11612
Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
#3647 Kéne valamit szerelni de nincs ötletem :D -
#3646 #3624 :P lapoz vissza :P
tegnap 10:51 | privát | válasz erre | #3624
Tika Gratulálok nagyon szép
A váltást ki irja hogy csináltad ?
-
#3645 Hat gyerekek az nem jelentett gondot hogy telefon inductorbol csinaljak analog kuplungot (persze akkor meg volt muhelyem). De hogy horgászorsóbol is lehet H-shiftert csinalni, az meg almomba se jutott volna eszembe. Lehethogy csak az a gond hogy nemjarok capakra horgaszni? Kitudja...meglehet...
Mindenki ugy oldja meg ahogy tudja. A telefonosok is meg a horgaszok is.
Igaz, annak idejen kezifeket soprunyelbol akartam csinalni, de aztan sikerult beszerezni egy regi igazi skoda kezifeket, akkor az nagyon original lett, meg ropog is ha behuzom. Juj de jo hangja van. -
Streetwarrior #3644 Hát nekem mondod Pointer, de hidd már el hogy ez normális :-). Nekem megmondták, ilyen az új széria. Náluk is ilyen hangja van a G25-nek :-). Kutatgattam a monitor elforgatással kapcsolatban, de nem sok infót találtam. Nekem egyikben sem működött. Biztos meglehet csinálni, sőt gondolom ennek természetesnek kellene lennie, de nekem csak a sima sor jött össze. Ami viszont biztosnak tűnik, hogy az 1.09-es valamiért nem akarja a jót, de az 1.07-essel meglehet csinálni. Majd kipróbálom. -
#3643 googleba van egy pár eladó de mire kialakitanám áhh jo ez ami van bár az pontosabban müködik szerintem -
#3642 Kérdeztem a srácot, de azt se tudta miről beszélek.
"What is a 'multiplikator'?
It was made with materials found in the garbage.
Some aluminium covers and some steel rod from old printers."
vatera, kár hogy már elkellt -
#3641 Bazze, azt hittem hogy kicsit túlzol ezzel a hangal kapcsolatban. Úgy a kezedben forgatva ez az új sorozatú G25 hangoskának tűnt. De asztalra felcsavarozva szörnyűű. :D Olyen mély hangja van így, mint a betonkeverőnknek :D
Megpróbálom szétszedni, hátha csak nem húztak tökre pár csavart, de sokat nem remélek. -
#3640 Szerintem a DFP is fogaskerekes, 1 motoros rendszerű. Ha a tengelyek nem szorulnak, akkor max a motor újratekercselésével tudnál segíteni rajta. :( -
#3639 ohhhhhhhhhhhhh milyen tipus pontosan nem tudod ? -
sKeezo #3638 DFP-m van, 2 éves, kicsit gyengének érzem már. érdemes szétbelezni, hogy hátha tudok javítani rajta valamit? -
Streetwarrior #3637 Az a vicc, hogy nekem most nem működik elforgatással. Még futok pár kört vele. -
Streetwarrior #3636 Ja értem már mire gondolsz. Igen megoldható videó is van fenn a youtube-on. Azt a Windows képernyő beállításokban beállítod és csókolom :-). Én is úgy csinálnám, de az asztalon nem tudom megoldani. -
#3635 Nem, félreértettél. Nem azon a tengelyen akarom elforgatni. :D
Akkora moncsikat oldalra rakni, aminek a szélessége annyi mint a középső magassága. És azért akarnám elméletben a moncsit felállítva, a képet eldöntetni. :D -
Streetwarrior #3634 Ez attól függ milyen közel ülsz a monitorokhoz meg hogy neked hogy kényelmes. A SoftTH teszi a dolgát. Nálam a 2 szélső monitor a középsővel kb. 30 fokot zár be. Idő volt, míg így belőtten. Nálad is csak ízlés kérdése. -
#3633 Azt meglehet csinálni, hogy a két szelső monitort elforgatom 90° al ? Egyike balra, másikat jobbra. Ezt vagy a windowsban kelle, vagy a SoftTH ban gondolom. -
Streetwarrior #3632 Előkészületek
=============
-Szükség van 2+1 monitorra. Azért így írom, mert nem árt (de egyálalán nem feltétel) ha a 2 szélső monitor egyforma. Ha nem akarod, hogy kisüljön a szemed, akkor minimum 75 Hz-en frissítsen mindegyik. 2000 utáni monitoroknak ez egyáltalán nem probléma.
-Nekem van egy alaplapom (MSI K9A2 Platinum) 2x16x-os és 2x8x-os PCI-e slottal. Az egyik 16x-ba beraktam egy 4850-est, másikba egy 4350-est. Tökéletesen mindegy, hogy milyen a második kártya, de legyen PCI-e-s. Ez azért fontos, mert ennek a sávszélessége kell. Minden rendert az elsődleges kártya végez, a 4350-es csak közvetít.
!!!Fontos!!! Azért, mert 3 kimeneted van egy kártyán attól nem tudsz róla 3 képernyőt működtetni. Ezért kell a második kártya. Tovább, ha TV-t akarsz harmadik képernyőnek, ez sem probléma. Ennek azonban vannak felbontás és frissítésbeli korátai és mivel a 2 szélső monitort nem lehet csak együtt állítani, így a másik monitor is csak valami 640x480-ban fog futni 60Hz-en, mint a TV.
-Ezután telepítsd csak fel a videokártya drivert, mert olyan kavarok lesznek, hogy csak na :-). Ha mindent jól csináltál, akkor a Windows képernyő beállításoknál már tudod aktiválni mindhárom képernyőt.
Szoftver
========
Maga a SoftTH egy ZIP fájl, amit letöltesz és bemásolod annak tartalmát abba a könyvtárba, ahol a program indítófájla van. Ezzel telepítetted is. Nekünk a SoftTH.cfg-ra majd koncentrálni. A következő beállításokat kell elvégezni:
SecondaryWidth 1024
SecondaryHeight 768
SecondaryRefresh 75
Ezzel a szélső monitorok felbontását és frissítését állítod. Ha auto-ban hagyod, akkor a középső monitor beállításait fogják használni. Akkor van csak bibi, ha régi monitor van köztük és nem tudja. Ilyenkor ezen semmi nem fog megjelenni.
SecondaryFormat
Színminősége a szélsőmonitoroknak. Ezt hagyja RGB16D-n akinek nem erős a videokártyája. 4850 és efelett már mehet ez RGB32-re.
Bordersize
Ezt nem hagyd 0-n, mert akkor az történik, hogy mikor monitorokat egymás mellé raksz, akkor köztük van egy távolság. Ha ezt beállítod 100-120-ra, akkor olyan mint az autóban az A-oszlop, azaz az objektum eltűnik mögötte, amúgy szétnyújtódik és elég illúzióromboló.
Használat
=========
Sajnos a SoftTH-nak megvannak a maga korlátai. Semmi garancia nincs rá, hogy működni fog. Ha egy játék mereven OpenGL-es, akkor már eleve kilőve. Ha jól csináltad, akkor elvileg a felbontás állításnál meg kellene jelenniük extra felbontásoknak. Ekkor már nyert ügyünk van, mert menni fog. Ha nem jelennek meg az extra felbontások vagy el sem indul a program, akkor sajnos nem működik.
Játékok
=======
LFS-ben tökéletesen működik. RFactorban csak arra kell figyelni, hogy nehogy belegyen kapcsolva a Multiview a Setup-ban, mert akkor 90-ban dönti és egész durva, amúgy megy mint az álom. Race07-ben egyeseknél vannak eltűnő textúrák, de nem mindenkinél. Külső nézeteknél nincs, műszerfal nézetnél meg van. Majd még futok vele párkört, amúgy szépen elindul.
Végezetül annyit még, hogy én 1.09 RC1-et használom, mert stabilabb, mint 1.08-as.
Na mostmár veszek levegőt is :-) -
#3631 Ez marha jó, és eléggé strapabírónak is tűnik. -
#3630 Uhh ehh ohhh, ezt eddig nem is vettem észre, iszonyat remek ötlet.
Kollegám szerint ez egy mutiplikátoros horgászorsó, tengeri naagy halakra. Tehát nem drága cnc munka, házi barkácsnak is alkalmas lehet.
Ez persze már párszor átépített verzió, forrás.
(mire nem jó, ha az embernek van ilyen semmirekellő kollegája van) -
#3629 a microkapcsolo lenyova marad ,a rudba vannak sulyok az lenyomja ,csak az 5 kapcsolo valami más kapcsolo -
#3628 Frankó lett, milyen kapcsolót használsz? Illetve, mitől marad a fokozatban ? Csak a rúd súlyától ? -
na igy eccerübb -
#3626 -
#3624 áhh beraktam 1 fokozatba felvilant a 1-2 :D de már jó bár még a teszt nem volt da ma képekel jövök :P
#3623 LFS-ben elég csak a felbontást beállítani, legalábbis akkor igen ha csak két monitor van, szerintem 3-nál is ez a megoldás. -
#3622 Köszi a beszámolót!
LFS, rFActor, Race07 sorozat-ról van infód ?
Illetve hogyan megy a beállítás, azt írd le kérlek. Azt hiszem Pummis próbálkozot itt hasonlóval, és hát tapasztalat hiányában nem tudtunk túl sok hasznos infoval szolgálni.
Egyszerűen csak ki kell választani valami 3072*768 felbontást, vagy játékonként változóan patchelgetni kell ?
Meg hogy veszem rá a játékot, hogy több képernyőn is fusson? -
#3621 Egyetlen vezeték miatt, miért kell újrakezdeni? :) Kiöntötted műgyantával? :) -
#3620 áhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh szétver az ideg :D kész a váltó nagyon jó lett a szépités de valami kábelt el forasztotam kezhetem elöröl :D -
#3619 "Euro Truck Simulator"
-
Streetwarrior #3618 Egy ideje már már 3 monitoron játszom SoftTH-val. Sok játékot próbáltam ki vele, a hivatalos lista elég kurta ezért úgy gondoltam, hogy írok még pár gammát, amivel bátran lehet próbálkozni:
Turismo Carratera
Fear Perseus Mandate
Euro Truck Simulator
Mafia
Armed Assault 2
Burnout Paradise
Flatout Ultimate Carnage
Call of Juarez - Bound in Blood
GRID
Amikkel biztos nem megy:
Trainz 2009 (ebben is kellene működni, de nem akarja a jót)
Richard Burns Rally (pedig ennek kellene...)
Prototype
Silent Hill Homecoming
18 WOS összes része (sajnos ezekben csak OpenGL render van)
Majd még bővül a lista, majd azt is megírom. Ha valaki össze tud ilyen rendszert hozni az bizonyos játékokkal nem is fog tudni máshogy játszani olyan feeling. Simeknél pl. belátsz a kanyarba. Burnout Paradise-nél egyszerűbb falhoz szorítani, mert látod mi történik oldalt.
Pár tipp:
- A SoftTH.cfg-ben a bordersize-t mindig állítsd be 100-120 közé, mert külöben olyan, mintha a kereten átfolynának az objektumok. Ha ezt beállítod akkor olyan, mintha egy A-oszlop lenne előtted.
- 4850 és annál erősebb kártyáknál nyugodtan mehet secondaryFormat-nal az RGB32. -
#3617 De nem mondtál jót, mert lehet állítani a döntését , csak szerszám kell hozzá -
rbal #3616 Ülésben megelőztelek! -
#3615 Szia! Üdv minálunk :D
Ülés kapcsán, Ma-Bo szokott tipp topp sofőr Suzuki üléseket szerezni 5.000,- Ft magasságában. Azon minden állíthaó, és nagyon kényelmes. Ezekkel a gyári ülésekkel az a baj, hogy mind a 4 támpontja más magasságban van, tehát alátétezni vagy hasonló okosságra van szükség hogy vízzszintbe hozd. És persze mindig ilyenkor szokik kiderülni, hogy a sín nincs is az ülés közepén, és balra vagy jobbra 3-4 cmert el van csúszva az ülés, ami nem is zavaró vezetésnél, csak neked lesz pl idegesítő :D
Sport ülés 22.990,-, és nem utolsó sorban szimmetrikus sínnel :D
LFS-t, csak a weblapjukon keresztül tudod paypal-al, vagy netes vásárlásra alkalmas bankkártyával megrendelni. -
rbal #3614 Sok sikert az építéshez! Amúgy van 30000Ft alatt ülés, sínnel együtt! Igaz ezek nem dönthetőek, mint a rendes autóülés, de sztem jók. Asszem ilyen van Pointernek is, meg nekem(nekem tuti ilyen) is. Én itt rendeltem, és ha a jól emlékszem 3-4nap alatt megvolt.
http://www.frigate.hu/index.php?mit=99&termekfocsoport_id=15&termekcsoport_id=23&tipus_id=470 -
Kzoli007 #3613 Sziasztok!
Amióta a prohardveren olvastam az"Egy cockpit naplója " c. cikket azóta tervezem, hogy én is építek egyet. Ennek most jött el az ideje mivel mostanra tudtam annyi pénzt félrerakni, hogy vegyek egy G25-ös kormányt. Ráadásul a PCX-en most csak 51200ft-ba kerül míg 2 nappal ezelőtt még 56000 volt, szóval megrendeltem , remélem a hosszú hétvége előtt meg is jön és akkor lesz 4 napom a barkácsolásra. Persze én csak egy egyszerűre gondoltam mint amilyen Pointernek az első szimulátora vagy valami hasonló, a tervek még most készülnek de csak akkor lesz végleges ha már a kezemben lesz a kormány és véglegesítem az ülést is, hogy melyik lesz. Van egy régebbi opel ülésem csak ahhoz nincs meg a sín meg van lada ülésem is de lehet inkább bontóba nézek valami jobbat ezt még nem döntöttem el.Max egy 10est szánnék rá, ennyiből lehet már venni valami normálisat?.Sajnos sportülést nem találtam 30000ft alatt úgyhogy az kilőve. Majd rakok fel képeket ha kész lesz.Amit még akartam, hogy a LFS s2-t hogy lehet beszerezni mert én cd-galaxison néztem de ott nincs, vagy ez csak letöltős változatban létezik, tudom hogy van topikja de gondolom itt többen is játszanak vele akik tudnak válaszolni. Eddig csak a demóval toltam azt is bill-el de még úgy is bejött tehát ezt szerzem be először.Ha tudtok segíteni azt megköszönném!
Üdv:Zoli -
#3612 Igen jól látod, az egy másik G25 pillangófüle.
Netkarral játszottam nem egész 10 percet, ott is volt olyan, hogy jó erősen tekerte a kormányt a g25, nem lett erőtlen. De még nem volt igazán időm másra, és még akkor sem volt fennt a pillangó toldás. Még változtatok rajta, és a jövő héten játszom is vele, arról írok akkor igérem :D Most mindenre lenne időm, csak melóban űcsörögöm :D -
rbal #3611 Pointer ez egy 2. G25? Abból gondolom, hogy úgy tűnik, hogy a pillangóváltó hosszabítás is eredeti fülnek tűnik. Jó lett nagyon, nekem tetszik! Írhatnál valamit hogy tetszik, milyen érzés, összeségében bírja e a 350-es kormányt a G25. -
#3610 Valami olyasmire, hogy a csúszó keréknél elkezd remegni a pedál. Ergo, szól a játék ha blokkoltak a gumeszok. -
rbal #3609 Ez nem hülyeség! Én a legelső gombtuningot a G25-re vibrás gamepadal csináltam, és annak a kis motorjait rá szigszalagoztam a székre. 2 motor volt benne, csak nem egyforma súlyokkal. Szar érzés volt, mert zsibbasztott, és idegesített. De ha valaki ilyent szeretne, a nagy elektronikai szerelések helyett szerezzen be ilyen gamepadot, 2-3e pénzért már kapni, és nem kell kínlódni, meg pluginolni, stb... -
#3608 ez mire jó? -
#3607 Szerintem ennel realissab homemade cockpit mar nincs
Pointer, tudod mi a kovetkezo projekted