36
az
 • Tmihu
  #36
  sziasztok!

  Egy olyan problémám lenne,hogy adott két gép

  1 Windows server 2008 workstation 2 hálókártyával
  2 Windows Xp professional 1 hálókártya

  Szeretném úgy összekötni a 2 gépet,hogy mindkettőn menjen a net.

  Az 1 es gépen engedélyeztem a nethasználatot a 2 es gépnek.
  A 2esen pedig a kapcsolatot úgy készítettem el,hogy másik szgépen keresztül kapcsolódik a netre.Tűzfalak kikapcsolva.
  Ennek ellenére a 2es gépen mégsincs net.
  A név és jelszó ellenőrzésig jut el,aztán semmi.Már mindent megpróbáltam,de nekem nincs több ötletem.

  Ha valaki tud,az léci segítsen.

  köszi
 • EasyLife
  #35
  Hali!
  van 2 gép lanba kötve wifis roterrel és egy laptop ami wifin megy.
  a kérdés az lenne hogy a csudába tudom megosztani a nyomtatót a wifis laptoppal? két gép között sikerült megosztani de a laptopon csak a net megy. és nem találok olyan menüpontot hogy vezeték nélküli hálózat összekötése vezetékes kapcsolattal. valakinek valami ötlet? :)
 • tilbury
  #34
  Hy!
  Lenne 1 problémám.
  van két gép. 1ik Win2k, másik XP. win2k-n jön be a net wirelessen, van benne 1 másik hálókártya a LAN-nak. XP-s gép onnan kapja netet.
  eddig mined OK volt, csak most újra kellett rakni win2k-t. azon megy is minden, net, hálózat. csak az Xp-s gépen nincs net. pedig minden be van állítva neki. IP-k is jók, átjáró is, DNS kiszolgáló is, csak éppen a fránya net nemmegy:( azaz érdekes, hogy sima hálózat meg jó, tudunk pl másolni, viszont pingetni már nem :(
  van vkinek vmi ötlete, hogy lehetne megoldani a problémát?
  előre is köszi
 • vikusz
  #33
  Sziasztok!

  Meg tudja valaki írni, mitől lehet az, hogy:
  4 gép van hálózatba kötve, ebből a központi az "1-szerver". (WinXP.) Az ezen a gépen megosztott mappákat látja a többi gép, lehet olvasni őket, írni beléjük, de magát a gépet és a hálózati nyomtatókat nem látja a többi masina. Ha a hálózati helyek közül rá akarok kattanni az 1-szerver-re, akkor a "\\1-szerver nem elérhető. Nincs joga az erőforrás eléréséhez." üzenet jön be. Tűzfal van a központin, de IP alapján az összes gép hozzáférhet, tudjuk egymást pingelni, kizárólag magát a szervert nem lehet elérni. :(

  Bármi infót előre is köszi:
  Vikusz
 • vikusz
  #32
  Sziasztok!

  Meg tudja valaki írni, mitől lehet az, hogy:
  4 gép van hálózatba kötve, ebből a központi az "1-szerver". (WinXP.) Az ezen a gépen megosztott mappákat látja a többi gép, lehet olvasni őket, írni beléjük, de magát a gépet és a hálózati nyomtatókat nem látja a többi masina. Ha a hálózati helyek közül rá akarok kattanni az 1-szerver-re, akkor a "\\1-szerver nem elérhető. Nincs joga az erőforrás eléréséhez." üzenet jön be. Tűzfal van a központin, de IP alapján az összes gép hozzáférhet, tudjuk egymást pingelni, kizárólag magát a szervert nem lehet elérni. :(

  Bármi infót előre is köszi:
  Vikusz
 • vikusz
  #31
  Javítás az előzőhöz: "tűzfallal nincs" helyett "tűzfallal nincs problem"
 • vikusz
  #30
  Halli!

  A problem: (elég fura)
  a melóhelyemen három gép van hálózatba kötve, az egyik csatlakozik modemen.
  Néhány hónapig csak úgy lehetett a többi gépen látni a netet, ha a központin először kikapcsoltam a megosztás engedélyezését, utána visszakapcsoltam. Ilyenkor a következő újraindításig felfogta a rendszer, hogy meg van osztva a net. Most viszont totál használhatatlan a net. (Tűzfallal nincs, a kártya, mint hardver nem lehet rossz [ld. ki-bekapcsolás után jó volt, de akkoriban is szívózott], amúgy tökéletesen megy maga a fájlmegosztás a hálózaton.

  Bármi (hasznos) ötletet köszi:
  Vikusz
 • akyyy
  #29
  SEGÍTSÉÉÉÉG:C

  Szal az a problémám, hogy van a Total Comamnder, amiben van ahállózatok "meghajtó". Ott található bizonyos cspoortok, amibe ha belemegyek az egyikbe, van ott pár számítógép, azon belül a felhsználó és a megosztott könyvtárai. A problémám az, hogy mire eljutok elterk egy kis idő mert olyan mint ha le lenne fagyva de közbe mégsem. Mit javasoltok, hogy gyorsabb legyen??????
 • Dodo55
  #28
  Szeretnék Chello Light internetet, aminél azt írják, hogy csak egy gépet lehet rákötni a netre. Lentebb olvastam, hogyha nincs router, vagy switch, akkor a szélessávú internetet is meg lehet osztani a windows xp internetkapcsolat megsoztásával. Szóval meg lehetne azt oldani, hogy a jelenlegi integrált hálókártya mellé beteszek mégegyet, egyikre menne a másik gép, a másikra az internet, majd megosztom az internetkapcsolatot? Működne ez annak ellenére, hogy a Chello Lightra azt írják, hogy 1 gép köthető a netre? Hogy oldják ők meg ezt a korlátozást? A másik gépen miket kéne beállítanom? Jelenleg modemes internetem van és ezt meg tudtam osztani egy tárcsázóprogram beépített proxy szerverével.
 • szaharin
  #27
  hellosztok

  az miertlehet hogy megosztok valami a masik gepen, de nemlatom az enyemen, de azon a gepen latom azt amit itt osztok meg.hollehet beallitani hogy lassam?jogokat pedig adtam...hollehet csatlakozni?
 • RelakSfromhome
  #26
  winfos tűzfalat kikapcsoltad?
 • blackgamer
  #25
  látja a másik gépet, de amikor rábökök
  "nincs joga a hálózati erőforrás használatához"
  mindenhol megadtam a file megosztást, de nem értem miért írja ezt
  valakinek van ötlete?
 • RelakSfromhome
  #24
  Ja, igen, ugyan ez a felállás sp1-el tökéletesen ment...
 • RelakSfromhome
  #23
  free? Jól hangzik :)
 • tomo
  #22
  nem tom , en a freeproxy nevu proxyt hazsnalom, amig valaszt kapsz kiprobalhatod.
 • RelakSfromhome
  #21
  nah, az eset a következő:

  kábelmodemmel netre dugott gép: winxp hun sp2
  erre a gépre etherneten keresztül dugott gép: win98se

  jelenség: a win98-ról csak olyan oldalt lehet elérni, amit már egyszer xp alatt néztem.

  Mi lehet az oka, és hogyan lehetne megszüntetni?!

  Tűzfal: ZoneAlarm
  Vírusirtó: xp-n NAV, 98-on NOD32
 • BaliBoy
  #20
  Köszi! És azt, hogy lehet beállítani, hogy melyik háló kártya kezelje a az internetet és melyik a hálót?
 • ibrik
  #19
  Hálózat telepítése varázsló futtatása mindkét gépen
  Meghajtók/mappák megosztása mindkét gépen
 • BaliBoy
  #18
  Helló! Egy kisproblémában szeretném kérni a segítségeteket! Össze kötöttem 2 gépet közvetlenűl 2 hálókártyával! Az a gond, hogy a 2 gép nem látja egymást! Mit kell csinálnom, hogy lássák egymást?
 • zero_cool51
  #17
  Hali!
  Létre akarok hozni egy kapcsolatot, ami engedélyezi a bejövő kapcsolatokat, de a win azt irja, hogy:

  "A bejövő kapcsolatok működése az Útválasztás és távelérés szolgáltatástól függ, amely nem tudott elindulni. További információ a rendszer eseménynaplójában található."
 • tajfun
  #16
  A tobbnyire nem letezo linuxos driverekrol, programokrol nem is beszelve...
 • nemcsakfeel
  #15
  milyen intelligens is ez a windows...
 • tajfun
  #14
  Nincs bnc, angol win xpsp1, workgroup, minden 1eb rendben. Elvileg mukodnie kellett volna. Erdekesseg hogy ipconfiggal megnezve az ipt, dnst, majd ugyanazokat kezzel beirva a tcp/ip protokol megfelelo mezoibe mukodott. Mintha a dhcp csak egy ajanlast keszitett volna hogy jo lenne ha ezt hasznalnam, de magatol nem meri. Epp az volt a furcsa hogy elvileg minden jo, gyakorlatilag megse mukodik. Aztan tobb mint fel ora utan onmagatol megoldodott a problema. Nemtom mitol, es miert pont ennyi ido alatt. Volt kozben format c, win reinstall mind2 gepen, az se segitett, de az hogy fel oraig otthagytam osszedugva mukodeskeptelenul, ugy laccik "inspiralta" a helyzet megoldasara. :)
 • nemcsakfeel
  #13
  A hálókártyán van bnc csatlakozó is? Mert akkor azt át kell állítani RJ-45 re ( az auto felismerés ritkán sikerül a kártyáknak.. )
  Hálózatot be tudsz rendesen állítani? ( Mármint előbb a fájl és nyomtató megosztás, meg h. WORKGROUP ban lássák egymást ( mind2 gépen ugyan olyan nyelvű oprendszer van?? mert pl. magyar xpben ritka szarok az ilyen fordítások.. ) és ha ez megy akkor utána jöhet a net megosztás.. )
 • rushman
  #12
  A lehetőség mindenki számára adott, hogy váltson. Ám, hogy miért nem teszik meg, arra Comet biztosan tudja a választ.

  Zárójelben, egy kis objektivitás kell csak ahhoz, hogy ne szarozd le a vindózt, nem pedig üres elfogultság...
 • tajfun
  #11
  Arrol ne is beszeljunk, mi van ha az ures oprencer bamulasan kivul valamit szeretnel is csinalni a geppel, mondjuk jaccani...
 • tajfun
  #10
  Azert ne essunk mar tulzasokba, a linux se akkora szta'r mint egyesek szeretnek hinni. Annak is eppugy megvannak a hibai, nem is kevesebb mint a windowsnak, csak mivel sokkal kevesebben hasznaljak, kevesebb embernek tunik fel, azok is leginkabb linux fanok, es inkabb elhallgatjak.
 • comet
  #9
  Ha egyszer lenne egy kis idod feldobhatnál windows helyett ami biztosan müködik egy linuxot...annyira nem nehéz és olvass utána egy picit hogy mi-hogy, hidd el utána nem lehet majd elrángatni tőle :]
 • Gregorius
  #8
  Én is szenvedtem ilyennel rengeteget, minden olyan volt, mint másoknál, akiknél működött, aztán feltelepítettem a legújabb hálókártyadrivert és minden ment rózsásan. Csak egy ötlet, hátha bejön. Aztán olyan is volt, hogy megint elszállt az egész valami pofozgatás után. Feltelepítettem ugyanazt a drivert önmagára mégegyszer rá, és megint működött.
 • Buvar Kund
  #7
  Szal vmi a halokartyakkal lehet, kulonben win reinstall utan ujra "alapjaraton" kene mukodnie. De nem. :(
 • Buvar Kund
  #6
  Ezzel igen sokat segitettel...
 • Buvar Kund
  #5
  Linksys markaju a router, eleg korrekt is. Sajna a problema nem ilyen 1szeru, crosskabellel osszekotve a 2 gepet se hajlandoak egymassal kommunikalni.
 • Ackro
  #4
  nincs kedvem leírni neharagudj...
  ajánlom a linux hálózatok című könyvecskét a kiskapu kiadásában abból megtudod. :)
 • 0ppika
  #3
  Mintha ezt már olvastam volna a win xp topikban
  Úgysem fog tudni segíteni senki, mert ezer oka lehet a problémádnak, másnál ugyan így működik az egész, tehát ...
 • cSuwwi
  #2
  Alapjárton, vagyis ha a netes gép követlenül van a neten (semmilyen router, switch vagy hasonlók), akkor az első gépen rákattintasz jobb gombbal a Hálózati helyeknél a netkapcsolatra, és ott van egy olyan, hogy kapcsolat megosztása. Azt beállítod a másik hálókártyára és kész. (Nekünk otthon régen úgy ment)

  Ha van router is a dologban, akkor a leírtak alapján a routered csülkölt be (remélhetőleg ideiglenesen). Ha D-Link 604-esed van, akkor ne csodálkozz, előfordul. A reinstall nem fog segíteni szvsz. Nézegesd át ezt a topicot. Vannak érdekes gondolatok. Ezért nem vettem d-link routert. :)

  Router probléma
 • sniper
  #1
  Kovetkezo a problemam: van 1 asztali pc-m, meg 1 notebookom (win xp sp1 mind2on). Az asztaliban van 2 halokartya (alaplapi + egy masik), az egyikkel log a neten, a masikkal a notebookhoz kapcsolodik. Gondoltam miert ne lehessen a notebookrol is netezni, internet sharing az asztalin, a notin meg gatewaynek, dns-nek megadom az asztali ip-jet. Persze nem m1. Aszongya van olyan lehetoseg hogy 2 halozati kapcsolatra vmi "bridge connectiont" hoz letre, gondoltam hatha ez a nyero, probaljuk. Igy se m1. Najo, akkor hagyjuk a francba az egeszet, vissza mindent. A meglepetes csak ezutan jott: nem hajlando dinamikusan ip-t kerni a routertol se az asztali gep, se a notebook, csak akkor mukodik a net ha manualisan beirom neki hogy marpedig ez es ez az ipje, meg a gateway, dns, stb. Csinaltam utana 1 format c-t + win reinstallt, es tovabbra se hajlando rendesen mukodni, pedig igy elvileg minden beallitasnak alapra kene visszaallnia. Mi lehet a problema? Irkalhatott bele a win a halokartyabak es ott baszhatott el vmit, vagy mi? Az igazan erdekes hogy a noti is ilyen szarul mukodik, pedig azon semmi nem volt atallitva, csak az asztali gep ip cime lett beirva neki gatewaynek, dns-nek. Hat hogy ettol mi a [email protected] baja lehet... Aki tudja a +oldast, help!