17904
  • pipeppers
    Ha nekem tetszik a Grand Canyon, még nem akarom, hogy itt tátongjon az ablakom alatt. Ha Roger Goodell azt akarja, hogy az európaiak találkozzanak a fanokkal, jöjjenek el, és rendezzenek velük találkozót ha azt akarja, hogy láthassuk őket játszani, tegye lehetővé azt, hogy OTT láthassuk. Az sokkal nagyobb élmény lenne. Valamint segítse az itteni focistákat, ha azt akarja. De szerintem csak a dollárok villognak a szemei előtt, sőt megkockáztatom, hogy nem akarta, hogy a NASCAR előttük járjon.
  • pipeppers
    Aha, és kik mennek, azok, akik a NASCAR-ban?
  • B Lori
    Ezt senki nem tudja cáfolni mert nem látunk a jovobe ezért csak kérdezek,ha nem lenne ez a duzzadás akkor nincs veszély hogy osszeomlik?
    Ha ennyire tartasz a sikertol miért nem váltasz a kevésbé sikeresek iránt mint pl. az ARCA?
    Az pont olyan szint mint mondjuk 20 évvel ezelott a NASCAR,nincs is utánna nagy kereslet a világban ahogy a NASCAR után se lenne ha olyan szinten marad,vagyis nem látná senki tehát te se mert a nemzetkozi kozvetítés is egyfajta nyitás aminek a kovetkezménye siker is lehet :)
    Nézd meg az NHRA-t vagy a Sprint Car szériákat,nem nyitottak sehová mégis gondban vannak.
    A hasonlat meg nem a legjobb ugyanis a pl. a Lengyelek valahogy nem mutattak érdeklodést a Német birodalom iránt,az NFL meg azért rendez meccset mert van rá érdeklodés nem erolteti senkire :)

• gordon 24
    De ez biztos nem lesz! A NASCArnak biztos hogy nagy érdeklödési köre és az NFL-nek is nagy érdeklödési köre van europában. Mind2 sportnak a nyitásában az a veszély áll fent hogy el europaisodik. Majd megpróbálják az iteni nagy okos megrefolmálni aminek egy mutáns lesz az eredménye.
    Azok akik féltik ezeket a sportokat pont ettől tartanak, hogy a sok felé nyitnak mindenkinek meg akarnak felelni és emiatt változtatni fognak olyan dolgokon amik meghatározóan befolyásolhatják a sport jövőjét.

A történelmet nézed van egy szint amire felduzadd valami (romai birodalom, Német ország IIvh-ban) ami után képtelenség megtartani és összeömlik. Nem azért mert más az elképzelés hanem azért mert ennyi felé nem lehet figyelni. Nem lehet 20 frontvonalat nyitni mert az ember belebukik.

Én és sokan ettől tartanak hogy egy ideg jobb lesz még jobb lesz még nagyobb lesz majd tarthatalanná válik és összeomlik.
    Persze most biztos Totya meg Robotnyik meg te is cáfolni fogjátok ezt a gondolatot, de szerintem fent áll ennek a veszélye és ezért nagyon nem tetszik hogy nyitna europa felé az amerikai sportok.

Nézd meg pl az AMA motocross hallani sem akar europáról sőt a benne versenyző emberek Carmichel vagy Chad Reed a világ összes pénzéért nem jönne ide. Egy évben egy nemzetek bajnoksgán megjelenek és haza mennek.
  • B Lori
    és hogy a topiknál maradjunk a NASCAR is hasonló cipoben jár,ha van érdeklodés miért ne....
  • B Lori
    "Világszerte nagy az érdeklődés a meccseink iránt, és London ideális kezdet lehet, mivel sok rajongónk van ott, a média gyakran foglalkozik velünk és olyan gyönyörű stadionok vannak, mint a Wembley" - jelentette ki Roger Goodell, az NFL első számú vezetője.

A kozvetítési jogokat nem aprópénzért adják,pl. Angliában 10 fontba kerul havonta az NASN adó,tehát az NFL-nek és így a csapatoknak játokosoknak bevétele származik ebbol,most akkot itt a kérdés a világ tobbi részén a szurkolók akik pénzt áldoznak erre nem érdemelnek valamit mondjuk egy mérkozést a kontinensen? Ebbol a szempontból se árt megkozelíteni a dolgokat és ha van érdeklodés miért ne,gondolom ha olyan látogatottsága lesz mint pl. az F1-nek az USA-ba nem eroltetik majd a dolgokat :)
  • B Lori
    Kanadában már nincs CASCAR hanem NASCAR Canadian Tire Series csakúgy mint Mexikóban ahol NASCAR Mexico Series van :)
  • B Lori
    Te még mindig nem értesz,engem nem érdekel hogy az NFL hol rendez meccset és pont errol van szó hogy valamiért mégis idejonnek amikor valószinuleg a csapat szurkolói ennek nem orulnek.A kérdés az hogy most az NFL irányítói is France-hoz hasonlóan megorultek és tonkre akarják tenni a szervezetuket vagy mégiscsak van ebben valami fantázia?

Csak azért raktam ezt ide mert itt volt heves vita arról hogy ez a terjeszkedés tonkre fogja tenni a NASCAR-t és nem kell se kulfoldi,verseny,gyártó,versenyzo mert ez egy Natoinal széria tehát az USA-ba a helye.Csak ennyi az osszefuggés nem szándékoztam az NFL problémáját megvitatni csak annyit jelezni hogy az amerikaiak nemzeti buszkesége a National Football League is kulfoldon rendez mérkozést méghozzá európában,mikozben a Cup széria jelenleg még mindig az USA határain belul van.

Személy szerint én se szeretném ha a Cup széria nemzetkozi lenne és valószinuleg nem is lesz,ugyanakkor a NASCAR mint szervezet lehet meg tulajdonképpen már az is :)
  • pipeppers
    Ja, a honfiak meg le vannak ***va :(
    pénz, pénz,pénz....francba vele! (ide vele :)))
  • pipeppers
    Szerintem már az gázos, hogy fogva tartják őket, de már nagyon elkanyarodtunk.
    Canadában legyen CASCAR. A többit nézzék tévében. Nálunk meg legyen MASCAR :) és közvetítse a NASCAR-t a TV. Nekem ez megfelelne. :))
  • robotnyk
    azért tétmeccsekkel könnyebb nagy felhajtást csapni a sport körül. természetesen nem hülyék ott sem, nyilván pénzt akarnak belőle európaban is csinálni, nem csak annyit, amennyit egy meccs bevétele hozna.
  • gordon 24
    Egyetértek! A NASCARnak azt a kontinest soha nem szabad elhagynia.. Már igy is tulzás Canada és Mexiko! Aki szeretné látni üljön fel egy repülöre és nézze meg. Aki nem teheti nézze tv-n. Ezért utálom az állatkertet is. Hogy néz ki egy kenguru pesten? Nem ide való mint ahogy a NASCAR sem!
  • pipeppers
    Figyu. Amerika összes Nascar fana ugyanazt a futamot nézi, mert egyszerre ugyanazon a pályán vannak együtt. Ellenben a focival, mikoris egyszerre több helyszín van. Kérdezz meg egy Dolphins, vagy egy Giants szurkolót, hogy mennyire örül ennek a londoni meccsnek. És arról se feledkezz meg, hogy Európaszerte már elég sok Amerikai foci csapat van, vagyis az Amerikai foci maga már rég itt van. Ez nem azt jelenti, hogy Az NFL-nek ide kéne jönnie. Egy két barátságos meccs erejéig talán. Én a NASCAR-tól is ugyanezt várom. Maradjanak otthon, de rendezzük meg mi is a mi saját NASCAR-unka a mi saját drivereinkkel.
  • B Lori
    kovetkezo hétvégén
  • B Lori
    Figyelmesen elolvastad a cikket? A lényeg hogy most hétvégén lesz egy alapszakasz mérkozés Londonban ahová mind a 95 ezer jegy már régen elkelt,a rendezok viszont szeretnék az SB-t is idehozni majd valamikor amire szerintem nem kerul sor.
    Erre jegyeztem meg hogy ha valami akkor az NFL amerikai meg nemzeti meg legnépszerubb és mégis elobb rendeznek európába meccset mint a NASCAR versenyt és nem hiszem hogy ezzel az NFL aláírta a halálos itéletét....remélem értheto :)
  • pipeppers
    Azért az egy kicsit más. Míg itt van 43 driver, aki mind elmegy, hogy évente egyszer lássák őket a kanadaiak is, emitt van 32 csapat, amiből kettő eljut a döntőig akiknek a szurkolói örülnek, hogy SB-t játszik a csapatuk, de ők nem láthatják azt az egy meccset, mert kiviszik az országból. Durva. Ha csak az alapszakaszt nézed majdnem ugyanaz, mert én is kiakadnék, ha ETO drukker lennék és amerikába kéne mennem, hogy megnézzek egy ETO-Újpest meccset. :)
    Montoya meg végképp más, hisz ő odamegy, nem hozzá mennek :))
  • B Lori
    Azért raktam ezt ide mert sokan kritizálják a NASCAR-t hogy miért rendez pl. Kanada-ba versenyt és miért enged valami kolumbiai Montoya-t versenyezni amikor ez amcsi széria és a nevében is benne van a national :)
  • pipeppers
    Abba teljesen biztos vagyok, hogy nagyobb közönsége van, mint a Nascarnak, itt Európában bizonyosan, de nem vágom, hogy ezt mért a Nascar topikba kell megbeszélni. De ha már itt van: elég pofátlanságnak tartanám, ha itt tartanák a Super Bowl-t. Egy alapszakasz-meccset se tartok épp szerencsésnek, de ami túlzás, az túlzás. Elég sok európai csapat lehet, akik örülnének, ha játszhatnának velük, az lenne a szerencsésebb megoldás szerintem...
  • 72TSanyi
    Azt vajon mire alapozzák, hogy amerikai foci kapcsán Európában meg lehetne tölteni egy nagy stadiont..... Vagy ennek itt is nagyobb közönsége van mint a NASCAR-nak?
  • B Lori
    Nocsak,USA magasan legnépszerubb sportja mondhatnánk úgy is ha valami amerikai akkor az NFL az :)
  • pipeppers
    Hát kár érte.
  • MrSpock
    Jeff Gordon ott folytatta ahol abbahagyta!Grat!
    Tetszett ahogy Newman megviccelte a végén Jeff-et,és Kyle-t.Amig ők egymással voltak elfoglalva,meglépett.Csak kockáztatott,ezvolt az egyetlen lehetősége..meg is perdült.
  • pipeppers
    :))
  • gordon 24
    Dehogy! Ne forgasd ki.. De már nem sok értelme! De ha ennyire akarjátok tippelek. Csak ugy gondoltam hogy most már hogy ennyit kihagytam szóval érted. De oké akkor tippelek jövőhéten!
  • pipeppers
    Látom, neked csak a végső győzelem a fontos.
  • pipeppers
    Elképzeltem, hogy az öreg "elfelejt" elmenni a futamra :)
  • gordon 24
    Jó persze már nagyon lemaradttam. Nem 3 az a 3 Szerintem vagy vagy 5-6 kihagyott tipp. Már nincs esélyem egy jó helyezésre. Majd jövőre ujra kezdjük ugy is. Aztán majd akkor beerősittek!
  • Totya000
    Szerencsére Mark Martin nem így áll hozzá. :-)
  • Derooy
    Hát nem semmi utolsó 10 kör volt tegnap éjjel. Négy versenyzőnek is felcsillant a győzelem lehetősége, de azért megérdemelte a végső győztes.
  • pipeppers
    Én is úgy emlékszem, hogy 80 fölött volt, meg aztán az is élmény ha futamot nyer az ember. Úgyhogy csak tippelj Gordon 24, minél többen legyünk.
  • Jeff Gordon
    szerintem meg pont,hogy van,gondolj csak bele,beletalálsz egy olyanba,akit más nem tippel,akár 40pontot is lehet még hozni futamonként,bár nemtudom mennyi a rekord,de azt hiszem olyan 80pont körül van,egy futamon:)
  • gordon 24
    Most sajnálhatom hogy kihagytam vagy 3 tippelést. Most már nincs értelme ezért nem is irogatok. Pedig amikor elkezdtem kihagyni jól álltam. Na majd jövőre.
  • Totya000
    Az első 26 verseny statisztikák

Indulások száma :

1.TheDreamingTree, Totya, Dougie & Tihy - 26-26
    5.Tsanyi, Jeff Gordon & pipeppers - 25-25
    8.Dietrich/Nicko - 24
    9.gordon 24 - 22
    10.Derooy - 21
    11.ChevyG & tzsoltika - 16-16
    13.Laffite - 10
    14.Zetterberg - 9
    15.MrSpock - 2
    16.robotnyk - 1

Győzelmek :

1.gordon 24, Dougie & Tihy - 5
    4.Derooy - 4
    5.Jeff Gordon, Totya & pipeppers - 3
    8.Laffite, TheDreamingTree, TSanyi, Dietrich/Nicko & ChevyG - 2
    13.Zetterberg, robotnyk, MrSpock & tzsoltika - 0
  • Totya000
    Eredmény :

1.pipeppers - 55 pont (#6-#9-#29) grat.!!
    2.Totya - 43 pont (#6-#9)
    3.Jeff Gordon - 32 pont (#2-#9)
    4.Dougie - 23 pont (#2-#29)
    5.Dietrich/Nicko - 15 pont (#2-#11-#24)
    6.Derooy & Tihy - 12-12 pont (#29)
    7.TheDreamingTree - 7 pont (#24-#48)

Vagyis, így értünk a Chase-be :

1.Dougie - 774 pont
    2.Totya - 750 pont
    3.Jeff Gordon - 744 pont
    4.pipeppers - 684 pont
    5.Tihy - 622 pont
    6.TSanyi - 600 pont
    7.gordon 24 - 582 pont
    8.TheDreamingTree - 576 pont
    9.Derooy - 539 pont
    10.Dietrich/Nicko - 469 pont
    11.ChevyG - 349 pont
    12.tzsoltika - 283 pont
    13.Laffite - 249 pont
    14.Zetterberg - 159 pont
    15.MrSpock - 31 pont
  • Totya000
    Richmondban (26. verseny) Ők értek pontot :

1.Johnson - 6 pont
    2.Stewart - 2 pont
    3.Ragan - 22 pont
    4.J.Gordon - 1 pont
    5.J.Sauter - 32 pont
    6.Hamlin - 3 pont
    7.Harvick - 12 pont
    8.Kahne - 21 pont
    9.Ku.Busch - 11 pont
    10.Yeley - 20 pont

Ez alapján.
  • Totya000
    Lowe's 500 tipp :

Mears, B.Labonte, Kahne, Menard és McMurray.
  • Totya000
    Talladega impound verseny volt, az más tészta, de ettől függetlenül látni lehet a fejlődést a Michael Waltrip Racing-nél (#00, #44 és #55). Meg is van az új támogató, Robert Kauffman, aki a Forbes milliárdosokat tartalmazó listájának 557. helyén tartózkodik éppen. Waltrip szerint ez majd nagy lökést ad nekik jövőre.

Az új név hamarosan a Michael Waltrip Racing Holdings, LLC. lesz.
  • 72TSanyi
    Mi lőtte Michael Waltrip-et, hogy az utóbbi futomokon tudja magát qualifikálni, ráadásul nem is a mezőny végére???
  • 72TSanyi
    Charlotte-i tippjeim:

R. Newman
    K. Kahne
    J. McMurray
    C. Mears
    Ky. Busch
  • Tihy
    Bank of America 500

- M. Martin
    - M. Kenseth
    - R. Newman