37102
  • SötétBarom
    Meg a magyar ember átlagosan 10 éves autóval jár, amivel koránt sem biztos, hogy jó gondolat frontálisan telibeverni valamit.. :)
  • autoszimulator
    jah, csak amíg egy (magyar) ember fél életének a munkáját éri egy kocsi, addig a legutolsó gondolata lesz frontálisba belevinni, mikor esetleg még korrigálhat, menekülhet, vagy kisebb kárral megúszhatja, pl árok vagy társai. Persze aki belehal, akkor annak már mindegy, milyen kár lett a kocsiban, de a többség sajna nem erre gondol.
  • Carlos
    Amúgy mostanában megy a vita az ADAC-nál, hogy a legjobb amit tehet az ember egy frontális karambolnál, hogy satufék, és pont telibe. Nem elrántani (ami sajna ösztönös, tehát tanulni kell). Ugyanis a mai autók védelmi rendszere 90%-ban a frontális ütközésre van kihegyezve, úgy nyelődik el a legtöbb energia.
  • autoszimulator
    szerintem hirtelen attól félt, hogy aki kanyarodott le előtte, keresztbe, az szintén arra próbál menekülni, egy gázadással kitérni előle, és akkor jobbra pont belerohant volna. Ezért szarok ezek a szituk, mindenki máshogy cselekedne, nincs jó megoldás... Meg főleg idő nincs.
  • milk4
    Én sosem rántanám el a kormányt a szembe jövő sávba...a frontális az rosszabb mint hogyha pl csak lerepülünk az útról,vagy ilyesmi.
  • Pipör
    link
  • Pipör
    Halál a 74-esen: Tragikus hármas karambol Zalaegerszegen

» Címlapon

Halál a 74-esen: Tragikus hármas karambol Zalaegerszegen (képgalériával, frissítve 8:29)
    Megjelenés dátuma: 2009. szeptember 11. 08:29
    Szerző: ZH Online
    53 hozzászólás

Zalaegerszeg - Három jármű rohant egymásba Zalaegerszegen, a botfai elágazónál. A tragikus balesetben egy személy életét vesztette.

Halál a kereszteződésben

Nem láttam semmit szemből jönni, ismételgeti a középkorú férfi. Kezére rászáradt vér, körülötte összetört alkatrészek, mögötte a mentősök erejüket megfeszítve pumpálják egy földön fekvő ember mellkasát.
    - Kitettem az indexet balra, lassítottam, befordultam Botfa felé, akkor láttam meg szemből a fehér autót - idézi. - A vezetője balra rántotta kormányt és a mögöttem jövő teherautóba rohant. Talán, ha jobbra próbál kerülni és elmegy előttem, nem lesz ekkora baj. Próbáltam segíteni neki, nagyon megsérült, igyekeztem elállítani a vérzését, de hiába - mondja elhalkulva.
    - Hallottam a csattanást, kinéztem a műhely ablakán. Először az oldalára dőlt teherautót vettem észre, utána odébb a másik kettőt - meséli egy férfi a száz méterre lévő nevelőotthon kerítésénél.
    Csütörtökön egy óra előtt három mentőautó robogott szirénázva a 74-es út botfai elágazójához. Percek múlva rendőrségi kocsik, tűzoltók érkeztek. A kereszteződésben mindenütt alkatrészek hevertek, ronccsá tört Ford Fiesta, oldalán fekvő Opel Movano kisteherautó és egy megrogyott utánfutós Tata furgon teszi teljessé a képet.

• Pipör
    Azért ez durva hogy a könnyebben sérült az a Trabantos...
    Trabant és Suzuki karambolja Mány közelében
    Leírás:
    Az M1-es autópálya és Mány között egy Trabant az elejével egy Suzuki Swift bal elejével ütközött. A Suzuki a hátuljával, a Trabant az elejével az árokban állt meg. Mindkét személygépkocsi vezetője a roncsok közé szorult, őket a tűzoltók szabadították ki. A mentők az egyik sofőrt súlyos, a másikat könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

háttérben trabi
    http://www.langlovagok.hu/kepek/2009/bicskeot/090906_manytrabant/eredeti/090906_manytrabant_09.jpg

• Pipör
    hhát ebben igazad van..
  • Barnabyka
    lófaszt nemszámít a felfüggesztett. Jó-jó tény. ,hogy most megúszta, de azzal a tudattal kell élnie, hogy bűnösnek mondták a bíróságon egy ember halála miatt, ráadásul ha lesz legközelebbi esete bármilyen típusú akkor a legszigorúbb büntetést kapja.
  • autoszimulator
    igen, csak valahogy beleképzelem magam a srác helyébe, és ha én megyek ott, akár 90-el, akár többel, és egy részeg, út közepén bicikliző tag miatt felfüggesztettet kapok/ez sem épp jó hír a jövőt tekintve/, + jogsi elvétel, meg a legszarabb, a gondolat hogy megöltél valakit. Persze meghalt a biciklis, nem kellemes a családnak, de azért ő kísértette a sorsot, és szívatott meg egy embert.
  • n003
    nemnem :D éppenhogy ne törödj a motorosokkal mert kb annyira jelentéktelenek mint a bogarak a szélvédődön :DDDDD
  • SötétBarom
    Ez vajon mit üzen? Kerüljem el az olyan baleseteket ahol nem is látom a motorost? Hogyan? :DD
  • SötétBarom
    Előre megmondtam, hogy ez lesz. :) Felfüggesztett úgysem számít. Lóvét meg zsebből üti.
  • USAMEN POWER
    90 helyett 110 -el ment... 20 km/h ide vagy oda, szerintem semmit nem számít... Ha 90 -el megy a biciklis akk is ellett volna ütve, és ugyanez a helyzet...
  • USAMEN POWER
    Háháá xDD
  • Pipör
    Biciklis is beszopta....
  • autoszimulator
    heh, vicces, részeg az út közepén biciklizik, és akkor még a kocsisofőr szopja meg. grat
  • solo
  • Barnabyka
    ezdeszaar xD
  • n003
    ne haragudjatok az off-r de ez ez ez ... :DDD beteg
  • Máté94
    Ne jó!
  • desigo
    + 250 ezer forint büntetés haha

110-el ment min
  • desigo
    Bodnár: Egy év fogház, felfüggesztve

• RelakS
    The Bigger the Speed the Bigger the Mess gyűjtemény
  • w77d
    aztakurva..... csöndben ültem utána egy darabig...
  • ladics
    ennél jelen voltam :] [budán volt kb pfúúú 5éve?nem tom már de komoly volt:D trabanttal talizott:D]
  • Pipör
    Elég Élethűre megcsinálták!
  • 5w0rdf15h
    az igen, mert nem bír megállni vagy várni....4 halott, 2 árva...az teljesítmény
  • Barnabyka
    kegyetlen.
  • Csabesz6
    Tanulságos videó
  • Csabesz6
    125
  • USAMEN POWER
    Csak az a gond hogy ezek ártatlan életeket is kioltanak !!!

• uHs Gerzson
    Durva balesetben halt meg a mobilozó tinilány
  • USAMEN POWER
    Papa nem bírt beállni a 105 -ös Skodával, vagy mi van ? :DD
  • desigo
    az igen

• USAMEN POWER
    FAIL ! :D
  • desigo
  • USAMEN POWER
    Részegen motoron ? Aztaqrwa ! :O Ha valaki részegen autóba ül az már életveszélyes, de egy motoron még egyensúlyozni is kell... Tényleg bátor volt, de legalább más életet nem oltott ki...
  • desigo
    Meghalt egy részeg motoros Heves megyében

bátor volt,nem jött be...