Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TDC Geronimo
Miért ott Terahoz már megjelent fél év alatt egy dobozos kieg? Érdekes... 😄

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

darth devil
Ázsiában p2p modell sincs.

War, war never changes.

Azsiaban tobb mint fel eve megy es nem fizettek keigert.

Veni, vidi, vici

darth devil
Nem vagyok képben a LoLt illetõen. De ahhoz jön egyáltalán olyan méretû kiegészítõ mint hagyományos mmokhoz? Ha nem, akkor hülyeség ide venni.

War, war never changes.

Ott pont azt ira, hogy fizetsz amennyit akarsz es oda raknanak olyan content dolgokat amiket megvennel esetleg ha tetszik.

Veni, vidi, vici

TDC Geronimo
Rifthez most jön az elsõ kieg és fizetõs lesz (mi más lenne) AOChoz is fizetõs volt a kieg. Nem tudom mirõl beszélsz. Ilyen Tera stb meg 2 hónapos game kb. Ott még jó hogy nem fizettél kiegért, mivel meg se jelent...

darth devil
Nem moslak össze. 😄

War, war never changes.

Nem véletlenül kezdtem úgy azt a hsz-t, ahogy. Ne moss össze Zarachi agyrémével...

darth devil
Ezzel elõhoztál mást is, ha tetszik egy játék és élvezed, akkor költesz rá, és megveszed szépen a kieget is. Ezért nem is értem, elve ezt a felvetést, hogy fõ bevételi forrás, meg lehúzás/átverés. Ha tetszik valami, akkor költök rá, tök mind1, h itemshop, vagy kieg megvásárlása esetleg mind a kettõ.

War, war never changes.

L2,Aion,Cabal,Lineage,Ragnarok,Star Wars Galaxie,Age of Conan,Rift,Tera es meg van jopar p2p game persze nemelyik mar f2p aminel kiegert nem fizettel. WoW az meg masik kategoria ilyen szempontbol sokan fizetik a keiget meg a havidijat de cserebe a kiegek nem teljes aru jatek araval indulnak. De amit linkeltem az pont azt mutatja, hogy az itemshopon van a hangsuly es oda raknanak be olyan dolgokat amikert lehet majd fizetni.

Veni, vidi, vici

Épp ellenkezõleg, talán a LoL áll a legközelebb ahhoz, amit elõreláthatólag a GW2-bõl ki akarnak hozni, az L2 meg az Eve teljesen más modell. Ezt beszéltük lejjebb, hogy a fizetõs kiegek plusz visszafogottabb itemshopon túl akár megélhetnének csak az itemshopból is ha olyan lenne.

"Tartalmas kiegeszitokert csak a wow kert penzt mas jatekoknal ami p2p volt nem kelett fizetni."-de bizony kellett. Még azoknál a játékoknál is kellett amik nem kaszáltak a pénztáraknál, és alacsony elõfizetõi bázissal rendelkeztek. Példának itt van az AOC, vagy a Lotro (több fizetõs kieg.-gel rendelkezett már p2p korában is).
darth devil
Szerintem meg hülyeség ebbe bele vonni a LoL-t. Teljesen más kategória. L2ben és Eveben láttam csak, hogy se a játékért se a kiegekért nem kellett fizetni, de egyikben sem lehet megoldani azt, h vagy megveszed vagy nem mész ide vagy oda.
Hülyeség arra számítani, hogy a gw2 olcsóbb lesz mint a wow, stb stb. Alant írták, hogy ott szó nélkül fizeted a havidíjat és még a kieg árát is.

War, war never changes.

"We believe in microtransactions because they fund ongoing development of the game in a very straightforward and open way. You, the customer, get to decide how much money you spend on the game after launch, based on how compelling it is to you. You get a complete and playable game no matter what, but we think we can provide additional content and services that you’d be happy to pay for. And when you pay for them, you help fund our support of Guild Wars 2 in a way that benefits all players of the game." Eredeti link
Ezzel is az itemshopos dolgot erositi meg. Droughert lenteb irtam, hogy ezzel csak a wow rendelkezik. Tartalmas kiegeszitokert csak a wow kert penzt mas jatekoknal ami p2p volt nem kelett fizetni.

darth devil te igencsak felre olvasol valamit. Ha vegig olvastad amiket irtam megerted.

Amit Chris ir az meg ugy van ahogy irja mert hiaba van olyan player aki nem kolt ra ha masik 100 meg kolti a penzt sot itt a gemek miatt meg nagyobb lenne a kereskedelem.

Veni, vidi, vici

NEM Zarachi kapcsán, hanem annak kapcsán amit én írtam mondom, hogy azért kiváló példa a LoL esete, ahol még az alapjáték is teljesen ingyen van és ugyanolyan sikeres lehet az, aki 0 EUR-t költ el rá, mint aki havi 100-at, mert olyan minõségû itemshopos esztétikai dolgokat (skineket) meg úgy általában rendszert csináltak bele, amikre költenek az emberek.
Az meg teljesen mindegy, hogy mondjuk - hasamra ütök - vmi mondjuk egy havi 10 milliós piac, másvmi meg egy havi 100 milliós, ha a modell kicsiben mûködik, akkor nagy valószínûséggel nagyban is fog.

Példának okáért én olyan vagyok, hogy elõbb veszek meg egy többszázezres órát, mint költsek el az ilyen játékokra feleslegesen 5 EUR-t, de a LoL-ra ki tudja már mennyi pénzt fizettem ki. Ez a lényeg, ha minõségi a kínálat, akkor az szül rá keresletet is.

darth devil
Itt a baj azzal van, hogy egyesek úgy gondlták, hogy egyszer megveszik a játékot és utána mindent ingyen kapnak hozzá, ha akar vásárol az itemshopban, ha akar nem. És meglepõdik amikor a többi ember elmondja, h itt bizony várhatóan a nagyobb kiegért is fizetni kell.

War, war never changes.

Igazából én ezt a fõ bevételi forrás az itemshop / pénzt kérnek a kieg.-ért pofátlanság dolgot nem értem. Példának itt van pl a wow, aminek fõ bevételi forrása a havi elõfizetésbõl befolyó összeg, ha jön a kieg. akkor azért szintén elkérik a pénzt. Ott is fizeted a havonta a 3k-t, a kiegért meg újra legombolsz x összeget. Az hogy mi a tervezett fõ bevételi forrás teljesen mindegy, a tartalmas kiegészítõkért pénzt szokás kérni (meg a semmit nem tartalmazó hulladékokért is..). Biztosan lesznek ingyenes tartalom bõvítések is, de egy kieg.-ért, amiben sok munka fekszik, nagy valószínûség szerint el fogják kérni a pénzt, mert pénzrõl szól az egész üzletág.
Ez igy van nem kotelezo az itemshopban kolteni, de nem is kell nagydobra verni az itemshopot. En az elejen ugyis csak a slotokat meg ilyenek fogom megvenni mivel nembizom altalaban a cegekben. Amig hivatalosan nem emlitik meg a dolgokat addig ugyis mind1.

Geronimo ha adsz egy linket hogy Obrienek vagy valaki azt mondja(presze anetol), hogy fizetni kell akkor elhiszem neked de amig nem ok alitjak nemfogom elhinni mert nyitott vilagrol vanszo.

Veni, vidi, vici

Arra ottvan az ingame gem kereskedelem ha on nem is kolt penzt de jatekbeli penzert egy penzes gyereket gemet megveszi ezaltal is termeli a penzt.

Nephin ha 20 mondatba benne van az atveres es a nem fair nem arrol szol a dolog. Szepen leirtam, hogy milyen helyzetben jelent problemat a dolog es mint lathatod eleg szepen kiveseztem a dolgokat de ha nemtudod, hogy lolnak miert van nagy profitja az nem az en bajom.
sPvP-t meg ne akard osszehozni egy moba jatekkal mivel ezek esportra keszultek DE a lolnak nem abbol van penze hanem abbol, hogy ha tetszik egy skin valakinek az megveszi lehet, hogy tok bena a srac es csak hobbi szinten jatszik de kedvenc karakterehez megveszi a skint.

Veni, vidi, vici

TDC Geronimo
Ahova a szó már nem elég...

darth devil
Btw az Anet azt nyilatkozta, h nem akarnak félévente kiegeket kiadni, inkább kb évente egy nagyobbat. Az meg, h ki mennyit költ itemshopban, rohadtul nem érdekel senkit, mert nem vagy rá kötelezve, h vegyél bármit is.

War, war never changes.

darth devil
Aki meg nem költ semmire az itemshopban, az meg kurvajól jár, mert full ingyen játszik. Ezt ugye te sem gondolod komolyan, és csak trollkodsz?

War, war never changes.

Unknow
Azért kemény,hogy a játék még meg se jelent, de már a kiegekrõl megy a vita 😄 Megint nem postolnak semmit az Anetesek ez azért van <#idiota>
TE írtad le logikusan, õ nem, õ csak az átverés és nem fair szöveget nyomta, ergo fogalma sincs az iparágról.A LoL akkor lenne releváns példa, ha a GW2 csupán az sPvP-bõl állna, mert ez a része felel meg a LoLnak. Most komolyan kezdjük elölrõl? Szerintem ne.

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

Szerintem egy kiadonak kozel sem mindegy, hogy 500k player jatszik a jatekaval vagy 2m ember amibol nagyobb a haszon. Minden kiadot a penz erdekel ez teny csak nem mind1, hogy mekkora a fizeto bazis ergo ha olyan huzassal al elo ami a tomegnek nem tetszik azzal maga alatt vagja a fat es elesik a beveteltol. Amugy Stand Alone kampanyok mint GW1-ben a nagy kiegeszik nem lesznek GW2-ben hanem sima kiegek vagy mini kiegek amirol nemtudni, hogy fizetos lesz vagy sem. Meg az se kizart, hogy a shopban kell ezeket majd megvenni mint egy DLC pakkot.
Darth nem errol van itt szo hanem arrol ha en 6 honap alatt 15k+ folott koltok az itemshopban mert azt mondtak az a fo bevetel utana ne varjon tolem 15k-t egy kiegert foleg ne ugy, hogy a kiegek ara meg kis hazankban is olyan 10k korul kell kezdodnie.

Lemming lotro a legroszoabb pelda volt amit felhozta mert nem ilyen volt az. lotro egy havidijas mmorpg volt ami nemhozott eleg penzt ezert olyan f2p modelre valtott ahol az uj tartalmat meg kelett venni es melette itemshop is van, de mivel mar lecsuszott a jatek es osszevont serverek vannak ezeltal a fanok meg eletben tartjak a jatekot viszont az ujonnan csatlakozok nem. D&D ugyan erre a szisztemara epit vagy DCUO online is. Meglehet nezni, hogy ezeknek messze nincsen akkora beveteluk mondjuk mint egy L2-ek vagy Aionak amik szinten f2p modellel mukodnek itemshopal egyutt. Persze a lolt is felhozhatom vagy a HoN-t is meg emlithetem ami fizetosken indult es atalt itemshopra mert abban nagyobb penz volt.

Itt nem az a baj ha a kiegert fizetni kell hanem az a baj, hogy itemshoposkent hirdettek a gamet es higyetek el ha valaki 15k+ folott beleol es utana az orra ala tolnak a 10k+os kieget igenis felhaborodna. Mig ha azt mondja a shop csak kiegeszito es nemfognak annyit foglalkozni vele es a keiget mindenkep meg kell venni nemfognak egy szot se szolni erte. Melette kampanyok (regi GW kiegek) nemlesznek a jatekhoz es ez 100% mert Obrien ezt mar megerositte mivel ez szetvalasztotta a jatekos kozosseget. Szoval ha olyan kieget adna megint hozza ami szetszedne a jatekos kozosseget akkor megint csak maga alatt vagna a fat mivel meg mondta, hogy nem akarnak ebbe a hibaba esni ujra.

Zomil ha itemshopot hirdeti es ecseteli milyen jo es milyen dolgokat epitenek bele illetve, hogy ingame penzre lehet valtani ami nem hat ki a ingame vilagra ugy, hogy tonkre tegye es egy szoval se emliti a fizetos kiegeszitoket akkor igencsak nem a regi modelt tolja eloterbe.

Amugy aye of the north volt az amit GW-ben kiegeszitonek szamitott illetve a bonus packok a tobbi 3 az campaign volt.

Veger azert leirom megint, hogy meg nincsen semmise kobevesve ha bukik a model akkor megy a masik, de nyitott vilagrol beszelunk ahol a masik nemkerulhet azert nagyobb elonybe ha o tobbet fizet a jatekert. Majd ha kijon akkor ugyis meglatjuk melyik model lessz de campaign amit vartok olyan nem lesz mert irtak kiegek viszont lesznek.

Veni, vidi, vici

Mostmár tényleg túlzásba viszed, én csak a két elméleti lehetõséget taglaltam, te meg már kész tényként vitatkozol róla. Plusz ez a lehúzásos dolog kicsit erõs.

/sigh

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

Zomil
Nagyon el vagy tévedve 😄
Anet senkit nem ringatott semmibe, ezt csak te magyarázod be magadnak 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Na ez a második kép már végre nem koplaláson edzõdött. 😄
(Az elsõtõl majdnem felböffentettem az ebédem.)

Bár már ezelõtt is látszott, hogy felesleges, de teszek még egy próbát.
Ebben leírtam feketén-fehéren a véleményem. Ne akarj félremagyarázni.

Meg lotro is ilyesmi pl.
Igazából ezen kár rágódni. Inkább egy tartalmas(!!) kiegért fizetek 1-2 évente 8 ezret mint egy koszos 2 itemes dlc-ért akármennyit.

Give a man fire... and he be warm for a day. SET a man on fire, and he\'ll be warm for the rest of his life.

darth devil
Az itemshop leginkább a havidíj helyett van. Ettõl függetlenül még jön a kieg, amit meg kell venni.
Most döbbennek rá egyesek, hogy mégse lesz teljesen ingyen ez a gw2, mert biza a kieget majd meg kell venni, pedig neki azt mondták, h elég megvenni az alapjátékot, és utána élete végig ingyenesen játszhat?

War, war never changes.

darth devil
Szerinted, egy kiadót/fejlesztõt mennyire érdekli, h pofátlanság e pénzt kérni a kiegért? Pénzt kér érte és kész, a játékos meg megveszi.

War, war never changes.

WoW az egyetlen olyan game es az amugy a pofatlansag xD foleg ugy, hogy evrol evre egyre roszabb lesz az a game. Nekem az elso volt ami ugy ahogy tetszett a BC az eppen hogy, de a tobbi az kuka. Amugy hidd el nem para ha fizetni kell de ezt irtam mar csak akkor mondjak meg melyiket reszesitik elonyben mert egyenlore az itemshopot szajkoztak es fizetos kieget nem emlitettek. Fizetos keig rendszer onnet van, hogy GW1 azzal ment de ismetlem megint ez nem GW1 instance kornyezettel ahol ha kimesz varosbol elvagy zarva a tobbi jatekostol.

Veni, vidi, vici

TDC Geronimo
Kicsit el vagy tévedve. LESZ fizetõs kieg és ez teljesen normális is. Itemshopba meg vásárolhatsz úgy is, hogy egy fillért nem költesz valós pénzbõl. Minden megvehetõ ingame goldból vett gyémántért is. Témát szerintem le is zárhatjuk.

Kapaszkodj meg, több játékban az item shop-ban lehet megvásárolni a kiegészítõket !

Az a baj, hogy az alap gondolatod hibás és erre építed fel az egész elméletet: nem, nem jár ingyen kieg, mert elköltöttél 15k-t a shop-ban, ahogy nem ját 100k-s tv sem ingyen a Tescoban, ha ennyit egyébként már elköltöttél sörre és cigire ott.
A shop-ban elköltött pénzzel pedig nem támogatod a céget, hanem árut vásárolsz, aminek az élvezeti értékét 'elfogyasztod', ez a továbbiakban semmire nem jogosít.
Az aljan van a lenyeg de latom nemtudtad vegig olvasni csak a martirkodas megy.

Nem kell semmitse feldolgoznom mivel meg nem jott ki a game es lehet elso honap utan kozlik, hogy nem az itemshop lesz a fobeveteli forras ahogy azt mar parszor leirtam csak hozzad ugylatszik ezek a mondtatok mar nem jutottak el. En azt allitottam akkor atvagas az egesz ha nem szolnak rola es abban a hitbe ringatjak az emberek, hogy itemshop a fo beveteli forras es a rendesen perkalo emberke orra ala dugjak a kieget, hogy meveszed vagy megszivod. Mert ha kozli, hogy nem hoz akkora penzt mint vartak es mennek vissza a kieges modra es melle extraba marad egy elhanyagolhato itemshop ahova az emberek a karakter slotokert, server valtasert illetve karakter kulso vagy nem valtoztato cuccert jar csak fol akkor nem para. De igazabol azert hatralsz csak ki mivel vegig ervek nelkul vagdaloztal es a martirsagodat probaltad megerositeni ami mindenkit hidegen hagyott kb. De majd meglatjuk mi lesz mivel azt nem nagyon szabad elfelejteni, hogy GW1 az nem GW2 es nem instance teruleteken jatszodik a game (persze kivetel a lore miatt szetvalsztott WvW,sPvP Esport miatt es a PvE terulet) ezaltal kicsit maskeppen kell megoldaniuk a dolgokat.

Veni, vidi, vici

Faki
Mostmár aztán el ne kezdjünk hisztizni, ha a kiegek fizetõsek lesznek te jó ég.. Manapság már egy hugyos DLC-ért fizethetnénk (aki akar ugyebár) ezreket. Én inkább fizetnék 8-9ezret 2évente gw2 kiegészítõért, mint havidíjat vagy miegymást.

Item shop meg nem kötelezõ, ha nem tetszik nem veszel semmit.
Létezik ilyen mmo modell is: Fizetõs kieg + Elõfizetés + Item shop - akkor ez aztán mekkora pofátlanság..

A GW2 b2p. A GW2-ben fizetõs itemshop lesz. A GW2-ben fizetõs kiegészítõk is lesznek.

Na ezt most próbáld feldolgozni és eldönteni, hogy pofátlanság-e vagy nem, én meguntam a témát, egy helyben pörgünk.

(Szóval az, ha jelzem azt, hogy egy adott dolgot nem állítottam, illetve jelzem azt, hogy nem hater vagyok, mártírkodás. Minden nap tanul az ember lánya. 😄)

r0lling on tHe flOor lAughing stevenson1988 - sg.hu legfainabb arca :)

"Nem is mondtam, hogy kötelezõ, ne adjatok már a számba olyat, ami el sem hangzott"
"Mielõtt nekem esne a rózsaszínszemüveges tömeg: alig várom a megjelenést, egy egész klán tanúsíthatja, imádom a PvP-t a GW2-ben. 😄"
Es meg mindig ne mertetted meg, hogy hogyan pofatlansag a kiegert penzt kerni mert ha sima B2P akkor nem az VISZONT ha beharangozza, hogy a fo bevetelt az itemshopra helyezik akkor pofatlansag penzt kerni meg a nagy kiegert is foleg attol aki 15k+ folott beletol 6 honap alatt. Melette van meg egy logikai bokkeni. GW1 nemvolt teljes mmorpg mivel instance kornyszetben tortentek a dolgok igy nemvolt nagy problema, hogy x vagy y kieg hianyzott. Mig GW2 jelengleg teljes mmorpg-ek szamit mivel nem instance kornyezetben jatszodik a kinti ter ezaltal a kiegeket is maskepp oldjak meg. Felolem lehet fizetos nem zavar, de ha itemshopot hirdetek es 15k+t belvertem akkor adja nekem ingyen a kieget x osszeg utan ami igy meg azzal szemben nem lenne fair aki nem kepes itemshopal tamogatni oket. Ergo el kell donteniuk, hogy melyik fizetesi modelt akarjak alkalmazni, hogy a kesobbiekben ne okozzon felhaborodast ha modositanak valamin. En anno megvettem prophecy es nightfall GW-t de lv 15-el letoroltem mert hanyingerem volt az instance kornyezettol azok melett, hogy egy csomo dolog tetszett a jatekban es ezt azert irom le mivel pont ez miatt tudtak igy megy csinalni a kiegeket. Anno irtak, hogy lv 80-as szint kesobb lesz novelve amit a kiegeszitok altal erhetsz majd el ahol mar uj fegyverek is elrhetoek lesznek. Na mar most ha valaki nemveszi meg a kieget es nem instance a kornyezet 10 szintel le lesz maradva es az uj fegyver kombinaciok illetve skillek miatt hatranyba kerulne ezaltal megint csak felhaborodast szitva az emberek kozott. Amugy nem ertem, hogy Chris mitolr feher lovag szamodra xD o is leirta nem szokasa megvedeni foleg, hogy sokszor vitatkoztunk is o csak leirta a sajat allaspontjat a temeval kapcsolatban es ezekkel a dolgokkal pont, hogy martinak alitod be magadat.

Veni, vidi, vici

TDC Geronimo
Legjobb 😞

j0nNyKa
valami ilyesmi videód nincs valamelyik nem-gay kasztról? <#hehe>

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Welcome to the internet!

Eternal life; endless torture.

Unknow

Ez meg fix,hogy volt a gameban, mert ilyet láttam warriornál, szóval...én itt döntöttem el,hogy warriort indítok. Túl sok Final Fantasy <#idiota>
TDC Geronimo
Fel tudnám zabálni ezeket az asurakat 😄

CharrDen
Tudom, hogy SG, de megint feleslegesen vitáztok. Majd úgyis kiderül, hogy milyen lesz, ezen minek marakodtok? Mindenesetre nekem a GW1es modell tetszett, nem véletlen van meg mind 😊 Azzal pedig, hogy elkapkodták, nem értek egyet, szerintem az összes kieg tökéletes volt és élvezhetõ (bár Eye of the Northban már picikét untam néhány részt)

TDC Geronimo
Fizetõs kieg LESZ, pont. Elmondták már párszor. Lesz 2 team, egyik az ingyenes contenten dolgozik, a másik csinálja a FIZETÕS kiegeket. Nem is értem ki várta el egy b2p játéktól, hogy még az ~évente megjelenõ kiegekért se kelljen fizetni. Eleve a kliensért is fizetsz...

Hmm valamiert nem rakta be a youtube videot 😞

Ha megint nem rakna be itt a link

Veni, vidi, vici

Mutasd meg, pls, hol mártírkodtam, most már igazán érdekel. Vagy ha nem te, akkor valaki.

- beírtam, hogy nekem elképzelhetetlen, hogy ingyenes nagykiegek legyenek

- erre jöttél az átvágással meg azzal, hogy ha valaki kifizet x pénzt a shopban, hogy fel fog háborodni, hogy pénzt kérnek pluszban

- én, hogy kiváncsi leszek, mennyien hagynak ott többet, mint a havidíj lenne

- te, hogy pofátlanság lenne pénzt kérni a kiegekért

- én, hogy ha szerinted ez pofátlanság, akkor nem érted az iparág lényegét

- te, hogy nem is lenne pofátlanság, pedig elõtte mondtad, hogy átvertnek éreznék magukat, akik bevásároltak

- én vicceltem egyet (net-etikett, szmájli szócikk), hogy oké, majd szólj és küldök pszichomókust

- te jöttél a LoLlal meg a p2winnel meg a goldfarmerekkel valami kuszaságban, amire

- én csak facepalmoztam egyet, mert nem tudom ,ezek hogy jönnek ide

- te, hogy nem értem

- Tommy, hogy nem lesz kötelezõ a kieg megvétele, amit nem is állított senki

- én, hogy ezt nem is mondtam, csak azt, hogy fizetõs lesz és ezt te nem érted

- fehérlovag Chris, hogy nincs vitakultúrám és érveim

Aztán már csak közhelyek. 😄 Na most hol van ebben mártírság? 😄 De válaszoljatok, fél órám ráment a visszakeresésekre. 😄