63345
-
Nephin #52942 Ebben látod egyetértünk :D -
#52941 Hogy akkor érdekességet irjak ami ugyan sztem senkit nem érdekel :D
Elkezdtem gyüjteni 1 scroll + 50 coins + 50 destroyer cores + 50 molten lodestones-t, elvileg ebböl lehet csinálni Volcanus of Fire-t, de ugy látom még senki nem csinált ilyet, mert konkrét bizonyitékot nem találtam rá :) -
Nephin #52940 Ugyeugye :D -
#52939 Szerintem aki nem totál hülye az pontosan látja melyikünk a troll :P -
#52938 Most hogy mondod ... xD -
Nephin #52937 Neked nem kellenek információk, a trollok kiköpik az olyat. :P :D -
#52936 Ennek a hozzászólásnak hűű de sok értelme volt. Rengeteg hasznos információt hordozott, télleg. -
#52935 Fontos dolog tessék:
Következő patchben végre javítják a javítják a DR rendszert. Már nagyon ideje volt. -
#52934 Szóval azt akarod ezzel mondani hogy neked azért tetszik a GW2 mert nem annyira MMORPG mint inkább egy ügyességi játék és az MMORPGket már meguntad? -
Nephin #52933 Hű, de emlékeztetsz valakire :D -
#52932 A taktikáról még ennyit:
Persze hiába is lenne healer, az 1, max 2 ütéssel ölő, AOEzó, pullozó mobok az instákban totál feleslegessé tennék. Rangerrel toltam, ráküldtem a mobra a petem. Rányomtam a signetet hogy ne sebezze a támadás 6mpig, meg HP regen signetet. 2 másodperc múlva a mob magához húzta AZ EGÉSZ CSAPATOT és mielőtt kimehettünk volna a range-ből, megölt. Vagyis insta kill volt az egész csapat (elementalist 1 ütés, warrior 2). A pet túlélte. Mit lehetett itt taktikázni???
Másik mob: mivel ugye tankolni úgyse lehet őket, mindenki elkezdte távolságival támadni. Petet ráküldtem. Longbow-al lőttem. Mob AOEzik, de nem ám egyet. Egyszerre vagy 10et, lényeg hogy társaim kibukfenceznek az egyik AOEből, egyenesen bele a másikba. Squishy (elementalist) egyből hal, nem annyira papír (warrior) az AOEből kimenekülve a DOTba hal bele. Mer ez olyan AOE ami DOT is. Bravó, fejlesztők. Na de a longbownak van a legnagyobb range, csak meg kell indulnia felém ha engem is el akar kapni. Gondoltam naivan. Mer látom ám hogy én is AOEba állok. A döbbenettől fél mp-et késlekedtem, így bukfencezni se volt időm.
TAKTIKA ??? GW2 instában???? EZ JOBB JÁTÉKMENET MINT AZ MMORPGkben????? -
#52931 Unatkoztok? Aki nem, húzzon már játszani, mit tépitek itt a szátokat, mint a vénemberek. Akinek meg nem tetszik a játék, kit érdekel, hogy mi nem tetszik neki benne, van más lehetőség.
Nem fanboykodom, de ezt a sok szócséplést meg magyarázkodást olvasni vicc. Aki nem játszik már a játékkal, miért kell telefosni a fórumot, hogy miért nem? Érdekel valakit, ki miért nem játszik? Nem.
A fontos dolgokról bezzeg egy kib****tt szó sem esik. Jó kis helyek, pénzkeresési módszerek, izgalmas eventek, gyártás, alliance, bármi....
Szorítkozzunk már erre, és hanyagoljuk a punciskodást, ki miért sírta el magát a játék alatt. Sírdogáljatok máshol.... -
Lemming #52930 Igazából 2004 óta (WoW US beta) óta mein healert játszottam minden játékban, attól a taktika még taktika, és statikus marad.
Az számomra nem takikai kihívás, hogy várjak míg aggrot szerez a tank, vagy hogy tudjam mikor jó regent tenni elején és mikor nem (pl. hogy regen tick ne húzza rám a boss spanjait még mielőtt offtank felvenné). Azt se érzem nagy elégtételnek, hogy eltaláljam ugyanazt a követ sokadjára is, amire állni kell, és ellépjek onnan a terem másik fele felé mikor a boss azt mondja ÁÁÁ. :) Azt már jobban utáltam, hogy ha mondjuk rengeteget kellett futni, meg sok heal nem is ment futásból (lotroban sem, évekig patchelték a minstrelt mire egész fun kis kaszt lett 'on the fly', harcban válthato stancekkel).
Szervezettség, fegyelem, taktika és gear kérdése volt a dolog nagy része, keveset jelentett maga az ember. Igen, vannak/voltak _tényleg_ jó játékosok, de ez maximum abban manifesztálódott, hogy könnyebb volt a harc vagy túléltük ha valaki hibázott.
Egyszerűen nem fun mechanikusan ugyanazt csinálni, meg is untam a klasszikus mmo-kat mint láthatod. Robotnak éreztem magam ezekben a végén már, max akkor kellett improvizálnom ha valaki (akár én) hibázott valamit.
De bedobnám mondjuk Atlantica Onlinet, ami amolyan Final Fantasy szerű harcrendszerrel (van csapatod, saját, és kvázi körökre osztott a harc) valósítja meg a klasszikus módit (tank-heal-dps-etc részben a main karakteről részben a csapatodtól függött), na ott is volt random, mert mondjuk shadow dungeonban be tudtak ugrani még mob csoportok a harcba, valamennyi kiszámíthatatlanságot téve ezzel az amúgy ismert helytzetekbe. És akkor érdekes volt, hogy a groupban ki tud mondjuk nagyon healni, aoezni, mivel egyszerre 3man lehettek harcban ki tud kiugarni és ki be a helyére, stb.
GW2-ben meg belehalsz ha rossz felé gurulsz vagy mellémegy a knockback (charged shot mikor csak engem lő el akkor wtflol meghaltam). Kicsit durva.
Kicsit egydimenziósnak látod a GW2-t (én is így láttam a harcot még első bétában, aztán más mentalitást vettem fel), és az amúgy korrekt postodat elcseszted a végével... -
#52929 Na te legalább érdemben válaszoltál, mármint azt hogy neked tetszik ez a fajta instás harc rendszer.
Egyébként pedig ha spammelted a healt MMORPGbe, rövid úton rádaggrózott a mob és kihalt a csapatod. Mondjuk még mielőtt a bossnak nekiment a tank, illett rátenni egy HP regent. Aztán MEGVÁRNI míg vmennyit belesebez a mobba, akkor tolni rá egy kisebb healt. Utána mikor már elkezdték a damage dealerek is támadni, jöhetett a nagyobb heal. Közben persze vmikor csak ráaggrózott a mob vagy a DDkre vagy a healerre, így kellett a CC. Nem bossoknál meg a többi mobot lefogni az offtank meg a CC. Szerintem sokkal taktikásabb mint ez a mostani, ahol a támadás skillt meg az avoid skillt (gyk. "bukfenc") spammeled. Szvsz ezzel vész el a taktika.
De hát biztos van aki veled ért egyet. Pláne azok akik nem játszottak MMORPGkkel :D -
#52928 És ismét csak támadsz...te irtad, h szar a pvp, én erre felhoztam, h mi alapján szarozod le a pvp-t mikor rengeteg dologban tévedsz. Az insta kritikához sehogy nem jön a pvp...én a pvp kritikádra regáltam, de nem is értem hogy sikerült most összekapcsolnod a 2 dolgot...
Amugy meg hogy lenne már irreleváns az, h ugy fikázod a pvp-t, h közben egy csomo dologban tévedsz és félrebeszélsz :) -
#52927 Befejezhetnétek ezt a felesleges flémet, nem győzöm áttekerni. -
#52926 Miután ennyi poszton keresztül magyaráztam hogy amit te felhozol mindaz irreleváns a kritikám lényegének szempontjából de te még mindig nem érted, szerintem bizonyítod vele funkcionális analfabétizmusodat. Eleve hogy jön a wvw meg az spvp ahhoz hogy az instázás megoldása egy fos?
Próbálsz fogást találni rajtam, de hiába bizonyítod be akár azt is hogy egy percet se játszottam a GW2-vel, ATTÓL MÉG AZ INSTÁZÁS ÉPP OLYAN FOS MARAD. Ezt nem bírod felfogni ? :S Kurvára mindegy ki írja le a tényt, akár egy analfabéta is leírhatja, attól az még tény marad. A te fajtád csak egyet tud: telespammelni a fórumokat. Ezért vetem meg. -
Lemming #52925 Én nem látom mi a lényege annak, hogy X szemszögből tekinted a dolgokat és próbálsz koncepcionálisnak ható problémákat felvetni, miközben ha Y szemszögből nézed akkor az vállalható vagy egyenesen másként van.
Másrészt a fanboy jelzőt kikérem magamnak... :)
Példa: Instákban leírtad mekkora sz*r mert kaotikus a harc és rosszak a classok és respawn, halnak az emberek.
Egyszerűen más felfogásban kell nekimenni ezeknek és figyelni a harcot, mindjárt nem olyan kaotikus. Tény, hogy nem egy rögzített valami mint más MMO-ban ahol van egy kőbe vésett taktika másodpercre kiírt lépésekkel. Tény, hogy X run után is lehet totálisan failelni. Mint ahogy az is tény, hogy az intákért járó pénz egy része óhatatlanul javításra megy el. De ez a játék sajátja, ilyenek az insták. Bele van kalkulálva. Pont, enter.
Ehhez képest legalább nem unom szénné magam, és majdnem mindegy milyen a group setupja lehet olyan felosztás találni ami alkalmas oda. Van ahol condition leszedés kell, van ahol sima armor, van ahol sokat kell futkosni és swiftness kell. Ezekre 2 fight közt is tudsz reagálni, etc.
Az én szememben ez például viccesebb mint amikor main healerként rám an bízva a tank, ő tartja az aggrot és nem spammelem a healt... és elfogy a boss. Netán néha futok jobbra/balra egy picit, vagy körbe mint egy birka. Ehhez kpest engineerként lehet, hogy CC buildet viszek, lehet aoe/burst setupot, de lehet supportként spamelem a regent, szedem a condittiont és kapolom a weaknesst. Akár 1 instán belül is cserélve a szerepet.
Frusztráló tud lenni? Aha, igen. Arborba nem is megyek csak olyanom van. Egyébként Wow vanilla óta nem éreztem ekkora elégtételt mikor lemegy végre a boss.
Amúgy szvsz simán elbeszéltek/elbeszélünk egymás mellett. Neked ránézésre jobban bejön a régimódi, én elvagyok az újjal. -
#52924 Én nem fogom fel? :)
Ne legyél már ilyen buta, ha kritikát irsz akkor nem árt, ha tisztában vagy a játékkal. Ne csodálkozz már, h miután ennyi hülyeséget összehordtál utána az emberek ezt szo nélkül hagyják. De látom te csak analfabétázni, meg támadni tudsz. Ugy látom teljesen feleslegesen álltam le veled beszélgetni, mert csak lököd a fikát anélkül, hogy inkább beismernéd 10percnél tovább nem pvp-ztél.
De bezzeg arra nem válaszoltál, h tudod-e mi a különbség a wvw és spvp között. :)
De azt sem vetted észre, h a insta kritkához nagyon nem szoltam hozzá(azon kivül, h szerintem egyáltalán nem nehéz 1-2 menet után), csak a rengeteg "pvp" pontatlanságnál jegyeztem meg jo pár dolgot. De pl. továbbra se lehet tudni, h te pvp alatt wvw-re vagy spvp-re gondolsz. -
#52923 Látom semmit nem fogsz fel abból amit írok ... -
#52922 Komolyan azt gondolom hogy a fanboyok soha nem a kritika LÉNYEGÉRE reagálnak. Vagy azért mert nem értik, vagy azért mert nem tudják cáfolni.
Hanem belekötnek vmi részletkérdésbe, ami általuk cáfolható. Ezzel azt a hatást akarják kelteni hogy a kritika nem jogos. Ha nincs olyan részletkérdés se amibe beleköthetnek, akkor átmennek trollba és jön a személyeskedés: "menj pandázni", "közöd nincs hozzá", "anyád kurva" stb. -
Lemming #52921 Ez a kommented... komolyan úgy gondolod, hogy amit írsz az a szent és sérthetetlen igazság? :)
Ha igen, kérlek szólj, és legközelebb véletlen se reagálok az írásaidra. -
Lemming #52920 Érdekeseket írsz, bizonyos szempontból érthető és logikus is.
Viszont eléggé sarkos.
Leírom az enyém.
Insta kérdés:
Most van elbaszott (konkrétan elrontott) insta útvonal, és működő.
Ami működik, az megcsinálható.
Általunk használt "taktika":
1. Bemegyünk, valószínű megdönglünk mint a szemét, közben figyelünk.
2. Átpakoljuk a traiteket, skilleket, fegyvereket, és csúnyán megalázzuk a mobokat.
Igen, ez is sarkos. :)
Eleinte engem is zavart, hogy nincs komoly heal, 1-2 ütés halál, etc, de amilyen dinamizmusa van most a harcoknak, amilyen hullámzó az elképesztően tud tetszeni.
És itt is működik az, hogy ha megtanultátok mi a helyzet akkor nem olyan nehéz. Kb mint Vanilla WoW instái, annó, vagy bármi ami új. Aztán ahogy fejlődtök, egyre jobb a gear, úgy lesz egyszerűbb, de nem itt. Itt elérni a Lvl80 exoticot nem nagy kaland, és utána nem nagyon van hova fejlődni felszerelésben így relatív erőd állandó marad.
WvW:
No igen. Ha kis statos embert húz fel a rendszer 80-ra attól még hátrányban lesz, de: Akkor is lehet CC, Condition skilleket használni, lehet pakolni a fieldeket, és lehet hasznosan játszani. Mivel a szintlépés itt csak idő kérdése, és elég gyorsan megy, nem tart ez a 'rossz' állapot sokáig.
Engineer meg WvW-re vigyen gránátot. :)
A lényeg a győzelem és nem a kill, pláne nem a solo kill. Sok xp-t, karmát miegyebet amúgy is a pontok / várak foglalása ér nem Sanyika28 brutális kivégzése a mezőn miközben gombázik.
Egy hétig meg azért tart a csata, mert upgradek vannak a tornyokon és ne legyenek teljesen értéktelenek a resetelgetés miatt. Másrészt most valóban el van szabva az erőviszony, de ez van, nincs igazságos háború.
sPvP:
Ebben csak balance kérdés van, amúgy a mechanika teljesen standard, tök jól el vagyok vele, legalább gyorsan lepörög egy meccs ha béna vagyok én vagy a csapat.
MMO vagy sem:
Sokkal inkább mmo, mint GW1.
Azok a kis újítások amik megszüntetik a rivalizálást szintezés közben pedig egy nagyon light co-op mmová teszik a GW2-t. Számomra minden classnak van értelme, groupnak instában van értelme :) , és bizony tudom értékelni, hogy az insták nem triviálisak (igaz nem is megyek olyan gyakran mint rég mikor bárhol máshol farmoltuk fél kézzel, itt fáraszt az insta engem legalábbis).
Én se látok benne annyit, hogy napi 8 órát előtte meredjek, de szvsz ez nem is baj. Felmegyek, szórakozok, kilépek. Nincs grind hangulatom (legendary nem érdekel, randa a pisztoly), se epikus nyűglődés hogy nincs X class, hol vagy má sanyika kell egy tank logoljá má át, és főleg nem baszogatnak hogy legyé resto vagy holy (vagy legyen single sould purifiered, etc.) mert különben zsák sz*rt nem érsz. :) -
#52919 Ha már ennyire szereted ezt a funkcionális analfabéta szot akkor csak a te kedvedért:
-Ugy látom nem tudod, mit jelent a WvW és sPvP szavak.
-Legendary fegyverekért a skin-ek miatt mennek az emberek, semmi +-t nem adnak az exotic fegyverekhez képest.
-Heroic nevezetü gear nincs a játékban.
-folyamatosan tolod a dumát, h szar a pvp, közben fogalmad sincs rola, hogy spvp-ben csak a skill számit semmi gear különbség nincs, ha meg WvW-re gondolsz akkor meg nevezd nevén.
Öregem akkora öngolokat rugsz, h rossz olvasni.
-
#52918 Az a baj, hogy most itt jelen helyzetben TE vagy a helikopter ... Ez a tény ...
Mondjuk szerintem látszik is, hogy te nem sokat PVP-ztél ebben a játékban ... Felskálázott gear??? Mivan? sPVP-n fullos geared lehet, úgy ahogyan te szeretnéd, WvW-n meg az a geared ami rajtad van, csak a szintedet húzza fel ...
Én sem vagyok tökéletesen megelégedve mindennel, de engem nem zavar, hogy nem standard MMO classok vannak, mert így nem bukom be, hogy biztos olyan kasztot húzok fel, amiből van ezer ... Azt csinálok a karakteremből amit akarok ... Lehet hogy azért vagyok képes többféleképpen a szükségnek megfelelően kialakítani ezt, mert funkcionális analfabéta vagyok?
Az hogy 10 percig tart egy 1v1??? Arról meg videót kérek ... (Thief-el senkit nem tudtál megölni????????? )
Single playernek a legjobb a GW2??? Jézusom ...
Ezekután meg vagy lepődve hogy a funkcionális analfabéták azt mondják menjél akkor pandázni? -
#52917 A legendary meg az explorable cucc sem jobb mint az amit más craftolni tud, csak egyedibb a model/skin, de a lényeg, hogy tudod miről beszélsz. :D -
#52916 Igen, biztos azért megy mindenki a legendary meg heroic gearre mert nem ad semmi pluszt.
De ha nem lennél funckcionális analfabéta akkor felfognád hogy amit írtam azon semmit nem változtat hogy van-e jobb gear vagy nincs. Vagy van csak értelmetlen.
Azt írtam hogy az alap (felskálázott, stb) gearban szar a PvP. Meg az insta.
Ha az überbrutál endgame gear ezen nem változtat, vagyis abban is szar mindkettő, akkor az nem javít a játékon, sőt.
Ha nem fogod fel az ÉRTELMÉT annak amit olvasol, inkább ne válaszolj rá mert csak spammelsz.
Tényekről vitatkozni olyan mint indulni a paralimpián: még ha nyersz is, csak annyit jelent retardált vagy.
Az pedig tény hogy az insták szarok, hogy a "nincsenek mmorpg classok" dolog nem működik, hogy a PvP is szar. Max abban nem értenek egyet azok akik ezt szóvá teszik, hogy mi a fő oka ezeknek. Akik pedig velük szemben védik a játékot azok részletkérdésekbe kötnek bele mint ahogy te is tetted. Mondok egy példát, hogy a funkcionális analfabéták is megértsék:
- "Szar hónap a november, esős, hideg, sötét". - kritika
- "Vegyél esernyőt, bazdmeg." - funkcionális analfabéta válasza.
A funkcionális analfabéta a szavakat érti ugyan, de a szöveg összefüggéseit már nem.
Számára azért szidták a novembert mert esős. Ez ellen az esernyő véd. Ergo a kritizáló hülye.
Teccikérteni? :P
-
#52915 Jujjj....nagyon fájdalmas hülyeségeket irtál már bocsi :DDDD
"GW2ben ezek esélytelenek. Ha nem veszel überfaszabrutál 80as cuccot"
Milyen 80-as cuccot? :D
Ugye vágod, h spvp-ben mindenkinek ugyanolyan cucca van, maxos mindenböl. Ha meg WvW-re gondolsz ott meg nem egyedül kell koborolni, bár ott is 80-ra felskáláz a játék, de valoban több esélyed van 80-asként.
Komolyan ugy fikázod a játékot, h közöd nincs hozzá...
Az eddigi kritikáknál amiket pl. Psychedelic és Unknow felhozott legalább értelmes magyarázat volt és egyet is lehet érteni egy részükkel, de amikbe te belekötsz az hülyeség :D -
#52914 Szerintem annak kell nézni ami, online single player játék. Én pl. élvezem benne a sztorit, a területeken a gyors és változatos questelést, a szép grafikát.
A classokat szvsz elkúrták, de az főleg ennek a "nincsenek MMORPG classok" dolognak tudható be, ez a játék fő baja.
A másik fő baja az insták, ahogy le is írtam az előbb.
A harmadik baja a PvP, ebből nem sokat láttam, de télleg egy hétig megy egy csata? Hát ezek idióták :D Miért nem egy évig? Vagy 6-ig.
Szal van olyan része ami jó, de NEM MMORPG. Aki szebb grafikájú, új zónás MMORPGt vár mondjuk a WoW után, az egyértelműen csalódik. De a fő gond az hogy ha egy kezdőnek vagy egy kisebb baráti társaságnak kéne ajánlanom online játékot, én a WoWot ajánlanám.
Single playernek is, mert a GW2ből túl sok minden hiányzik (groupok értelme, classok felosztása, insták). Igazából a GW2 mellett csak a havidíj hiánya és a szebb grafika szól (aminek egy részét szintén elkúrták mert PvPben nem butítja le eléggé a játékosmodelleket meg az effekteket ezért minden VGAn játszhatatlanra lassul)
Az meg hogy a fanboyok legjobb érve: menj pandázni kb olyan mint mikor gurcsányon számon kérték az ország kiárusítását Rócsildéknak, azt válaszolta: el lehet innen menni. -
#52913 Szal példának veszem a WoWot mert az tuti többen ismerik mint mondjuk a DAoCot:
Lvl 20on bementél PvPbe, ha nem a zerggel mentél együtt hanem vadásztál szóló emberekre, max 5 perc alatt lement a kettőtök harca. Inkább csak 3 volt. (azt hallottam ezt az időt most növelték, hát kár volt ha télleg)
Ha zerggel mentél akkor ranged karival kiszúrtál vkit, meg tudtad ölni úgy (ha nem healelték) hogy nem bírt visszavonulni, pláne ha még vki sebezte. Mindezt abban a gearben amid volt lvl20on.
GW2ben ezek esélytelenek. Ha nem veszel überfaszabrutál 80as cuccot, max elementalist AOEjeval tudsz ölni PvPben. Mármint spammolod a skillt mint állat a harctérre, vhonnan szélről hogy életbe maradj. Az se sebez szart se, de mivel állandó és nagy területre hat, esélyed van rá hogy vmelyik, többiek által már lesebzett ellent kinyírja.
Konkrétan rangerrel senkit nem bírtam megölni, se long se short bowwal. Thieffel pláne nem (igaz azzal legalább elmenekülni el tudtam). Warrior vagy guardian: zerg eléri őket mielőtt ölhetnének. Zergbe bemenve meg ... Engineer: turreteket otthagyja az ellen. Egyszer egy pontot egyedül bevédtem egy thief ellen, de gondolom nem volt 80as cucca :D Vagy 10 percig harcoltunk (1x elment közbe de jött is vissza) aztán feladta.
Annak idején (kb 6 éve?) WoW PvPjét szidták mennyire szar, mondjuk a DAoCéhoz képest. Hát ehhez képest überfasza volt. A DAoCot meg Dark Age of Mezzalotnak csúfolták, vagyis azé se tetszett a többségnek. Egyre szarabb a PvP megvalósítása az MMORGPkben?
Végül is mind1, aki élvezetes PvPt akar az játszik vmelyik DotA klónnal (szvsz kezdőknek a LoL az ideális de ízlések és pofonok, ugye).
De hogy a PvE is el legyen kúrva .... mármint a multiplayer része.
Single playerbe a GW2 most a legjobb, elismerem. Na de télleg erre kell rágyúrnia egy online játéknak? A single playerre? Akkor csak azért online hogy ne warezolják? :P -
Zod #52912 Koszonom. :-) -
Newfronter #52911 Whiteside Ridge -
Zod #52910 Hamarosan lejon a game, tudna valaki ajanlani szervert, ahol sok magyar van?
Koszi. -
Jammal #52909 Remek ez a cikk Varianceon és még csak nem is "hater" :) Spvp/Tpvpt nem sokat tolt ahogy olvastam így az ottani fő gondokat nem is igazán írta le. -
#52908 Tökéletesen igazad van. Aki nem látja be az vak. Lehet elfogultnak nevezni akár, de a MoP ezt simán veri. Mondom ezt úgy, hogy kezdetektől wowoztam, közben kipróbáltam több mmo-t, kb két évvel ezelőtt beleuntam.... Aztán kb 1évvel ezelőtt jött a gw2 körüli őrület, elkezdtem várni viszont óriásit csalódtam(nem vagyok egyedül). Az mmo láz viszont bennem maradt ezért megvettem a MoP-t és újra jókat szórakozok abban a néhány órában amit játékkal töltök egy nap. -
#52907 Érdekes meglátásaid vannak a játékrol :D
Elöször is valoban scritpelt az insta, de már 1kör után sem ilyen szenvedös.
Másodszor: "ami szintén el van kúrva mert alap gearben 1vs1ben fél óráig se öli le egymást két játékos"
Ez igy ez a mondat mi? alap gearben? 1vs1ben? -
#52906 Az instákban mutatkozik meg leginkább mennyire nem működik ez a "szakítunk az MMORPG classokkal" rendszer.
Én az összes eddig megjelent MMORPGt kipróbáltam. EQ-tól RIFT-ig. (Kivéve a két Lineage). Általában pár hónapot toltam mindegyikkel, a leghosszabb a WoW volt, a legrövidebb a Rift ill EQ. (EQ-t mire megvettem kijött a DAoC azzal több évig játszottam)
Ezekben az MMORPGkben az instázás így nézett ki: a tank (vagy tankok) lefogták (tauntolták) a mobot, a healerek gyógyították a tank(oka)t, a DDsek kicsit később bekapcsolódva megölték. Ha a mob otthagyta a tankot, vagy eleve több mob volt, a CCs lefogta (őket). Tehát mindenkinek megvolt az EGYÉNI feladata a csapatban. Ha hibáztak és meghaltak, kezdhették elölről. De max nagyon rövid idejük volt a respawn előtt visszamenni.
Ehhez képest GW2ben mi van? Totális fejetlenség. Se taunt nincs se használható healer (AOE miatt és mert közel kell mennie meg a mobok scriptelése miatt lásd lent). CC ugyan van de alig pár mp-ig tart és kb annyi aggrót generál mint a tankok vagyis kvázi használhatatlan.
GW2ben így néz ki a groupharc: mindenki rámegy a mobra. Ilyenkor két eset lehetséges:
1. a mob boss. Ekkor egy, max két ütéssel öl. BÁRMILYEN TÁVOLSÁGBÓL. Többnyire AOEval. Ha csak melee-vel tud ölni akkor insta pullja van, amivel mindenkit aki támadja magához ránt. Ez sikeresen elmossa a ranged-melee karik közti különbséget (amúgy is minden class tud ezt is azt is ... igaz minek :D )
2. a mob nem boss. Ekkor több is van belőlük. Ilyenkor a mobok megindulnak azok felé akik támadják őket (ugye nincs se taunt se rendes CC). Ekkor a játékosok hátrálnak és amelyik közbe tud az támad. Amelyik nem hátrál az meghal 2-3 ütéstől (normális healer sincs, ugye). Mikor a mob(ok) odaérnek hozzájuk, használják a két kitérést. Aztán meghalnak. A felélesztés nem 1mp, nem is kettő. Kb 10. Vagyis csata közben használhatatlan.
Mivel ez így nem csak hallásra, de valóságban is totál játszhatatlan, ezért a készítők beraktak respawn pontokat az instákba. Nem egyet, nem kettőt. Úgy hatot-tizet. Szóval a teamfight instában így néz ki: csapat rámegy a mobokra. Kiszúrnak egyet, megölik. Csapat (vagy a fele) meghal. Mivel élesztésnél sokkal gyorsabb ha respawnolnak és visszaszaladnak, megteszik. Ha nem az egész csapat halt ki akkor mikorra visszaérnek kihal a csapat másik fele. Vagyis mindig csak a fél csapat harcol a mobokkal. Ha az egész csapat kihalt akkor a mobok erősek, ilyenkor leölnek még egy mobot, megint meghalnak, respawn, futnak vissza.
EZ INSTÁZÁS??? Ezt látva minden WoWos, Warhammeres (van még?) de még Age of Conan-os is sírva röhögne.
De a legszebb, hogy az insták is scriptelve vannak. Tehát egy NPC csinál benne vmit. Ez a legelső (30as) instában így nézett ki: három ágyút kellett megjavítania. Kettőt megjavított, harmadiknál annyi mobot spawnolt a játék hogy a csapat egyet se tudott megölni közülük. Na de vmi japó játékosok lehettek mert nem adták fel, két óráig próbálkoztak. Én meg maradtam mert ENNYIRE ELBASZOTT INSTÁT még egyetlen MMORPGbe se láttam. SOHA. Életre szóló élmény volt, komolyan.
Szal. Próbálkoztunk megölni egy mobot a 10ből. De hát negyedéig se tudtuk levinni a HPját mire kihaltunk. Próbálkoztunk elcsalni a mobokat az NPCtől, aztán feléleszteni hogy megjavítsa azt a fos ágyút végre. Az NPC javítás helyett nekiesett a moboknak. Meghalt 2mp alatt. Megpróbáltuk messzebbre csalni a mobokat. Ez nem lehetséges mert a készítők úgy scriptelték őket hogy hiába kapnak sebzést, a területük határát sose lépik át. Vagyis lövöd a mobot és hátrálsz. Egyszer csak megfordul és visszamegy. A HPja közbe töltődik.
Szal na most komolyan. Egyetlen más fejlesztőcsapat se adott ki ennyire elbaszott szart a kezei közül. SOHA. Pedig ezeknél ott volt a GW1 előtanulmánynak. Szal télleg azt hitték ez így működni fog? Netalán még élvezetes is lesz?
Nem csodálom hogy GW2ben nincs havidíj. Ez a játék egy OSPG. Online Single Player Game.
Megveszed, végigtolod az egyik storyline-t, megnézed a szép tájakat, kicsit PvPzel benne (ami szintén el van kúrva mert alap gearben 1vs1ben fél óráig se öli le egymást két játékos, vagyis miközbe harcolnak tuti odaérnek a többiek akik ugye leverik az egyiket.) aztán elfelejted. Ki játszana ezzel hónapokig???
PS: Aki azt hiszi elfogult vagyok az téved :P -
#52905 oh hát attol amiket irtam még nekem is van mit csinálnom a játékban :D
Nekem is egyelöre cél a 100%map, full exotic ruha+kiegészitök, és a vigil armor megvétele, majd áttransumátlása az exotic armorra, +nekem tetszö Volcanus of Fire exotic beszerzése(amiröl jelenleg senki nem tudja hogy készül, TP-ben sem volt még, ugyhogy kemény kihivás lesz) -
#52904 Akinek valamiről ellenvéleménye van az hater/troll, akinek tetszik valami meg fanboy. Üdv 2012-ben az interneten :D -
Susarc #52903 az a poén,hogy Psychedelic szösszenetével igen sok pontban egyet bértek mégis bazira élvezem a játékot:P meglesz a 100% map húzom a palát vagy a rugót is:P:)
azért a pvp rész hiányosságai nagyon nagy szívfájdalom nekem is.........