17903
-
#620 Kurt Busch eléggé kérdőjeles ábrázattal figyel.
Talán érez valamit?
-
#619 Dale a Hendrick's motorsport depójánál.
-
#618 Zászlók félárbócon.
-
Totya000 #617 http://autoracingtorrents.f1racingworld.com/download.php/148/1988.Goodyear.Xmas500.CalderPark.Thunderdome.torrent
Gyertek tolteni ti is! -
#616 Erről jut eszembe, ha még nem tennétek tessék szavazni minden nap:) : Most Popular Driver Award 2004 -
#615 Ja hát igen. A Nascar és a F-1 is egyaránt cirkusz, a különbség az az, hogy egyik helyen a néző / a rajongó a legfontosabb, a másik helyen meg a csapat, illetve befektető van az első helyen - most már :(
Pár éve még az F-1 is más volt. Mára teljesen kihalt belőle minden családiasság, emberség és sport. Európában ezt szinte teljesen átvette Le Mans és a hosszútávú versenyek, illetve hát ott mindig meg is volt, csak meg tudták őrizni. Nem csoda, hogy minden valamirevaló versenyző 30 fölött, ha teheti, akkor oda menekül, vagy pedig túraautóba. Ez a két szakág az, amit Európában manapság nézni érdemes, mert nem csak izgalmas, de ami sokkal fontosabb: emberi.
A Nascar megmaradt emberi, és tényleg csak azt sajnálom, hogy pár éve az Indy és a CART külön utakat választott egymástól, mert ha megmaradtak volna együtt, akkor mostanra agyonverték volna az egész világon a F-1-et. -
#614 Hétvégi baleset áldozatainak emlékére.
-
#613 Dale-nek nagy a tábora,valamiért ő nagyon bejön az amiknak.
Na persze vezetni is tud.
És tényleg a Nascarban nem fenyeget az a veszély,hogy valaki egyeduralkodó legyen,hisz szinte mindig más nyer.
36 futamból,jó,ha 5-öt megtud nyerni ugyanaz versenyző.
Igen,talán a média,illetve maga a személy,milyen képet tud kialakítani magáról,szóval az egész hozzáállása a sportághoz.
Az interjúk,meg persze a versenyek önmagáért beszélnek.
Itt nemaz van,mint az F-1 ben,hogy Shumi elmondja minden győzelme után,belülről irtónehéz volt,meg bla,bla,bla.
Aztán majdnem lekörözte a teljes mezőnyt.
Itt tényleg megizzadnak minden egyes győzelemért.
És persze elismerik egymás tudását.Nem nagyon fikázzák egymást.persze néha vannak heveskedések,de aztán megbeszélik a dolgokat.
Így az emberek nagyrésze a szimpátia alapján ítél.
Gondolom sok találkozó van,lehet beszélgetni a versenyzőkkel,nincsenek karanténbazárva.Szinte minden jobb helyen,vagy bármi legyen is az,megfordulnak,például éttermek,kajáldák,shopok,meg minden,bárhol találkozhatsz velük.Készségesen osztogatnak autogrammokat,szóval közvetlenek.Persze sok a szponzor,el is várják,hogy eleget tegyenek,de ezek nemolyanok,mint az F1-ben.
Húzzák a szájukat ha megkell jelenni,meg integetni a közönségnek,esetleg valamire még válaszolni kell.
Magáról a versenyzőkről,mint ember semmit nemtudsz meg.
Itt ez máshogy van.
Szóval az egész szimpátia kérdése,kinek ki.
Gordon az egyik legjobb,s ha az eredményeit nézzük ugye a legjobb versenyző is.Én mikor először néztem a Nascart,már nemtom mikor volt,valahogy megkedveltem,pedig akkor szinte semmit nemtudtam róla sem.Egyszerűen szimpi volt,persze aztán nyert,nyert,nyert.
De ez ígyvolt Senna esetében is,amikor bekerült az F1-be neki szurkoltam,és milyen nagy versenyző lett belőle.
Szóval itt sok jó pilóta van,és tényleg valaki választ pár kedvencet.
Én szinte mindenkinek szurkolok,és néha a futamon kezdek úgy lelkesedni,ahogy nézem,ha esetleg elszáll Gordon,vagy Jimmie,akkor aki a versenyben nekem a legmeggyőzőbb,akit úgy találok,hogy megérdemli mert nagyon odatette magát.
Így szurkoltam már Nemecheknek,Buschnak,Kahne-nek,Dale,Jimmie,Sadler,Mayfield-nek,Martin-nak..mert néha balszerencsések,pedig megérdemelnék a győzelmet.
De persze azért Gordon a first,ha épp nemmegy akkor minél előrébb végezzen,és akkor elkönyvelem ma nemment,de örülök bárki is nyert.
-
#612 ahan, látom amíg én hülyeségeken elmélkedtem, te tevékenyen voksolási statisztikák után néztél.
mondjunk azért ekkora hatalmas számra nem számítottam jr. esetében... ez tényleg iszonyat nagy szám! -
#611 Szerintem konkrétan ilyen statisztikát nem fogsz találni, max talán olyat valahol, hogy melyik versenyzői klubnak hány tagja van, de szerintem ez is mérvadó ilyen szempontból.
Amúgy a kérdésedre a válasz roppant egyszerű. Előrebocsátom, nyilván Spock és Holly barátaink egész más okból választották Jeffet kedvencnek, de az emberek többsége nem mélyed bele annyira a sportágakba, mint mondjuk teszitek azt itt (és remélem pár hónapon belül én is visszazárkózom valamelyest...) Egyszóval a többség azok közül választ kedvenvet, akivel a legtöbbet találkozik a tv képernyőjén, + aki sikerélményhez juttatja, vagyis győz. Aztán a túl sok győzelem bizonyos esetekben átcsaphat ellenszenvbe (lásd Schumacher), de szerintem a Nascart ilyesmi nem fenyegeti, és Schumacher esetében is talán a legnagyobb tábor még mindig neki szurkol, más kérdés, hogy mindenki más meg ellene, na de ez egy másik topic. A lényeg tehát szerintem visszavezethető egy ilyenfajta tudatalatti dologra kiegészítve egy kis matematikával, mint ahogy fociban mondjuk a legnagyobb nemzetközi rajongótábora (helyi szurkolókat a városok népességének változása miatt ugye nem számolva), szal a fociban is Real Madrid, Bayern München, Manchester United, Inter... stb, és tuti sokkal kevesebb eladott mezt értékesít nemzetközileg egy Valencia, egy Stuttgart, vagy egy Chelsea, holott olyan hatalmas nagy különbségek színvonalban nincsenek a csapatok között, mint mondjuk azt a rajongók számából következtethetnénk...
hmmm... lehet, hogy túlzásba vittem a filózgatást...? bocccs... -
Totya000 #610 Following Earnhardt Jr. in the 2003 Most Popular Driver Award final standings were drivers Jeff Gordon and Kevin Harvick in second and third place respectively. Rounding out the top ten in descending order of votes were Steve Park, Tony Stewart, Michael Waltrip, Mark Martin, Dale Jarrett, Kyle Petty and Bobby Labonte. More than 50 drivers received votes.
-
Totya000 #609 Ezt talaltam : Earnhardt Jr. received more than 1.3 million of the more than 3 million votes cast. Four-time Winston Cup champion Jeff Gordon was a distant second with 348,629 votes.
-
Totya000 #608 Emlekszem az eredeti kerdesre, en csak azt probaltam kitalalni, hogy miert pont Jr.-nak es J.Gordonnak van annyi drukkere?
Ne ertem, hogy miert ők ketten a 2 "kiemelt" ebbol a szempontbol?
En nem azt szeretnem megtudni, hogy nektek miert, bar az is erdekelne, de jobban az foglalkoztat, hogy mondjuk USA-ban miert?
..ha esetleg talalnék egy statisztikat, hogy az USA-ban hány % drukkol az egyes versenyzoknek, jo lenne. -
#607 Igen,itt azvolt a kérdés ki lesz a bajnok.Holly,és jómagam Jeffnek szurkolunk.
Laffite a rutinjában bízik,őis Gordon fan,csak Robbie-nak hívják.
Na mármost így picit elfogultan ez a mi örümünkre szolgálna.
A többiek akik még ottvannak,Dale jógyerek csak néha heves,volt kitől örökölnie,de nagyontud menni,és nemadja fel.Amikor volt a balesete,ugye évközben,ott vesztette talán el a bajnokságot.
Én speciel örülnék,ha mondjuk jimmie ynerne,mert irtó gyors,és jó versenyző ő is.Na persze "családban" maradna a kupa,és még fiatal,neki sok jó éve lehet.
Busch,ő nekem a sötét paci,valahogy mindig kikerült a látókörből,és vezetei már mióta a chase-t.Mindig ottvan,ritkán hibázik,és..tényleg mindig odakerül a végén az első 5-be.Persze jól megy,nagyonakarja biztosan a sikert.
És az idény második felében nagyon jól is ment.
Még én is szurkoltam neki,hogy nyerjen,mert ha magérdemli akkor vigye.
Sajnos most a többiek nemszólnak bele. 4-ük közül kerül ki a győztes.
Persze Sadler,meg Mayfield is jó,meg lehetne sorolni.
Nemechek a végére nagyonmegy.
Kahne,a fiatal hevével,sokszor ottvolt.Sok top 10-es versenyző aki úgy odaért.
Martin az öreg róka,Stewart,akit néha elkap a vérmérséklete.
Lehetne sorolni még,szóval Go Gordon!!! -
#606 öööööö tessék mondani ez itt a HFC? -
#605 Hoooooooooolly Hoooooooooolly Hoooooooooolly Hoooooooooolly :) -
#604 Félreértések elkerülése végett: nekem nem különösebben szívügyem Jeff Gordon bajnoki címe. Az eredeti kérdés az volt, hogy "Szerintetek ki fogja nyerni a szezont?" Azért írtam Jeffet, mert aki ilyen fiatalon már ennyit nyert, annál világos, hogy a leghiggadtabban vezet majd a végjátékban, neki lesz a legkevesebb vesztenivalója is, így a legnagyobb esélyt én neki adnám. Ezzel együtt én is azt mondom, jó lenne ha egy olyan valaki nyerne, akinek még nincs meg a cím, és aki ezt meg is érdemelné. Amúgy nálam Bobby Labonte és Robby Gordon viszik a prímet, de nem nehéz megjósolni, hogy idén egyikőjük sem lesz bajnok... -
#603 Tiszta sor, hogy Jr. neve miatt került szinte az első pillanattól a középpontba, persze azóta már bizonyította saját teljesítményével is, de nekem nagyon furcsa volt ez az azonnali "sztárolás" ahogy bekerült. Nálam pl. egy kicsit fordítva sült el ez a név dolog, mert pont az apja miatt nem lett a szívem csücske. Nagyon nem tetszett az apuka vezetési stílusa, emlékszem még olyan versenyre (talán Bristol volt) ahol a rá jellemző erőszakos módszerrel az utolsó körök egyikében szépen kipöccintette az élen állót és így nyert. Persze mikor a victory lanen a magasba emelte a kezét nem is igazán lehetett mást hallani, csak fújjolást. Félreértés elkerülése végett Earnhardt Sr. én is nagy versenyzőnek (a valaha élt második legnagyobb NASCAR versenyzőnek) tartom és elismerem az eredményeit. Szóval nálam ezt a nemtetszést megörökölte Jr. is. -
Totya000 #602 ...hát igen...ha valakit megkerdezunk, vagy J.Gordont vagy Earnhardt Jr-t akarja bajnoknak. Mindkettore lehet magyarazatot talalni, de szamomra egy kicsit erthetetlen, hogy miert pont ez a 2 versenyzo az, aki ekkora fan-bázissal rendelkezik.
Elmeletem:-)
Ha valaki 1992-94. ota nezi legalabb a NASCAR-t es ott kiszurta maganak a Rookie J.Gordont, akkor ertheto a rajongasa.
Viszont, ha a 2. vagy 3. bajnoki cime utan ismerte meg es neki drukkol, az nekem egy picit erthetetlen. Annyi remek versenyzo van, miert pont ő?
Earnhardt Jr.-nak azert lehet akkora fan-tabora, mert az apja utan atvette a kormanyt, aki egy igazi American Hero volt es ez a tortenet sokmindenkinek szimpatikus lehet.
Én pl. 2002. óta nezem a versenyeket, kb 2 és fél éve.
Volt az elso masfel ev, amikor megismertem a versenyzoket meg magat a versenyt es valasszak magamnak kedvenceket. (miert, lehet tobbet is, nem?) A fent emlitett 2 versenyzo nem emelkedett ki nekem a sorbol.
Remelem ertheto, amit itt irtam. Mindenki annak drukkol, akinek akar, csak probaltam kitalalni, hogy miert pont ők ketten a Fradi es az Újpest? -
#601 Nem igaz, mindenki Gordon szeretné látni azzal a ménkű nagy kupával (bár az új kupa nem is olyan nagy). Van már neki négy és még csak 33, ráér a többire, had legyen most valaki más :) -
Holly #600 Nem tudom. Azt hiszem Tihy irta... "ez a NASCAR" Akiket itt felsoroltatok, ... szerintem mindegyiknek van eselye... Ki tudja?
Itt minden megtortenhet. Amugy en szeretnem ha Jeff Gordon
lenne. -
Holly #599 "...skandalni..." Teeeeeeeeee!!! -
#598 Igen,bármi,és szerintem sokminden fog történni az elkövetkezendő 4 versenyen.
Holly:Te mit tippelsz,illetve kit az első helyre? -
#597 Szerintem is Busch a megbízhatósága miatt, de természetesen itt bármikor-bármi megtörténhet, hisz ez a NASCAR :) -
#596 Hello Holly!
(Hey ez jol szol, ezt igy skandalni is lehet!) ;)
Hogy ki nyeri a szezont? Szerintem J.Gordon, de ez csak egy amolyan megérzésféle. Szerencsére ez nem F-1, hogy már az idény előtt holtbiztosra tudni lehet. Ami engem illet, én annak örülnék igazán ha egy abszolút kiélezett végjáték alakulna ki! -
#595 Szerintem Jeff Gordon.
Nem ledolgozhatatlan a hátránya,bár Busch elég megbízható.
Nemlesz könnyű behozni.
Dale is odaérhet még,ha mondjuk a győzniakarást vesszük.
Persze mindenki akar.
Esetleg ha Busch kiesne az egyik fuatmon.
Talán még Jimmie is beleszólhat,ha így folytatja,megnyerne mindent,persze ez nem egyszerű.
Szóval a rutin meg minden,na persze az autónak is rendben kell lennie.
Jeff lesz a Nextel cup winner! -
Totya000 #594 Szerintem Busch megtartja mar az elso helyet a szezon vegeig!
Csalán ChevyG, mar hivtalak ide tobbszor tippelni a top10-re.
Jo, hogy idetalaltal! -
Holly #593 Szerintetek ki fogja nyerni a szezont? -
Holly #592 Szia Laffite! -
#591 Bármikor de mondjuk,szombaton vagy vasárnap,a lényeg a futam előtt.
igaz már nemsokára vége a szezonnak,de örömmel fogadunk minden tippelnivágyót.
Igaz Totyának kicsit több melója lesz a pontozással. -
#590 Szasz Totya!!! Lehet tippelni? Hol miko? -
Totya000 #589 Én az elmult evek statisztikai es jelenlegi formak + 'akiket szeretnek ott latni' alapjan tippelek valamikor szombaton vagy vasarnap.
A konkret futam elotti edzeseket nem figyelem.
Lehet, hogy pont ezert nem jonnek be a tippjeim.
-
#588 Én speciel szombaton,a kvalifikáció után,bár addigra az alaptippem már megvan,de azért ha valaki jól megy akkor berakom,de van mikor vasárnap.Néha megvárom a Happy hour eredményét,bár az csak egy kis körözgetés,de esetleg hátha javul valamit az autó beállítása.Ebből szoktam kiszűrni ki lehet ott a 10-ben.
mondjuk azért vannak fix versenyzőim,akiket mindig beirok,akárhonann is rajtolnak.
Lásd Gordont 2 futammal ezelőtt. -
#587 mikor szoktátok leadni a tippjeiteket a köv. versenyre? csak közvetlen a verseny előtti órákban? -
#586 Ja, ez az "apáról-fiúra száll minden" dolog ez odaát elég jól működik. Nem akarok példálózni a Nascarral, az tiszta sor mindenkinek, de együléses kategóriákban is ott van az Andretti család, Al Unser-ék, a Schekter gyerek, Jacques Villeneuve is előbb CART-ot nyert és csak aztán jött át (de, hogy minek maradt itt???) na mindegy. Amúgy télleg az a legkirályabb, hogy odaát nincs az a hatalmas marketingirányítás, mint Európában. Itt egy 35 éves versenyző már öreg, mert nem eladható az ábrázata reklámként a termék mellett. Odaát egy 30 év alatti autóversenyzőt tejfelesszájú kezdőnek tekintenek, legyen az bármilyen tehetséges és eredményes. Talán ezért is maradnak meg ennyire a nagy öregek, na meg hát a tapasztalat, a rutin, gondolom ott az azért sokkal többet számít, mint Európában, ahol lassan már egy csimpánz is képes lesz versenyezni, mert minden elektronikus, minden szuperérzékeny, minden atombiztonságos, a versenyzőnek meg versenyezni nem kell, csak gyorsan vezetni, na ezért nem kell a tapasztalat és ezért nem ternel ki Európa újabb Patréséket, Warwickokat és De Cesarisokat, hanem jönnek a 4-5 idényes versenyzők és ha lejár a szavatosságuk a posztereken és tévéreklámokban, akkor jöhet a friss hús. Agyrém.
Ugyanakkor mákunk van, hogy a világnak van egy ilyen szempontból igenis vitathatatlanul jobbik fele :) -
#585 Ja tényleg lehet, hogy közülük valamelyik. -
Totya000 #584 Atlantában majd E.Sadler megmutathatja, hogy mit tud a masinája.
Szerintem jol fog menni.
Macskajnos kiléte engem is erdekelne.Valószínuleg macskajános, csak az ékezetes betu kiesett a kulfoldi regisztrácio soran.
Lehet, hogy nicko az vagy dinsdale a masik forumrol... -
#583 Jó gyors és itt aztán amjd lehet nyomni a gázt rendesen.
Előnyben a nagy hajtók.Kahne,Dale E.J.Johnson.Nemechek is ottvan.
Azért remélem Gordon sem nagyon fogja vissza magát. -
#582 Ha draftot nem számítjuk, akkor a leggyorsabb pálya. -
#581 Hétvégi helyszín,Atlanta motor speedway.
Tavaly Bobby Labonte,És Jeff Gordon nyert.Idén Dale Earnhardt Jr.