37099
-
#2898 Ácsi, az egy dolog, hogy meghallja az ember a másik gépet, (ami kocsiban nálam kb. 100-150m), de nem fogja azonnal tudni az irányát és sebességét stb. Ráadásul, mint a leírásban is olvasható, a motor kanyarból jött. Meg nehogy már a motoros felelőtlenségéért legyen az autós a hibás. Ha ésszel jött volna, akkor meg tudta volna előzni saját halálát. -
#2897 Ha hangosan szól a zene nem hallod meg a szirénázást... -
#2896 -
#2895 Bakker, te régebben valami disco patkány voltál, hogy ilye süket vagy?
Én azt is hallom innen csepelről egyes éjszakákon, hogy erzsébeten a sok kis civic es ricer ott tolja a kis szarjával:C -
#2894 Hát, ha nem kagypapi módra vezetsz 10 mp alatt 2x be tudsz kanyarodni:/
Ennyi. -
#2893 /OFF
Az ajtót a pesti piros robogós gyereknek tartogatom. A kis takony pirosnál el akart surranni mellettem. Nem sikerült neki, meghúzta a kocsi oldalát... és ez hagyján, mire leesett, hogy az **** **** *** *****, addigra a kis mocsok behajtotta a tükrömet ( igen ) és előre surrant.... köpni-nyelni nem tudtam....
/ON -
#2892 mentők, tűzoltók, rendőrautók szirénája még hangosabb, mint a motorok mély duruzsoló hangja, aztán azokat is csak akkor hallod már meg, felhúzott ablaknál, esetleg normál hangerejű rádió hallgatásakor, mikor ott van nem messze tőled... -
#2891 teljes egyetértés -
#2890 Olyankor kell jól oldalbavágni az ajtóval. -
#2889 *feje (mielött osztást kapok helyesírás miatt) -
#2888 Célszerű lenne egy globális felmérést végezni, hogy milyen arányban oszlik meg a túramotoros és a gyorsasági motoros balesetek száma, és utána valami kegyetlen szigorításokat bevezetni, mert ez így nem állapot.
Én megértem a motorosok életfelfogását, de akkor is... Ezek a járművek súly/teljesítmény arányban körülbelül annak felelnek meg, mintha az én koreai csodaautóm 800-1000 lóerős lenne, emellett zéró leszorító elemek, ugyanennyi biztonsági elemek. Ilyen szörnyekhez profi sofőr kell, nem egy 22 éves, friss jogsis hülyegyerek, akinek zéro tudása van, csak éppen apuci vett neki egy motort.
Emellett még az is fontos lenne, hogy ilyen gépek csak olyan emberek kezébe kerülhessen, akiben egy kicsit több felelősségtudat is van... értem én, hogy nincs annál jobb mikor az ember 300-al tép a pályán, és amikor leszáll, az adrenalin lökettől nem bír megállni a lábán.
Még az se érdekel, hogy sok motoros meghal a szenvedélye miatt. Ő döntött úgy, hogy veszélyes hobbit választ, és még rá is tesz egy lapáttal.
Viszont most ugorjunk vissza az én kis autómra, ha engem betalál egy motoros, nem kell 200-al, 150-is elég hogy én is, meg akik velem utaznak mind meghaljanak... Ebből a szögből nézve már nem vonogatja a vállát az ember, hogy -1 motoros.
Még egy mondat a motorosoknak: Nem kell bizonyítani, hogy gyorsabb a géped, ez egyértelmű, senki nem vitatkozik vele, még félre is húzódok, de lécci, lécci, pályán 130-140-nél ne egykeréken előzz meg, mert kocsiból nézve nem kicsit ilyesztő amikor az ember felye mellett lebeg egy kerék... -
#2887 abban igazad van, hogy leseszarom dolog. A motoros részéről a szabályokat leseszarom dolog.... -
#2886 Akkor kérlek próbálj reagálni egy 200 feléd közlekedő testre.
Nem nagyon fog sikerülni.
Benézel a kereszteződésbe: ott egy pont 500m-re, kimegyek, messzevanmég.
Aztán 3 mp múlva már bennedvan a pont.
(LEHET, HOGY A MÉRTÉKEK NEM FEDIK A VALÓSÁGOT, NEM SZÁMOLTAM UTÁNNA, CSAK SZEMLÉLTETÉS MIATT IRTAM)
Utánnaszámolva: 200 Km/h az 55 m/s. tehát 10 mp alatt teszi meg fél kilómétert, mire az autó elindul, meg mittomén, az lehet annyi, hogy összeérjenek... -
#2885 hiába hallod messziről, ha egyszerűen nem lehet megállapítani távolról, hogy tényleg 200-al jön az a motor.... -
#2884 Hát figy, az a dob ami rajtavan a gépen, kb 116db es hangnyomása van, amit azért elég messziről lehetne hallani..
Szal, ez szimpla leseszarom dolog. -
#2883 Ehh hétvégén pont arrafelé jöttem haza mert ott van a vidéki házunk, akkor azért volt ott 1 család a sarkon. -
n003 #2882 ha valaki 200-l megy hogy lehet egyáltalán figyelni rá?? meg megadni neki az elsőbbséget?? :O gondolkozzál már .. itt ebben az esetben meg is érdemelte a motoros hogy megdögöljön .. ennyi :(( -
#2881 Szerintem a motoros élettel össze nem egyeztethető sérüléseket szenvedett! Egy minusz... -
#2880 Az elsöbbséggel az a baj, hogy állatlában az autósok közúton nem számolnak azzal a sebességgel, amivel a motorosok 90%-a közlekedik...
Meg még az elsöbbséghez, az elsőbbség-megnem-adás azt jelenti, hogy hirtelen irányválltásra, vagy hirtelen fékezésre kényszeríti az elsőbbséget élvező járművet, namost a motoros baleseteknél, amikor a motor 200-al csattan a kocsiba, akkor se nem fékezett hirtelen, se nem válltoztatott hirtelen irányt... -
öregember #2879 képek a s.tarjáni balesetről -
#2878 még jópár kép az orosz durvább Lambos balesetről
link
-
#2877 Naja, már nem motorozok jogsi nélkül.Autót néha vezetek de csak óvatosan.
Nem akarok bebukni fél évvel A1 jogsi előtt:C -
#2876 Ilyet faterom is látott már premier plan-ban. :)
Aszonta nem vicces...
/túlóra, sok papírmunka, macera/ -
öregember #2875
-
#2874 Mondjuk ebbe beletartozik az is, hogy sokan gyűlölik a mocisokat és már csak azért sem engedik el őket. Én amikor tehetem félrehúzódok had menjen a néger, de nemegyszer volt már, hogy direkt kirakta magát a felezőre az előttem lévő, nehogy elmenjen a "paraszt motoros" és akkor még nem beszéltünk az előzésekről...
Te meg okosan közlekedjél jogsi nélkül, mert ha vki elüt(neadjisten), vagy csak meghúzol egy verdát, akkor csúnyán meg fogod szívni és egy darabig nem is rakhatod majd le a jogsit fincsi pénzbünti mellett. Én is vezetgettem a anno 175lovas Omegát jogsi nélkül piásan.....később majd sírvafakadtam magamon mekkora őrült vagyok, pedig semmi para nem történt. Észzel működjön mindenki, mert én nem szeretném magam(ha nem maradok ott), vagy az ismerőseimet ezen a fórumon látni. -
#2873 Nem, nem ebből gondolom.
MÉn is van, hogy motorozok..Bár, még nincs jogsim, mer lusta vagyok lerakni 2 éve, de van hogy visznek, akk is van egy csomo olyan helyzet, hogy majdnem nyalás közel:C Meg azért elég sokat ülök autóba, és akk is látok jópár dolgot..De pl mutterom-mutter barátja is nagyon figyel, elvégre, ők is motorosok:]
-
öregember #2872 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!vaterán ? teszveszen ? -
#2871 lál XDDDD, pedig mekkora jó volt az basszus :D Kár, hogy már sehol sem kapni. -
#2870 pedig még a babakocsit is hozzáadtam :) -
#2869 Azok jó arcok, állandóan intenek egymásnak, múltkor ment előttem egy, akkor sikerült megfigyelni. -
öregember #2868 a pedálos moszkivicsos 8 évet nem ér beleszámolni xD -
#2867 a chopperesek viszont korrektül közlekednek... -
#2866 hát tegnap amikor elment mellettem akkor majdnem beleszállt a szabályosan kikanyarodó kocsiba... ha nem ~200-al mennének akkor jó is lenne, de azt hiszik h ők a valakik, mert motorral vannak..
-
#2865 11 év rutinnal és sok 100 ezer km vezetés után én ezt másképpen látom
a motorosok nincsenek tekintettel egy szabályra sem
tisztelet a kivétel... -
#2864 Nem kell általánosítani...általában senki sem figyel kellőképp(tisztelet a kivételnek), azért gondolod azt, hogy az autósok nem figyelnek, mert autóból van több és ezáltal gyökérből is. Ennél a balestnél tisztán látszik, hogy befordult a Corolla a moci elé valószínűleg szabálytalanul, de ha a mocis nem lépi túl a megengedett seb.határt, akkor talán karcolásokkal, de megúszta volna. Egyszóval mindkettő hibázott, az erősebb "nyert". -
ultrapulse #2863 Háth engem 2 hete b*sztak el majdnem a robogómmal együtt XD
Elsőbbségem volt, lámpa be volt kapcsolva, minden, de azért a tatter persze hogy ki akart elém mászni mer nem lát...mindent összevetve még előtte laza fékkel meg tudtam volna állni (kb 60km/h), dehát mivel előtte lesatuzott és elengedett...:) -
spect16 #2862 Hm, nem biztos, hogy igazad van. Utakon társak vagyunk, oda kell figyelni a másikra. Sajnos a mostani közlekedési morál sok esetben eléggé a béka se**e alatt van.
"De télelg az a baj, hogy az autósok egyáltalán nem figyelnek:S"
Lehet,hogy a mi hibánk, mert jópáran nehezen tudják felbecsülni pl. egy motor sebességét, de ellenkezőleg jópár mocis elhiszi magáról, hogy milyen jól tudja uralni a gépét, és egy pillanat alatt elszáll.
-
#2861 De télelg az a baj, hogy az autósok egyáltalán nem figyelnek:S
Itt is mocisnak lett volna elsőbbsége, ill maradványokból Így látom. -
#2860 Ajjaj, ma mocival jöttem melóba.
Hazafele majd nyugisan, ez nem tetszene. -
#2859 Hát, pont hogy a viper nem sÍnautó: D
A lambo az az.