraph(gd,gm,'');
setbkcolor(2);
setfillstyle(9,4);
settextstyle(7,0,5);setcolor(1);
outtextxy(250,20,'¹dv”z”llek a programban!');
outtextxy(250,40,'Kezdhetjk?');
outtextxy(250,70,'Rendben');
setfillstyle(9,4);
settextstyle(7,0,5);setcolor(4);
outtextxy(230,230,'Folytat shoz entert');
outtextxy(230,250,'Kil‚p‚shez nyomj "V" bett');
bill:=readkey;
if bill='v' then exit; if bill='V' then exit;
clrscr;
outtextxy(250,20,'Kezdjk els‹nek az ”sszead sokkal');
outtextxy(200,50,'Mennyi 12+5: ');readln(a);
if (a=17) then outtextxy(250,60,'@ Helyes! Nagyon gyes vagy @');
else outtextxy(250,60,'Ñ Nem sikerlt sajnos. A megold s 17 Ñ'); ennek írja ki a hibát
closegraph;
readln;
end.
mi lehet a gond ? -
Lizacica #38 Örök hála indenkinek, aki egy picit is segített..remélem megkapom a 2-est!! Más nem nagyon érdekel.. az a videós dolog is negyon jól jött!! Köszke!! -
#37 Én nem tanulásra gondoltam hanem hogy átnézze!!! -
#36 1. Programozást videóból tanulni nem ajánlatos (nem a megfelelő pedagógiai metódus - aki oktatott programozást, vagy jobban elmerült benne az tudhatja). A megfelelő metódika a gyakorlás.
2. Ha a feladat az, hogy tömbbe kérünk be valós számokat 0 végjelig, akkor az 1 dimenziós tömb lesz.
3. "de hogy? ha nem toom mekkora a tömb?!" - hozz létre egy éppen elegendő indexxel rendelkező (255) tömböt.
[url=http://www.prog.hu/cikkek/331/Tipusok/oldal/2.html]Itt nézd a "Tömb típust" (ha már meg tudod csinálni C-ben akkor csak el kell olvasnod a tömb típus szintaktikáját Pascalban, és érteni fogod). -
#35 http://ebookz.hu Ott a felső menünél az "Oktató videók" és aztán a programozásnál kiválasztod a pascal-t. Ezután a Tömbbel kapcsolatos linket kiválasztod és letöltöd a videót.Mondjuk be kell regisztrálni.
MOST AZ OLDAL NEKEM MŰKÖDIK, DE LEHET HOGY NEKED IGEN. HA MEG NEM AKKOR VÁRJ 1-2-3 NAPOT ÉS NÉZD MEG ÚJRA -
Lizacica #34 Ismét segítségre lenne szükségem, bár a múltkorira sem kaptam semmi választ..azé én bízom bennetek... eltudná magyarázni valaki nekem, hogy hogyan lehet n*n-es tömböt létrehozni pascalban.. me c-ben toom..de ebben nem megy..
az a feladat, hogy olvassak be valós számokat egy tömbbe 0-a végjelig...
de hogy? ha nem toom mekkora a tömb?!
Köszke... -
#33 Közben én is rá jöttem! Azért kösz!!! -
Lizacica #32 Szia!
Nézd meg, h az Options/Directory -nál megfelelőek -e a beállítások!!
Az szokott a gond lenni, hogy nem éri el a grafikus modult!!
Remélem, segítettem..nekem az szokot lenni a gond!! -
#31 HI! Lenne egy kis gondom!
Rátértem a turbo pascal-ra!
Írtam egy egyszerű programot nem grafika módban!Utána meg egy grafikus programot akartam írní, de azt nem futtatja le csak a sima szövegeset!
Mi lehet a gond?
Kösz előre is a segítséget! -
Lizacica #30 Hello!!
Lenne még egy kérdésem,ha tudna vki segíteni... az volt az egyik feladatom, hogy kört rajzolja a kép közeépre, és a kör sugarát paraméterként kérjem be.. de hogy? és mi az a paraméter....előre is köszke... -
Lizacica #29 Sziasztok!!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Írtam egy adatbáziskezelős pas-t, minden működik kivéve a törlés és a módosítás, és foglamam sincs, h miért ..Ha lenne vki olyan kedves, hogy megnézné nekem a cuccot és segítene megköszönném...
/ha tud vki segíteni erre a címre írjon: [email protected]/
Örök hála minden kedves szóért!! -
#28 Azért kösz a segítséget -
#27 Na mindegy mert majd kapok egy könyvet -
#26 és valami mást a grafikus módról?
-
#25 Programozási nyelvet "oktatóvideóból" nem lehet hatékonyan tanulni.
Gyakorolni kell, kísérletezni. -
#24 Amugy nincs valami videós oktató videó? Az ebooks-ot ismerem, de valami más nincs?
Kösz előre is -
#23 midnegy! Maradok a DevPascal-nál -
#22 Nálam fut.
Ebben a doksiban pont le van írva mire kell ügyelni:
Turbo Pascal, Borland Pascal: másoljuk be az EGAVGA.BGI állományt a munkakönyvtárunkba - ebben az esetben maradhat az üres karakterlánc -, vagy megadjuk könyvtárat:
Például: InitGraph(gd,gm,'c:\tp\bgi'); -
#21 már a tp 7.0-át letöltöttem de a futtatásnál nem készíti el a progit -
#20 Turbo Pascal 5.5
De azt hiszem Free Pascalban is van hasonló Graph unit. -
#19 De én a dev pascal-t használom.És ott nem működik -
#18 Hej, de rég használtam a Turbo Pascal grafikus módját... ...Graph unit...
Egy
Kettő
Sok -
#17 Hello! Kérnék egy kis helpet! Nincs valakinek oktató valamilye a pascal grafikus módról? Vagy link ahonna letudnám szedni vagy ott a weboldalon.
Köszi előre is a helpet. -
#16 Ok köszi szépen a segítséget hálás vagyok!Kössz -
#15 Ok köszi megnézem és írok vissza! -
#14 Hopp, a makrót elbaxtam. Na mindegy, lényeg, hogy a 'fekete' macsakakörömben legyen. -
#13 program matyi;
uses crt;
var s:string;
begin
write('Milyen szinu Mátyás serege: ');
readln(s);
if (s='fekete') then writeln('Helyes')
else writeln('Nem jo');
end. -
#12 HI! Valami nem működik nekem! PLS!!!!!!!
{
var s:string;
begin
write('Milyen szinu Mátyás serege: ');readln(s);
if (s=fekete) then writeln('Helyes')
else writeln('Nem jo');
end.
}
Na szóval. Hibát ír ki az if-es sornál. Tudtommal a string befogadja a karaktereket is, és benne van a betű. Mi lehet a baj?
PLS -
#11 na megtaláltam.a var elé kell tenni.amugy tesomnak irok progit hogy gyakorolhasson a sulira
köszi mégegyszer a segítséget -
#10 te és amugy az uses crt-t hova rakjam?; -
#9 Oké! Köszi szépen majd megnézem.Hálás vagyok és majd írok hogya ha működik vagy nem működik! -
#8 "Meg a 'clrscr' hova kell rakni hogy működjön."
Szükséged lesz a crt unitra.
uses crt; -
#7 Sziasztok! Mi az a parancs ami kinagytja automatikusan az ablakot. Mármint azt az ablakot ami a felhaszáló elindított és az automatikusan kinagytja.
Meg a 'clrscr' hova kell rakni hogy működjön. Mert akár hova rakom nem működik. Írjatok egy példát lécci. -
gtom #6 szevasztok! Ha valaki ért a pascalhoz segíthetne nekem. Az lenne a feladat, hogy egy többdimenziós tömbbel(mátrix-al) egy csigavonalat rajzoltassunk ki.
tud valaki segíteni? egy algoritmus is elég lenne. a többit én megírom.