29
CPU használat 100% on, de miért?
  • tajfun
    Kaspersky + Ad-Aware + CWShredder a szent3sag.
  • _Vegeta_
    Hetente tisztitom a gepem, ad-awarerel virusirtozok is meg hasonlok, szoval itt vmi nagyon nincs rendben eze lesz a winreinstall. :>
  • EOX
    Vizsgáld meg a géped az Ad-Aware 6-tal, az kiszedi a sok szart remélhetőleg
  • EOX
    állítsd le a futtatását, majd indítsd újra
  • units
    Kezdesz idegesítő lenni.
    Csinálj egy logot a futó progikról!
    Rakd be ide!
    Vírusírtó ment?
    Nyafogással nem segítesz magadon!
    Legalább foglald össze, hogy mit próbáltál eddig ki!
    Kaptál egy csomó kérdést - válasz semmi!
    kérdeztek: #8 #10 #18
    Válasz???
  • Joey
    megnéztem..most is pl a gépben az explorer exe használ 99% ot a prociból és most is csutkán van..vmi nagy gáz van:(
  • Taranov
    Azok csinálják ezt, akik nem értenek hozzá, hisz ezt a 9 karaktert könnyű beírni.
  • Pontius #22
    format c:
  • tajfun
    Ha belebonyolodik 1 swappelesbe, foleg multitasking eseten, konnyen elofordulhat. Legtobbszor azonban csak az alkalmazasokat dobja el es visszaszall a GUIhoz, de ilyenkor gyakran marad a memoriaban felszabaditatlan terulet, amit neha ugy vesz mintha korrekten mukodne, egesz addig amig nem kell hozanyulnia.
  • tajfun
    Es ezen csodalkozol? Xpnek ajanlas szerint 256 mega az alap, es akkor meg el se inditottal ezt-azt. Nyilvan allandoan swappel, az meg mint tudjuk IDE eseten processzorvezerelt folyamat.
  • _Vegeta_
    Ehhe, nekem meg az a gáz h amikor bejon az Xp kb 5percig 100%os a cpu hasznalat, mindig más prog okozza a bajt.
    Ram 512van es nemfut bekapcsolaskor hudesok prog szal en vmi aware progra gyanakszom, szal winreinstall lesz belole.
  • units
    Az XP nyafog ha kevés a memoria vagy a szabad hely.
    Alaphelyzetben sok progi futhat, de ha nem "dolgozik" akkor nem is terheli "nagyon" a procit.
    0-10% max. A 10% már sok.
    A 100% terhelés mindig vírusgyanús lehet.
    Kivétel, ha valamelyik progid a háttérben dolgozik valamit.
    Mondjuk frissíti magát a netről.
    De az se 100%-os terhelés
    Tűzfal?
    Vírusírtó?
  • Taranov
    Nekem 2.4 Ghz-es PIV-em van és 768MB DDR RAM-om, de jól belassul a gép, ha ezt a három alkalmazást elindítom. Szóval ez normális. Bár ezektől nekem sosincs 100%-on a proci.
  • Joey
    én már probáltam, de vmiért mindig is nagyon gáz, és gőzöm sincs mi a baj
  • Joey
    egy celeron 2000 es.. én gyanakodtam arar hogy a hűtés a szar, szal nem megfelelő rajta a cooler...dehát minden lehet
  • fm
    az is lehet,hogy a swap file méretét kéne csak nagyobbra venned...
  • Random_
    ja és milyen procid van pontosan mert lehet, hogy csak gyengusz
  • halinorbika
    Nem szabadna 100%-on menni a procidnak!!!
    Én is azt mondom, hogy nézd meg melyik progi a bűnös. (vagy vírus)
    Amúgy emiatt kár volt új topicot nyitni. Itt is van XP-s topic,
    de a www.index.hu/forum -on is van egy szupi XP topic.
  • Random_
    vagy az schost32.exe nekem az fogta a gépem mint kiderűlt vírusom volt

a 256 ram tényleg nagyon kevés szerintem is 512 a minimum! és megjegyzem minimum! a memóriát már aprópénzért lehet kapni és azonnal érezhető a gép teljesítményén a megléte
    ha van elegendő ramod akkor már a virtuális memóriát le is lehet csökkenteni néhány megára
  • EOX
    Javaslom, hogy a feladatkezelőben nézd meg, mely progik hány %-ban eszik a cpu-t, az is lehet, hogy az explorer.exe a bűnös, nekem is volt már ilyen
  • PetruZ
    Ha ezek megeszik a memóriát (márpedig megeszik, hiszen csak úgy üresben nincs sok értelme megnyitni őket :) ) és mint kiderült, a VM miatt panaszkodik az XP, akkor megeszi a 100%-ot is, hogy swappelni tudjon, ha az egyikről a másikra váltasz. :) Persze nem folyamatosan, órákig...
  • Esrohnoil
    Hmm... mennyi helyed van azon a meghajtón, amin a swap-file van?
  • Joey
    na mind1, nekem van vele vmi, majd kiderül mi...
  • PyRex
    Ez nem egészen így van: ha csak simán futnak a progik (tehát egyikkel sem dolgozol éppen), nem kéne 100%-on lennie a procihasználatnak...
  • Joey
    szted mér írja kiaz hogy a virtuális memoria túl kicsi..főleg ilyenkor lassul le játék közben nagyon a gép..
  • PetruZ
    Ehhez tudni kellene, hogy pontosan milyen a konfigod (proc, vinyók, alaplap, chipset, ilyesmik), milyen szolgáltatások futnak a gépen, mik az automatikusan induló programok, stb. Kevés memóriától a XP nem szokott kifagyni, én még nem láttam ilyet. A legrosszabb esetben kiugrik a desktopra, vagy közli, hogy elfogyott minden erőforrás, de magától csak úgy nem fagy meg. Ha játék közben fagy, azt okozhatja driver-bug, játék bug, vidkártya (vagy proc) venti gyengesége, esetleg leállása, bármi...
  • Joey
    köszi a választ. nembaj, én egy laikus felhasználó vagyok, és azért nem az xp topicba írtam, mert nem voltam benne biztos hogy az Xp vel van összefüggésbe..mellesleg kevés memoriától a játék közben is kifagyhat az XP alatt?? vagy vmi ilyen?
  • PetruZ
    Már hogy a francba ne lenne 100%-on? Ezek mind grafikailag és proc.-ilag szuperintenzív alkalmazások, majdnem olyan szinten, mintha két-három közepes kategóriájú 3D-s játékot futtatnál párhuzamosan. Másrészt a 256 mega XP-vel ezeknek az alkalmazásoknak egyszerűen már baromi kevés, legalább még ennyit lökj bele a gépbe, de ha bírod anyagiakkal, akkor még többet is nyugodtan rakhatsz.

Ui: A kérdésnek miért kellet új topikot nyitni? Nem lett volna jó akármelyik XP-s topik, vagy a legáltalánosabb "Segítséget kérek?"...
  • Joey
    Hali all! Sztetek mér van az hogy ha töb alkalmazást indítok el, pl flash, dreamweaver, photoshop, és ezek mind futnak, a cpu használtság a ctrl+alt+del megnyomása után 100% o van, és nem cökken, hacsak benem zárom az összes alkalmazást..Nekem ez modfelett furcsa, nem szabadna ennyire tele lennie. 256 ddr van gépbe, nemértem. Ja és Xp van fenn..Vmi tipp? És ettől néha akad a megjelenítés, nemegyszer volt már olyan hogy ki is fagyott..mi a gond??köszi.