15
  • Praetor
    #15
    Ez sajnos így van. :(
  • Tetsuo
    #14
    Az amcsi hírszerzés(CIA) és a nemzetbiztonság(NSA) simán összeköt minden adatot (nekik ezt szabad) mind2nél megvan a technika talán az NSA-nél komolyabb is. Na meg még ott a SIGINT (lehallgatás, megfigyelés on the world). Az Achelon hivatalosan nem létezik de ezek igen..
  • Tetsuo
    #13
    Az EU erősen nyalja a Bush-kormány seggét..
  • bunny
    #11
    szép Orwelli világ vagy mi. Bár nem tudom, ha az én érdekeimet képviseli a túlzott biztonság, leszarom. Pl. hitelkártya csak a saját tulajdonos újjlenyomatával működne, vagy autó, lakás. Nem tudom engem valahogy nem izgat ez a dolog, ha hasznom is van belőle, és nem csak az amcsik faszsága miatt van az egész.
  • Demon Eyes Kyo
    #10
    1984.....
  • Praetor
    #7
    Ember, szerintem kicsit gondold át.
    Minden hamisitható. Másrészt az útleveledet az unió határának átlépésekor használod. Eddig nem volt egyszerű a biometrikai adatok begyűjtése, de ha ezt bevezetik, akkor pl. az ukrán vagy amerikai hatóságoknak csak a kártyát be kell tenni a gépbe, és máris ezek a fontos információk eltárolódtak a központi szerveren.
    Nem utolsó sorban olyan információkra lehet következtetni belőlük, amik keményen sértik a személyiségi jogokat.
    Mi köze az útlevélnek a bankhoz?
    Meg ha azt mutatod fel azonositás céljából, pikk pakk megvalósulhat a jogosulatlan adatkezelés. Hivatalosan nem is, de rohadt egyszerű összekötni az adatbázisokat. És akkor mindent tudnak rólad. Számládon mennyi a lé+neved+cimed+lakhely+anyja neve+születés ideje+helye+személyigazolványszám+útlevélszám+ujjlenyomat+etnikai hovatartozás+betegségekre való hajlamosság... +minden ami a biometrikai adatokból kiolvasható precizen.
    Az adatok jogosulatlan összekapcsolása az adatvédelmi törvénybe ütközik. Jelenleg is borzasztó sok helyen van ilyen törvénybe ütköző adatkezelés. Nem hiányzik, hogy még több adattal bővüljön idővel az adatbázisuk. Minnél több adatod van rajta, annál több módon lehet visszaélni vele.
  • davos80
    #4
    "Tuti, hogy a jenkik erőltetik az ilyen intézkedések bevezetését."
    Így van. Hogy b*szná meg az USA.
    Az EU-ra eröltetik ezt a szarságot, ő persze hagyja.
    Innentől kezdve pedig egyértelmű, h M.ország is hagyja a hülyeséget érvényesülni.
  • [HUN]PAStheLoD
    #3
    nem ebből a cikkből előzmények és ecetera nélkül is lesüt a BALFASZSÁG , ha már úgyis lesz ILYEN is meg OLYAN is .. akkor persze hogy EGYIDŐBEN kellene bevezetni mer utána úgyis bevonják és kiadják újra az összes útlevelet ...

    nemtudom hogyha mind2-t megszavazták , akkor hogy (és melyik buzeráns balfaszban) merült fel az az ötlet hogy _ne_ egyszerre vezessék be ...

    én pedig támogatom az ötletet , eddig is potenciális bűnöző volt mindenki , csak nem kaptál bilincset hogy tedd fel ha rosszat csinálsz ...
  • Praetor
    #1
    Hát egyik sem normális. Az, hogy a mi politikusaink ilyen hülyék, azzal tisztában voltam. De hogy a többi állam vezetői is...

    Csinálhatnak akármilyen igazolványt, úgyis hamisitani fogják. Ezzel csak a személyiségi jogokat fogják sérteni, és eredményt elérni meg nem.
    Ha valamilyen komiszságot akarnék elkövetni, tuti hogy nem a saját útlevelemmel tenném.
    Másrészt nem az EU-n belül fogjuk használni ezt a szart, hanem más államokban. Nem tudom, hogy mi a túrónak kell a külföldi államoknak megkönnyiteni a dolgát, hogy más állampolgárok biometrikai adatait pikk-pakk megszerezzenek.

    Tuti, hogy a jenkik erőltetik az ilyen intézkedések bevezetését.