131
Hogyan lehet IP/emil adatait lekérdezni?
  • Dj Faustus #131
    "Ezek szerint hazudnak a programok"
    Ez (a #128-as hozzászólásodban közölt képen szereplő) melyik program?
  • computerguru
    #130
    Ezek szerint hazudnak a programok,sajnos ez van!
  • Dj Faustus #129
    Milyen program/webes alkalmazás ez? Mert eléggé érdekes egy privát hálózati IP-címet publikusnak titulálni.

    Ugyanis az IP-címek kiosztásáért felelős hatóság az IANA, az RFC 1918-as szabványban a 10.0.0.0/8-as (10.0.0.0 - 10.255.255.255) IP-cím-tartományt privát hálózati IP-címeknek számára tartja fenn (hasonlóan a 172.16.0.0/12 és a 192.168.0.0/16-os blokkokhoz).
    Informatikus/rendszergazda hallgatóknak alapvető tananyag.
  • computerguru
    #128
    Érdekes,nekem ezt adta ki a kereső:

  • Dj Faustus #127
    Mint előttem is mondták, ez egy privát IP-cím ([url=http://en.wikipedia.org/wiki/Private_network#Private_IPv4_address_spaces]#1[/url], [url=http://hu.wikipedia.org/wiki/IP-c%C3%ADm#IPv4_priv.C3.A1t_c.C3.ADmtartom.C3.A1ny]#2[/url], [url=http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/cc781382%28WS.10%29.aspx]#3[/url], [url=http://tools.ietf.org/html/rfc1918]#4[/url], [url=http://whois.domaintools.com/10.224.182.206]#5[/url]), amit belső, Internetre csak közvetve (nem közvetlenül, hanem útválasztón keresztül) csatolt hálózatok esetében használnak. Így csak ezen IP-cím ismeretében még az ország meghatározása sem lehetséges. Nem tudom, computerguru honnan vette az egyesült-államokbeli/washingtoni lokációt...

    Ha bővebben kifejtenéd az esetet - honnan származik ez az IP-cím, minek az IP-címe ez, miért kellene az IP-címhez rendelt ország - akkor talán tudunk segíteni.
  • Jakuza001
    #126
    CIA-s titkos belsohalozati cim :D
  • ede0001
    #125
    Ne haragudj, de hülyeséget ne írogassál!

    Ez egy privát, belsőhálózati IP.

    computerguru...
  • computerguru
    #124
    Ezt találtam neked:


    IP Address: 10.224.182.206
    Net Range: 9.20.128.0 - 12.5.77.111
    Country: United States
    Country Code: US
    Capital: Washington
  • ede0001
    #123
    10.0.0.0 - 10.255.255.255 (10.0.0.0/8)
    172.16.0.0 - 172.31.255.255 (172.16.0.0/12)
    192.168.0.0 - 192.168.255.255 (192.168.0.0/16)

    IPV4 alatt ezeket a tartományokat tudjuk belső hálózatok létrehozására használni.
  • ede0001
    #122
    Privát IP
  • anga76
    #121
    Csak azt szeretném megtudni , hogy melyik országban van, nekem ennyi elég is lenne. 10.224.182.206
  • Dj Faustus #120
    Írd le pontosan ide a fórumba mit akarsz arról az IP-címről (melyik IP-címről van szó?) megtudni, és még választ is kaphatsz rá.
  • anga76
    #119
    Valaki tud segíteni IP lekérdezésben, megküldöm az IP címet is!!
    köszi, köszi
  • Encore
    #118
    Értem, köszi az infókat.
  • Dj Faustus #117
    A Captcha lényege az, hogy az űrlapok automatikus kitöltését végző robotokat akadályoztatja az által, hogy a képen levő kódot - ami el van torzítva/forgatva/stb... - fel kell ismernie, értelmeznie kell, és el kell küldenie (nem rákattintani!). Ha az elküldött kód megfelelő akkor az űrlap feldolgozásra kerülhet. Ha nem, újból kitöltendő az űrlap a helyes kóddal.

    Ez a - nem robot - embereket is lelassítja kissé (az űrlap kitöltésén kívűl fel kell ismerni a kódot, ha a kód egyben egy feladvány, meg kell fejteni), és sajnos a vakokat/gyengénlátókat, analfabétákat ki is zárja. Az utóbbi problémára ott van a hangos Captcha.

    A regisztráció is megnehezíthető. Egy e-mail címről csak egyszer lehet regelni, egy IP-címről/egy IP-cím tatományból csak megadott időközönként, a regisztráció után a megadott e-mail címre aktiváló e-mail megy (amelyben van egy link, amire ha x időn belűl nem kattint, akkor az adott regisztráció meghiúsul), a szavazás is aktiváló levélhez köthető. Kérhetsz még plusz adatokat - várost, kort, nemet, MSN címet - így tudsz statisztikákat felállítani, tudsz ellenőrizni.

    Egy alkalmazható megoldás még az is, ha figyeled a szavazás alakulását (milyen IP címről, milyen korúak/városúak/neműek mire szavaztak). Ha az egyik lehetőség nagyon gyorsan növekszik és az egy adott városhoz, IP-címhez/IP-címtartományhoz köthető, akkor a szavazatokat kvázi moderálhatod.

    De talán a legjobb megoldás, ha először csinálsz egy oldalt, amin a szavazásra szánt témáról írsz, hozol létre fórumot/csevegőfalat, stb... Szavazás ne legyen rajta, és ne derüljön ki, hogy szavazni mikor lesz. Erre az oldalra felregisztrálnak a delikvensek, a kommunikációjukból leszűrheted a későbbi szavazás alakulását (előzetes közvélemény-kutatás, szociográfiai megfigyelés). Tegyél olyan lehetőségeket az oldalba, hogy a felregisztrált felhasználó mindenképpen interaktívan cselekedjen (ez által kiszűrhetőek a multiregek, trollok).
    Szavazáskor a felregisztrált delikvensek szavazhatnak, az újonnan regisztráltak nem (mivel ők nem tagjai a közösségnek), a fórumot/csevegőfalat meg erőteljesebben moderálod (kampánycsend).
  • Encore
    #116
    Az a baj hogy bárki könnyen újra tud regelni. Oké lehet húzni az agyát olyannal hogy a regelés után csak 24 órával lép életbe a reg, de ez nem az igazi. A másik, amit írtál, az nem sokban segít. Mármint újracsatlakozik a netre és kap új IP címet, akkor újabb "írja be a képen látható szöveget" fog kapni, újra rákattint és kész. Vagy tévedek?
  • Dj Faustus #115
    "Hogyan lehet azt megoldani, hogy egy gépről csak egy egyszer lehessen szavazni?"
    Pár megoldási javaslat:
    1. Szavazás csak regisztráció+beléptetés után.
    2. A szavazást megvalósító űrlapba elhelyezel egy "írja be a képen látható szöveget"-jellegű ellenőrzést. Ezt a technikát Captcha néen emlegetik.
  • Encore
    #114
    Üdv!
    Nekem is lenne egy IP-vel kapcsolatos gondom. Hogyan lehet azt megoldani, hogy egy gépről csak egy egyszer lehessen szavazni? Két megoldást tudok, az egyik cookie alapú, de ha a felhasználó törli ezeket vagy újratelepíti a böngészőt akkor semit nem ér. A másik az IP alapú de akik dinamikus IP-t kapnak azok mindennap tudnak szavazni. Van még ezeken kívül más megoldás is?
  • Dj Faustus #113
    Mit akarsz róla tudni?
    * Ki az IP cím(tartomány) Internet-szolgáltatója (vagy fenttartója): Linux alatt whois <ip cím>
    * Jelenleg az adott IP-címen levő hoszt elérhető-e: ping <ip cím>
    * Milyen hosztokon keresztül érhető el az adott IP-cím - Linux alatt: traceroute <ip cím>, Windows alatt: tracert <ip cím>
    * Az adott IP-címet a szolgáltató körülbelül hol osztja ki:
    * Ha az adott IP-címen levelező kiszolgáló található, feketelistán van-e, meghiúsulhat-e a levélküldés:
    * stb, stb...
  • laceebacsi
    #112
    ezeket,hogy lehet lekérdezni?
  • laceebacsi
    #111
    79.122.96.4 79.122.4.40 79.122.33.101 79.122.14.223 94.27.142.63
  • Dj Faustus #110
    "Csá! Nem tudom ez az IP Locator a saját íp címemre azt írja ki, hogy a cím Makón van. Én pedig nem Makón lakom. Hogy van ez? "
    A Te IP-címedet a szolgáltató osztja ki egy IP-cím tartományból. A szolgáltató határozza meg, hogy az az IP-cím(tartomány) hol van helyileg.
  • etele34
    #109
    Valami hasonlót mégis csak találtam végül.IP Locator Finder
    Beírod az IP címet alul a 'Submit' fül melletti mezőbe majd rákattintasz és kiírja hol van a világban.
  • Puhos
    #108
    Csá! Nem tudom ez az IP Locator a saját íp címemre azt írja ki, hogy a cím Makón van. Én pedig nem Makón lakom. Hogy van ez?
  • Apocalipto
    #107
    "...nem weboldal volt, program. "

    De azért kösz
  • etele34
    #106
    IP Locator
  • Apocalipto
    #105
    Naaa, valakiii
  • Apocalipto
    #104
    Valaki mondja mér meg mi volt annak a proginak a neve, amibe ha beírál egy IP címet, akkor megmutatta egy földgömbön hogy merre van? Az istennek sem jut eszembe a neve....nem weboldal volt, program.
  • snailka
    #103
    Ha jól értelmezem Dj Faustus-t akkor egy fél évnél tovább nem tárolják , hogy ki szólt hozzá egy bizonyos témához.( úgy emlékszem mintha 5 hónapja irtunk volna be (de nem volt még személyeskedő megjegyzés sem). Csak most valahogy előkerült ez a megjegyzés. És azt hiszem pont fix Ip címről ment.
    remélem érthetően irtam amit akartam, tényleg semmit nem értek ezekhez a dolgokhoz:-)
  • Dj Faustus #102
    Az oldal üzemeltetője látja a te IP címedet, el is tárolja és az oldal tárhelyszolgáltatója, illetve a tárhelyszolgáltató Internet-szolgáltatója tárolja azt, hogy melyik hoszttal kommunikált a webszerver.
    Ezt a szolgáltatónak bizonyos ideig (azt hiszem két hónapig) tárolnia kell, és a rendőrségnek illetve a nemzetbiztonsági hivatalnak be kell mutatnia (persze ennek nyomós oka kell hogy legyen).

    Ha anonymous proxyn keresztül éred el a weboldalt, akkor jó esetben a proxy IP címét fogja látni az oldal üzemeltetője. De viszont a te Internet-szolgáltatód is tárolja az adatokat, így a dolog visszakövethető.
  • snailka
    #101
    Köszönöm szépen a gyors választ!
  • ldavid
    #100
    fórumtól függ, de a legtöbbnél látja az admin a címeket
    azt viszont, hogy kiadhatja-e, pontosan nem tudom, de szerintem nem (legfeljebb a hatóságoknak)
    ha dinamikus IP címed van, akkor az adott cím amivel írtál, később (az idő a szolgáltatótól függ) már egy másik felhasználóhoz fog tartozni (akár másik településre is kerülhet)
    ezzel szemben a fix cím, értelemszerűen marad a tiéd hosszabb időre

    mezei felhasználók a címedből maximum a település nevét tudják kideríteni, de azt sem mindig
  • snailka
    #99
    sziasztok!az lenne a kérdésem ha beirok egy fórumba(mert már kicsit idegesít, hogy az egyik barátnőmnek beszólógatnak)az kiderithető -e, hogy én voltam vagyis hogy honnan ment a hozzászólás.( ugy hallottam valahol, hogy elvileg ha az oldal üzemeltetője látja is nem adhatja ki az adatokat senkinek)Egyáltalán látja?bocsánat ha hülyeséget kérdezek nem nem igazán értek a számítógéphez.
    Ja és mégegy dolog. 2 lehetőség: -ha fix az ip cím vagy ha naponta változik.Ez befolyásol valamit?
    nagyon köszönöm előre is a válaszokat
  • Sempronius
    #98
    modem sorozatszámához nem a sorozatszámot hanem valami kódot kell megadni amit elvileg megadtál mikor megrendelted a szolgáltatást meg a szerződésen is rajt van asszem
  • torcipepe
    #97
    elvileg rá van írva a modemre, de azzal nem méssz sokra. ha csak nem valami überfacca modemed van, aminek van kezelőfelülete. inkább nézd meg a rootered, annak az ip-je az alapértelmezett átjáród, a gyári ID és PW pedig általában ugyancsak rá van írva.
  • STurmGewehr
    #96
    nem tudjátok hogy mi egy modemnek a sorozatszáma? a havi forgalma szeretném lekérdezni:)
  • Kandurex
    #95
    Izé, pontosítok :) szóval:

    van egy routerem, arra rákütyüzöm a gépem és voltaképpen annyit akarok, hogy minden fajta kapcsolathoz, http, ftp, tcp, stb. stb. egy anonym proxy, vagy nem annyira anonim proxy szerveren keresztül menjen, ez megoldható?
  • Kandurex
    #94
    oké és közvetlen FTP? azaz, ha nem a böngészők, hanem úgymond a komplett gép egy általam megadott proxy -n tépjen azt lehet?

    Vagyis másképp fogalmazva: van egy routerem, azon van egy gép, és azt szeretem, hogy egy általam tetszőlegesen kiválsztott proxy keresztül menjen a NET, nem csak a böngészők, hanem a komplett kapcsolat, ez megoldható?

    htxvm előre is
  • cul2
    #93
    Sziasztok!Lenne egy kérdésem.Valaki benne van a gépünkben és elégsokmindent kitörölt már.Sajnos csak most tettük fel a tüzfalat,de mindig feltöri.Ha valakinek van ötlete mit csináljunk azt szivesen vennénk.Azt közlöm nemvagyunk nagy számítógép zsenik csak netezésre használjuk a gépet,de sajnos elég fontos dolgokat törölt vagyis emil címeket szerzett meg magának amiket most ö használ pedig elég sürün válltoztattunk jelszót.Köszi.Sziasztok.
  • miokli
    #92
    ezzel levelet tudsz küldeni a jövöbe
    http://www.futureme.org/