714
Minden, ami \"Amerika\".
  • CSOCSO
    nah ekkor setaltam volna ki es gyujtottam volna fel a sulit.. a sok kis okos buzerans.. ket db ketjegyu szamot nem tudnak osszeadni 1 percen belul....

8. ban meg osztani tanulnak ....
  • CSOCSO
    ha?
    erre kezdek en is:((((((((((((((((((((((((((
  • CSOCSO
    :)
  • FtranX
    úgy látszik, nem csak USA-beli sajátosság a hülyeség...
  • Hellhammer
    Erről az a sztori jutott eszembe amit egyik haverom mesélt: kiment Olaszországba ismerőseihez 3 hónapra. Furcsa volt neki, hogy mindenki eléggé távolságtartóan viselkedett vele szemben és nem igazán akartak vele beszélgetni, meg a közelében tartózkodni. Aztán kiderült az oka: akkoriban ment egy sorozat valamelyik népszerű olasz adón, a középkorban játszódott és a magyarok mindig a negatív barbár szerepét játszották (pl. magyar lovas feldúlja az észak-itáliai kis falut, majd lóháton vágtatva egy ellopot csirke fejét leharapja). Szal kicsit el volt hűlve a srác, hogy ilyen még létezik (az Isaura felszabadítására szervezett gyűjtés mintájára).
  • FtranX
    Egyszer olvastam egy könyvet, amiben egy luxus-óceánjárón dolgozó magyar srác írta le az élményeit.
    Volt egy gazdag amerikai vendég, aki miután megtudta, hogy magyar, megkérdezte, hogy nem volt-e nehéz megszokni az itteni életet, miután otthon lóhátról, íjjal vadásznak? (vagy valami nagyon hasonlót, már nem emléxem pontosan) Az iskolában ő így hallotta. A srác hiába mondta neki, hogy a magyar fiatalok ma már mcdonalds-ban kajálnak és multiplex moziba járnak szórakozni, nem hitt neki...
  • Hellhammer
    A német csaj mit válaszolt? Én valami olyasmit mondtam, hogy kb. annyira vagyok náci, mint te.
  • Bandew
    Hiába no, ott sok begyöpösödött barom van.
  • Kolbasz
    Helyesbítem magam:
    A lány meghpróbálta megmagyarázni, hogy itt nem volt kommunizmus, hanem szocializmus volt, ami azért más, és hogy Magyarországot nem kommunisták lakják.
  • Kolbasz
    Az elhízás sem feltétlenül igaz. Mert az iskolába járók közül szinte mindenki sportol valamit. Ott szinte kötelező. A felnőttek nem sportolnak jellemzően. Meg az is érdekes, mekkora tévhiteket tanítanak az iskolában. Ahova ő járt, a töri tanár azt mondta a gyerekeknek, hogy Magyarországon kommunizmus volt. A lány meg megpróbálta megmagyarázni, hogy itt nem volt szocializmus, és hogy Magyarországot nem kommunisták lakják. Nem hittek neki. :-/ A másik, ami még durvább, volt egy német cserediák is, tőle meg megkérdezték az okos amcsik, hogy: "Te náci vagy?" Gondolom jóleshetett neki... :-/
  • Bandew
    AZ lehet, de ebből az 50 évből látszik, hogy ott az a nemzeti kaja.
  • Z
    Kolbi: hát ez LOL!!! Valami hasonló, de pont ezért jó az a hely, mert ilyen eccerű emberek is vannak, és nem is kevesen.

Egyszer mentünk valami vasárnapi misére (nagyon hívők...), és elmondták, hogy ott csak beszélgetni szokás. Véleményt kifejteni, meg hasonlók. Na figyelmeztettek előre, hogy KOMOLY kérdés lesz a beszélgetés során a következő:
    - Mit ettél ma reggelire?

Először kifeküdtünk a röhögéstől, mert azt hittük ez valami vicc. Pedig nem volt az.

Sok nagy hülyeség van az USA-ban, de sok nagyon király dolog. Összességében nem rosszabb, mint Európa, csak más.
  • Z
    jah, Taco Bell (slengben: Taco Smell...)

meg a mozik is kongnak az ürességtől
  • Kolbasz
    Osztálytársnőm kint volt egy évet Amerikában és mesélt egy-két dolgot az ottani emberekről. Elején furcsa volt neki, hogy az összes amcsi mennyire tud örülni idióta, kis dolgoknak. Pölö mikor megláttak egy klipet a TV-ben, amit szeretnek, egyből ment a sikongatás, meg az "oh my god! oh my god!" Meg ha kérdeztél valamit a suliban, a gyerek meg nem értette, jött a: "ha?" Erre ő is rászokott. Meg a videóklipeken való sikongatásra is. A "ha?"-zásról egy év alatt még mindig nem sikerült leszoknia. :-) Egy osztálytársnője pedig rajzolt egy földgömböt, aláírta, hogy Peace. A földgömbön középen volt egy qrva nagy USA, mellette meg a többi kicsiben. :-/
    A másik meg, hogy a magyar tanárom mesélte, hogy ott kint nem arról beszéltek, hogy milyen volt a színházi előadás, hanem egy órán keresztül arról volt szó, hogy miért adtak ki x dollárt a jegyre.
  • CSOCSO
    amugy ezzel az a baj hogy hungaryban egy mekiben 10 szer annyian vannak mint itt... itt mar nem olyan nagy cucc a meki... mar itt van 50 eve.. itt mar inkabb ilyen subs ok meg chiliz szarsagok mennek
  • Hellhammer
    Azért a tanga ott figyel mind a kettőn :)
  • Z
    ez nagyon ott van a szeren... ;-)

juj! most látom, hogy folyamatosan off-olok...sorry :)))
  • Z
    hát azért itt nagyon sok pénz kéne, mert nagyon sok az épület. :(

plusz itthon ki áldozna más emberek házaira? Mert a költségvetésből az utak hibáinak javítására is alig jut pénz. Ez a fajta felújítás pedig (tehát közös kasszából) nem lenne igazságos. Mert akkor ennyi erővel mindenkinek kéne adni. Jaja! Demszky már túl rég óta van a "trónon". Nem azt mondom, hogy ilyen szemét, meg olyan szemét, de ennyi idő alatt kihal az emberből az ambíció, főleg ha ilyen simán választják meg újra...tehát annak tudatában láthatja el a főpolgármesteri teendőket, hogy (focis terminussal élve, hehe) tuti kezdő.

Hellhammer: "...úgy látszik ez elnyelődik valahol..." - igen, kb ez a politika lényege. Hatalom, és pénz...
  • Bandew
  • Hellhammer
    Sokan szidják Demszkyt, szvsz nem alaptalanul. Nem kevés pénzt szed be a Budapesti önkormányzatok összesége adók, parkolási díjak, bérbe adott ingatlanok, államtól kapott támogatások, pályázatok által, de úgy látszik ez elnyelődik valahol... :(
  • FtranX
    Miből? A város költségvetéséből és/vagy állami segítséggel. Szerintem ha kisebb városok (pl. debrecen, szeged, székesfehérvár) tudnak a belvárosuk szépítésére pénzt fordítani, akkor Bp. is meg tudná ezt tenni.
  • Z
    csak ki újíttassa fel? meg miből? mert a tulajok sokszor öregek, akiknek vagy nincs pénze, vagy csak ülnek a lóvén, ami bent van egy bőröndben. :(

OFF: én is pesti vagyok, és csak nézek, hogy mit csodálnak a külföldiek (vagy minek kamuznak), amikor azt mondják, hogy szép város...Persze vannak szép részei, de alapvetően zajos, büdös, szmogos, koszos, túlzsúfolt. Viszont én nem tudnék meglenni ezek nélkül hosszabb távon. Néha lemegyek a telekre Nógrád megyébe, egy kis faluba. Mondhatni festői környezetbe, de két hét után már kezdek megőrülni, mert hiányzik a nyüzsgés.
    ON
  • FtranX
    Én elég sűrűn járok Bp-n, de mindig megdöbbenek, hogy milyen lepukkant házak vannak a belvárosban. Még a turisták számára leginkább szem előtt lévő Duna parti épületek is fertelmesek. Sokat dobna a városon, ha több pénzt fordítanának ezek felújítására.
  • CSOCSO
  • Taranov
    vaze' odamegyek! :)
  • CSOCSO
    mar szinte semmi turizmus nincsen!!!tobben mennek a fikabb helyekre mint balcsira.. pedig en voltam par eve balcsin.. (2) es egeszen tetszett tok jo bulis feeling az utcakon ( igaz siofok volt.. de majdnem ott van:) lol.. mindegy...
    de a lenyeg hogy a kulfoldiek es az itthoniak is mashova mennek es leszarjak a balatont....budapest is szep lenne.. ha fogna magat a kormany felvenne par festot akikkifestik a hazat bordora zoldre sargara kekre narancssargara stb..ilyen hulye tarka szinekre..es egybo llenne egy fasza kis varosunk szines meg gyonyoru homlokzatos.... de igy nincs masunk csak egy bokaig ero tengerunk meg szurke belvarosunk:( ki a gecit erdekel az autopalya ha ugyse jonnek ide a turistak ...
  • CSOCSO
    :(
  • CSOCSO
    külföldön tarolnak a magyarok, mert ott össze tudnak tartani

ezt gyorsan felejtsetek el!!! van osszetartas nem mondom.. hisz ez a gyere megmutatom merre van a bolt .. ez van..de aztan boldogulj... csak ezt mar nem mondjak...
  • Hellhammer
    Hogy szarok vagyunk kis hazánkban, bezzeg külföldön tarolnak a magyarok, mert ott össze tudnak tartani. Van benne valami, mert tényleg eléggé aggasztó az, hogy mennyire széthúzóak vagyunk :( És kedves politikusaink ahelyett, hogy összeterelnék az embereket, mert együtt könnyebb egy cél felé menni, inkább tudatosan szítják az ellentéteket még nagyobb széthúzásra ösztönözve a népet. Semerre se haladunk :(
    Jó példa erre: döngetik vezetőink a nagy mellényüket, hogy ennyi meg annyi autópálya épült meg, közben szar az egész úgy ahogy van. Keresik a kifogásokat, közbeszerzés ígyúgy, orbánbányák, külföldi befektetők, semmi sem jó, ezért nem halad előre 1 métert sem. Eközben szomszédunk, Horvátország pedig épített olyan autópályarendszert, hogy a határtól egészen a tengerpartig simán le lehet autózni úgy, hogy el sem kell hagyni a pályát. Ez az igazán elszomorító, hogy a nagy nemzeti öntudat mögött egyre kevesebb valós teljesítmény van :(
  • Z
    "amit frei tamas feszeget mostansag a magyarokrol" - ez mi is? :)))
  • cap179653
    Reg lattam ennyire eccceru embert.
  • CSOCSO
    en megosztottam a velemenyemet.. de azert erdekes az is amit frei tamas feszeget mostansag a magyarokrol.. eleg gaz:)
  • CSOCSO
    viszont a 3 as kepen alul a Lite mellu no.. az gecc.. huhh. nagyon ott van a szeren.. meg a masodik kepen a legelso csaj. narancssargaban.. olyan picsat..huhh
  • CSOCSO
    ahja.. nagypicsaju feka csajt eleg sokat latni..tudod a tipikus nagymami alkatu fekacsajok:))))
  • CSOCSO
    az igy ranezesre messzirol is turista szagu!!!! ilyen feheren ilyen helyen???....
  • CSOCSO
    nem szeretnem elarulni melyik varosban vagyok... nemreg jottem ki...
  • Z
    jah még annyit, hogy a fekacsajok tényleg nagyon jók, amíg meg nem szülik az első gyermeküket, mert utána gyarapítják a túlsúlyosak számát! :DD

És képtelenek visszamenni a versenysúlyukra.
  • Z
    "Szóval úgy tűnik, hogy az USA a Közel-kelet egyik legbékésebb országát támadta meg, érdekes mód azt, amelyikben a legolcsóbb az olaj kitermelése." - legbékésebb??? hát ha ilyen egy békés ország, akkor abból én köszi nem kérek. Saddam rezsim=totalitárius diktatúra...

OK, a többiben igazad lehet, mert részben tényleg az olaj miatt mentek.

"...Statisztikák mutatják, hogy az usában van a legtöbb túlsúlyos ember. Persze ez alapjábanvéve nem baj, de az nem jó jel, hogy nem figyelnek a külsejükre. Ez minden gazdag országban egyre inkább így van. De a világ leggazdagabb országaiban, Dubaiban, Svájcban nincs ez, csak az USÁ-ban, ilyen súlyos szinten." - hát eeegen, tényleg sok a dagi, viszont Európában az egyik legkevésbé sportos nép a magyar...hányan sportolnak itthon? Rendszeresen, és úgy, hogy normális alakjuk van tőle? Elég kevesen. Mert lehet, hogy 30 éves koráig az embernek elég a gyúrós-terem, de később kevés lesz a pocak/fenék ellen...ez a gyúrás is csak trendi dolog. IGAZI sportoló alkatok kevesen vannak itt.

"...a valóság jobban látszik statisztikákból..." - tanultál statisztikát? :)))

NAGYON NAGY ACRÚAK AZ AMCSIK, VISZONT MI MAGYAROK SZINTE CSAK!!! A SZAR DOLGAIKAT VESSZÜK ÁT. Ahelyett, hogy merítenénk a jó ötletekből, és használnánk az agyunkat. Mert a magyar ugyebár nem a legbutább nép. Viszont lusta, és ezért inkább átveszik a sikeres dolgokat (pl: tévéműsorok, shopping mall-ok/plázák/, a sportjaikat szerencsére még nem... :), valamint a gyorséttermeiket), ami miatt általában megutálják az amcsikat.

Szerintem nem fikázni kéne alapvetően ebben a topikban, hanem véleményeket kultúrált módon kifejteni, vagy tapasztalatokat megosztani. Elnézést kérek, ha valakinek "tanárbácsis" volt a stílusom, de nem értek egyet mindenben az anti-USA-sokkal. Amikor én voltam kint, nagyon nehéz volt megszokni az ottani felfogást. Majd mesélek egy sztorit, ami eléggé sokkoló, és talán tipikus amcsi! ;-)

Jó éjt!
  • CalebJoe
    Én bevallom őszintén Amerika fan vagyok szeretek mindent ami amerikai.
    Az utcák, épületek, hot-dog, hamburger, ruhák, kosárlabda, zene, filmek, videójátékok stb.
    Hát a felfogásukkal elég nagy gondok vannak azt hiszik ahogy ők élnek az úgy jó és természetes pedig azt se tudják vagy nem is akaraják tudni ,hogy a világ másik részein emberek halnak éhen.
    Igaz még nem jártam odakint de élnek ott rokonaim és azt mondják hogy az egy teljesen más világ az itthonihoz képest. Hát ez az én véleményem. Peace!
  • GregSB
    Ezek a feka csajok nagyon tutin néznek ki. Bár a tangabugyi fogalmát tényleg nem ismerik :)

De!!! Megtaláltam az egyik képen a tipikus amcsi nőt! A 'puntzee3' link alatt lévő képmontázson. Az alján van egy nagyobb kép amin 6 feka csaj van + 1 fehér (balról a második), na őt nézzétek meg :DDD