22
mi lehet a baj?
-
#22 senki? :( -
#21 igen -
#20 Könyvtár 755-ön van? -
#19 és láma is vagyok -
#18 bizonyára az üzeneteimből már rá jöttetek hogy lassú a felfogásom :)
ezért elnézést is kérek
-
#17 felmentem ftp-re
rá mentem 1filera
TC-ben file->Atrribútumok módosítása 644-esen volt
-
#16 FTP-n természetesen, nem lokálisan... -
#15 hmm de várjunk ott ki van jelölve valami -
#14 ez jön be:
itt csak dátumot és időt látok mást nem -
#13 Ha widoz alól turkálsz az Unix alapú szerveren, akkor Total Commander -> Fájl -> Atrribútumok módosítása
Ekkor bejön a chmod tábla. Ha a TC 6.0-át használsz legalább, akkor alul van egy kis mező, oda beírod a 644-et a fájlokhoz. Illetve, ha van php, cgi vagy egyéb szerver oldali scripted, arra kell 755-ös jogosultságot adni (hogy le tudjon futni)
Ha Linuxról nyomulsz, akkor ahogy Pheel írta: chmod -R 644 vagy 755
Ennyi. -
#12 ha nem gond akko please lépésről lépésre -
#11 huh lehet hogy most elküldesz valahova messzire de még mindig nem értem :)
"Tehát konzolban parancs a megfelelő könyvtárban állva (saját webroot) : chmod -R 755."
hogy érted hogy könyvtrába állva?
menjek rá a weblapra?
és milyen konzol? (start-> Futtatás?)
ha egy weblapról van szó akko hogy könyvtárak és hogy mappák? -
#10 Máris közelebb vagy. :)
A filejaidra 644, a könyvtárjaidra 711 vagy 755 kell. Ez attól függ, hogy hogyan használod a weboldalakat.
Tehát konzolban parancs a megfelelő könyvtárban állva (saját webroot) : chmod -R 755. Ezzel minden kap minden jogot, rekurzívan, azaz alkönyvtárakban is. Persze ha szépen akarod, akkor a fileok 644-et, a könyvtárak 711-et kapnak, de ez tovább tart.
Remélem ez már világosabb!
Van még egy tuti jó parancs: man chmod :) -
#9 Utána néztem és annyit tudok már hogy a CHMOD: "A Unix operációs rendszereken a
fájlhozzáférési jogosultságok megváltoztatására használható parancs." -
#8 Ezt le tudod forditani láma nyelvre? :)
Mit kell csinálnom? -
#7 Ahogy mondtam. Nincs jog adva a tartalomra. CHMOD
STFW meg RTFM :) -
#6 ezt:
Directory Listing Denied
This Virtual Directory does not allow contents to be listed -
Cat #5 első, hogy letiltod az ie idióta saját üzeneteit, és megnézed hogy valójában mit válaszol a webszerver
(explorer -> tools -> internet options -> advanced fül -> show friendly http error messages elől pipa kivesz) -
#4 "A könytárnak nincs futtatási jog beállítva, vagy a benne lévő állományoknak nincs olvasási joguk"
és ezt hogy lehet megoldani? (nagyon láma vagyok ilyen dolgokban szal készülj fel a leghülyébb kérdésekre is :) -
#3 A könytárnak nincs futtatási jog beállítva, vagy a benne lévő állományoknak nincs olvasási joguk, vagy mindkettő. Persze ezek a jogok a WORLD jogosultsági szinthez tartoznak. Ajánlom a chmod parancs alapos tanulmányozását :) -
#2 meglehet valahogy oldani hogy bejöjjön a weblap? -
#1 bocsi lehet kicsit nagy lessz a kép: