17
Szal...
  • Predator752
    #17
    Sziasztok!
    Találtam egy galambot ügy nézem, hogy meglőtték a szárnyánál nem tud repülni. Buzát+kukoricát adok neki számot már jelentetem a www.galamb.hu ha felépül elfog magától repülni vagy hozzám szokik?
    Szívesen megtartanám. Teljesen kezdő vagyok ebe, de sok állatunk van. Ilyenünk még nem volt. Ha nálam marad, akkor hogy tudom tanítani, kiviszem 500m kocsival, és ha elengedem, haza repül?
    Nagyon örülnék, ha felvenne valaki msn-re és segítene: [email protected] e-mail cím is egyben
    Köszönöm a választ és a segítséget!
    Sziasztok!
  • zsolesz92
    #16
    van itt valaki ?
  • 4kos
    #15
    Monnyuk én foglalkozok postagalambokkal de már verseny céllal szal itthon tenyésztem őket aztán csoportosan kivisszük őket valami messzebb távra mondjuk náluk rövidtáv győr környéke(békéscsaba mellett lakom),középtáv szlovákia hosszú táv meg németország mondjuk Rostock de sok galamb már Barcelonát is megrepülte arra meg én se tudok magyarázatot hogy találnak haza sok teória van.
    www.galamb.hu
  • Chaos Mad
    #14
  • Bandew
    #13
  • PResident Evil
    #12
    drágább mint egy sms, de hosszútávon megéri :D
  • hen-tes
    #11
    hú ez kirá :)
    galambjaink voltak nekünk is prá darab :D
    de azok nem tudtak semmitse csak szarni meg elhúzni a pécsába :D
  • Cat #10
    jaja, ez csak akkor müködik, ha fogod egy helyen felneveled, majd ha elmész valahova, magaddal viszed, és ha üzenni akarsz hazaengeded. De mivel hosszu utaknál ragadozók stb. miatt mindig volt veszteség, egyszerre 3-4et is utnak indítottak, ráadásul több száz kmre cipelni akkor még nem volt valami olcsó mulatság... ma se az :)
  • LSL
    #9
    De volt 1 partra szállásos film, ahol a madarak kollaboránsok voltak mivel nem Nagy-britannia felé repültek a csatornán keresztül hanem a szárazföld felé.
  • LSL
    #8
    Én úgy tudtam azt jegyzi meg, ahol először volt és oda tér vissza. Szal ha anyunak haza akarsz üzenni felkapsz eggyet otthon a szekrényből mielőtt elindulsz, aztán mikor meg van az üzenet haza engeded.
  • Chaos Mad
    #7
    mennyibe kerül egy ilyen??? :)
  • Sephi
    #6
    A szomszed apja ezzel foglakozott regota mer. El sem hinned mennyire tudnak ezek pontosak lenni. Soha meg nem ertettem de alitolagt ugy van hogy fogod a galambot bezarod tomegesen egy ketrecbe falun. Majd par honap utan berakod dobozba majd a kocsiba vele es elviszed a varosba ahol ugyancska egy ketrecbe rakod oket. Megint par honap utan visza viszed oket falura es par honap mulva megint visza. Es alitolag ha mondjuk egy ev utan falun elengeded oket akkor a vrosba repulnek ugyanoda ahol volt aketrec es forditva :)
  • HoTDoG
    #5
    Egy ilyen nekem is kell!
  • magnum
    #4
    lál!
  • Taranov
    #3
    Wow. El se hiszem, hogy ilyen pontos, hogy csak 1 házszámot téved. Szóval hogy bírja megtanulni, hogy melyik utcába kell menni... rejtély. És ezek milyen távolságokat repülnek?
  • LittleL
    #2
    Lol !

    egyik barátom is foglalkozott postagalmbokkal. Régen
  • Sephi
    #1
    Na kerem alasan ma egy igazan meglapo dolog tortent. Nyugodtan ultem a szombamba amikor nagyanyam kiabal. Kirohanok kerdem mi a baj erre latom hogy egy galamb ul a konyhaasztalon. Mondom “Nafene” es nezem hogy vajon hogy tevedett ide be. Kozben ugye a macskat bezartam a furdoszobaba kisseb kellemetlensegek elkerulese vegett. Majd viszamentem a konyhaba ahol a galamb vart. rdekes modon amikor utana nyultam el sem probalt repulni. Megfogtam es neztem hogy lehet valami baja van de meglepodtem! A labara kis fekete bizbasz volt csatolva. Azzonal leszedtem es benne egy kisseb cetli volt a kovetkezo szoveggel :

    “Szi Robi! Remelem Pityu sikeresen elert hozzad! Tegnap este kuldtem el! Apamnak uzenem hogy minden ok! Kuldjel visza valaszt! Adam.

    Nos mivel az en nevem nem Robi azzonal kikovetkeztettem hogy a szomszed Robinak szolt az uzenet aki felletem lakik szal a galab eltevesztette a hazszamot. Tudtam hogy az apjafoglakozik ilyen dolgokkal de reg nem lattam galambot naluk. Azonnal felmentem a szomszedhoz de nem volt otthon nekem meg nem volt kedvem vigyazni ra zal fogtam egy cetlit es azt irtam hogy :

    “Kedves felado!Jelentem a postagalamb sikeresen megerkezett de kicsit el van tajolodva mert erkelyt tevesztett! Keretik ujra kalibralni ha lehet! Minden jot! A szomszed.

    Na varom hatha viszajon :)