37102
  • RatBaG #28720
    http://index.hu/kulfold/2015/06/20/amokfuto_grazban_2_halott/
  • Norbi1990
    Az utolsó az komoly. Minden mindegy alapon gondolkodott a kamerás autót vezető :D
  • PetruZ
    Road Rage 27, most többnyire hosszabb részekkel
  • Master91
    lol
    süllyedsz
  • desigo
    a sofőr és a társa leléptek
    lol

• Rev Hard
    Ennyi ki kell vágni a fákat, meg akkor már lehetnének 10 sávos autópályák brazil mintára hogy ellehessen férni, illetve kötelezővé tenném a bukósisakot is. Igazatok van fő a biztonság, részemről téma off.
  • Roger6
    Hm... Nálam még mindig az emberi faszság vezeti a balesetek fő indokát ebben a körben, a fák ehhez képest sehol nincsenek. Olyan szinten szarnak a szabályokra és egymásra az autósok, hogy az hihetetlen, életveszélyes, ami folyik az úton naponta. Mindenki padlógázon, záróvonalon, index nélkül... Nem sorolom tovább, ti is látjátok.
  • cement
    Eloszor is hadd gratulaljak ehhez a nagyon elmes kommenthez. Biztosan senkid nem halt meg meg autobalesetben hogy ilyen vidaman lehulyezel mindenkit. Edes jo apam, aki hatalmas termeszetbarat es kb minden 2. heten teljesitmenyturakra jar a hegyekbe, es aki nem mellesleg 36 evig rallyzott a rally 1-ben Magyarorszagon, folyamatosan mondogatja hogy a fasznak vannak -foleg foutakon- kozvetlen az ut mellett fak, meg jo vastag fakbol allo fasorok. Ezek ugyanis meg annak az eselyet is elveszik, hogy ha a szembejovo elalszik es feled tart a te savodban, te berantsd a fube az autodat hogy kikeruld a frontalis utkozest. Mert elrantod es egy faba mesz bele, akkor azert maradsz ott. Szamtalan dolog tortenhet autozas kozben ami miatt az arokban/fuben/susnyaban kothet ki az ember, nem kell hozza hulyegyerek modjara szaguldozni. Szerintem te vagy nagyon fiatal es tapasztalatlan sofor vagy, vagy egyszeruen hulye mar bocsanat. Attol, hogy veled meg nem tortent baleset, ne gondold, hogy serthetetlen vagy.
    Utoljára szerkesztette: cement, 2015.06.19. 00:16:41
  • Blum
    Majd amikor 130-nál (urambocsá' 150-nél) kapsz egy durr-defektet a külső sávban aztán kapálózol és neki turházol egy fának akkor talán újragondolod, hogy mekkora faszságot írtál most.
    Nem csak úgy lehet meghalni, hogy idióta vagy.

Ha a logikádból indulunk ki akkor tele szórhatnánk fél tonnás betontömbökkel az autopályákat...mondjuk úgy 300m-ként, hogy esélye ne legyen gyorsan menni.
  • Blum
    7:19-nél azt hittem, hogy lefagyott a gép...:D
  • Master91
    Pontosan így.
  • Roger6
    Most említettél egy olyan esetet, aminek a valószínűsége 1 a 19854012423453543254543534654745-höz. Ez igen.

Vágjunk ki minden fát, hogy a valószínűsége nulla legyen. Így gondoltad?
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2015.06.18. 23:04:06
  • desigo
    Általában az ártatlanok halnak meg és az "idióta" vagy akár ittas balesetet okozók minimális sérüléssel ússzák meg.
    Én az autópályákat mindenképpen biztonságosabbá tenném és felemelném a maximális sebesség korlátot.
    Az aktuális M5-ös balesetnél ha megnézed pár méterre a leálló sávtól volt a fa még a kerítésen belül.
    Inkább vágják ki és ültessenek távolabb helyette ötöt.

Az agyakban nem hiszem,hogy rendet lehet tenni.Esetleg a következő generációnál tudatos neveléssel már óvodás kortól.
  • Rev Hard
    Gondolom az ilyen esetek olyan sűrűn előfordulnak hogy tereprendezést kell végezni miattuk, és nem azért végzik sokan a fán mert túl gyorsan mentek.

Biztos őt is letolták, szerencsétlen. Megsajnáltam. Remélem azóta kivágták már azt a kúrva fát, meg mögötte azt a másik kettőt is.

Utoljára szerkesztette: Rev Hard, 2015.06.18. 22:25:22
  • RatBaG #28706
  • Rev Hard
    A nulláson régebben sűrűn megfordultam, és a saját szememmel láttam hogy mi ment ott annó amikor még nem volt bővítve. A 80 -as táblánál lazán mentek egyesek 100+ al, alig lehetett elférni de a sok műmájer köcsög tolta le a másikat, és az ilyen akciók sűrűn végződtek balesettel. Innentől kezdve miről beszélünk ?
  • KaBuTo666
    mennyire nyugodt, nekem is kell abból a vodkából.
  • Master91
    Bevág eléd egy autós, ő sem megy gyorsan. Mondjuk elaludt a volánnál, vagy deffektje van és szembe kerül veled.
    Félre rántod a kormányt, te sem hajtasz gyorsan.

Meg kapod a fát, lehet ott maradsz. Hát de hülye vagy, meg haltál.
  • Rev Hard
    Tehát nyirbáljuk meg a természetet azért mert pár hülye nem bírja értelmesen nyomni a gázpedált ? Aki hülye az meghal, ez a természetes szelekció és ez így van rendjén. Lehet hogy egy idióta egyszer megússza, következő alkalommal meg egy családot nyír ki, csak mert korábban már nem volt ott az a fa aminek ott kellett volna lennie. A legtöbb balesetet emberi hiba okozza, vagy ha úgy tetszik emberi faszság, szerintem a probléma kezelés ott kezdődik hogy az agyakban teszünk rendet, és nem ott hogy megszüntetünk minden kockázatot hogy még bátrabbak legyenek az idióták.
  • RatBaG #28701
    http://totalcar.hu/magazin/bologatokutya/2015/06/18/ennyire_senki_nem_siethet/
  • gordon 24
    Hát igen...............
  • desigo
    "Ha 10 életet megment már volt értelme"
    nulláson százak haltak meg mégsem volt fontos az azonnali bővítés...
  • gordon 24
    Én is sokat járok pályán így volt időm elmélkedni sokszor. Én sem értek sok mindent. Pl a hidakat.. Simán bírnának nagyobb fesztávot is. Nem értem miért 2méterre vannak a pillérek a pálya mellett? A fák szintén? A kerítések szintén?

A másik.. Miért nincs egy vonalban a mellette lévő föld terület? Simán kivitelezhető lenne egy sóder ágy mint a versenypályákon, ha a föld területet kiegyenesítenék legalább egy jó 10-15 méterre a pálya mellett.

Nyilván drágább az építésnél, na de egy megpördülés esetén nem a híd pillér vagy egy fa fogná meg, hanem kicsúszva a sóder pl.. Ha 10 életet megment már volt értelme..Persze így is biztonságosak a pályáink, de lehetne fejleszteni.

Nyilván most sokan írni fogjátok, hogy hülyeség bla bla.. De nem egy bonyolult dolog és simán kivitelezhető lenne.

Nyugodjon Békében!
    Utoljára szerkesztette: gordon 24, 2015.06.18. 20:36:44
  • desigo
    Összes fát ki lehetne vágni az autópályák mellől.Árnyékot nem adnak max a levegőt tisztítják.
    Cserébe jó sok ember meghal miattuk .
    Nyugodjon békében :(
  • Tuvok #28696
  • Stockbauer33 #28695
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nyugodjon békében
  • Blum
    Rengetegen meghaltak már azon a részen.
    Szép hosszú egyenes szakasz van ott de iszonyatosan dobál, könnyű eldobni a vasat.
    Meg van egy másik halálkanyarnak nevezett rész is Juta előtt, ott is lehet látni 4-5 koszorút mindig. Kaposvár felől aki arra megy csak annyit lát, hogy nyíl egyenes az út, jó minőségű is aztán hopp...kanyar.

LINK

Nem tűnik trükkösnek de 110-120 környékén már para tud lenni...és ott inkább 150-nel tolják a népek.
  • Rev Hard
    Ez egy másik, ez meg délelőtt volt: Egy halott, sérültek egy somogyi balesetben.
  • Nyiri
    http://www.delmagyar.hu/kecskemet/halalos_baleset_az_m5-os_autopalyan/2434376/
  • cement
    egyik legjobb baratom most irt hogy az occse meg a baratai nem reg az M5-oson balesetet szenvedtek es egy lany meghalt. ha valaki talal valami infot ossza meg plz, en csak ennyit talaltam http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/halalos-baleset-az-m5-oson-616340
    Utoljára szerkesztette: cement, 2015.06.17. 22:34:47
  • whiskeyman
    Egy kis vidámság mára

• whiskeyman
    De ez is azért történt, mert meglátta az egyik ostoba a rendőrautót és pánikszerűen a fékbe taposott...ahogyan azt nálunk is előszeretettel csinálják, amikor meglátják a traffit.
  • pedobear
  • Rev Hard
    Szerintem mehet a medál a szürke SUVosnak. Persze nem csinált semmi extrát csak használta a tükröt, sajnos az ilyen ma már átlagon felülinek számít.

• cement
    még akkor is ha túlrepült a számoltnál, szerintem alapból túl közel állnak. pont az ilyenek miatt jó nagy ráhagyással kéne bámészkodni
  • Stockbauer33 #28685
  • SimaSuna #28684
  • RatBaG #28683
    filmforgatáson elnézték...
    http://i.imgur.com/d2sr9cP.gifv
  • Rev Hard
    Duplán benézte.

• StrikeFor
    én bealudtam rajta