92
Innovision MAG XJ500T
-
#52 Mindenképpen. Mint már párszor mondottam ezeknél típushiba a homályosodás. -
Cat #51 nekem egy 3 éves 19"-es sony monitorom van, E420as
teljesen jó most is, csak bekapcsolás után jó pár percig sípol, de miután felmelegedett, abbahagyja
igaz, anno 140e be került -
Joey #50 8000 ft bocs.. -
Joey #49 Na akkor asszem mégis csak jóbban járok ha visszaviszem és 800 ft ráfizetéssel veszek egy Philiphs 17 colost..nem?? ami nem trinitron képcsöves. -
#48 A régebbi Tron csövek mind hengerpalást alakúak voltak. Újabban lehetséges, hogy vannak már teljesen sík modellek, de nem hiszek benne, mert az ipar nagyjából 3-4 éve túllépett ezen a módszeren, tehát nem nagyon építik egyetlen modellbe sem.
Stone: egyébként igenis béna, aki itt okoskodik, hogy vajon mi lehet az és nem szúr ki egy egyszerű merevítőszálat egy tron képcsőben. Ha meg nem régóta netezel, akkor ne osztd az észt és kész.
Joey: ha erre a monitorra mondták, hogy annyit ér, akkor alaposan félrevezettek. Ez nagyjából 10-15 körül lehet, ha még nem homályos a képe. Ha homályos, akkor kevesebb. Monitorszerelő ismerősöm szerint sajnos nem javítható, de persze ez nem jelenti azt, hogy biztosan nem, csak valószínű túl drága lett volna. -
Joey #47 az oké, engem az a legkevésbé sem izgat, az viszont annál inkább hogy a kép odala (a lentebb látott képen) olyan furcsa alakú, és nemtudok vele mit kezdeni..Erre is van tipped? -
#46 Nekem is ilyen, egészen pontosan Ilyama monitorom van, 21" vízszintes merevítőszállal, és semmi bajom nem volt vele. Bár már kezd kipurcanni, ez azt jelenti, hogy amíg nem melegszik fel üzemi hőmérsékletre, addig sötét a kép és csíkos. Aztán egyszercsak bumm, és megjavul .Egyébként 4 éves, úgyhogy lehet, hogy leáldozóban van, bár még nem kéne neki. A merevítőszál azért van benne, mert túl nagy és a "képcső" túl nehéz ahhoz, hogy a levegőben megálljon! :) Én legalábbis így tudom. Nem kell azt eladni, majd kipurcan magától! ;)
Hát nem full digitális a gép? Nem lehet a beállításokkal kijavítani a monitoron magán. Elvileg meg kéne jegyeznie minden felbontáshoz magának a fizikai beállításokat. Nem kéne oda progi! -
Joey #45 hát...mitne mondjak. Nemtudom, vmi másra számítottam. Kicsit ideges voltam, de hogy nem veszik ezt észre? vagy ezt szándékosan nem szúrták ki? -
#44 Akkor nagyon meg lehetsz elégedve vele
Nem irigyellek. -
Joey #43 más torzitás nincsen..talán picikét homályos, meg olyan "nyúlott a kép" a kicsit -
Joey #42 tudsz egy ilyen progit ami ezt csinálja?? -
#41 Féloldalas homoruság az a monitor eltérítési hibája, ha mindkét oldalt ilyen lenne akkor ki tudnád küszöbölni mert van ilyen állítógomb. Álltalában kondenzátorhiba (kapacitáscsökkenés) vagy feszültségeltérés hiba szokott lenni. Más torzulás nincs? Javaslom hogy futtass le egy monitorteszt progit, az minden hibát kimutat. -
Joey #40 és ez mitől ilyen vicces ez a kép? -
Zozo76 #39 Nalunk van a cegnel egy HP 21 colos moncsi es elegge latszik a kepben a ket merevitoszal. Ja es nem is igazi sik csak fugolegesen az. Olyan mint egy henger. -
Joey #38 Azt mondták az üzletbe hogy amilyen monitort én megvettem használtan, az most kb 70.000 be kerül..mekkora lol. Mégis nemtudom úgy beállítani hogy ne legyen a kép ilyen alakú: ezt akarom még kiküszöbölni, illetve olyan hatást kell a kép, mintha befele domborulta. kezdetben nagyon furcsa volt, de erre van megoldás? sztem nem a monitorhibája, csak beállításkérdés! Akinek van tippe, várom! Joey -
#37 Nem vagyok régi netes, de tény hogy a sima képcsöves monitoroknál a fókusz "pozícionálása" még új képcső esetén sem volt soha tökéletes és ahogy öregszik egy monitor ez csak egyre rosszabb (vagy a sarkokon lép fel fókuszhiba vagy a közepén) és egyre nehezebben korigálható. Szal akkor a lényeg hogy a vízszintes merevítőszál látszik kis képernyőnél, de a fókusz sokkal jobb ezzel a technológiával. Köszi az idézetet teljesen korrekt. -
#36 De azért ez suxx szerintem. Hogy néz már ki az h. a moncsin ilyen mozgó bigyók látszódnak miközben játszol?? -
Cat #35 szerintem amikor a sony a tévék után a monitorokban is kiadta, akkor netszerte elég nagy irodalma volt, szóval ha régi netes vagy, te is tudhatnád...
"A Trinitron technológia célja az azonos képminõség elérése a kép minden pontján. Az Aperture Grille, azaz az apertúrarács az Invar típusú maszk helyett nem lyukakból, hanem függõleges résekbõl áll, a monitor függõleges felbontását tehát kizárólag az elektronsugár pozícionálása adja meg. Ezáltal a függõleges felbontás az egekig tornászható, a vízszinteset a rács határozza meg. A kép az egyenletes kialakítás miatt torzulásoktól és fókuszhibától mentes, egyedül csak a két vízszintes, rácsot merevítõ szál árnyéka látszik a képen. Megítélésünk szerint ez az árnyék a nagyobb méretû monitorokon kevésbé tûnik fel, a képernyõt magas kontrasztra (CAD, DTP alkalmazásoknál) állítva pedig szinte nem is látszik." -
Cat #34 jajó, nekem 19"es van :) -
#33 Egyébként biztos szar a gyártástechnológia, csak én a technikai hátterére lettem volna kiváncsi hogy minek bele egy vízszintes szál, mert ugyebár normál képcsöveknél nincs ilyen. Pheel is csak azért tudta mert neki 5 éve ilyen van és tapasztalta, persze aki nem tudja (tapasztalatból) az béna.... LOL.
Mindenesetre ilyet biztos nem veszek. -
#32 Azért ilyen, mert szar
Most biztos mindenki le fog támadni, hogy ez ilyen, meghogy a nagy gyártók jobban tudják, de hát nehogy már fehér csík legyen a monitoron, tisztára abszurdum. -
#30 Ha valóban felidegesíteném magam akkor rövid időn belül bannolnának az tuti. Ha meg magyarul le tudod írni hogy miért gyártják így akkor hiszek neked. Őszintén szólva google-ról angolul bárki becopyzhat bármit. Az meg semmit nem jelent hogy 5 éve van ilyen monitorod mert attól még nem fogod megtudni hogy miért így épül fel és hogy a képcsövet miért így gyártották. -
#29 Szép próbálkozás, idegesítsd csak magad tovább!
Hogy mi célt szolgál? Beírod a gugliba, hogy Trinitron meg technology esetleg in details és elolvasod. Gondolom, ha beírnám, úgyis innen ellenőriznéd. Ráadásul úgysem hinnéd el, hogy én nem most kerestem rá, bár ez mindegy. Alig 5 éve van ilyen monitorom, biztosan fogalmam sincs... -
#28 Nem vagy te gyenge gyerek, kapásból lebénázol 7 embert akinek nincs a kisujjába a Trinitron képcsövek gyártástechnológiája. Ha már ennyire benne vagy a dolgokban akkor írd már le hogy mi célt szolgál az a szál. Várom a válaszodat MESTER. -
Joey #27 hát jah..na mind1 :/ -
Wahahaha! Egy valódi infotanár? Az már valami! Gondolod ő a mindenható? Ez kéééész.
"szted ezért kikéne cserélni?"
Elmondom mégegyszer: ez a gyártáskor kerül bele. A technológia velejárója. Nem hiba.
Esetleg olvasd el figyelmesen a #10-est! -
#25 mondjuk én csak akkor vennék használt monitort, ha garanciális, mert bármikor kinyiffanhat -
Joey #24 Hát én meg aztán pláne nem tudom:D na mind1, szted ezért kikéne cserélni? -
#23 biztos nem látott még trinitron képcsövet -
#22 :)))) -
Joey #21 félrebeszélnek??? az igen ... ugyanis ezt info tanár mondta -
#20 férre beszélnek -
#19 én eddig csak vízszinteset láttam -
Joey #18 gördítésssel nem mozdul a kép, de utánna érdeklődtem és azt mondták hogy ennek a csíknak függőlegesen kéne benne lennie, nem visszintesen. akkor most mivan?!:) -
#17 ha görgetéssel mozdul, akkor nem monitorhiba... -
#16 durva hiba :D
nálunk a dell 21' os trinitronra rá van ragasztva egy matrica hogy a vizszintes szálak a technológia miatt vannak nem hibás a készülék :D
gondolom az ilyen userek miatt -
#15 Mindenkire, akinek nem jött le elsőre, hogy mi is az. Akinek nem inge... -
#14 Ez egy 15"-os képcső. Abban csak egy szál van. Mondom, hogy van ilyenem. -
#13 "AAAAA! Bénák!"
Ezt mégis kinek írtad? -
Devla #12 Nekem is ilyenem van, es egy nap alatt meg lehet szokni, persze nem 10 centirol kell nezni a monitort.
De ez egy szal beleepitve fizikailag a kepernyobe, tehat ha "gorgetessel" -ezt ugy ertelmeztem, hogy a kep mozgatasa a monitoron levo gombokkal- mozdul a csik is, akkor nem ettol van szerintem.