8
Nem nagyon vagyok képben a mostani HW-ek terén...
 • Borg
  #8
  A témához sok más topic is van már.

  http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1040759332
  http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1070053819
  http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1018027697

  Kereső, ugyebár...
 • Z
  #7
  hali!

  integrált VGA-st akarsz? vagy azt csak úgy odaírtad, hogy GF2 32Megás? Mert ha nem értelek félre, akkor a lenti 4 cumót adnád 10-12 ropiért. Viszont akkor vagy integrált VGA-s deszka kell, amiből tudomásom szerint egy típus van, ami jó teljesítményt nyújt. Valami 9200-es radeon, ugye(többiek)?? :)
  Tehát kéne meg VGA-kártyát is venned, ami megint egy (jó) pár ezres.
  De ha nem adod el a GeF2-t, akkor nem szóltam!
 • Taranov
  #6
  Igen, SD-t DDR-re nem nagyon cserélnek. Szóval kell venned egy alaplapot, az kijön 15k-ból, egy procit, mondjuk egy Athlon XP 2400+ szerintem nem több 23 ezernél és kell még mondjuk egy 512 MB-s DDR RAM, abból a Kingstont ajánlom, mert csak 3 ezerrel drágább a Samsungnál, de azért jobb. Szóval az plusz 24 ezer.
 • Hellhammer
  #5
  És ha maradnék Intel alapon, akkor is kellene memóriát cserélnem? Mert ha Socket 478-as alaplapba belemegy az sd ram, akkor kevesebb pénz kell a bővítéshez. Sajnos eléggé behatároltak az anyagi lehetőségeim :(
 • Dzsega #4
  hali!
  a prohardwert ajánlom én is ott sokmindent adnak vesznek egy eléggé jó hely. szrintem viszont amd-hez a via chipset a jobb. legalábbis sokan dicsérik. meg asszem olcsobb is.
 • Hellhammer
  #3
  Az gáz, hogy nem megy bele az SD ram a másik típusú alaplapba :( Amúgy 512 Mb van most is. Nem valószínű, hogy 1 az 1-be becserélik sztem, szal még azt is rádobhatom a cserélendők listájára...
  Megnézem az oldalakat, köszi a választ :)
 • ollie
  #2
  Szerintem reális a 10-12k ezekért (a P3 még mindig jó procinak számít). Próbáld meg a www.guga.hu-n, ott a gyerek beszámít haszált cuccokat. Egyébként ABIT NF7 alaplapot ajánlok neked. Viszont az SDramokat felejtsd el (nem fog belemenni az új alaplapba, DDramok kellenek neked, szerintem 512MB. Még elnézhetsz a prohardver.hu fórumba, ott vehetsz viszonylag olcsón cuccokat.
 • Hellhammer
  #1
  Sziasztok!

  Szeretném kicsit fejleszteni a gépem, ezért procit és alaplapot cserélnék, de nem nagyon vágom, hogy mit érdemes most megvenni. A procit már kinéztem magamnak, egy AMD Athlon XP 2400+ lenne, ehhez kellene valami alaplap olyan 15000 Ft körüli kategóriában. Tudtok ajánlani valamit, ami jó minőségű és megbízható? (a tuning abszolút nem fontos)
  A Socket A alaplapokba bele lehet tenni az SD ram-okat, vagy kell venni DDR ram-ot is?
  Szerintetek a következők piaci értéke kb mennyi lehet (lehet, hogy olyan helyen vásárolnék, ahol beszámítják a használt cumókat)?
  Intel P3 750 MHz
  Acorp alaplap integrált hangk. Socket 370
  Geforce 2 32 MB
  Sounblaster 16

  Összeségében reális lenne egy 10-12k körüli összeg ezekért?