NASCAR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ChevyG
rekordgyanus az espn-es átlagunk!
Ja,gyozelemért plusszba ott dicsoség a publicitás a pontok meg a bajnokságba számítanak és az a statisztika is csalóka mert Kahne 5 gyozelme a 8 top 5 része és az meg a 13 top 10-é.De Martin average finish-e 13.5 míg Kahne-é 15.6.

Azért az sem semmi, hogy inkább Kahne-nek drukkoltál Sorenson helyett. :-) A négyszer már elsõ helyen végzõnek az elsõ gyõzelméért hajtó helyett. Ugye, nem fontosabb neked az ESPN-eredményed egy új Cup gyõztesnél? :-)

Ja, és ne nyerjen már senki 10 versenyt, légyszíves! :-) A három is sok.

A NASCAR-nak ez az egyik különlegessége. Nem elég 4-5 versenyre összehozni egy jó autót, hanem az egész szezonban megbízható eredményekkel kell elõállni a végsõ siker érdekében. 4 gyõzelem és 4 top5 között nem sok különbség van. Pont annyi, amennyit az értük kapott pontok is mutatnak.

Véletlenek pedig minden sportágban ott vannak. Ezt nehéz kivédeni és nem is kell. Milyen lenne a verseny, ha XY bejelentené a kockás után, hogy "Ennek a helyezésnek nem kérem a pontjai, mert ártatlan voltam a balesetnél, szerintem. A mai verseny nélkül számoljátok az átlagomat." :-)

Vezetett körök idén :

1.Stewart : 930
2.Biffle : 872
3.Kenseth : 853
4.J.Burton : 560
5.Kahne : 499

Vezetett mérföldek idén (24 verseny után):

1.Biffle : 1237,51
2.Kenseth : 1127,06
3.Stewart : 1010,10
4.Hamlin : 726,61
5.J.Burton : 684,37

ja, 800 körül lett volna nálam az espn, ha nem cserélem le Jr.-t Kurt-ra 1 nappal zárás elõtt...

azt is meg lehetne nézni, hogy Biffle hány kört vezetett idén (gyanítom hogy sokkal többet mint egyes chase-esek) --> sokra megy vele...

ChevyG work
22 -1 Reed Sorenson* 2384 -1115 24 0 0 1 5 $2,446,330
23 -- Martin Truex Jr.* 2384 -1115 24 0 0 0 2 $2,805,650

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

ChevyG work
nézd meg Sorenson-t, és Truex-ét a standingsban (24 verseny után)

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

Látom neked ez a vesszofutásod 😊))
Szerinted 5x nyerni csak kemény munkával lehet de 10x másodiknak vagy tizediknek lenni az csak mázli? Másik ha a gyozelmet nagyon kiemelnék akkor elszaporodhatnának a "bump to win" esetek ezért jó ez a pontozás hogy két helyezett kozott minimális a kulombség ezért nincs kisértés az ilyen megmozdulásokra.

MrSpock
Ez érdekes,de ez a NASCAR.

Martin: 0-pole,0-gyõzelem, 5-top5, 11-top10 3181pont
Kahne : 4-pole,5-gyõzelem, 8-top5, 13-top10 3149pont

Mondjuk Burton sem rendelkezik jobb mutatóval.
Érdekes lesz ha Kahne nemjut be..ilyen eredményekkel.
Persze ezmegbízhatósági verseny,de azért valaki 5.gyõzelemmel kieshet..hmm..
Lehetne mondjuk változtatni a szabályon.Mert esetleg hiába nnyer 10 versenyt,ha mondjuk 5-ön az önhibáján kívül esetleg kiesik,mondjuk falrakenik,vagy elõtte gombáznak 1 méterrel,és szarrátörik az autója.Veszít úgy 600 pontot.
Mindez egy kis elgondolgodtató dolog,de várjuk majd meg az utolsó versenyt,aztán lehet ezen elmélkedni.

Go Jeff Go!!!!

Jeff Gordon
nekem is jól sikerült 5pilótámból 4 top10es lett.

The only speedometer is in your head.

ChevyG work
pfff

sose hallottam róla

MrSpock
ESPN-játékban sokan jól teljesítettek!Sajnos én már nemannyira,Vickers ha nemszáll el akkor jobblehettem volna.
Az alapszakaszt valszeg megfogom nyerni,hacsak nem betlizik az összes versenyzõm az utolsó futamon.Aztán jöhet a chase!
Go Jeff Go!

Go Jeff Go!!!!

MrSpock
Gratula Kasey-nek!Hozta a kötelezõt,õ mindent megtesz a chase-ért,hajt is rendesen,de lehet nemlesz elég.
Most is mit hozott vissza,a bünti után,bár egyértelmû volt,hogyma õ volt a leggyorsabb.
A végén izgultam,hogy nehogymá Sorenson nyerjen,el is fogyott az "ereje".
Jeff is jóvolt,ha neki sincs a bünti,de végre biztos chase-s mostmár.
Dal volt még nagyszerû,az év végére igencsak belelendült.
Többiek inkább csak úsztak.Martin nagyon tartotta a pozíciót,akárcsak Burton,minél kisebb hárányban lenni Kahne-nel szemben.
Lesz izgalom még a következõ futamon!

Go Jeff Go!!!!

Jól van, látom mindhárom új ESPN játékosnak sikerült a csapatösszeállítás. Ennek örülök. Csak így tovább, ne adjátok fel! Egymás ellen még nagyot csatázhattok és versenyt is nyerhettek még. Jövõre pedig Ti indultok a ROTY-ért. Hajrá!

STF0131 beállította a ponrekordot. Szép volt!!

Szerintem ez a verseny volt a legkönnyebb a játék szempontjából, de estére ezt számokkal is alátámasztom. Kevés esélyes végzett rossz helyen és a logikusnak tûnõ 5. ember, Bowyer is hozta az eredményt.

egyébkén Mark Martin nagyon mentett a versenyen most
Martin moves up despite radio problem

hát hiába, Hollywood nincs messze...

(Desperate Housewives star Marcia Cross)

én meg azt hittem az elején 😛PP

Egy kis Cup statisztika:

Az összes versenyen elindultak közül csak Johnson, Harvick és Martin ért célba mindig.

A Chase-esek közül Jeff Burton és Martin nem tudott versenyt nyerni.

A rajthelyéhez képest a legtöbbet Paul Menard javított átlagban : +14,5
Full-timerek közül ebben a kategóriában Junior a legjobb : +7,8
A leggyengébb P.J.Jones: -21,0
Full-timerek közül KuB : -10,8
(24. verseny utáni adatok)

Az eddigi 13 California Speedway-en rendezett versenyen még nem nyertek az elsõ sorból.

Az utolsó 10 versenybõl ezen a pályán hétszer a top15-ön kívülrõl rajtolt a gyõztes.

Kenseth februárban, az idei elsõ versenyen ezen a pályán, a 31. helyrõl gyõzött, ami eddig rekord.

Jeff Gordon háromszor nyert itt, más még duplázni sem tudott.

7 Ford, 5 Chevy és 1 Dodge gyõzelem a pályán.

Az utolsó 10 versenyen 10 különbözõ gyõztes volt.

ChevyG work
"a végén kell vezetni"

ez is megvan: :-D

Johnson 13 hete vezette a ponttáblázatot.

Õszintén, nem tudnám megmondani, hogy mikor volt ez. Legalább 18-20 versenyhéttel ezelõtt. Ezek szerint Kenseth 3-szor, míg Johnson 22-szer vezette a bajnokságot.

Redneck sztereotípiák.

Várom a Seattle-i fórumtárs hozzászólását (is). :-)

amikoris Kenseth vezetett...

Ebben az az érdekes, hogy Hamlin a 6. lett. A két Hamlinre csak 1 pontot tudok adni. Ez így rendben lesz?

Meg is van: Johnson idén már két hetet nem az elsõ helyen töltött.

Én is kiváncsi leszek rá, de az offszezonban lesz idõ ilyenekkel tökölni majd. :-) Tervezek egy csomó statisztikát december és február között a tippekrõl és a versenyekrõl.

Kahne és a Dodge hétvégéje telefonhívásos volt. :-) Õ maradt már csak, aki bejuthat a Chase-be, de ehhez ki kell ütni valakit és kezdek aggódni Burton miatt.

Johnson idén elõszõr nem vezet, azt hiszem, mert a Daytona 500-at Õ nyerte és utána nem ment elé senki.

erre a bizonyításra azért kiváncsi leszek majd
most is pl. Kahne-nek nyerni kellett --> nyert is

lehet hogy a bizonyításnál az ellenkezõje fog kijönni...

Bakker! Hát nem balfékül adtam le a tippjeimet! (4. és 6. helyezettre) <#falbav>

-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?

Kenseth volt az egyik tutira, Michiganben tavaly (ott Detroit környékén zabálnak az emberek a legtöbbet és szemetelnek...)

Nem emlékszem pontosan de tobb ilyen eset is volt talán Kahne és Kenseth is így szedte le.

Igen, úgy tûnt, hogy nem ismered a 400 pontos szabályt.

Lori: jaja, egy jól irányzott dobás eldönthet mindent, de nyugaton ezzel nem élnek annyira, szerintem. Meg különben is a csapattársak leszedik egymásról menet közben. Micsoda jelenet volt! Talán Newman és Rusty között tavaly!?

Elég lehet egy hamburgeres zacsi is a hutorácsra <#nevetes1>

Jeff Gordon
dehonnem. miért ez jött le a üzenetböl?

Valóban, Biffle-nek és Edwardsnak nagy mázlira van szüksége. Kahne-nek még a kezében lehet a saját sorsa, de a két utána következõ inkább a többiektõl függ. Érdekes lesz ez még, fõleg, ha ma top30-on kívül végez 1-2 jelenleg Chase-pozíciós.

Emlékszem! Örök élmény volt! Mintha ott ültem volna én is az újságírók között. :-)

MrSpock
Ehhez az kellene,mind Jimmie,és Matt is out!
Akkor még lenne esélye Biffle-nek,és Edwardsan a 400 ponton belül kerülnie..vagyis megõrizni a lehetõségét,de lehet az is kevés lenne.
A többiek rajtuk kívül szorosan állnak.Bár 300 pontot nehéz úgy hozni,hogy az élen állók hibázzanak.Szóval az én meglátásom szerint Kahne-n kívül már nincs esély bejutni,mert az a 250 pont hátrány sok.

Go Jeff Go!!!!

Tihy
sõt mondhatnánk úgy is hogy a 400 pont a lényeg, ez a Chase fõ szabálya, a 10 versenyzõ csak a minimumot jelenti

(még emlékszel a live bejelentésre, mikor a nascar.com-on is lehetett nézni?)

Let\'s Go Racin\' Boys!!!

MrSpock
Ha Kasey Kahne bekerül,szerintem vagy Martin,vagy Hamlin fog kiesni.
Jeff Burton mostanában nagyon jól megy,stabilabbank látom,bár elég egy fal és el is szállt.
Szerintem a mai versenyen sokmúlik majd.Itt aki elszáll már nehezen kapaszkodik vissza.Taláncsak úgy ha még matematikailag lesz esélye,és aki elõtte a van azt falrakeni az utolsó futamon.

Go Jeff Go!!!!

Ugye, nem tudtál a 400 pontos szabályról? :-)

Sony HD 500 - California Speedway Top10

1.Matt Kenseth
2.Kyle Busch
3.Jeff Gordon
4.Kasey Kahne
5.Danny Hamlin
6.Tony Stewart
7.Dale Jr.
8.Jimmie Johnson
9.Jeff Burton
10.Carl Edwards

MoV: 1.346 sec.
robotnyk
nem kell feltétlen 10ben lenni, ha 400 pontnál kevesebb a hátrányod
Jeff Gordon
ez is igaz, de az adott évre levetitve aki bekerül a chasebe az benne van a az év legjobb 10 pilótája között, nem?:S

robotnyk
csak megjegyzem, hogy a szabály eddig sem a 10 legjobbról szólt. hanem a 10 legjobb, és azok akik legfeljebb 400 pontra vannak az elsõtõl.
Jeff Gordon
szerintem ahogy most áll a verseny a chaseért az tökéletes, szóval ez a 10pilóta nagy küzdelmet vivna az biztos. Bár Kahne hiányozna az biztos, de magam részéröl Jeff Burtont szivesen látnám a chasbe😊

Jeff Gordon
ezzel a szabállyal csak annyi a gond szerintem, hogy akkor a chase elveszti azt a jelentöségét hogy a legjobb 10pilóta küzdhet a bajnoki cimért,de az is igaz hogyha ilyen eset áll fenn akkor ez az észszerü döntés. igy esetleg adott idöközönként változhat a chase mezönye. hát meglátjuk...

Jeff Gordon
Sony HD 500 - California Speedway Top10

1.Jeff Gordon
2.Denny Hamlin
3.Kasey Kahne
4.Matt Kenseth
5.Dale Earnhardt Jr.
6.Jimmie Johnson
7.Clint Bowyer
8.Kyle Busch
9.Kurt Busch