17903
  • Tihy
    ez nem gond?

"Official Rules

1. ELIGIBILITY: The Promotion is open to legal residents of the 50 United States and the District of Columbia (EXCLUDING PUERTO RICO, OVERSEAS MILITARY INSTALLATIONS AND OTHER U.S. TERRITORIES), who are thirteen (13) years of age or older as of the date of entry and who are registered members of ESPN.com..."

Ha jól tudom egyikünk sem amcsi :) (gondolom a több ezer dolláros díjak miatt van)
  • Totya000
    na, szóval. Ezen az ESPN oldalon regelni kell, azután választani kell 5 versenyzőt, akiket barmikor lehet cserélgetni. Az 5 kiválasztott pontértéke nem haladhatja meg a 100 pontot. Nekem első ránézésre tetszik. Lehet csinalni külön Group-ot is. Én már beneveztem. :-)
    Csinaljak magunknak külön csoportot vagy menjünk a mindnki-mindenki ellen jatekba?
    Esetleg csak egy Group-ban jatszunk egymas ellen?
  • Totya000
    Az preseason tippekre így tippeltünk:

1.részére : 8-an (a 8 tavalyi is tippelő)
    2.részére : 9-en (8 régi + Zetterberg)
    3.részére : 11-en (8 régi + Zetterberg, TheDreamingTree & Jeff Gordon)

Idén a Rookie of the Year(ROTY) címért értelemszerűen a három új játékos hajthat.

Sok sikert mindenkinek!
  • Totya000
    http://games.espn.go.com/stockcar/frontpage

Itt beindult egy ingyenes fantasy. Legyen ez a külső, független oldal?
  • ChevyG #4616
    huu, ez utso pillanat vot
  • dodgecharger
    Budweiser Shootout Top 5

1 J Gordon
    2 Dale Jarrett
    3 M Kenseth
    4 T Stewart
    5 K Harvick
  • Tihy
    újgyakorlat = ujjgyakorlat :)
  • Tihy
    Nem is a Toyota a lényeg, van aki a hagyományok elvesztésétől fél, van aki meg örül a változásoknak. A Toyota csak annyiban lényeges, hogy most már egyetlen autógyárnak sem lehet nemet mondani, mert milyen alapon, ha már nekik megengedték, jöhet bárki. Azért egy kicsit furi lenne egyszer csak ilyen top5:

1. Ferrari
    2. Kia
    3. Toyota
    4. Hyundai
    5. Honda
    (ez így talán túlzásnak tűnik, de voltak már Ferrari és Honda pletyik is, szóval..)

Meg nem is igazából a gyártók a gond, hanem azok a (európai, ázsiai, stb.) pénzek és mentalitás, amit esetleg magukkal hoznak. Lehet nem lesz semmi ilyen gond, de ez csak utólag derül majd ki, ennek veszélyét pedig jelenleg valósnak tartom.

A CTS meg csak újgyakorlat volt a Toyotánka, egy lépcsőfok a Cup-hoz , a nagy pénzek itt vannak, itt fog kibújni a szög a zsákból.
  • Totya000
    Szerintem a japán márkát nem behozták, hanem a Toyota szeretne elindulni ott. Bár, nem ástam bele a témába magamat mélyen, de a NASCAR szabályai szerint minden olyan márka indulhat a versenyein, amelyek sorozatgyártást folytatnak az USA területén, azt hiszem. Tehát kötelesek befogadni a Toyotát, az meg más kérdés, hogy örülnek is neki.
  • Totya000
    ...akkor inkább az örök második díjat adnám neki oda.
  • Jeff Gordon
    Nos ha létezne olyan díj a NASCAR ban hogy örök vesztes, akkor ti kinek adnátok?
    Én minden bizonnyal Mark Martin nak. 4szer lett második a végelszámolásnál,de így is tudtott 34(!) versenyt nyerni!
  • Jeff Gordon
    Nos ez függ attól is hogy amerikában hol van a futam, de kb. igazad van. kb. 7től adnák. De nekik még mindig jobb mint nekünk. Azért az a 11-3 és fé4ig az nem semmi...
  • TheDreamingTree
    Na, ez az időzónás dolog, lehet, kicsit homályos lett :) Szóval, hogy amikor az USA-ban déután kettő van , kb másnap reggel 7 van a japóknál....
  • TheDreamingTree
    Meg ráadásul nem is értem, miért japán márkát akarnak behozni, miközben az amerikaiakban évtizedes a hogyismondjam, "nem-tetszés" a japán autók iránt.
    Plusz, az időzónák miatt, mikor akarnak közvetiteni, hétfőn reggel 7-kor?
    Á, nekem ez sehogyse kerek :)
  • Totya000
    Ezen, hogy a külföldi márka kell-e vagy sem, sokáig lehet vitatkozni. Én nem szeretnék külföldi márkákat, mert maradjon csak amerikai márkák versenye, ahogy az indult eredetileg. A külföldi versenyzőkkel már más a helyzet. Néhány elfér ott, szerintem. Egyszerűen nekem nem illik bele a képbe és kész. Maradjon minél amerikaibb. Én ezt szeretném. Ezért szeretem.
  • ChevyG #4605
    dougnak mi nem gond?
    mindig vele van gond.
    hagyd rá
  • Laffite
    abszolút osztom a véleményed
  • Laffite
    miért gond...? ha pl Fernandez vagy Fittipaldi teljes idényt futna a Nextelben, ők mint mexikói/brazil ugyanúgy külföldiek lennének, mint egy japán vagy egy magyar srác, azokon mégsem kapja fel senki a fejét... nekünk pont az a bajunk, hogy nincsenek közvetítések, nincsenek megvásárolható/elérhető cuccok, nincsen az egésznek európai háttere, morzsánként kell összeszednünk a sportágat, aztán amikor a NASCAR vezetői végre hajlandóságot mutatnának egy kis enyhítésre/nyitásra, akkor meg pont nekünk nem tetszik, holott arról álmodunk, hogy mi, kicsiny magyarok pár éven belül talán versenyzőt adhatunk valamelyik nagy sorozatba... szal nem akarok senkit megbántani, de ha túlzottan elnacionalizálják a sorozatokat, akkor az nemcsak a japcsiknak nem jó, de nekünk sem...
  • robotnyk
    ctsben sem rajzanak a japánok, szerintem túl van dramatizálva ez a dolog
  • Dougie
    először a japán kocsik, aztán a Fukuyamák (vagy hogy hívják)... - ez a gond
    mondjuk sehol nem lesznek az amerikaiakkal szemben
    dehát a pénz nagy úr...
  • Laffite
    Üdv a fórumon!

Ha a saját véleményemet kérdezed, talán egyedül vagyok vele, de én pl. örülnék annak, ha be tudna lépni a Toyota. Szerintem nem kell félni tőle, hogy a japcsik itt egyhamar kupát fognak nyerni és megváltják a világot, mert a NASCAR mindíg is amerikai marad, az amcsiknak meg jól jön ha a hazai nézők azt látják, ahogy az amerikai autók legázolják a japánokat, mert nekik az a legjobb reklám az import autók ellen.

+ami nekünk esetleg még jó lehet, hogy valszeg a Toyota megszponzorálja majdan az európai közvetítéseket is, legalábbis amikor még a valamikori Indycar-ban elkezdtek nyomulni, akkor így volt. Meglátjuk mi lesz, de nekem egyelőre nincsenek előítéleteim velük kapcsolatban.
  • Laffite
    lángok helyett most Pepsi jéggel... fő a változatosság :)
  • Jeff Gordon
    NASCAR CUP CHAMPIONS

Year Winners Name Wins Poles
    2005 Tony Stewart 5 4
    2004 Kurt Busch 3 1
    2003 Matt Kenseth 1 2
    2002 Tony Stewart 3 2
    2001 Jeff Gordon 6 6
    2000 Bobby Labonte 4 3
    1999 Dale Jarrett 4 0
    1998 Jeff Gordon 13 7
    1997 Jeff Gordon 10 1
    1996 Terry Labonte 4 2
    1995 Jeff Gordon 7 7
    1994 Dale Earnhardt 4
    1993 Dale Earnhardt 6 2
    1992 Alan Kulwicki 2 6
    1991 Dale Earnhardt 4 0
    1990 Dale Earnhardt 9 4
    1989 Rusty Wallace 6 4
    1988 Bill Elliott 6 6
    1987 Dale Earnhardt 11 1
    1986 Dale Earnhardt 5 1
    1985 Darrell Waltrip 3 4
    1984 Terry Labonte 2 2
    1983 Bobby Allison 6 0
    1982 Darrell Waltrip 12 7
    1981 Darrell Waltrip 12 11
    1980 Dale Earnhardt 5 0
    1979 Richard Petty 5 1
    1978 Cale Yarborough 10 8
    1977 Cale Yarborough 9 3
    1976 Cale Yarborough 9 2
    1975 Richard Petty 13 3
    1974 Richard Petty 10 7
    1973 Benny Parsons 1 0
    1972 Richard Petty 8 3
    1971 Richard Petty 21 9
    1970 Bobby Issac 11 13
    1969 David Pearson 11 14
    1968 David Pearson 16 12
    1967 Richard Petty 27 18
    1966 David Pearson 14 7
    1965 Ned Jarrett 13 9
    1964 Richard Petty 9 8
    1963 Joe Weatherly 3 6
    1962 Joe Weatherly 9 6
    1961 Ned Jarrett 1 4
    1960 Rex White 6 3
    1959 Lee Petty 10 2
    1958 Lee Petty 7 4
    1957 Buck Baker 10 5
    1956 Buck Baker 14 12
    1955 Tim Flock 18 19
    1954 Lee Petty 7 3
    1953 Herb Thomas 11 10
    1952 Tim Flock 8 4
    1951 Herb Thomas 7 4
    1950 Bill Rexford 1 0
    1949 Red Byron 2 1

Ha már volt akkor bocsi!
  • TheDreamingTree
    Akkor megvan az az egy :) És az is már inkább amerikai. Ha jól tudom, eredetileg az amerikai piacra "kreálta" a Lexus márkát a Toyota. Vagy nem?
  • MrSpock
    A japán autók azért jók(lexus)
    Csak a Nextelbe nemkellenek,maradjon így ahogy van.
    Még 20 nap és Go!
    Végre beindul a szezon,sok jó verseny,új remények!
  • Jeff Gordon
    Gordon #24 meg Earnhardt Jr. #8, tart majd egy kis bemutatót, hogy hogyan is kell itt versenyezni.
    Ez a sport jól van így ahogy most van, nem kellenek ide a japánok. Én se utálom a japán kocsikat...
  • TheDreamingTree
    Hát én sem. Nem vagyok tagja az "Utáljuk a japán kocsikat klub"-nak, mert biztos van valahol jó japán autó is (aki lát egyet, szóljon ), de azért akkor is kár lenne. Persze üzletileg megértem, de hát akkor is.
    Reméljük számithatunk Gordonékra, és jól felpaszirozzák az összes Toyotát a falra az első körökben, attól talán majd elmegy a kedvük a Nexteltől.
  • Jeff Gordon
    Én személy szerint nemtartom jó ötletnek a Toyota csatlakozását. Ez a széria volt amerika gyöngyszeme. Kiváncsi vok mi lesz 2007-től! Ti mit gondoltok erről?
    Go Chevy Go!
  • Jeff Gordon
    Ismerem a másik fórumot,de ez jobb. :D
  • Totya000
    [URL=http://www.hirado.hu/cikk.php?id=89590]Beindult a "Toyota-effektus"...[/URL]
  • Totya000
    Hermie Sadler

Junior - Teljes gázzal előre

Kvalifikáció a Daytona 500-ra (a kedvencem, sok meló volt vele:-D)

Ennyit mára az önreklámból! Vegyen Ön is Totya Fitness Reggelit családjának és jól indul a napja!
  • Totya000
    Ezen a fórumon, a #4470-es hozzászólás környékén van pár cikk még.
  • Totya000
    A motorsportok.hu címen lehet magyarul olvasni néhány cikket, de majd februárban indul be jobban, ha minden jól megy.
    Szerény személyem is fog oda írni majd a tervek szerint.
    A másik NASCAR fórumra is szoktam írni, ahonnan átmásoltam már ide is párat.
    Tudtál követni?

Ez az utolsó remekművem:

Az elátkozott Talladega (3/1. rész)

Matt McLaughlin, SpeedFX. 2000. április 11.

Az igazság a talladegai átokról lassan az idő és az emlékezet homályába vész, de még mindig történik éppen elég váratlan és végzetes baleset a pályán ahhoz, hogy az ember egy pillanatra szünetet tartson és elgondolkozzon.
    A történet szerint akadt néhány család, akik nem voltak túl lelkesek Big Bill France döntése miatt, miszerint azon a helyen építi meg a versenypályáját. Voltak közöttük helyi vadászok is, akik szerint ez a birtok volt a legjobb rókavadász terület az egész világon.
    Továbbá a legenda szerint a helyi amerikai őslakos törzs elküldte a kuruzslóját France-hoz, hogy arra kérje őt, ne a szent földjükön építse meg a pályát.
    France elutasította a kérelmét, ezért – a történet szerint – a kuruzsló megátkozta az új versenypályát.

Természetesen még ott volt az aljas Profi Versenyzők Egyesülete is, amely bojkottálta az első talladegai versenyt, ami ugyan nagy show volt a drukkereknek, de ugyanakkor, ez az időszak volt messze a legrosszabb a pálya történelmében.

Az 1973. májusi Winston 500 mutatta meg a pálya valódi nagyságát azzal, hogy könnyen helyet tudott adni egy 60 autós mezőnynek. Azonban a létszám a rajt után nem sokkal a jobban kezelhető 39 főre csökkent, mert sajnos a tizedik körben egy 21 autós súlyos tömegkarambol történt, amit a veterán Buddy Baker mind a mai napig a legdurvább balesetnek tartja, amit valaha látott. Nyolc autó borult fel és a hátsó egyenesen végig szétszóródott alkatrészek, motorok és váltók voltak. Az veterán harcos és az afro-amerikai versenyzők úttörője, Wendell Scott járt a legrosszabbul, mert a súlyos medencesérülése, három törött bordája és összezúzott karja a karrierje végét jelentette számára.

Ugyanannak az évnek augusztusában a Talladega 500-on az újoncversenyző, Larry Smith halálos balesetet szenvedett a 13. körben. Elvesztette az irányítást a Mercury-ja felett, ami a falnak csapódott a jobb oldalával. A pályán mindenki döbbenten hallotta, hogy meghalt, hiszen az autón nem volt túl komoly a sérülés, sőt a szerelők össze is rakták a kocsit annyira, hogy újra versenyezhessen vele, amikor értesültek a hírről. Állítólag Smith kivágta a bukósisakjából a betétet, hogy elférjen a hosszú haja.

Szokás szerint, a többi versenyzőnek nem mondták el a rossz hírt a leintésig, de a 90. körben az 1970-es Grand National bajnok, Bobby Isaac azt mondta, hogy egy hangot hallott a fejében, ami azt súgta neki, fejezze be a versenyt, mert különben meghal egy balesetben. Isaac kiszólt rádión a pitbe, hogy kimegy. Kiszállt az autójából és soha többet nem versenyzett a NASCAR top szériájában. Bobby Isaac valójában egy versenyautóban halt meg, amikor szívrohamot kapott egy Sportsman versenyen, röviddel a befejezése után.

1975-ös esztendő tavaszi versenyén újabb megmagyarázhatatlan tragédia történt. Richard Petty, aki a legtöbb kört vetette addig, a 141. körben kiviharzott a pitbe vörösen izzó kerékcsapágyakkal. Petty sógora és egyben csapat tagja, a mindössze 20 éves Randy Owens átlépett a falon egy túlnyomásos vizes tartállyal, hogy lehűtse az izzó alkatrészt, azonban amikor kinyitotta a szelepet a kartács felrobbant és 10 méter magasra repítette őt. A pálya belső részére esett vissza, de akkor már halott volt. A balesetben Benny Parson szerelője, Gary Rogers is megsérült a szomszédos pitben.

Egyéb felhasznált oldalak:

http://sportsillustrated.cnn.com/features/1997/nascar/nsstall.html
    http://heymabelblacklabel.com/id37.htm
    http://premium.nascar.com/2001/NEWS/12/16/owens_truck/

képekkel együtt...
  • Jeff Gordon
    PL.: Dale Earnhardt Jr. Tod mit? igazad van! Én tisztelem őt, elvesztette legendás apját és még így is jó versenyző!
  • ChevyG #4586
    hát én tudnék többet is akik megérdemelnék már a kupát!
  • ChevyG #4585

GO JR GO!!!!
  • TheDreamingTree
  • Jeff Gordon
    Üdv!
    Így van ez, már kb.2éve követem a Nascart(ahol lehet) és mindig Gordonnak szurkoltam, ha 8, ha 1, ha 19. Igazából egy sztem Jeffnek van még esélye a jelenlegi mezőnyből befogni a nagy dúót (Dale Earnhardt, Richard Petty). De jó is lenne... Gordon mint 7szeres bajnok!
    Egyébként ez a 7es egy bűvös szám, mert Rossi és Schumacher is ennyiszer nyert...
    Ugyanakkor Jimmie is megérdemelne egy bajnoki címet...
    (ja igen, nemtudtok olyan oldalt ahol NASCAR híreket lehet olvasni magyarul?)
  • MrSpock
    Üdv néked új belépő!
    Ahogy elnézem egyértelműsítetted ki a favorit versenyződ.
    Ehhez csatlakozni tudok!
    Go Gordon,az idén megnyerjük végre a kupát!
    Ha esetleg mégsem akkor végre Jimmie győzzön!
  • ChevyG #4581
    Szeva! Üdv itt közöttünk!