NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ChevyG
amúgy meg: <#action><#nevetes1><#wave>
ChevyG
alapvetõen ott van elrontva az egész tippelés, hogy (SZÁMUNKRA) a szerencsén múlik a túlnyomó része a játéknak

ha valaki olyan jo az eggyik tipelésbe, akkor a másikba mért nem? (és forditva)

hasonlitsátok össze az sg-set az espn-essel, nem sok hasonlóságot találok<#nemtudom>
gordon 24
Te miért kötekedõl he????<#mf2>

Örült!!

Szerintem 7732.

Downhill!!

ChevyG
hmmm, "mindenkép"
Jah, tényleg jól hangzik!

-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?

ez kifejezetten tetszik
én mindenképp a Totya ötletére szavazok

ChevyG
ez én ötletem 1xü mint 1 faék
ChevyG
ez már feleslegesen tul van bonyolitva
robotnyk
:c
Amennyiben olyan versenyzõ is rajthoz áll, aki még az évben nem indult, akkor az elõzõ év végén elfoglalt helye határozná meg az "értékét".

Ha három éve indult utoljára a Cup-ban, akkor az azévi.

Ha elsõ Cup versenye, akkor a Busch Szériás táblázaton elfoglalt helye az irányadó.

Ezeket én mindig beírnám majd úgyis.

Az én ötletem lényege is ez, meg az, hogy a véletlen helyezés eltalálása ne játszon szerepet.

Én úgy gondoltam, hogy minden versenyhétvége elõtt belinkelném ide az aktuális állást a nascar.com-ról, valahogy így:

A Cup állása a 17, verseny után.

Majd közölném veletek :-D, hogy tippeljetek 5-5 névre a köv. versenyre és minden top5-ös versenyzõre annyi pontot kaptok majd, ahányadik éppen az aktuális táblázaton.

Pl.:

tipp 1.
Johnson, Kyle Busch, Stewart, Biffle, Newman

tipp 2.

Martin, Sorenson, Kenseth, Stewart, Harvick

Helyes top 5
Stewart, Johnson, Sorenson, Ku. Busch, Junior

1. tippelõ kapna pontot Stewart és Johnson után, méghozzá 5+1 = 6
2. tippelõ kapna pontot Stewart és Sorenson után, méghozzá 5+24 = 29

Sorenson eltalálása jóval többet érne, mint Johnsoné, viszont valószínûleg ennyivel nehezebb is betippelni õt a top5-be.

nem,

azt pl. kifejezetten jó ötletnek tartom hogy mondjuk Johnson top 5-je ne ugyanannyit érjem mint Reed Sorenson-é adott esetben

ChevyG work
a "kiirásban" az volt, hogy 1xü legyen, igazságos. ez nem az?

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

amúgy meg az majdnem ugyanolyan mint a mostani, és egész máshogy akarjuk csinálni...

csakhogy sajátra nem lehet szavazni...

robotnyk
ez meg espnes, csak korlátozás nélkül cserélgetõs formában.
ChevyG work
én a #7724 -es hsz-ben felválzoltakra voksolok

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

miért ne tetszene, nyitott vagyok új ötletekre

de majd Totya elmagyarázhatná a sajátját egy példán keresztül, mert az nem 100%-osan világos nekem...

ChevyG
Doug-nak nem fog tecceni, hogy nem Ö találta ki<#mf1>
de nekem már ezért is teccik!
gordon 24
Ez nem tünik rosznak.

Downhill!!

Eddig az én tervem után ez tetszik a legjobban! Vitatkozzunk, gondolkozzunk és válasszunk olyat, ami izgalmas, jó, egyszerû a javítása és a lehetõ legtöbbünknek tetszik! :-) Van még idõnk kitalálni valami újat.

Na igen, így elég nascar-os a pontozás, nekem teccik! <#eljen>

-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?

Én a nascar.com-on láttam egy játékot egyszerû szabályokkal. Mindenki 5 versenyzõt tippel (de nem a futam Top5-jét!), amelyikük a Top10-ben végez a helyezésének megfelelõ pontot éri: 1. hely 10 pont, 2. hely 9 pont ... 10. hely 1 pont, plussz 5 pont a futamgyõztes eltalálásáért.

Klikk! Itt a lap alján megtekinthetõ egy példa.

Vélemények?

ChevyG
akkor olvas vissza<#banplz>
olyan megoldást keresünk ami neki egyszerûbb, de nekünk nem, érted?

Minstrel
legyen az új tipp bigyóval majd egy próbafutam vagy ilyesmi, hogy átlássuk

tudom rég tippeltem, de feltámadok poraimból, mint Jeff hehe 😊

http://topgearhungary.blogspot.com/

ChevyG
mivel, hogy többen vagyunk, jo lenne, ha mások is hozzászólnának (nem baj ha fasság). ne 3 tag döntse már el!
ChevyG
tehát arra gondolsz, hogy igazam van, mert igy EGYSZERÜBB neki...
egyébként is Totya a fõnök, õ összesíti a dolgokat, neki van vele melója
mi csak a háttérben tippelgetünk itt, nekünk semmi dolgunk

ez így nem jó
1. túl egyszerû
2. a gyõztes eltalálása nem ér elég sokat

ChevyG work
szerintem pedig igy kellene:
továbra is top10re tippelnénk, a gyöztesért 3at, a többiért 1-1et ha bekerült a top 10be, igy kevesebb múlik a szerencsén
és elég 1xü is

ChevyG work
nem találom a "FASSÁG" -szájlimat

A MOV játék tényleg kihagyható lenne, én is így látom. A top10 jétékot lehetne redukálni top5-re, csak a szabályaiban kellene megegyezni a jövõbeni résztvevõkkel.

vagy: mindenki annyi pontot kap ahányadik lett az embere, a végén az nyer akinek a legkevesebb pontja van...
van itt ötlet kérem...

MrSpock
Én hagynám a top 10-et csak úgy mósositanáma pontozást,hogy minden versenyzõ 1 pont,a gyõztes 5 pont!Ennyi,mert a helyezések csak pusztán mázli!
Így szorosabb lenne,és tényleg azért a gyõztest is érdemes eltalálni,lehet pici elõnyre szert tenni.

Go Jeff Go!!!!

gordon 24
A margin eltörlése ok. De a top 10 szerintem tök jó dolog, én nem bántanám.
Mondjuk lehet hogy a top 5 jobb, de sorrendben tehát 1,2,3,4,5-dik és ezért adni pontot, tehát ugy mint most csak top 5-re.

Downhill!!

Erre számítottam tõled. :-) Te vagy az emberem!

A szerencsejáték a mostani, ahol a véletlennek tûnõ helyezés eltalálásáért jár a több pont. Jövõre stratégia felé mennénk el, mert a top5-öt vegyes tippekbõl is össze lehetne állítani majd, atttól függõen, hogy ki mennyit kockáztat.

robotnyk
nem tudom, nekem túlságosan szerencsejáték már ez, nem mozgat.
marginnak meg tényleg nincs értelme, mert aki nem elsõk között tippel, annak könnyebb dolga van.
Hogy érted, hogy orosz rulett?

robotnyk
orosz rulett? köszi nem, akkor inkább majd nézem csak.
itt a 2. szavazat

az újítások híve vagyok...

Daytona 400 top10 tipperedmény:

1.ChevyG : 9 pont (gyõztes + 4 top10) grat.!!
2.gordon 24 : 8 pont
3.Dietrich/Nicko & MrSpock : 7-7 pont
5.Tihy : 6 pont
6.Carti19, Dougie & STF0131 : 5-5-5 pont
9.robotyk : 4 pont
10.spedway, TheDreamingTree, Totya & TSanyi : 3-3-3-3 pont
14.Zetterberg/McCants : 2 pont
15.Dinsdale, dodgecharger, Jeff Gordon, Laffite, Minstrel, p3t33 & Redvin : nem tippeltek (ugye, ti tényleg nem tippeltetek? Vagy csak benéztem valamit?)

Közben már vázolódik elõttem a jövõ évi tippjáték új szabálya, ami kevésbé múlik a szerencsén, mint a mostani. Elsõ lépésként szeretném a Margin of Victory-t törölni, mert semmi agyi tevékenységet nem ígényel a megtippelése, nincs benne logika és körülményes a pontozása. Tudom, Dougie, hogy a Te ötleted volt, de kérlek bólincs rá erre! :-) Szerintem egyetértesz velem. Nagyszerû játék, de már túl szürkének tûnik.

Ennél is nagyobb változás a top10 tippjátékban lesz, terveim szerint. Ugyanis a pontozása nem elég NASCAR-os és a véletlenen is sok múlik. ezt a tényezõt nem is lehet kizárni, de tompítani talán lehetséges.

Az eddigi legértelmesebb gondolatom szerint a jövõ évtõl top5 játék lesz az alábbi pontozással és szabállyal:

Mindenki tippel 5-5 versenyzõt sorrend nélkül. Ha a megtippelt név szerepel a végeredmény top5-jei között, akkor annyi pontot kap rá, ahányadik helyen szerepelt a bajnokságban az adott versenyzõ a verseny elõtt. Egyszerû, gondolkozósabb, odds-osabb, NASCAR-osabb. Így több pontot ér egy gyengébb versenyzõ találata a top5-ben, mint egy aktuálisan jó formában lévõjé, viszont nehezebb eltalálni. Egy szavazatot már kaptam erre a tervre és remélem, hogy másoknak is tetszik!

Ez nem azt jelenti, hogy önkényesen kijelöltem most a szabályokat, hanem azt, hogy én ilyen rendszer szerint szeretnék indítani következõ évben egy tippjátékot és ha lesz pár ember, aki játszik, akkor hajrá! A mostanit pedig átadnám másnak javítani, ha szeretné inkább ezt tovább folytatni. :-)

hogy mik vannak itt...

Kétszer tippeltél Jeff Gordonra.

Gondolom, hogy a 8. az Carl Edwards :-)

ChevyG
WOW! Michael Clarke Duncan is jáccik benne!!!
Minstrel
Találtam egy NASCAR-os filmet 😊

Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby

Már a cime is tetszik, de még egy hónap a bemutató:

http://www.comingsoon.net/films.php?id=8823

http://topgearhungary.blogspot.com/

ChevyG work
lassan tanulnak