Szóld le az elötted írót!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

😊 simaképû geci

dzsonesz
huáhuá
ez nagy oltás volt cimbi gyakorolj mék picit😄D

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

kurva anyádat

nem tehetek róla, de az ösztönök....

dzsonesz
azért ha lehet ne csináljatok Rudas fürdõt a topikbol, ez fõleg téged érint kedves fajtársai seggében harangozó vadkacsaszarvas

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

beszarnál, mi kuller<#nyes>

mi lenne ha jönne Shadow is?

SHADOWEYES7
<#eplus2><#eplus2><#eplus2><#eplus2><#eplus2><#eplus2><#eplus2><#eplus2>

tudom én azt, majd megpróbálok finom lenni (de nem igérem)

kulabácsi
jah fasza seggem van hidd el😄

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

kulabácsi
a kurva anyádat erre hajtottam!!!!!!!

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

SHADOWEYES7
<#schmoll2>

SHADOWEYES7
<#eplus2>

basszad meg

recskázol gennyes?

SHADOWEYES7
---------------#27100--ték----------<#hehe><#hehe><#hehe>

SHADOWEYES7
most...........

SHADOWEYES7
csak.........

SHADOWEYES7
nem te kurvaaaaaaa

mi van, lealázott az asszony?😉

de kár, pedig annyira helyes vagy....

SHADOWEYES7
az vagy<#kocsog>

SHADOWEYES7

kulabácsi
nem vok buzi😄

nah, most nem akarsz akkor komolyabban megismerkedni velem?

kulabácsi
neked annyi eszed van, mint egy marék csiklónak!

SHADOWEYES7
kuuuuuuuuuuuussssssssssssss

SHADOWEYES7
nem pofázol kopár!!!!

kulabácsi
ne lopj kúrva😄

SHADOWEYES7
Goapartik - tánc és rituálé
A goakultúra legerõsebb alapját mindig a partik, elsõsorban a szabadtéri partik jelentették és jelentik ma is, melyek rendszerint valamilyen különleges helyszínen kerülnek megrendezésre.(pl: tengerpart, õserdõ, régi kastély, hajó, sivatag, egy erdõ közepe, stb.) Nevébõl adódóan elsõsorban az indiai Goa államban tartanak ilyen rendezvényeket, ahol a helyi rendõrség némi baksisért cserébe szemet húny afelett, hogy a résztvevõk szabadon tömjék meg chillum pipájukat charassal (kézzel készült hasis), mely dohánnyal keverve önmagában is pszichedelikus élményt nyújt használóinak. Ehhez járul hozzá a zene, illetve a dekoráció, mely (ha nem a természetben vannak) természetutánzó, vagy a fantasy világból merítõ UV aktív, vagy fluoreszkáló képek, szobrok, vetítések, térelválasztó nádfonatok rendszerint.

Az újév megünneplése rendszerint a goa kultúra egyik csúcspontját jelenti, ekkor több ezren is összegyûlnek szerte Indiából. A tömeghez rendszerint sok utazó és jógi is csatlakozik, és a koldusokat sem ûzik el.

A goatrance helyzete ma
A goatrance a mai napig is megmaradt underground zenei kultúrának mindenhol a világon, melynek egyik legfõbb oka a zenék és a partik terjesztésének módja, mely fõleg szájhagyomány, szórólapok, és az Internet révén terjed, a mainstream média ugyanis nem foglalkozik a stílussal. Egyetlen kivétel talán Izrael, ahol országos népszerûségnek örvend. Ma is virágzanak a „meg nem hirdetett” partik, ahol 50-200 ember bulizik háborítatlanul valahol a természetben. Goa partvidékén szokás az, hogy a dzsungel közepén hangos dobolás jelzi, merre van a parti és az emberek órákig bolyonganak, mire odatalálnak.

A kiadók és a labelek is kerülik a hagyományos marketingeszközöket a zenék terjesztésében. A terjesztés fõ platformja mára egyértelmûen az Internet lett, bárki ott értesülhet az újdonságokról, és készülõ zenei anyagokról. A labelek szoktak promóciós körutakat is tenni.

kulabácsi
helyes!!😄

SHADOWEYES7
A goatrance jellemzõi, leírása
A goatrance, mint szó inkább szinonímaként használatos, mivel manapság a psychedelic trance-et használják a stílus megnevezéseként. Egy háromjegyû számot is szoktak azonosítójaként használni: 604 - G = 6, O = 0, A = 4 . A psytrance/goatrance az 1990-es években lett önálló stílusnévként „regisztrálva”.

A goatrance jellemzõ jegyei
A zenék ritmusa alapvetõen 4/4
Szélsõséges ütemhatárok között mozog: 135-150 BPM (lehetnek ennél lassabb, vagy gyorsabb zenék is)
A zenék furcsa, pszichedelikus hangokból, „agycsavaró” és „utaztató” témákból, rengeteg ritmikai elembõl és effektekbõl épülnek fel.
Az alapok leginkább kemény hangzású felezõ, vagy „guruló” basszusvonalra, 4/4-es ütõs lábdobokra épülnek.
A régebbi goatranceben domináns szerepet játszottak a nem európai skálákon írt keletiesebb dallamok, manapság a goa/psy zenékben inkább az egyszerûbb, de jobban megragadó és különleges hangzású témákra építenek.

A goatrance és psytrance altípusai
A goatrance fokozatosan egyre nagyobb átalakuláson ment keresztül, és rengeteg alfaja fejlõdött ki:

fullon psychedelic trance - a legelterjedtebb irányzat, dallamos ugyanakkor eltûntek a goára jellemzõ népi motívumok (ide tartozóak például: GMS, Space Tribe, Talamasca, Protoculture, Electro Sun, Astrix, Domestic, Xerox vs. Illumination, Delirious, Shanti, Intelabeam, Visual Paradox, Melicia, Safi Connection, Mekkanika, Star X, Sesto Sento, Altöm, Deedrah, Orion, Sub6, Silicon Sound, Absolum, Bizarre Contact, Sirius Isness, 1200Mics, Space Cat, Psycraft, Eskimo, Dynamic)
progressive psytrance - ez leginkább a skandináv és német elõadók munkásságát dícséri (például: Atmos, Son Kite, Ticon, Vibrasphere, Necton, Logic Bomb, Neelix, Sonus, Frogacult, Tetraktys, BLT, Turbopauza, S<Range, Sonic Cube, Genetic Spin, Bitmonx, Matenda, Antix, Human Blue)
dark psychedelic trance - más néven „killerpsy” (például: Parasense, Droidsect, Paste, The Nommos, Koxbox, Quantum State, Para Halu, Psykovsky, KinDzaDza, Penta, Neuromotor, Digital Talk, Fungus Funk, Quadra, Psychotic Micro, Paranormal Attack)
psychedelic techno - a techno zene és a psytrance (leginkább a progresszív psytrance) jegyeit vegyíti (például: Fuzzion, Midi Miliz, Mantik)
south african psytrance - a dél-afrikai (de nem csak ott készített) stílusú psytrance zenék a dark és a fullon psytrance elemeit ötvözik, így az sa trance képviselõi gyakran készítenek zenéket közösen más dark vagy fullon producerekkel (például: Abomination, Artifakt, DMMT, Frozen Ghost, Rinkadink, Shift, Slug, S.W.O.R.N., Zigganaut, Pitch Hikers)
suomisaundi - vagy Spugedelic Trance, a finn erdei partyk zenéje, furcsa nem megszokott dallamokkal és váltásokkal operál, és kevésbé tûnik szintetikusnak, mint a többi, jobban elterjedt pszichedelikus zene. Léteznek ebben a stílusban olyan zenészek, akik sokat merítenek a killerpsyból, vagy akik ezt a stílust kombinálják ambienttel. (például: Texas Faggott, Eraser vs Yöjalka, Wizack Twizack, Mandalavandalz, Lightaman Jr., Flying Scorpions)
nitzhonot - a psytrance és az uplifting trance elemeit vegyíti, kifejezetten dallamos, és a többi psytrance mûfajhoz képest egyszerûbb (és ezért gyakran kritizált) zene, mely a 90-es évek közepe felé jelent meg, és már nem sûrûn készítenek ilyen stílusú zenéket. Izraelben és Görögországban ért el nagyobb sikereket. (például: Eyal Barkan, Astrix (korai munkák), Yahel, Goldenfinger, X-Men, Cyan, Holy Men)
classic goatrance - a goatrance eredeti, és immáron klasszikussá vált ága, mely megmaradt a régi jól bevált indiai dallamoknál (például: Man With No Name, Etnica, Hallucinogen, Chi-AD, Power Source, MFG, Deviant Electronics, Astral Projection, Juno Reactor, The Infinity Project)
Ezek mellett a chillesebb hangzású pszichedelikus zenék is teret nyertek, melyeket psychedelic ambientként szoktak emlegetni (Magyarországon a TRibal Earth az egyik legismertebb a stílusban, de külföldi viszonylatban Banco de Gaia a legelterjedtebb).

SHADOWEYES7
A goatrance kialakulásának története

Rövid bevezetés a goatrance történetéhez
A goatrance kialakulásának kezdetei az 1990-es évekre tehetõek, ám a kultúra sokkal messzebbre nyúlik vissza az idõben, pontosan az 1960-as évek végére. Ekkoriban a „hippikorszak” gyermekei Woodstock után azt a gondolatot próbálták továbbépíteni, hogy a természettel harmóniában élve folytassák azt a megkezdett életformát, melyet Woodstock elindított („Make Love, not War!”😉. Goa, India egy tengerparti állama lett a kalandvágyók és rocksztárok egyik fõ célpontja, ahol keresték azt a szabadságot, melyet Woodstock adott. Az 1980-as évekig szépen virágzó kommunák alakultak ki Goán, melyek a saját szabályaik szerint, és a nyugati életmódtól teljesen eltérõen éltek. Sokan azonban nem bírták ezt a fajta életstílust, és így csak kevesen maradtak ott. Azonban az 1990-es évek elején beköszöntött Goán is az elektronikus forradalom (acid), melyet az ott lakók azonnal a magukévá tettek, és továbbfejlesztettek saját szájuk íze szerint. A korszak nagy alkotásait (Yello, Talking Heads) egy San Franciscóban élõ guru, Goa Gil szerettette meg az ottlakókkal, és ezekhez hozzátéve a népi, indiai folklorisztikus hatásokat, az akkoriban hódító detroit technót, industrialt, new wave-et, és az 1970-es évek pszichedelikus hangzásait létrehozták a goatrance-et, melynek elõfutárai a Killing Joke és a Front242 voltak.

A goatrance kezdetei és fejlõdése
A Goa-félsziget Indiában, Bombaytól 600 kilométerre, délre található. Goa, az indiai állam a hatvanas évek elejéig portugál gyarmat volt. Emiatt a helyi vallásra fõként a kereszténység volt jellemzõ, ami igen különbözött a környezõ vidékek lakóinak hitvilágától, ami természetesen kulturális eltéréseket is szült. Meleg klímájának és közeli érintetlen tengerpartjainak köszönhetõen a félszigeten található területek verhetetlen vételi ajánlatot jelentettek a nyugatról letelepedni szándékozóknak. Goa hamarosan egy igen népszerû nemzetközi találkozóhellyé vált, melyre a világ minden tájáról érkeztek az undergroundért, misztikumokért és spirituális feltöltõdésért rajongók, de drogdealerek és sok más otthonukban sokszor számkivetettnek tartott emberek is, így létrehozva a félszigetre mai napig jellemzõ sajátos szín- és kultúrális kavalkádot. A barátságos helybelieknek köszönhetõen a hely maga volt a paradicsom a hideg európai és észak-amerikai télbõl érkezõknek. Ezekben az idõkben (a hatvanas évek vége felé), nem sokkal mielõtt a nyugati zenei stílusok kezdtek volna irányadóvá válni a hely sok parti õrült csodabogarat vonzott. A stílusok kavalkádjából elõször a pszichedelikus rockzene majd késõbb a dub-os alapú reggae vált kiemelkedõvé. Az emberek után a tengerentúlról hamarosan megérkeztek a partikhoz elengedhetetlenül szükséges tartozékok a generátorok és egyéb hangrendszerek is. A hely sajátosságainak megfelelõen a partik a természet csodás tájain, tengerpartokon, pálma– és esõerdõkben kerültek megrendezésre. Ezeknek a rendezvényeknek a fontos majd hamarosan elengedhetetlen kellékeivé váltak a fõleg indiai mitológiai de egyéb motívumokat is ábrázoló és önmagába olvasztó fluoreszkáló díszítések. A 87/88-as szezon igen érdekes fordulatot hozott. Az Acid House ebben az évben indult világhódító körútjára. Egy Laurent nevû francia DJ-nek az a ragyogó ötlete támadt, hogy ezeket az elektronikus hangokat partikon szólaltassa meg. Az eleinte igen hûvös fogadtatásban részesült zenei stílus volt a manapság pszichedelikus trance-nek nevezett irányvonal elõdje. A mai stílus kialakulásához vezetõ következõ nagy lépést egy kaliforniai DJ, a mai is napig meghatározó személyiség Goa Gil tette meg. Ötlete alapján kapcsolódott össze a zene és a „szellemiség”. Elképzelése: újrafogalmazni az õsi törzsi rituálékat a 21. század igényei szerint és a zene és tánc segítségével közösen eljutni egy újabb magasabb spirituális szintre. A kezdetekben igencsak körülményes és nehéz volt a megfelelõ zenékhez hozzájutni, így a DJ-k a kazetták B-oldalát és az új hullám hangszereit keverték össze, valamint elektro zenék újraszerkesztett és az új hangzásban hangszerelt változatait mixelték, kezdetben állítható hangmagasságú Sony walkmanokon. Amint az idõ Goán elviselhetetlenül forróvá vált a nyugati ember számára, április elejétõl a késõ augusztusi esõs idõszak bekövetkeztéig az utazók hazatértek otthonukba vagy tovább álltak más égtájak felé, magukkal vitték a zenéiket, gondolataikat és szellemiségüket. Ennek az õrült hibrid zenének a fanatikusai számtalan ötlettel és erõs elhatározással felvértezve indultak útjukra, hogy egyre több és több emberrel ismertessék, meg a stílus nyújtotta új kulturális értékeket.

nah, mondjuk téged is<#kocsog>

SHADOWEYES7
az hát,már ült is a rohatt,benn jól megbaszták a cigányok ezért,a kurvát!!!<#vigyor1><#vigyor1><#vigyor1><#vigyor1>

szóval te egy ilyen kislányokkal szemétkedõ vagy?

SHADOWEYES7

de ha nem akkor sem haragszom😛PPP

kulabácsi
elmúlt ez már 18😄

SHADOWEYES7
rohatt pedofil gecy..........

kulabácsi
bazdmeg te kúrva

áááá faszom ki van te hóhér😊

dzsonesz után õt is raknám...

SHADOWEYES7

kulabácsi
basszameg a csajom megint pózól itt nekem....

SHADOWEYES7

kulabácsi
van egy ízléset te köcsög!

dzsonesz
neked meg túlzottan is erõs géj hajlamod , dehát nem szégyen az a mai világban, igaz kis homoseggszurkáló?😄