6
ADSL megosztása több gépre
  • Tatek
    #6
    Sziasztok!
    Lenne egy fontos kérdésem, remélem kapok választ!
    Egy fix Ip-s ADSL-t szeretnék megosztani. Server-XP Client-98 és sehogyse sikerül. (router nélkül) sima utp kábellel.
    Valaki legyenszíves irja le mit kell csinálnom és hogyan!
  • MuchACHO79
    #5
    Hm. Annyi válasz érkezett, hogy irány a HWSW :)))
    Kösz
  • Taranov
    #4
    Ez eléggé bonyolult probléma, szóval nem vészes, hogy új témát nyitottál neki szerintem.

    Esetleg azt kéne tenned, hogy egy DNS szervert futtatni a hálózatban.
    HUB-bal nem tudom, hogy ez hogy működik, mert nekem itthon külön routerem van (azaz nem szoftveres) és nem használok DNS szervert, de pl. a Windows Server 2003-ban nyilván azért van DNS szerver, mert a hálózatba kellhet.
    Sajnos én nem vagyok a hálózatok szakértője, tehát ennyi tellett tőlem.
    Hogyha itt nem tudja senki, esetleg megpróbálhatnád a HWSW fórumára feldobni a kérdést, ott sok rendszergazda/hozzáértő ember fórumozik.
  • MuchACHO79
    #3
    Már beleirtam, de mégsem jelent ott meg. No a másik pedig az, hogy a hasonlókban az uccsó hozzászólás még 2002ben volt, és nem is igazán erről a témáról volt szó.
  • Cat #2
    jól irtad, vannak hasonló témák
    ha nem találtál választ, miért nem egy meglévőbe irtad bele a kérdést?
  • MuchACHO79
    #1
    Bár vannak hasonló témák, nem találtam választ ezért az ADSL megosztásáról szeretnék érdeklődni korlátozásokkal.

    Sziasztok!

    Kb 15 gépre kéne leosztanom egy 512es utpn csatlakozó adslt.
    Először beleraktam a win98as gépbe 2 lankártyát, és az egyikre beállitottam a lant, a másikra meg az adsl-t. Müködik mindkettő, ugyhogy rádobtam egy winproxyt, mert ugye korlátozni is kell az usereket. Erre a winproxy talált 3 ipcimet. Egyik a lan, a másik az adsl lankártyáé, egy meg a külső (de fix) ip cim. Na beállitottam 2 belsőt, meg egy külsőt, és gatewaynek beállitottam a klienseken ennek a gépnek az ipjét. Elsőre egész jónak nézett ki a dolog, meg is örültem neki. Bejött az origo, de korán örültem. Több cimet kipróbálva egész soknál irta ki a 430as hibát. Unable to resolve hostname. Na ez már gond. DNS nem működik... Hurá.
    Hát gondoltam mi a pcsának 2 kártya a gépbe. Bekötöm a hub-ba a gépet lanon, és az adsl modemet rákötöm crosslink kábellel. Igy tettem, és lám igy is működik. Aztán meg igy már csak 2 ip cimet ismert fel a proxy egy belsőt, és egy külsőt. De a dns probléma ugyanúgy fennáll. Egyes oldalak bejönnek, mások nem.
    Hát hivtam a vivendis helpdesket. Mondom dns cim van? Van! Beállitottam a szervergép tcp-ip protokolljában, a proxyban, és a kliensgépen is. De igy sem franyák. Sőt. Nem is tudom pingetni a 213.163.59.10-et. (vivendi dns).
    Ujratelepitettem a hálózatot, hátha azzal van gond, aztán win reinstall. Igy sem lett más a végeredmény. Hát win update. A hiba ugyanez. Kezdenek suicide gondolataim lenni, ugyhogy aki tud az segitsen. Köszi!