NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jeff Gordon
akkor már ketten vagyunk:)

The only speedometer is in your head.

gordon 24
Tudjuk:D Jó és nagyon szeretem mind a 3 részt:D

Downhill!!

TheDreamingTree
Khm, khm :) Asszem nem sportfogadásból fogok meggazdagodni :) Ahhoz kéne egy DeLorean :) (vajon hányan tudják, ezt miért írtam? :D )

robotnyk
pedig jó volt 3diknak leni :D
gordon 24
THX! Elsõ dolog amit megnyertem idén:D

Downhill!!

Talladega (nem semmi) top ten-je:

Bobby Labonte 20
Clint Bowyer 7
David Ragan 13
Elliott Sadler 21
Jeff Burton 4
Jimmie Johnson 1
Paul Menard 28
Robby Gordon 32
Scott Riggs 34
Tony Stewart 11

A mi (katasztrófális) szavazataink Talladegában:

Gordon 24:--------------43-----------Stewart11, Sadler32 (gratula
Totya:---------------------34-----------Riggs34
Tihy:-----------------------21-----------Sadler21
Jeff Gordon:-------------13-----------Ragan13
Dougie:-------------------11-----------Stewart11
Derooy:-------------------11-----------Stewart11
Dietrich:------------------11-----------Stewart11
pipeppers:---------------4------------Burton4
MrSpock:-----------------0------------:(
TheDreamingTree:---0------------:(
Robotnyk:----------------0------------:(

Állás Talladega II után:

1. Derooy------------------------1173.....--
2. Dougie------------------------1071.....--
3. Tihy-----------------------------989......+1
4. Robotnyk---------------------970......-1
5. pipeppers--------------------919......--
6. MrSpock----------------------886......--
7. Totya--------------------------834......+1
8. NoName---------------------832......-1
9. Gordon 24-------------------820......--
10. Jeff Gordon-----------------789......--
11. Dietrich:--------------------724......--
12. TheDreamingTree------704......--
13. TSanyi-----------------------75......--

Mit mondjak, nem volt semmi ez a futam.
Az az egész ESPN-csapatom kiesett, de Montoya azért remekül ment. :D

MrSpock
Elég érdekes egy futam volt.
Ahogy elnézem,és és a várakozásom szerint, ismét Jimmie Johnsonnak lengetik a végén a kockásat.Bár még azért van hátra jópár futam,nemlehet biztosan kijelenteni,de azt igen
hogy chase-menő.

Go Jeff Go!!!!

gordon 24
Hát ez kész..

Az összes esélyes a pitbe:D

Ez katasztrófa egy verseny.
Esküszöm vagy 5 éve nem volt ekkora káosz ilyen pályán:D

Mostmár csak a tulélés a cél:D Talán 14 kört kibirnak még..

Downhill!!

robotnyk
kicsit égõ így, hogy viszonylag új az aszfalt.
gordon 24
Mi a Franc van??

Good Year magába nézhetne. Hát 10 körönként esnek ki gumi hiba miatt!
Mondjuk igy Gordon nem veszit sokat:D

Downhill!!

gordon 24
Na a Big one is megvolt!

Már a mezöny fele kampó:D

Hát szarul alakul ez a veresny..

Downhill!!

gordon 24
Hát jahh. De kicsit túl reagálta ezt szerintem. Ha nem fékez bele simán elmegy elötte és mennek tovább. Igy meg megingott aztán piff puff.

Hát idén se lesz bajnok.. Na majd jövõre..

Downhill!!

MrSpock
Jeff Gordon már be is fejezte.:-( Hihetetlen,hogy ennyire ne legyen szerencséje.Mert mégha valami tömegcrash lett volna. Pont előtt,mellette kellett defektet kapni,szívás!

Go Jeff Go!!!!

Dietrich
Talladega 500

Juan Montoya
Tony Stewart
Kenny Wallace
Jeff Gordon
Ryan Newman

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

TheDreamingTree
Dega

Dale Junior
Jeff Gordon
Juan Montoya
Casey Mears
Briab Vickers

MrSpock
Talladega 500 :

J.P.Montoya
J.Gordon
D.E.Jr.
M.Waltrip
R.Newman

Go Jeff Go!!!!

Talladega 500 :

Riggs,
Kvapil,
Gilliland,
Blaney,
Montoya.

Amp Energy 500 tipp:

Tony Stewart
Jamie McMurray
Ryan Newman
Brian Vickers
Kurt Busch

Jeff Gordon
Talladega (Nights:D)

Aric Almirola
David Ragan
Casey Mears
Brian Vickers
Jeff Gordon

gordon 24
Talladega:

Ryan Newman (részvétem a Fater miatt)
Kyle Busch
Tony Stewart
Jeff Gordon
Eliott Sadler

Downhill!!

Airbus A380
Igen ahogy mondod lehet megkéne próbálni azt hogy nem élõbe adják.

Én ugyanúgy élvezném.
De nem tudom van e rá esély egyszer már befürödtek vele.

/a mostani MotoGP versenyt is felvételrõl fogom nézni délután, /

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Talladega Superspeedway

Tony Raines
Kurt Busch
Ryan Newman
Kyle Busch
Tony Stewart

Tihy
Amp Energy 500

- B. Vickers
- R. Newman
- Kurt Busch
- E. Sadler
- D. Hamlin

Let\'s Go Racin\' Boys!!!

Amp Energy 500 | Talladega Superspeedway

Kvapil
Mears
Montoya
Earnhard Jr
Burton

Szerintem rengeteg olyan sportot lead a Sport Tv, ami csak rétegeket érdekel. Csak próbálkozni kellene, és valóban nem az élõ adással. Az Eurosport kábé akkor hagyta abba a közvetítést, mikor Montoya megjelent ott, pedig 2007-ben a Busch-ba is ment.

robotnyk
'Dega

Mears
Vickers
Truex Jr.
Kvapil
Earnhardt Jr.
Airbus A380
Az F1 eggyértelmûen hanyatlik és ezt Bernie papi is nagyon jól tudja....

MotoGP sokkal jobb. <#dumcsi>

b; magyaridõ szerint legtöbbször vasárnap este vagy nascar esetében éjfélkor vannak a versenyek..

Ez még szerintem megoldható lenne egy normális idõpontba való ismétléssel. Aki nem fanatikus hogy "jajj mindenáron élõbe" annak tuti jó lenne.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Igen nekem a nem oválos NASCAR kimondottan nem tetszett már akkor se mikor a tv adta... szóval én se szeretném ha európai épített pályákon rohangálnának. <#zavart1>

Dietrich
az amcsi versenyekkel az a fõ baj, hogy:
a; nem adja semmi magyarországon országosan fogható csatorna élõben..
b; magyaridõ szerint legtöbbször vasárnap este vagy nascar esetében éjfélkor vannak a versenyek..
c; rétegeket érdekel csak

így aztán marad a F1 ami kurva szar de szépen csomagolják és az emberek kajálják. Már mindent kitalálnak hogy legyen elõzés mesterséges utcai pályák (6km-es bukótérrel röhej)esti verseny..ezeket már rég feltalálták a jenkik..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Az a baj, hogy ha valaki kitalál valamit, amitõl jobb lenne, azonnal nekiesnek. Gondolok például az egyforma kasztnira, vagy motorra. A motor valóban nem okos ötlet, de a költségvetés visszafogására is jó lenne az egyen kasztni. Azonkívül egy normális költségvetési plafont is meg lehetne állapítani, aztán mindenki eldönthetné, ezt a keretet hogy használja ki.

Ideát az a baj, hogy a NASCAR-t csak road-na tudják elképzelni, de nem hiszem, hogy az fel tudná venni a versenyt az F1-gyel. Az oválokhoz pedig pályákat kéne építeni, azt pedig senki nem fog, anélkül, hogy biztosak legyenek benne, hogy kifizetõdik. Annak ellenére, hogy biztos vagyok benne, hogy ha élõben meg tudnának nézni itt is az emberek egy ovál futamot, rájönnének, hogy nem is olyan uncsi, mint hiszik.

Airbus A380
Oda kell vinni azt jó napot.

Ahhoz azért némi érdeklõdés is kéne de mint már többször írtuk az amerikaiak többségét ez nem érdekli. (meg tudom õketérteni.... baromi uncsi lett az F1)

Airbus A380
Olyan autók voltak mint a NASCAR-ba.... aztán hogy hogy hívják nem tom talán egy fél versenyt ha láttam.

Szerintem a Sprintcar-ban is hasonlók voltak, pl. Alesire emlékszem

Jeff Gordon
véletlen nem a GP Masters-re gondolsz? Mert ott is kiöregedett pilóták versenyeztek,de nem stock carral,hanem open wheel-el

gordon 24
Én ugy tudom nem akarják.. De volt arról is szó hogy épitenek egy pályát majd és ugy.. Szóval pass. Igaz nem értem mit szaroznak..

Ott van Watkins Glen, vagy Infineon. Watkins Glenben régen rendeztek f1-et. Oda kell vinni azt jó napot. Vagy Laguna Secába..

Downhill!!

Airbus A380
Akkor ezekszerint nem is várható hogy a közeljövõbe vissza megy az F1 ?

gordon 24
Az f1 nek amerikában nincs nagy divatja meg érdeklõsési öre sem.

Mondjuk a kaput az a bizonyos Indy futam tette be.. Amikor a Michlenes csapataok nem álltak rajthoz.

Azóta az a pálya a multé.. A MotoGP-nek totál átépitették..
ÉS milyen fasza futam volt ott:D Rossi ott is megmutatta ki õ..

Downhill!!

Airbus A380
Azthiszem tudom mirõl beszélsz, mintha az eurosporton láttam volna egy ilyen versenyt. Valami "kiöregedett" pilóták versenyeként emlegették.

Airbus A380
Szerintem beszélhetünk nyugodtan a volt... kategóriáról... Azt hiszem már tavaly se volt idén se volt és úgy tudom a 2009-es naptárba sincs benne, mint írtam többször mondták is a tv-be hogy amerikába ez nem népszerû, nem értik stb..

A 2009-es elõzetes versenynaptár:

Március 29. - Ausztrália
Április 5. - Malajzia
Április 19. - Bahrein
Május 10. - Spanyolország
Május 24. - Monaco
Június 7. - Kanada
Június 21. - Nagy-Britannia
Június 28. - Franciaország
Július 12 . - Németország
Július 26. - Magyarország
Augusztus 9. - Törökország
Augusztus 23. - Europa (Valencia)
Szeptember 6. - Olaszország
Szeptember 13. - Belgium
Szeptember 27. - Szingapúr
Október 11. - Japán
Október 18. - Kína
November 1. - Brazília
November 15. - Abu Dhabi

Amint látod nincs amerikai futam .

Azért Amerikában mégis van (vagycsak volt?)F1 futam. A Forma1 világverseny, amíg a NASCAR amerikai széria. Bár próbálkoztak errefelé is, Sprintcar, vagy milyen névvel, és road pályán. Nem tudom, végülis mmilyen eredménnyel.

Kansas top ten-je:

A.J. Allmendinger 37
Carl Edwards 1
David Ragan 14
Elliott Sadler 23
Greg Biffle 3
Jeff Burton 4
Jeff Gordon 8
Jimmie Johnson 2
Kevin Harvick
Matt Kenseth 10

A mi szavazataink Kansas-be:

MrSpock:-----------------37-----------Ragan14, Sadler23
Robotnyk:----------------33-----------Sadler23, Kenseth10
Gordon 24:--------------25-----------J Gordon8, Burton4, Kenseth10, Biffle3
Derooy:-------------------24-----------Kenseth10, Ragan14
Jeff Gordon:-------------22-----------J Gordon8. Ragan14
Dougie:-------------------18-----------Kenseth10, J Gordon8
Totya:---------------------14-----------Ragan14
Tihy:-----------------------10-----------Kenseth10
pipeppers:---------------10-----------Kenseth10
TheDreamingTree:---5------------Johnson5

Állás Kansas után:

1. Derooy------------------------1162.....--
2. Dougie------------------------1060.....--
3. Robotnyk---------------------970......+1
4. Tihy-----------------------------968......-1
5. pipeppers--------------------915......--
6. MrSpock----------------------886......--
7. NoName---------------------832......--
8. Totya--------------------------800......--
9. Gordon 24-------------------777......+1
10. Jeff Gordon-----------------776......-1
11. Dietrich:--------------------713......--
12. TheDreamingTree------704......--
13. TSanyi-----------------------75......--

Airbus A380
Nyugtasson meg a tudat hogy az amcsik meg az F1-et nem ismerik, sõt úgy tudom kb akkora a népszerûsége az F1-nek amerikába mint nálunk a NASCAR-nak.

Egyik F1-es amerikai nagydíj alatt RTL-en mondták a kommentátorok hogy már hetek óta magyarázták a tv-kbe meg itt ott az amcsiknak az F1 szabályokat.

Airbus A380
Azért ehhez hasonlítják mert itt az F1 a király a minden a csúcs. (nekem a MotoGP) <#mf2>

ami szerintem mindenképp taccsra teszi a széria európai hódítását,az a 4 óra..

Sokan velem 1ütt még a másfélórás F1-en is elalszanak a délutáni közvetítés alatt hát akkor a hajnali NASCAR-on ami 4 óra,,,, (bár becsületére legyen mondva a sport tv-nek mindig megismételték a vasárnapi versenyt általába 1 hét múlva vasárnap reggel 9 körül, én ezt néztem.)

Airbus A380

A magyar emberek egyébként sose fogják ezt megszeretni. Sõt az europaik egy jó része..
épp ezt írtam én is. Ahhoz hogy szélesebb körbe értelme legyen közvetíteni érdeklõdés is kell jó lehet egy bizonyos százaléknyi EU állampolgárt leköt de a nagy többséget nem. És ez így nem éri meg....

Jeff Gordon
A sport1 valóban jó volt,emlékszem voltak sms kérdések,mármint a nézõk írtak be,elég sokat,és mindegyikre válaszoltak,ugye idõ volt bõven... De mégis,valahogy akkor azt érezte az ember,hogy mégis az emberek mutatnak hajlandóságot,hogy megismerjék ezt a szériát...
Mondjuk az jó kérdés,miért az f1-hez hasonlítják,lehet azért,mert mindenki azt ismeri,egyébként ami szerintem mindenképp taccsra teszi a széria európai hódítását,az a 4 óra.. Az európaiak nagy többsége egyszerûen nem akar ennyi ideig versenyt nézni,szerintem.Mondjuk mentségükre legyen mondva,azért eléggé rossz idõpontban van,európai idõ szerint,tehát azért az is érthetõ,hogy nem mindenkinek van kedve vasárnap hajnalban négy órán keresztül versenyt nézni.

szerintem ez pont jó így ahogy van,csak még kéne egy Mo-i élõ adás,és teljesen jó lenne..

gordon 24
Hát igen nálunk is külön dijas sajnos.. Én havi 3000ft fizetek érte..
Hát ez van.

A szabályok:D
Hát igen.. Én vagy 10 éve nézem és még mindig van olyan ami nem 100% ig tiszta.
És miért van ez?? Hát azért mert francia adón nézem:D Amikor a sport 1-2 közvetítette elmondtak egy pár dolgot, de sajnos nem mindent.

A magyar emberek egyébként sose fogják ezt megszeretni. Sõt az europaik egy jó része.. Nem tartják ezt nehéz dolognak. Mindenki az f1-hez hasonlitja, ami tök logikátlan. Több okból is.
1 semmi köze hozzá mivel hogy ez stock car.
2 nem egy európai személéletû versenysorozat..

Ugyanakkor érdekes módon elég sok mindent utánozni próbálnak innen:D

Downhill!!

Airbus A380
Hát igen de a nevezett csatorna a mi szolgáltatónknál pl különdíjas.....

Lehetitt is megszeretnék ha v-mi szélesebb körbe elérhetõ csatorna adná no meg bele rágnák a szabáyokat az emberek szájába.

Bár úgy tudom amerikába meg a F1-et nem komázzák.

gordon 24
Nem hiszem! Sõt!

Ahogy Peet is irja. Az Abmoteurs minden futamot élõben ad. Világ viszonylatban 3-dik 4-dik helyen van . Szóval magyarországon kicsi a nézettsége.

Downhill!!