1031
-
Az FTC 1899. május 3-án alakult, első elnöke dr. Springer Ferenc volt. A klub színe: zöld-fehér. Az egyesület címerében az öt zöld és négy fehér csík Budapest IX. kerületét, a Ferencvárost szimbolizálja. Az egyesületi embléma lévő zöld pajzsban elhelyezett egymáshoz fordított három E-betű az egyesület jelmondatára utal: Erkölcs, Erő, Egyetértés. A labdarúgó szakosztálynak külön címere is létezik: 1928-ban, a profizmus kezdeti éveiben Manno Miltiades tervei alapján készült. A jelvény fő alakja egy bronz sas és a sas karmai között egy futball-labdát szorongat. A futball-labda körül zöld-fehér színekkel pajzs látható, benne FERENCVÁROS felirattal, arany vagy zöld betükkel.
Az FTC az egyetlen magyar csapat, amely az 1901. évi kezdettől a pályán elért eredmények alapján soha nem esett ki az élvonalból (2006-ban jogszerűtlenül zárták ki a csapatot az NB I-ből). Az elért 28 bajnoki cím rekord Magyarországon.
Íme, a sikerévek: 1903, 1905, 1906-07, 1908-09, 1909-10, 1910-11, 1911-12, 1912-13, 1925-26, 1926-27, 1927-28, 1931-32, 1933-34, 1937-38, 1939-40, 1940-41, 1948-49, 1962-63, 1964, 1967, 1968, 1975-76, 1980-81, 1991-92, 1994-95, 1995-96, 2000-2001, 2003-2004
Az egyik legemlékezetesebb az 1931-32. évi 100%-os bajnokság, amelyet csak győzelemmel, tehát döntetlen és vereség nélkül zárt a Ferencváros. Ez a magyar labdarúgás történetében egyedülálló, de Európában is kevés az ilyen bravúros szereplés.
A Ferencváros nyerte a legtöbb alkalommal a Magyar Kupát is. A 20 kupagyőzelem évei: 1913, 1922, 1927, 1928, 1933, 1935, 1942, 1943, 1944, 1958, 1972, 1974, 1976, 1978, 1991, 1993, 1994, 1995, 2003, 2004.
Az FTC nemzetközi kupaszereplése is figyelemre méltó. A Ferencváros 1928-ban és 1937-ben nyerte a korszak híres, rangos trófeáját, a Közép-Európai Kupát, a legendás KK-t.
A három nagy európai kupa közül az UEFA kupa "ősét", a Vásárvárosok Kupáját, a Ferencváros 1965-ben nyerte meg.
A VVK-ban 1968-ban ismét döntőbe került a zöld-fehér gárda, de a Leeds United nyerte a trófeát. 1972-ben, immár az UEFA kupában, az elődöntőig jutott a csapat. A KEK-ben 1975-ben veretlenül jutott a döntőbe a Ferencváros, azonban a kupát a fénykorát élő Dinamo Kijev nyerte.
A Ferencváros az első magyar csapat, amely az Anderlecht legyőzésével a Bajnokok Ligájába küzdötte magát.
Szóljon a hangerő, hajrááá FRADI!/
Nem hallom, mégegyszer hajrááá FRADI!/
Miénk a bajnokcsapat, küzdj és húzd ki magad!/
Ez a nap is ünnep marad!//
HAJRÁ FRADI! -
Scott Malone(17) jön a Lilákhoz
Kedden Újpestre érkezik a Wolves tehetséges védőjátékosa, Scott Malone, aki szerdán csatlakozik a fővárosiak keretéhez, és a tavaszi idényben lila-fehérben szerepel majd.
A 17 esztendős Scott Malone a Wolves legtehetségesebb futballistái közé tartozik. Ezt jelzi, hogy a balhátvéd ezen a héten írta alá első profi szerződését a Farkasokhoz. Az újpestiek remélik, hogy a fiatal tehetség, ha nem is kezdőcsapat alapembereként, de a keret tagjaként sikerekhez segítheti az együttest a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Ligakupában.
A játékos az angol klub honlapjának adott nyilatkozatában elmondta: elégedett, hogy aláírhatta első szerződését, és több mint boldog, hogy Magyarországon tapasztalatot szerezhet, és mérkőzést játszhat. Hozzátette: a magyar futball más, mint az angol, egy kicsit technikásabb, és bizonyára hasznára válik majd a következő félév.
Az egyeztetések egyébként tovább folytatódnak az Újpest és a Wolverhampton – illetve a West Ham – között, ennek alapján elképzelhető, hogy további fiatal angol labdarúgók csatlakoznak a lila-fehérek keretéhez.
(ujpestfc.hu) -
az igeen fasza:) -
Lipták Zoltán a Southamptonban folytatja
Védőjátékosunk a tavaszi szezonban az angol csapatban játszik
Lipták Zoltán a tavaszi szezonban kölcsönjátékosként a Championshipben szereplő Southampton együttesében szerepel. Az Újpest FC és az angol klub szerződése értelmében a „Szentek” opciós joggal is rendelkeznek a védő játékjogának megvásárlására. Ebben az esetben Lipták Zoltán újabb két évig lesz a Southampton játékosa.
A 24 esztendős védőre a Southampton szakmai stábja csapatunk angliai túráján figyelt fel, és az ott nyújtott teljesítménye alapján határozott úgy, hogy már a mostani átigazolási időszakban számít a futballistára.
-
Kurucz Péter a West Hamhez szerződik
A tehetséges kapus tavasszal kölcsönben szerepel az angol klubnál
-
Üveges Szabolcs az AC Parmánál
A tehetséges játékos tavasszal kölcsönben szerepel az olasz klubnál
Fél évre kölcsönbe az AC Parmához szerződött Üveges Szabolcs. A 17 esztendős, tehetséges játékos – aki a Bőcs elleni kupameccsen bombagólt is szerzett – az olasz klub második csapatában szerepel majd.
A megállapodás értelmében az AC Parma nyáron, a szezon végén opciós joggal is rendelkezik a védő-védekező középpályás játékjogának megvásárlására.
Üveges Szabolcs egyébként a harmadik fiatal reménység – Simon Krisztián (Wolverhampton) és Urbányi Kristóf (Heerenveen) után –, aki a tavaszi szezonban külföldön bizonyíthatja képességeit.
-
OLÉÉÉ -
Edzőmérkőzés: Haladás II-Újpest FC II 0-3 -
Mattersburg–Újpest FC 0-1 (0-1)
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Bad Tatzmannsdorf (Tarcsafürdő)
A kezdőcsapatok:
Újpest FC: Balajcza – Dudics, Lipták, Cutuk, Tóvizi – Remili, Bozsics, Bogdán, Pollák – Rajczi, Kabát
gólsz.: Kabát -
Edzőmérkőzés: Újpest FC–Veszprém 7-0 (3-0)
Gólszerzők: Foxi (30., 85.), Kabát (34., 55.), Simon A. (38., 90.), Jucemar (70.) -
Boldog új évet kíván az Újpest FC!
Köszönjük szurkolóinak az egész éves buzdítást
Az Újpest FC játékosai, edzői és vezetői ezúton kívánnak mindenkinek az előző évinél is boldogabb és sikeresebb új esztendőt!
-
Bajnok Újpest És Kupagyőztes! B.U.É.K. !!!!! -
-
"Az volt a tervem, hogy Újpest-játékosként fejezem be"
NAPI TÉMA: NEHÉZ DÖNTÉS – már nincs több kihívás, a csupa szív támadó inkább befejezi pályafutását
A hiányérzet: két gól
INTERJÚ KOVÁCS ZOLTÁN AZT SAJNÁLJA, HOGY SZÁZ GÓLJÁVAL NEM KERÜLHETETT BE A TÍZ LEGEREDMÉNYESEBB ÚJPESTI KÖZÉ
Kovács Zoltán döntött: befejezi profi pályafutását. A korábbi újpesti támadó az ősszel Győrben futballozott, ám a télen felbontották a szerződését. Az ETO volt az utolsó csapata, de lehet, hogy hamarosan viszszatér a Megyeri útra, ahol az öregfiúk között is szerepelhet.
Néhány napja még arról nyilat kozott lapunknak Kovács Zoltán, hogy 35 évesen is jó erőben van, motiváltnak érzi magát, s bár Győrben felbontották a szerződését, azért még folytatni akarja pályafutását. A hússzoros válogatott karácsony előtt aztán mégis úgy döntött, inkább viszszamondja az NB II-es Pápa, valamint a Felcsút ajánlatát, s befejezi profi pályafutását. Kovács Zoltán itthon az Újpest mellett szerepelt az MTK-ban, a BVSC-ben, a Pécsi MFC-ben, külföldön pedig a francia Chateaurouxban, a görög P A O K Szalonikiben és a kínai Sencsenben. Tizenhat évvel ezelőtt kezdődött a karrierje és összesen – a légióskodással együtt – 428 bajnokin lépett pályára, s 145 gólt szerzett. A válogatottban húsz találkozón kétszer volt eredményes.
Egy hete még azt mondta, hogy erős és motivált, most mégis arról beszélgetünk, hogy visszavonul. Mi történt?
Semmi, ugyanolyan jó állapotban érzem magam, mint egyhete, de nem akarok senkit sem becsapni – kezdte Kovács Zoltán. – Az volt a tervem, hogy Újpest-játékosként fejezem be, de sajnos erre nincs lehetőségem, így tehát mindegy, hogy hol és mikor hagyom abba. Tudtam volna segíteni a Megyeri úton még két-három évig, de ezt csak én gondoltam így.
Nem lett volna szerencsésebb a nyáron befejezni, akkor, amikor elküldték a lilafehérektől?
Eszembe jutott, de bizonyítani akartam – és azt hiszem, sikerült is. Egervári Sándor miatt elfogadtam a Győr hívását, s ott is szívből játszottam. Most azonban végig kellett gondolnom, hogy tudok-e úgy futballozni valahol, olyan lelkesedéssel és akarással, mint eddig, ahogyan tőlem megszokták. Aztán arra jutottam, hogy nem csaphatom be magam, és azt sem, aki szerződést ajánl nekem. Nekem sosem a pénz volt az első, nem harmincöt évesen kezdek el az anyagiakért focizni, a játék nekem sokkal több.
Mégis, mi?
Újpesten éreztem, hogy milyen futballistának lenni. Ott mindent megkaptam, amire egy játékos vágyhat. Szerettek és támogattak a szurkolók. Ezért érdemes labdarúgónak lenni. A helyzet az, hogy amikor külföldön futballoztam, akkor a hazám mellett ez a hangulat hiányzott nagyon, mindig emiatt tértem viszsza.
Mit szólt a családja és a barátai, amikor a visszavonulásáról beszélt?
A feleségem egyelőre nem hiszi el, hogy vége a pályafutásomnak. Amióta ismer, azóta mindig futballoztam. A barátaim azt hitték, viccelek, de ez komoly. Befejeztem.
Háromszor volt légiós, nyert magyar bajnokságot, szerepelt a válogatottban is: van valami miatt hiányérzete?
Két újpesti gól még jól jött volna. Ha összesen százkétszer lettem volna eredményes lila-fehérben, akkor bekerültem volna a tíz legjobb Megyeri úti góllövő közé. Panaszra persze nincs okom, mert így is én vagyok az utóbbi három évtized legeredményesebb újpesti játékosa, és óriási egyéniségeket előztem meg: még korábbi edzőm, Nagy László, valamint a fantasztikus Törőcsik András is mögöttem van. Csodás éveket töltöttem Újpesten, a szurkolók még dalt is írtak rólam, nekem. Kínában bajnok lettem a Sencsennel, Görögország egyik legnépszerűbb csapatában, a PAOK-ban játszottam. S ha már a hiányérzet: az mondjuk kicsit bánt, hogy a francia Chateauroux-val nem jutottunk fel. Húsz meccsen szerepeltem a válogatottban is, szóval lényegében minden megadatott, amire egy magyar futballista vágyhat.
Január elején valamenynyi klub elkezdi a tavaszi felkészülést. Ön mihez kezd majd?
Megyek, és futok egy jót a Margitszigeten. Mozogni kell.
Ebből mondjuk nehéz megélni.
Persze keresem majd a lehetőségeket. Beszélek angolul és franciául, diplomám is van. Nem tettem le arról, hogy sportvezető legyek valahol. És biztosan futballozom is majd egy amatőrcsapatban. Teljesen nem akarok leállni, mert imádom ezt a játékot. A minap megtudtam, hogy a korom alapján, harmincöt esztendősen már az öregfiúkbajnokságban is pályára léphetek.
Ha ezt elolvassa Ambrus Imre, az újpesti öregfiúk csapatának vezetője, akkor azonnal tárcsázza majd a számát.
Hívjon nyugodtan, ha úgy alakul megyek, és annál a két hiányzó gólnál sokkal többet lövök majd a csapatban. -
nekem kb. mindegy volt:) de ,sot rendezettebb az igaz -
sztem szebb mint a régi -
Új dizájnt kapott a www.ujpestfc.hu, amely a magyarországi csapatok oldalai közül az egyik legrégebb óta működő hivatalos honlap, ráadásul az egyik leggyakrabban látogatott is. Az Újpest szurkolói egyébként 2000 óta juthatnak hozzá elektronikus formában a legfrissebb hivatalos hírekhez.
Az Újpest honlapja mellett egy Online webáruházat (http://shop.ujpestfc.hu ) is nyitott, amelyen keresztül nyugati nagycsapatok mintájára minden drukker hozzájuthat a klub ajándéktárgyaihoz. Sós László marketingvezetőtől megtudtuk, hogy több mint 100 féle termékkel vágtak neki a karácsonyi ünnepeknek, ami miatt aligha kell szégyenkezniük.
A ruhaneműk bemutatásánál a klub játékosai is műterembe vonultak, név szerint Rajczi Péter, Korcsmár Zsolt, Balajcza Szabolcs és Sándor György, továbbá az Újpest két fiatal tehetsége Üveges Szabolcs és Lázár Bence.
-
olvastam én is::S:S -
Kiss Zoltánt cserbenhagyták
Védőnk hétfőn autóbalesetet szenvedett
Autóbalesetet szenvedett hétfő hajnalban az M3-as autópályán Kiss Zoltán. A 22 esztendős védőnket – akinek csípője sérült meg az ütközés során – ma reggel szállították át Hatvanból az Uzsoki utcai kórházba.
Kiss Zoltán:
– Minden részletre emlékszem: megcsúsztam azt úton, nekiütköztem egy kamionnak, amely begyűrte, aztán „kidobta” a kocsimat. Miután meggyulladt a motor, kiszálltam, hogy segítséget hívjak, de vissza kellett ülnöm a telefonomért. Ebben a pillanatban egy autó csapódott hátulról a kocsimba, és ekkor, az ütközésnél ficamodott ki a csípőm. Szerencsére, ahogy az a röntgenfelvételekből is kiderült, törés nem történt, csak rándulás, de nem számolok gyors gyógyulásra. A rendőrök és a mentősök szerint összetehetem a két kezem, hogy ennyivel megúsztam a balesetet. Még egy hétig kell kórházban feküdnöm, majd hazatérhetek. Hosszú lesz a felépülés.
Kiss Zoltán elmondta még: az a külföldi rendszámú kamion, amellyel ütközött, azonnal továbbhajtott. A baleset során magyar sofőrök nyújtottak segítséget neki, amit játékosunk ezúton is megköszön.
-
Gyűjtést szervez az UVB
Budapest, december 5., 21.00 Nemes cél megvalósításért kérik szurkolótársaik segítségét az újpesti ultrák.
Az alábbi közleményt az Ultra Viola Bulldogs jutatta el honlapunkhoz.
"Az Újpest Football Club tájékoztatása szerint a vasárnapi Újpest-Pécs ligakupa mérkőzésre a belépés ingyenes lesz. Az Ultra Viola Bulldogs arra kéri a meccsre kilátogató szurkolókat, hogy a ligakupa mérkőzések belépőjének összegével járuljanak hozzá a tervezett Szusza Emlékmű költségeihez. Az adományokat egy, a bejáratnál elhelyezett, lepecsételt urnában gyűjtjük.
A pontos befolyt összeget a mérkőzés után nyilvánosságra hozzuk.
Építsük fel együtt az Emlékművet!
UVB 1992" -

-
fúújxD -
Hajrá Fradi!!! -
erdőkertes #887 megint ugyanaz a szar játék,igy tényleg sose leszünk bajnokok,a loki távolodik -
muszály már megy a meccs 0-0 6perc -
erdőkertes #885 ma GYŐZNI KELL -
az:) -
habi -
hoppá meiket hol?:) am ezen a meccsen nem voltam kint:) -
Ráadásul elloptátok a zászlónk! -
jó van bocsánat:)
#878 ez aztán a TÉK.. -
én is... -
kiváncsi lennék hány km-t utaztál eddig a csapatodért -
-
Harmincan vagytóók:P -
-
-
Jaja, meg ha Kabát megkapja a 2. jogos sárgáját műesés miatt.
Ezzel együtt osztáy külömbség volt a 2 csapat között, de nem csak a saját dolgokat kell mindig nézni. -
lehetett volna 5-1 is ha megadják a szabályos gólokat -
MTK-Újpest
Siófok-Debrecen, vagy Fehérvár
Kazincbarcika-Győr
Honvéd-Kecskemét
Magyar Kupa Sorsolás!