36
Gép ujraindulás
  • Joker Hun
    http://misterxp.uw.hu/index.php? itt olvasgasattok.
  • Antromorph
    Hello nekem pedig olyan szokott lenni hangsúlyozom nem abszolút nem gyakran, hogy egyszercsak amikor megkezdem a munkát WindowXP oprendszerben, kapok egy ilyen hibaüzenetet: " A rendszer súlyos hiba után állt helyre!"
    Viszont fingom nincs mi lehet a hiba. Ide van valakinek valami ötlet, mi okozhatja ezt.(a konfig alul a láblécben)
    thx
  • M@TriX
    Akkor ez jó hír, hogy nem kapcsoltad ki az újraindítást, mert akkor most ha majd látod az üzenete, akkor már talán ki lehet silabizálni valamit.
    Így kapcsold ki:

Vezérlőpult / Rendszer / Speciális / Indítás és helyreállítás / majd "Automatikus újraindítás elől kiveheted a pipát. Ha már itt vagy kiveheted a pipát a "Felügyeleti riasztás küldése" elől is, ugyanis annak sincsen semmi haszna. ;)
  • Furky
    Köszi. Memóriát már kipróbáltam egy másik gépben, és ott is tökéletesen jó volt, illetve végigment rajta valami teszt, ami a fizikai hibákat keresi rajta, és hibátlan volt. 2szer is végig ment rajta. Vagyis rajtuk. Hol lehet kikapcsolni win xp sp1 alatt azt, hogy újrainduljon a gép? Egyébként amikor újra feláll a rendszer, akkor kiírja, hogy végzetes hiba történt, és meg lehet nézni ott valami kódokat is, amik leírják a hibát, de ezek csak betűk, és számok. felsorolás. Nem memóriacímek....
  • M@TriX
    írás nélkül kék képernyő? Ez baz i érdekes, ilyennel még nem találkoztam. Viszont egyszer javítgattam egy gépet és a francnak sem tudtam miért, de újraindult állandóan a gép.
    Első lépés, kapcsoljátok ki az újraindítást hiba történéskor. Mert akkor lehet elolvasni mi a hiba. E fenti gépben az volt a hiba, hogy a modemnek nem volt valami jó a drivere és amiatt volt instabil a gép. Ezt egyszerűen úgy lehetet tesztelni, hogy vezérlőpult rendszer menüpontban letiltottam az alkatrészt és akkor nem jelent meg a hiba.

Szóval ezt tudom javasolni, hogy ami nem lényeges alkatrész azt tiltsátok le és úgy nyüstöljétek, hátha megoldódik így a dolog..., de az első dolog a memória kivétel és külön teszt...

vagy leszedtek egy memtesztet és lefuttatjátok...
  • Furky
    Hi! Nekem is vannak ilyesféle gondjaim. Konfig: Feel V ház 400Wos Huntkey táppal, ez még a gyári táp;gigabyte 7n400pro2 rev2.0; 2500+ barton; his excalibur 9800 pro IceQ; 2x512 DDR400 Adlas(Hynix IC-kkel); 120Gb Sata Seagate Thermaltake Volcano 11+ Nos az a gondom, hogy pl FarCry-ban egyszer csak lefagy, vagy kijön egy tipikusan windowsos kék képernyő írás nélkül, majd újraindul a gép, és amikor feláll kiírja, hogy a windows végzetes hibát okozott... Ötlet?
  • Pheel
    Köszönöm a végletekig együttérző üzenetedet, téged jellemez. :-P

Talán érthető, hogy miért nincs bizalmam többé a cégben, úgyhogy nálam már elég régen egy ASUS P4P800 Deluxe dolgozik. Ez itt a reklám helye.
  • M@TriX
    az nem jó jel, mondjuka Samsung memcsikkel is szokott gond lenni, nekem mkost száált el egy. Esetleg ved ki felváltva őket és úgy nyomjad, vagy már próbáltad?
  • Rolee Papa
    a fesz.stab.IC-k nincsenek felpúposodva. Alapon 47-48C, hajtva 53C körül mozog a proci hőmérséklete. És nem csak teljes terhelés mellett kapcsol ki. Amikor kedve tartja...
  • M@TriX
    még egyet nem kérdeztetek: hány fokos a proci amikor 3.5-ön hajtod?
    Ugyanis ha terhelés alatt kapcsol ki, lehet egyszerűen azért mert lekapcsol a proc. Nem?
  • hali
    jóva, szíjjad csak az abitot :)
  • Pheel
    Hát nekem meg a leírt okból. Ráadásul pontosan így kezdődött. :(
  • CSOCSO
    nekem anno ilyen hibam volt es a tap volt a ludas
  • Pheel
    Nézd meg az alaplapodon a fesz.stab.IC-ket. Ha felpúposodni látszanak, akkor megvan a bűnös. Az Abit szokott ilyen szar szériákat gyártani. Spórolnak a köcsögök fél dollárt azzal, hogy szar kondikat szerelnek az alaplapra. Én is megjártam.
  • Stranger
    Nekem is 2-3 hónapos korában kezdett el fagyogatni
  • Rolee Papa
    Ram csak nem lehet nálam a gáz, mert max 2hónapos, de azért kiprobálom, ha minen szakad. Most visszavettem 2.8-ra és eddig nem fagyott, ugyhogy... Köszi
  • Stranger
    Várj a táppal, szerintem próbáld ki a RAM-os dolgot amit az előbb írtam.
  • Stranger
    Nem biztos, hogy a táp csinálja. Nekem is hasonló gondom volt, ha hidegen beindítottam a gépet normálisan elindult, azonban ha egy gépizzasztó programot elindítottam néhány másodperc múlva kivétel nélkül lefagyott. Nem simán lefagyott, olyan volt mintha kikapcsoltam volna a gépet, majd vissza. Néhány hét múlva már random csinálta nem csak bekapcsoláskor.

Mivel nekem is gondolkodás nélkül azt mondták a "nagyokosok" hogy táphiba, ezért lecseréltem a régi 300W-os tápomat egy 400W-osra. A probléma nem oldódott meg, senki nem tudta mi kínja lehet.

A gond akkor oldódott meg, amikor memóriát bővítettem, a régi 256MB ram mellé vettem még 256MB-t. Próbaképpen kivettem a régit, csak az újat hagytam bent. Láss csodát, nem fagyott, akármit is csináltam vele.

Mivel a régi RAMot sajnáltam kidobni, ezért betettem a 2. slotba. Azóta a gép már csak hidegindításkor fagy Kibírom, várok néhány percet amíg melegszik, majd restart és semmi gond nincs vele.
  • Rolee Papa
    A régi Codegen még az amd-s cuccomnál eldurrant. Ugyhogy azt már nemtom rárakni.
  • perempe
    Codegennel nem fog menni. Bármilyen jó hűtés mellett se szabad rárakni 1,6V-nál többet.
  • Rolee Papa
    lol, az bebaszna. De sztem a táp lesz a gubanc, mert a régi 300W-os codegen tápommal is volt ilyen gixer...
  • perempe
    Ha ilyeneket produkál, akkor már lehet, hogy késő. Lehet, hogy az alapfeszen se stabil már többé...

Ez worst case.
  • Rolee Papa
    Az fasza. Akkor visszább veszem, pedig hogy örültem, hogy stabilan megy 3,5GHz-en...
  • perempe
    Ennek az SNDS-nek az a lényege, hogy pár hónapot megy a Northwood, majd +hal. Ezért nem ajánlja az Intel a túlhajtást...
  • Rolee Papa
    2hónapja hibátlanul megy a gép és tegnap délután kezdett el baszakodni. De akkor visszább veszem, hátha ugy nem csinálja, szolok, ha van vmi fejlemény...
  • perempe
    Nem akarlak elkeseríteni, de ez lehet SNDS (Sudden Northwood
    Death Syndrome) is, az az 1,7V soknak tűnik.
  • Rolee Papa
    sztem ugyan az, a hugyos táp szívózik!:( Remélem ráköltök sok zsírt és fasza lesz a táp..
  • Stann
    Nekem ma óta már 3x kilőtte magát a gépem. De nem ugy, mint a Blaster Worm, hanem mintha kihuznám a konnektorból, de a power led ég. Mi lehet a bibi?
  • Rolee Papa
    Bazz a 430W-s táp nagyon drága 350W-os táp biztos nem elég a cucchoz?
  • Punkerwork
    én listámon ezek vannak: TÁPEGYSÉG Enermax EG301PVE 300W ATX
    TÁPEGYSÉG Enermax EG365AXVE 350W ATX
    TÁPEGYSÉG Enermax EG465AXVE 430W ATX
    TÁPEGYSÉG Enermax EG651PVE 550W ATX
  • Rolee Papa
    Hol tudnék venni enermax tápot, mert nem nagyon találok árlistába! Vagy esetleg használtan megérné megvenni? (apronet) Köszi
  • ollie
    Inkább legyen 400W.
    Enermax tökéletes, de ha túl drága, jó a Coolink vagy Chieftec is.
  • Rolee Papa
    Másikat sajna nem tudok kölcsönkérni. Tudtok esetleg vmilyen fasza, márkás, jó tápot mondani nekem ami nem fingana el megint és birná is a jelenlegi konfigot? Én egy Enermax 350W-ot néztem ki... Köszi
  • Glpetyus
    táp...szvsz
  • ollie
    Aha, valszeg a táp. Próbáld ki egy másikkal, ha tudsz kölcsönkérni.
  • Rolee Papa
    Hi! A probléma a következő lenne: Adott a profilba levő gép. Namármost, egyszercsak fogja magát kattan egyet a winchester majd ujra bootol utánna scandisk és müködik tovább. Ezt random idöközönként teszi. Leginkább játék alatt jön ki. Eddig kb: 3x-4x indult ujra. Valakinek vmi ötlete? Esetleg a táp adná meg magát? 400W Mercury 1,5-2éves. Ha valakinek vmi ötlete van plz írjon! Thx