FIFA 2005

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magic Boy
Dehogynem én is szoktam ilyet csinálni!

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Magic Boy
Ha mindkettõnknek meglessz a ful akkor játszunk?

a multi az más ... ott nem nyom az ellen halálbiztos gyors kontrákat, olyan játékost hozva helyzetbe, akirõl nem is tudod, hogy létezik (mert 10 méterekkel nem fér be a képernyõbe...)

Breki33
Ja elméletben jó vagyok, csak aztán jön egy gyerek aki begyakorolja a lövést aztán annyi.
Breki33
Eljön a gyerek és van két gamepadom meg bill

Nem a neten keresztül !
Magic Boy
Én is így gondoltam!

Magic Boy
Hogyan tudsz multizni?

Breki33
Igen ha a védõkkel csinálod de a csatárokkal is letámadsz illetve megvannak a szûrõk a középpályán.

Ezt még JÓzsibá-tól tanultam :-)
Breki33
Hm én már átmentem World Class-ra igaz ott az ellennél nagyobb a labdabirtoklási arány

Multiban szerintem ez a tomorûlés nem sokat ér mivel akár egy OTB-s hirtelen befutással megbontja a szélen aztán meg már kotorhatod ki.

De persze mindenkinek más a taktikája.

Hétvégén multiztam egy haverral aki múlt héten amíg nem szoktam meg a gamepadot 5-ra is vert.

Most nyertem is de az utolsó úgy lett 1-0 oda, hogy 78%-os volt a labdabirtoklásom.
Magic Boy
Én is Agresszív letámadást játszok,de bang módszerét az egés pályán lehet alkalmazni!

Így van... gyakorlatilag rögtön visszavonulok, mihelyt az ellené lett a bogyó és még így is beszívok egy-egy gyors kontrát. Én pron játszom és ezen a fokozaton eléggé esélytelen vagyok a gyors labdaszerzésre, az ellen gyakorlatilan három passzal a kapum elõtt van. Amikor erre a módszerre rájöttem egymás után négy 10 perces félidõt nyertem 2:0-ra pron, sõt volt már 4:0-ám is 😊) Azelõtt nem.

Breki33
Köszi ez új volt

Viszont akkor te eleve feladod a középpályádat?

Nem csinálsz pl egész pályás letámadást?
Én sok gólt ilyenbõl lövök.
Mindig “csodálattal” néztem a CPU irányítású ellenfeleim védekezési módszerét, miszerint a védõjével nem csak egyszerûen támadta a labdát vezetõ csatáromat, hanem mindezt olyan pozícióban is tette, amellyel tökéletesen lezárta a jó helyzetben lévõ játékosom felé történõ átadási útvonalat. Ezt a tökéletes helyezkedést most végre mi is megvalósíthatjuk, ráadásul egyszerûen. Semmi mást nem kell tennünk csak elengednünk az “irány” gombokat és simán nyomvatartani a “D”-t. Amíg kezeljük az iránygombokat is, akkoris támadja a védõ az ellent, de annak szerelése igen rossz hatásfokkal mûködik. Ha irányítás nélkül (a “D”-t nyomvatartva) úszítjuk a védõnket az ellenre, akkor azt sokkal biztosabban szabadítja meg a labdától, ráadásul úgy támadja a csatárt, hogy a legveszélyesebb passzolási útvonalat is zárja. Így nálam a felállt védelmemmel szemben ritkán tud kiugratással kapura törni.
A védekezés folyamata (nálam):
Védekezésnél én elsõsorban “betömörülök”, a magától letámadásba lendülõ “kijelöletlen” pléjereimre átváltva azokat visszafelé mozgatom. Kezdetben nem nyomok “D”-t, mert ha azt nyomvatartom, akkor a védõm támadja a labdát vezetõ ellent (hiába irányítom a védõt hátrafelé akkoris csak megy az ellenre). Tehát eleinte csak rendezgetem a védelmemet, próbálok mindenkit a saját posztján és hátul tartani. Amikor az ellen már 25-30 m-re passzolgat a kapumtól, akkor kezdem a védõimmel támadni a labdát vezetõ csatárt. Odairányítom a védõt a csatár elé kb. 2 méternyire (IRL) ha kell sprintelve. Ezután elengedem az iránygombokat !!! és nyomvatartom a “D”-t. A védõm támadja a csatárt és ha az utóbbi nem passzol (oldalra v. hátra), illetve nem kezd el a saját kapuja felé szaladni a labdával, akkot a védõm szerelni fog. Ráadásul amíg nyomva a “D”, addig a passzra is igen szemfülesen reagálnak a védõim. Ja lehet ezt konbinálni sprinttel is ha a csati futni kezdene, akkor én “D” + “E”, csak ekkor vigyázni kell a futó védõm könnyen megkavarható. Tehát csak addig futok amíg bármi lemaradásom van a csatival szemben. Utána sima “D”. Ha passzol az ellen, akkor újra odairányítok elé egy védõt (simán v. futva) azután megint elengedem az iránygombokat és sima “D”. Ezzel módszerrel a meccsvégi statisztikában a szereléseim számai erõsen megnõttek, illetve az ellen gólveszélyes kiugratásainak a száma töredékére csappant. Persze a gyors kontrák kivédése ezzel a mószerrel is kétséges.
Röviden: hozd jó helyzetbe a védõdet és utána ne irányítsd, csak “D”, ha kell “D”+”E”. Az irányítást csak a pozíciók felvételére, a védelmed rendezésére használd. Ja és fontos, hogy ha az ellen elkezd szaladni a saját kapuja felé, akkor ne kövesd a végtelenségig, hanam enged fel a “D”-t és rendezd vissza a védelmedet.

Breki33
Igen de aki ért hozzá azt olvassa

Tomperék ebben a profik sztem
Magic Boy
Írtam oda is,de van aki azt nem olvassa ezt+igen!

Breki33
Erre van külön fórum

Amúgy én írtam mit.
Magic Boy
Használ valaki Azureus-t?
Segítenétek a beállításában?
Mert jelenleg gyorsabban tölt fel,mint le!

Magic Boy
Azért,mert sérült volt!

Breki33
Amúgy a BRazil Selecao-ban nem a stabil kezdõcsapat a jellemzõ (mostanság)
Breki33
IN-game képek vannak

Magic Boy

Magic Boy
Az életben általában kezdõ!
A játékban nemtudom,de egyik képeden se látom a cserepadot!

The Hedgehog
jah nem az enyém! de nem is mondtam hogy az 😄

Kétféle vélemény létezik... Az enyém és a helytelen!

Breki33
csere?
Breki33
Nem õ csinálta

amúgy ftc meg csel
Magic Boy
Ezt hogy csináltad?

Magic Boy
Nekem Kleberson hiányzik,de nagyon a Brazil középpályárol!

Breki33
Hát énis legszívesebben vennék még egyet.

Csak három már túlzás lenne

De jó az ára nagyon.
És FIfa COmpatibile P

REméljük inkább ez lesz sulinetes
The Hedgehog
nagyon jók sztem... kezdhetek megint gyûjtögetni a perselyben 😄

Breki33
Arra itt nincs progim

Hogy tetszenek az új Logitech gamepadok?
The Hedgehog
jaja! marha szép... konvertáld át az avi-t sima microsoftos tömörítésûbe és azt tudja már kezelni a ANIMSHOP

Breki33
Ja ezaz ami oda és vissza emelget ugye?

A múlt héten ebbõl akartam gif-et készíteni de sajna nem ette meg a formátumot az Animation Shop
The Hedgehog
ezt csekkoljátok! így is lehet gólt rúgni:

HENRY PARÁDÉS GÓLJA

The Hedgehog
nah! PS2-re már fent van vagy mi a szösz?!

Breki33
Breki33
Ha valaki esetleg a BRazil vállogatottal szeretne játszani

klikk

1.1 fix

klikk
Breki33
látom már mindenki ftc-nek hívja P

gamepadosoknak egy kis segítség

jobb analóggal faszán el lehet lökdösni az ellenfelet szögletnél

bár inkább védekezésnél hatásos
Én úgy szoktam szögibõl gólt rúgni, hogy a rövid sarokra ívelem, majd az ftc-s gomb (ez egy védõ Cole vagy Lauren), befutni és fejes vagy ollózás. Ha a védõtõt nem bírja megkerülni, akkor ott áll középen a csatár, néha vele is sikerül elérni a labdát, aztán néha be is lehet rúgni vele. De a kapus ilyenkor már jön kifelé és sokszor lekapcsolja a lövést.
senki?
vagy még nem adták ki?

Breki33
Nemértem mér elkezdett kilépni a játék replaynél f3-ra vagy f4-re

újraraktam simán a demót akkor nem csinálta

nemértem
Magic Boy
Na ja!

Rudee
Elsõ pár meccsen nekem is sikerült az üres kapu mellé lõni. Meg volt még 1-2 hasonló eset, amikor nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. Hülyén hangzik, de itt szinte minden passzt máshogy kell adni (még ugyan olyan szituációban is). Ez kissé bonyolulttá teszi a játékot, pedig nem az. Külön élmény lesz esõs pályán jáccani, ott hogy kell majd figyelni

Szar Bayern, szar Bayern :)

Breki33
és az AA?

Nekem a WE7-es L1-es beívelés hiányzik nagyon ami ugye mezõnyben már Q+W-vel remekül mûködik de a 16-os közelében erõtlen lövés vagy elérhetetlen kiugratás lesz.

Meg van olyan, hogy rátûzöm kipattal oldalra csorog az alapvonal felé erre a szélsõmmel a-val egybõl beadnám azmeg rátûzi.
Rudee
Az A-s beívelés azért nem tartozik kedvenceim közé, mert az inkább egy gyengébb ívelés, mint erõteljes beadás. Ha középen több a védõ, akkor OTB-vel adom be (az erõsebb beadás, mármár középre lõtt labda bárhova pattanhat), ha egyenlõ létszám van, vagy épp van egy viszonylag üresen érkezõ emberem is látom, akkor meg az A-s beadást használom (üres embernek lefejelem általában).

Breki33
Hát nekem pont fordítva, ha a-val adom sikeresebb, mert különben hiába indul kintrõl a körhöz a kapus elõbb odaér

OTB-nél meg van mikor hátra adja mert azt jelöli ki
Persze lehet Q-val beindítani de nincs mindig annyi idõ és lesre is futhat.
Magic Boy
Az OTB nekem se megy!😞

Breki33
Páran kérdezték a gamepadokat

Na a Logitech sajtótájékoztatón jelentette be újdonságait

Cordless RumblePad 2
a korábban bemutatott WingMan Rumblepad vezeték nélküli, vibrációs-visszajelzéses gamepad továbbfejlesztett verziója. A kisebb és kényelmesebb kiképzésû, 2,4 GHz-es frekvenciát használó vezérlõbe már csak két ceruzaelem kell, melyek mintegy 100 óra játékidõhöz biztosítanak elegendõ áramellátást. 12 gomb, egy nyolcirányú digitális vezérlõ és két analóg mini-joystick található rajta. A boltokba mostanában került gamepad ára 12.000 Ft körül van. Megjelent ennek vezetékes változata is, mely funkcióiban ugyanarra képes, mint az elõbbi: a RumblePad 2 ára azonban alacsonyabb, 7.900 Ft a javasolt fogyasztói ára. Végül azokra is gondolt a Logitech, akik egy egyszerû, de megfizethetõbb játékvezérlõre vágynak: a csak digitális irányítórésszel rendelkezõ Precision GamePad októbertõl lesz kapható, 3.900 Ft körüli áron. A felsorolt vezérlõk mindegyike USB porton kapcsolható a számítógépre.

Rudee
Szögletnél néha kijön, attól függ hova ívelem. Az ötösön álló embernek nem szoktam adni, mert oda általában kiér. Inkább a 16osról futok be.

Szoktam simán A-val is beadni, de az OTB eddig hatásosabb.

Breki33
Neked nem jön ki mindig a kapus?

OTB-vel adod be?
Nekem az nem annyira mûxik
Rudee
Én eddig még "csak" kötényig jutottam a szokásos cselek (Zidane féle 360°°-os csel, Ronaldo féle bicikli) mellett. Szerintem sokkal hatásosabb a gyors, rövid passzos játék.