19
Milyen TV-t vegyek?
-
wahquarch #19 Nem szeretnék belekontárkodni, de mégis :) személyes tapasztalat alapján, ha kisebb tvt szeretnél és lcdt akkor ajánlom figyelmedbe ezt a készüléket:Samsung LE32B450 -
siposedi #18 Egyébként én is a samsungra szavaznék. Telefonban pocséd, de bármi másban szerintem nagyon megbízható, nekünk samsung tévénk van, és még nem kellett 3 év óta javíttatni. Lekopogom. -
ribot #17 Oké köszi... lehet, hogy nézek valami kisebbet is.
Nagyon drágák ezek a tv-k! :( -
#16 Samu, de csak mert én elég elfogult vagyok, a Samsung téren, eddig sosem hagyott cserben, egyébként tudásban nagyon hasonló a kettő, tehát csak rajtad múlik a döntés ;) -
ribot #15 Philips 42PFL3604 --> 150K
Samu LE40B530P7W --> 150K
Ti melyiket vennétek?
Vagy esetleg egyiket sem?
-
#14 upc-s mediabox beltérim van,szóval csatornát azzal váltok. -
#13 Szvsz nem rossz választás, de ha még nem tetted meg, akkor valahol nézd meg élőben, próbáld ki a távját, nézd meg a menüjét, hogy tetszik-e, ha antennajel van rákötve, azt nézd meg, hogy a TV csatornák váltása mennyire gyors (hacsak nem valami médiaboxos TV szolgáltatásod van, ahol a box váltja a csatornákat), mert sima CRT TV-khez képest a legtöbb LCD és Plazma TV bizony kicsit lassan vált. A képminőséget és a hangszórókat mondjuk kevésbé lehet egy kivilágított és zajos bevásárlóközpontban kipróbálni, de általános benyomásra jó dolog. -
#12 huh ez aztán szép ismertető volt,valójában megadta magát a több éves LG Flatron tévénk és azt cserélnénk újra,családos ember lévén szűkösek a keretek de amit te írtál LG LCD TV-t (42LH5000),már mielőtt ide írtam kinéztem,ezek szerint nem vagyok túl laikus és ez még eléggé pénztárca barát a tudásához képest. -
#11 Van LCD és Plazma topic, de a kérdés az, hogy mik az igényeid, elvárásaid.
Pár alapdolog:
-Kell-e médialejátszás. A közép-felső kategóriától felfele ma már általános az, hogy hálózatra és netre lehet kötni a TV-t, Youtube videókat nézni, stb. Az még általánosabb, hogy pendriveról lejátszik videókat, az LG és a Samsung TV-i kis hackeléssel (hackelt firmware frissités) még az MKV fileokat is megeszik (kivéve a DTS hangsávosakat), mert amúgy csak a sima AVI fileokkal bírkóznak meg.
-Mi az általános használati cél? TV nézés, Blu-Ray, Monitornak használnád?
-Kell-e neked a 3D? Most jönnek ki az új 3D TV-k a Samutól, Panától és a többi gyártótól. Inkább a felső árkategóriában még, de ez is egy sarkalatos pont
-Milyen árban gondolkodsz? A képességei alapján egy 350e Ft-s is jó ár-teljesítmény arányú lehet, hisz akár LED háttérvilágítással, beépített Wifivel, hálózati lejátszással is bírhat, de ha nem használod ki, akkor egy 150e Ft-s is megfelel persze.
-Mi a fontos az egyebek terén? Hangszórói számítanak-e, vagy van külön hangrendszered? Az olcsóbb TV-k hangszórói elég pocsékak (sőt, szvsz a Sony EX400-asé is, bár végül is az sem felső kategória). Számít-e a külső, a távirányító?
Ha csak úgy nekiugrasz, szerintem várj egy kicsit, mert most esnek a piacra az új TV-k, sok terén még semmit sem tudni igazán róluk.
Ha meg mindenképpen most rögtön kell, akkor én egy jó közepes kategóriájú TV-t vennék a helyedben. Ha a képernyő homogenitása számít, vagyis hogy sötét háttérnél is azonos legyen a kép fényereje, és nem zavar a némi ghosting, akkor az LG plazmái között nézz szét. Ha monitornak is használnád, illetve zavar a ghosting/szellemkép a plazmáknál akkor egy középkategóriás Samu (LE-40B650 esetleg az új C650) vagy LG LCD TV-t (42LH5000), ha PS3 mániás vagy, és nem mászol a falra a Sony egyen-menüjétől, akkor a Sony KDL-40EX400 vagy 500 sem olyan rossz készülék.
De mint mondtam annyi változó van, hogy egyértelmű választ nem lehet adni arra a kérdésre, hogy ár/értékben mi a jó választás... -
#10 felfrissítem a topikot,milyen TV-t ajánlotok ár -teljesítmény arányában full HD,106 cm-ben? -
#9 akkor az óra pontos a teletexten :) -
#8 Nekem tökéletesen megfelel a szobámban lévő 52 centis noname (Roadstar) TV-m. Van rajta Teletext meg minden egyéb ficsőr. Egyébként megnéztem a hátulják, és csak ámultam, mikor láttam, hogy Made in Switzerland :D. Színei tényleg szépek, de semmi több :) -
#7 Én nem régen vettem egy 82 cmes tv-t mer jól le volt árazva és mert haverom ajánlotta hogy jó
Seleco márkájú és télleg fasza. Semmit nem mondott a név, de angliában és amerikában egy elterjedt márka (mint nálunk az LG stb) -
#6 150E ér a kisszoában?! -
blackgamer #5 http://www.tesztelo.hu -
attila81 #4 Köszi a tippet az LG-ről én is hallotam pár jó dolgot,utána is nézek. -
CE-29Q90ID
29" (72cm) képátló, FLATRON sík képcső, DRC, 100 Hz, 2 tuneres kép-a-képben, VGA-csatlakozó, 2db Scart csatlakozó, Virtual Dolby Surround hangrendszer, képernyőmenü, 100 programhely, teletext
149.900.-ft
Ez egy alap Tv. de nekem tökéletesen megfelel egy kisszobában... -
#2 LG Powa -
attila81 #1 Valaki segíthetne! TV vásárlás előtt állok 150000-200000 Ft körül 72 cm 100 Hz. Márka; típus; érvek; ellenérvek tapasztalatok stb....