Monitor hibám van,..
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tudsz egy ilyen progit ami ezt csinálja??
Féloldalas homoruság az a monitor eltérítési hibája, ha mindkét oldalt ilyen lenne akkor ki tudnád küszöbölni mert van ilyen állítógomb. Álltalában kondenzátorhiba (kapacitáscsökkenés) vagy feszültségeltérés hiba szokott lenni. Más torzulás nincs? Javaslom hogy futtass le egy monitorteszt progit, az minden hibát kimutat.
és ez mitõl ilyen vicces ez a kép?
Nalunk van a cegnel egy HP 21 colos moncsi es elegge latszik a kepben a ket merevitoszal. Ja es nem is igazi sik csak fugolegesen az. Olyan mint egy henger.
Azt mondták az üzletbe hogy amilyen monitort én megvettem használtan, az most kb 70.000 be kerül..mekkora lol. Mégis nemtudom úgy beállítani hogy ne legyen a kép ilyen alakú:
ezt akarom még kiküszöbölni, illetve olyan hatást kell a kép, mintha befele domborulta. kezdetben nagyon furcsa volt, de erre van megoldás? sztem nem a monitorhibája, csak beállításkérdés! Akinek van tippe, várom! Joey
ezt akarom még kiküszöbölni, illetve olyan hatást kell a kép, mintha befele domborulta. kezdetben nagyon furcsa volt, de erre van megoldás? sztem nem a monitorhibája, csak beállításkérdés! Akinek van tippe, várom! JoeyNem vagyok régi netes, de tény hogy a sima képcsöves monitoroknál a fókusz "pozícionálása" még új képcsõ esetén sem volt soha tökéletes és ahogy öregszik egy monitor ez csak egyre rosszabb (vagy a sarkokon lép fel fókuszhiba vagy a közepén) és egyre nehezebben korigálható. Szal akkor a lényeg hogy a vízszintes merevítõszál látszik kis képernyõnél, de a fókusz sokkal jobb ezzel a technológiával. Köszi az idézetet teljesen korrekt.

De azért ez suxx szerintem. Hogy néz már ki az h. a moncsin ilyen mozgó bigyók látszódnak miközben játszol??
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
szerintem amikor a sony a tévék után a monitorokban is kiadta, akkor netszerte elég nagy irodalma volt, szóval ha régi netes vagy, te is tudhatnád...
"A Trinitron technológia célja az azonos képminõség elérése a kép minden pontján. Az Aperture Grille, azaz az apertúrarács az Invar típusú maszk helyett nem lyukakból, hanem függõleges résekbõl áll, a monitor függõleges felbontását tehát kizárólag az elektronsugár pozícionálása adja meg. Ezáltal a függõleges felbontás az egekig tornászható, a vízszinteset a rács határozza meg. A kép az egyenletes kialakítás miatt torzulásoktól és fókuszhibától mentes, egyedül csak a két vízszintes, rácsot merevítõ szál árnyéka látszik a képen. Megítélésünk szerint ez az árnyék a nagyobb méretû monitorokon kevésbé tûnik fel, a képernyõt magas kontrasztra (CAD, DTP alkalmazásoknál) állítva pedig szinte nem is látszik."
"A Trinitron technológia célja az azonos képminõség elérése a kép minden pontján. Az Aperture Grille, azaz az apertúrarács az Invar típusú maszk helyett nem lyukakból, hanem függõleges résekbõl áll, a monitor függõleges felbontását tehát kizárólag az elektronsugár pozícionálása adja meg. Ezáltal a függõleges felbontás az egekig tornászható, a vízszinteset a rács határozza meg. A kép az egyenletes kialakítás miatt torzulásoktól és fókuszhibától mentes, egyedül csak a két vízszintes, rácsot merevítõ szál árnyéka látszik a képen. Megítélésünk szerint ez az árnyék a nagyobb méretû monitorokon kevésbé tûnik fel, a képernyõt magas kontrasztra (CAD, DTP alkalmazásoknál) állítva pedig szinte nem is látszik."
jajó, nekem 19"es van 😊
Egyébként biztos szar a gyártástechnológia, csak én a technikai hátterére lettem volna kiváncsi hogy minek bele egy vízszintes szál, mert ugyebár normál képcsöveknél nincs ilyen. Pheel is csak azért tudta mert neki 5 éve ilyen van és tapasztalta, persze aki nem tudja (tapasztalatból) az béna.... LOL.
Mindenesetre ilyet biztos nem veszek.
Mindenesetre ilyet biztos nem veszek.
Azért ilyen, mert szar
Most biztos mindenki le fog támadni, hogy ez ilyen, meghogy a nagy gyártók jobban tudják, de hát nehogy már fehér csík legyen a monitoron, tisztára abszurdum.
Most biztos mindenki le fog támadni, hogy ez ilyen, meghogy a nagy gyártók jobban tudják, de hát nehogy már fehér csík legyen a monitoron, tisztára abszurdum.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Ha valóban felidegesíteném magam akkor rövid idõn belül bannolnának az tuti. Ha meg magyarul le tudod írni hogy miért gyártják így akkor hiszek neked. Õszintén szólva google-ról angolul bárki becopyzhat bármit. Az meg semmit nem jelent hogy 5 éve van ilyen monitorod mert attól még nem fogod megtudni hogy miért így épül fel és hogy a képcsövet miért így gyártották.
Szép próbálkozás, idegesítsd csak magad tovább!
Hogy mi célt szolgál? Beírod a gugliba, hogy Trinitron meg technology esetleg in details és elolvasod. Gondolom, ha beírnám, úgyis innen ellenõriznéd. Ráadásul úgysem hinnéd el, hogy én nem most kerestem rá, bár ez mindegy. Alig 5 éve van ilyen monitorom, biztosan fogalmam sincs...
Hogy mi célt szolgál? Beírod a gugliba, hogy Trinitron meg technology esetleg in details és elolvasod. Gondolom, ha beírnám, úgyis innen ellenõriznéd. Ráadásul úgysem hinnéd el, hogy én nem most kerestem rá, bár ez mindegy. Alig 5 éve van ilyen monitorom, biztosan fogalmam sincs...
Nem vagy te gyenge gyerek
, kapásból lebénázol 7 embert akinek nincs a kisujjába a Trinitron képcsövek gyártástechnológiája. Ha már ennyire benne vagy a dolgokban akkor írd már le hogy mi célt szolgál az a szál. Várom a válaszodat MESTER
.
, kapásból lebénázol 7 embert akinek nincs a kisujjába a Trinitron képcsövek gyártástechnológiája. Ha már ennyire benne vagy a dolgokban akkor írd már le hogy mi célt szolgál az a szál. Várom a válaszodat MESTER
.
hát jah..na mind1 :/

Wahahaha! Egy valódi infotanár? Az már valami! Gondolod õ a mindenható? Ez kéééész.
"szted ezért kikéne cserélni?"
Elmondom mégegyszer: ez a gyártáskor kerül bele. A technológia velejárója. Nem hiba.
Esetleg olvasd el figyelmesen a #10-est!
Hát én meg aztán pláne nem tudom😄 na mind1, szted ezért kikéne cserélni?
félrebeszélnek??? az igen ... ugyanis ezt info tanár mondta
gördítésssel nem mozdul a kép, de utánna érdeklõdtem és azt mondták hogy ennek a csíknak függõlegesen kéne benne lennie, nem visszintesen. akkor most mivan?!😊
durva hiba 😄
nálunk a dell 21' os trinitronra rá van ragasztva egy matrica hogy a vizszintes szálak a technológia miatt vannak nem hibás a készülék 😄
gondolom az ilyen userek miatt
nálunk a dell 21' os trinitronra rá van ragasztva egy matrica hogy a vizszintes szálak a technológia miatt vannak nem hibás a készülék 😄
gondolom az ilyen userek miatt
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Nekem is ilyenem van, es egy nap alatt meg lehet szokni, persze nem 10 centirol kell nezni a monitort.
De ez egy szal beleepitve fizikailag a kepernyobe, tehat ha "gorgetessel" -ezt ugy ertelmeztem, hogy a kep mozgatasa a monitoron levo gombokkal- mozdul a csik is, akkor nem ettol van szerintem.
De ez egy szal beleepitve fizikailag a kepernyobe, tehat ha "gorgetessel" -ezt ugy ertelmeztem, hogy a kep mozgatasa a monitoron levo gombokkal- mozdul a csik is, akkor nem ettol van szerintem.
én is kapásból ezt mondtam volna, de ráadásul a trinitronban két szálat kellene látnod, nem egyet
AAAAA! Bénák! Az egy Trinitron képcsõ! Van benne merevítõszál. Azt lehet látni. Vagy megszokod vagy eladod, de el nem tünteted. A helyedben eladnám azt a monitort, mert típushibája, hogy idõvel homályosodik a képe sajnos. Nekem is van/volt ilyenem.
haa görgetéssel mozdul, szvsz nem monitorhiba
Az nem lehet VGA probléma!
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
Egy szép nagy kalapáccsal lehet küszöbölni.
Valóban elég jó állapotú lehet.
A legjobb módszer hogy visszaviszed.
Valóban elég jó állapotú lehet.
A legjobb módszer hogy visszaviszed.
http://epica.nl
Hát ez tényleg nagy probléma!
Az szerintem nem is fogod tudni eltüntettni onnan!
Az szerintem nem is fogod tudni eltüntettni onnan!
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
Sziasztok!! Abban kérném bárkinek a segítségét, hogy ma vettem egy elég jó állapotú, de használt monitort. Azonban az eszköz bekapcsolása közben, kiderült hogy a fehéren jól látható víszintes vékony vonal húzódik végig a képen, és nem lehet eltüntetni.. A görgetéssel a vonal is mozdul, mindig a megfelelõ irányba. Erre kérnék tanácsokat mi lehet ez, egyáltalán hogy lehet kiküszöbölni, és van-e rá valami megoldható módszer.. köszi a segítséget.
← ElőzőOldal 2 / 2