97204
Szóld le az elötted írót!
-
védeni nem védenéd, megdugni meg megdugod?
szép :| -
Realtibi #12758 ennyire azét nem védeném a tesómat... -
sztem met hátulról éppen beduktad a kukid neki -
Realtibi #12756 talán mert rádnézett? -
láccik izsaz arcán hogy mekvan lepődve -
no comment..
-
a lámája
beledukta a fejét a leveseskondérba miközben forrt a lé -
VörösfejűLáma
-
kakájolóláma
-
Kösz..
-
Már 1 éves, de jó a felfedezési képességed ! -
szépláma :| -
ujreg -
szar a logod csíra:D -
Én legalább nem vagyok egy kövér, rajzfilm figura.. -
Mi vagy te? Dákoromán vagy román dákó? -
HÜLYÉK! -
-
Már néztem.. Minden elismerésem.. -
loáááál ez qurvanagy
-
-
faszért kell megint ugatni szőke ! azt hittem most komolyan eltudunk beszélni a GyökérKöcsögLámáról...
-
gyökérrö nem talátá képt mi?
genya
-
................................ -

-
-
ja -
GyökérLáma ? -

-
majd +pusztultam amikor végignézetm! :D:D:D:D:D:D
-
:) a 43 éves anyám basztat..
egy életem van..
-
hátez eléxar :|
ráadásul nem is szerepelek benne
viszont sok kis gumis köcsögöt felismertem :)) -
Akkor próbáld meg Xploverben, vagy Mozzilában.. Ha nem megy akkor Toss It Up ! -
odáig ok. hogy tölt
majd nem pléj -
a franc, pedig működnie kéne.. Először tölt, majd play.. -
nem műxik :(((
-
egy flash, okosszösziről.. -
A láma leírása:
Fido4life
stb... -
Láma
Lama guanacoe f. glama
Lama
Lama
Ezen a területen található további állatok:
Rendszertani hely: osztály: emlősök (Mammalia); rend: párosujjú patások (Artiodactyla); család: tevefélék (Camelidae)
Leírás: A láma testhossza a 2,25, vállmagassága az 1,3 m-t, testtömege pedig a 140 kg-ot is elérheti. Testét vastag, gyapjas szőrzet borítja, melynek színe nagyon sokféle lehet. Az eredeti, vadon élő ős, a guanakó (Lama guanacoe) színe vörösesbarna, a fej gyakran feketés-sötétbarna, a hasoldal pedig inkább világos-piszkosszürke. A háziasítás eredményeképpen azonban akadnak teljesen fehér, sőt foltos, tarka példányok is.
Elterjedés, élőhely: A guanakó eredetileg Dél-Perutól a Tűzföldig terjedő területen élt, s belőle a lámát, illetve az alpakát (Lama guanacoe f. pacos) az egykori Inka Birodalom területén, mintegy 4500 évvel ezelőtt háziasították.
Életmód, táplálkozás: A láma az Andok vidékének hűvös éghajlatához és viszonylag gyér növényzetéhez alkalmazkodott, ezért nem válogatós abban, hogy mikor melyik hajtást legeli le. A vad ősök kisebb csapatokba tömörültek egy-egy erősebb lámacsődör vezetésével, a lámák csoportszerkezetét azonban az őket tartó emberek határozzák meg. A hím lámák aránya a nőstényekéhez képest jóval magasabb, mint a vadon élő populációk esetében, hiszen az ember főként teherhordásra használja a lámákat, márpedig hagyományosan csak a csődörök kapnak málhát a hátukra, a nőstényeket leginkább gyapjúnyerés céljából, illetve tenyészállatként tartják.
Szaporodás, egyedfejlődés: A láma vemhességi ideje 10-11 hónap, s ellésenként általában csak egyetlen utód születik. A csikó gyorsan nő, de csak hároméves kora után kap először málhát a hátára, feltéve persze, hogy hím állatról van szó.
Érdekességek: Bár főként málhás állatként tartják, az Andok vidékén élő emberek a láma csaknem minden porcikáját hasznosítják. Bőrükből használati tárgyakat készítenek, szőrükből szőnyeget fonnak, húsát megeszik, zsírjából faggyút nyernek, sőt, még a trágyát is hasznosítják tüzelőként. A guanakó azon szokását, hogy támadóját, ellenségét, vagy riválisát leköpi, a háziasítás során nem sikerült eltűntetni, ezért ez a lámára ugyanúgy jellemző, mint vadon élő őseire.
A Budapesti Állatkertben a lámák hosszú ideig a teveház végében laktak egy nem túl nagy kifutóban. Néhány évvel ezelőtt azonban új kifutót alakítottak ki számukra a nagyszikla oldalában, amely talán valamelyest emlékeztet az Andok vidékére. -
pofabe mindenki
vagy szopjatok le egy vagon kutyát
hátha attól megnyuxotok