Pascal program kéne
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudna valaki küldeni egy olyan progit amibe 10 if van és a kérdések válaszok összefüggjenek??
pl van cipõd?
igen!
milyen?
piros?
stb....
de olyan progi is jó ami nem összefüggõ kérdést választ alkot hanem csak 10 if van benne.
pl van cipõd?
igen!
milyen?
piros?
stb....
de olyan progi is jó ami nem összefüggõ kérdést választ alkot hanem csak 10 if van benne.
ebbe nincs leírva, hogy hogy kell máshova elhelyezni! Más valami megoldás van?
Logitech G25 tulajos!!
"Azt nem lehet hogy a readln-t máshova helyezzük? Tehát amikor bekérem.Mert a bal felsõ sarokba kéri be,."
Itt pont errõl van szó:
http://www.prog.hu/tudastar/24936/Grafikus+kepernyonel+adatok+bekerese+billentyuzetrol.html
Itt pont errõl van szó:
http://www.prog.hu/tudastar/24936/Grafikus+kepernyonel+adatok+bekerese+billentyuzetrol.html
Kösz Mûködik! Azt nem lehet hogy a readln-t máshova helyezzük? Tehát amikor bekérem.Mert a bal felsõ sarokba kéri be,.
Logitech G25 tulajos!!
"if (a=17) then outtextxy(250,60,'@ Helyes! Nagyon �gyes vagy @');"
Itt nem kell pontosvesszõ mert, az else ág az if-hez tartozik.
Itt nem kell pontosvesszõ mert, az else ág az if-hez tartozik.
HI! A grafikus módnál if then else-re és amikor az else-t megírtam akkor hibát írt ki neki.Itt a forráskód:
program programom;
uses crt,
graph;
var gd,gm:integer;
bill:char;
a:integer;
begin
gd:=detect;
initgraph(gd,gm,'');
setbkcolor(2);
setfillstyle(9,4);
settextstyle(7,0,5);setcolor(1);
outtextxy(250,20,'¹dv”z”llek a programban!');
outtextxy(250,40,'Kezdhetjk?');
outtextxy(250,70,'Rendben');
setfillstyle(9,4);
settextstyle(7,0,5);setcolor(4);
outtextxy(230,230,'Folytat shoz entert');
outtextxy(230,250,'Kil‚p‚shez nyomj "V" bett');
bill:=readkey;
if bill='v' then exit; if bill='V' then exit;
clrscr;
outtextxy(250,20,'Kezdjk els‹nek az ”sszead sokkal');
outtextxy(200,50,'Mennyi 12+5: ');readln(a);
if (a=17) then outtextxy(250,60,'@ Helyes! Nagyon gyes vagy @');
else outtextxy(250,60,'Ñ Nem sikerlt sajnos. A megold s 17 Ñ'); ennek írja ki a hibát
closegraph;
readln;
end.
mi lehet a gond ?
program programom;
uses crt,
graph;
var gd,gm:integer;
bill:char;
a:integer;
begin
gd:=detect;
initgraph(gd,gm,'');
setbkcolor(2);
setfillstyle(9,4);
settextstyle(7,0,5);setcolor(1);
outtextxy(250,20,'¹dv”z”llek a programban!');
outtextxy(250,40,'Kezdhetjk?');
outtextxy(250,70,'Rendben');
setfillstyle(9,4);
settextstyle(7,0,5);setcolor(4);
outtextxy(230,230,'Folytat shoz entert');
outtextxy(230,250,'Kil‚p‚shez nyomj "V" bett');
bill:=readkey;
if bill='v' then exit; if bill='V' then exit;
clrscr;
outtextxy(250,20,'Kezdjk els‹nek az ”sszead sokkal');
outtextxy(200,50,'Mennyi 12+5: ');readln(a);
if (a=17) then outtextxy(250,60,'@ Helyes! Nagyon gyes vagy @');
closegraph;
readln;
end.
Logitech G25 tulajos!!
Örök hála indenkinek, aki egy picit is segített..remélem megkapom a 2-est!! Más nem nagyon érdekel.. az a videós dolog is negyon jól jött!! Köszke!!
1. Programozást videóból tanulni nem ajánlatos (nem a megfelelõ pedagógiai metódus - aki oktatott programozást, vagy jobban elmerült benne az tudhatja). A megfelelõ metódika a gyakorlás.
2. Ha a feladat az, hogy tömbbe kérünk be valós számokat 0 végjelig, akkor az 1 dimenziós tömb lesz.
3. "de hogy? ha nem toom mekkora a tömb?!" - hozz létre egy éppen elegendõ indexxel rendelkezõ (255) tömböt.
Itt nézd a "Tömb típust" (ha már meg tudod csinálni C-ben akkor csak el kell olvasnod a tömb típus szintaktikáját Pascalban, és érteni fogod).
2. Ha a feladat az, hogy tömbbe kérünk be valós számokat 0 végjelig, akkor az 1 dimenziós tömb lesz.
3. "de hogy? ha nem toom mekkora a tömb?!" - hozz létre egy éppen elegendõ indexxel rendelkezõ (255) tömböt.
Itt nézd a "Tömb típust" (ha már meg tudod csinálni C-ben akkor csak el kell olvasnod a tömb típus szintaktikáját Pascalban, és érteni fogod).
http://ebookz.hu Ott a felsõ menünél az "Oktató videók" és aztán a programozásnál kiválasztod a pascal-t. Ezután a Tömbbel kapcsolatos linket kiválasztod és letöltöd a videót.Mondjuk be kell regisztrálni.
MOST AZ OLDAL NEKEM MÛKÖDIK, DE LEHET HOGY NEKED IGEN. HA MEG NEM AKKOR VÁRJ 1-2-3 NAPOT ÉS NÉZD MEG ÚJRA
Logitech G25 tulajos!!
Ismét segítségre lenne szükségem, bár a múltkorira sem kaptam semmi választ..azé én bízom bennetek... eltudná magyarázni valaki nekem, hogy hogyan lehet n*n-es tömböt létrehozni pascalban.. me c-ben toom..de ebben nem megy..
az a feladat, hogy olvassak be valós számokat egy tömbbe 0-a végjelig...
de hogy? ha nem toom mekkora a tömb?!
Köszke...
az a feladat, hogy olvassak be valós számokat egy tömbbe 0-a végjelig...
de hogy? ha nem toom mekkora a tömb?!
Köszke...
Szia!
Nézd meg, h az Options/Directory -nál megfelelõek -e a beállítások!!
Az szokott a gond lenni, hogy nem éri el a grafikus modult!!
Remélem, segítettem..nekem az szokot lenni a gond!!<#integet2>#integet2>
Nézd meg, h az Options/Directory -nál megfelelõek -e a beállítások!!
Az szokott a gond lenni, hogy nem éri el a grafikus modult!!
Remélem, segítettem..nekem az szokot lenni a gond!!<#integet2>#integet2>
HI! Lenne egy kis gondom!
Rátértem a turbo pascal-ra!
Írtam egy egyszerû programot nem grafika módban!Utána meg egy grafikus programot akartam írní, de azt nem futtatja le csak a sima szövegeset!
Mi lehet a gond?
Kösz elõre is a segítséget!
Rátértem a turbo pascal-ra!
Írtam egy egyszerû programot nem grafika módban!Utána meg egy grafikus programot akartam írní, de azt nem futtatja le csak a sima szövegeset!
Mi lehet a gond?
Kösz elõre is a segítséget!
Logitech G25 tulajos!!
Hello!!<#wave>#wave>
Lenne még egy kérdésem,ha tudna vki segíteni... az volt az egyik feladatom, hogy kört rajzolja a kép közeépre, és a kör sugarát paraméterként kérjem be.. de hogy? <#confused>#confused>és mi az a paraméter....elõre is köszke...<#ijedt>#ijedt>
Lenne még egy kérdésem,ha tudna vki segíteni... az volt az egyik feladatom, hogy kört rajzolja a kép közeépre, és a kör sugarát paraméterként kérjem be.. de hogy? <#confused>#confused>és mi az a paraméter....elõre is köszke...<#ijedt>#ijedt>
Sziasztok!!<#integet2>#integet2>
Egy kis segítségre lenne szükségem!<#help>#help> Írtam egy adatbáziskezelõs pas-t, minden mûködik kivéve a törlés és a módosítás, és foglamam sincs, h miért <#guluszem1>#guluszem1>..Ha lenne vki olyan kedves, hogy megnézné nekem a cuccot és segítene megköszönném...<#worship>#worship>
/ha tud vki segíteni erre a címre írjon: [email protected]/
Örök hála minden kedves szóért!!<#gonosz1>#gonosz1>
Egy kis segítségre lenne szükségem!<#help>#help> Írtam egy adatbáziskezelõs pas-t, minden mûködik kivéve a törlés és a módosítás, és foglamam sincs, h miért <#guluszem1>#guluszem1>..Ha lenne vki olyan kedves, hogy megnézné nekem a cuccot és segítene megköszönném...<#worship>#worship>
/ha tud vki segíteni erre a címre írjon: [email protected]/
Örök hála minden kedves szóért!!<#gonosz1>#gonosz1>
Programozási nyelvet "oktatóvideóból" nem lehet hatékonyan tanulni.
Gyakorolni kell, kísérletezni.
Gyakorolni kell, kísérletezni.
Amugy nincs valami videós oktató videó? Az ebooks-ot ismerem, de valami más nincs?
Kösz elõre is
Kösz elõre is
Logitech G25 tulajos!!
Nálam fut.
Ebben a doksiban pont le van írva mire kell ügyelni:
Turbo Pascal, Borland Pascal: másoljuk be az EGAVGA.BGI állományt a munkakönyvtárunkba - ebben az esetben maradhat az üres karakterlánc -, vagy megadjuk könyvtárat:
Például: InitGraph(gd,gm,'c:\tp\bgi');
Ebben a doksiban pont le van írva mire kell ügyelni:
Például: InitGraph(gd,gm,'c:\tp\bgi');
De én a dev pascal-t használom.És ott nem mûködik<#nemtudom>#nemtudom>
Logitech G25 tulajos!!
Hello! Kérnék egy kis helpet! Nincs valakinek oktató valamilye a pascal grafikus módról? Vagy link ahonna letudnám szedni vagy ott a weboldalon.
Köszi elõre is a helpet.
Köszi elõre is a helpet.
Logitech G25 tulajos!!
Hopp, a makrót elbaxtam. Na mindegy, lényeg, hogy a 'fekete' macsakakörömben legyen.
Chaos Anno Domini
program matyi;
uses crt;
var s:string;
begin
write('Milyen szinu Mátyás serege: ');
readln(s);
if (s='fekete') then writeln('Helyes')
else writeln('Nem jo');
end.
uses crt;
begin
write('Milyen szinu Mátyás serege: ');
readln(s);
if (s='fekete') then writeln('Helyes')
else writeln('Nem jo');
end.
Chaos Anno Domini
HI! Valami nem mûködik nekem! PLS!!!!!!!
{
begin
write('Milyen szinu Mátyás serege: ');readln(s);
if (s=fekete) then writeln('Helyes')
else writeln('Nem jo');
end.
}
Na szóval. Hibát ír ki az if-es sornál. Tudtommal a string befogadja a karaktereket is, és benne van a betû. Mi lehet a baj?
PLS<#help>#help><#help>#help><#help>#help>
{
begin
write('Milyen szinu Mátyás serege: ');readln(s);
if (s=fekete) then writeln('Helyes')
else writeln('Nem jo');
end.
}
Na szóval. Hibát ír ki az if-es sornál. Tudtommal a string befogadja a karaktereket is, és benne van a betû. Mi lehet a baj?
PLS<#help>#help><#help>#help><#help>#help>
Logitech G25 tulajos!!
na megtaláltam.a var elé kell tenni.amugy tesomnak irok progit hogy gyakorolhasson a sulira
köszi mégegyszer a segítséget
köszi mégegyszer a segítséget
Logitech G25 tulajos!!
Oké! Köszi szépen majd megnézem.Hálás vagyok és majd írok hogya ha mûködik vagy nem mûködik!<#worship>#worship>
Logitech G25 tulajos!!
Sziasztok! Mi az a parancs ami kinagytja automatikusan az ablakot. Mármint azt az ablakot ami a felhaszáló elindított és az automatikusan kinagytja.
Meg a 'clrscr' hova kell rakni hogy mûködjön. Mert akár hova rakom nem mûködik. Írjatok egy példát lécci.
Meg a 'clrscr' hova kell rakni hogy mûködjön. Mert akár hova rakom nem mûködik. Írjatok egy példát lécci.
Logitech G25 tulajos!!
szevasztok! Ha valaki ért a pascalhoz segíthetne nekem. Az lenne a feladat, hogy egy többdimenziós tömbbel(mátrix-al) egy csigavonalat rajzoltassunk ki.
tud valaki segíteni? egy algoritmus is elég lenne. a többit én megírom.
tud valaki segíteni? egy algoritmus is elég lenne. a többit én megírom.
ez elég tág fogalom amit itt feladtál.
ha vmi egyszerûbb téma akkor segítek. oop-t pascalban nem vállalok.
ha vmi egyszerûbb téma akkor segítek. oop-t pascalban nem vállalok.
*hihi ** *
Köszi, megpróbálom ott is. De ha esetleg valaki mégis értene hozzá, akkor írjon. Elõre is köszi.
Inkább a prog.hu-n próbálkozz, mert ezen a fórumon a úgymond programozási részleg nincs...
shit happens
Szóval. A problémám a következõ. Hétfõre le kell adnom egy pascal nyelven írt programot, de sem idõm, sem ötletem nincsen. Szóval aki ért a pascalhoz, és van fölös kb 1 órája, az írjon már nekem 1 privet. Elõre is köszi. Ja, és nem várom ingyen, majd megegyezünk valamiben.