37
 • tsasvari
  #37
  "energiát cseréltek" :-)

  Loller, ez a legjobb szinonima a kettyintésre, amit eddig hallottam :-))
 • TryMan
  #33
  Szerintem azert erkezik el minden vegso soron a matematikahoz, mert ahogy egyre inkabb megismerjuk a dolgokat, kutatjuk a jelensegek okat, mind melyebbre es melyebbre haladva az okok szovevenyeben, eljutunk elobb utobb a kvantummechanikahoz, illetve ennek a szintnek a kornyekere, es itt mar minden valoszinusegekkel magyarazhato, eze pedig matematikai eszkozokkel lehet jol kezelni.
  Ez persze nem vonatkozik a szociologiai temaju dolgokra - ebbe beleertem az allatok viselkedeset is most pl - de azt gondolnam, hogy ott is a statisztikai, illetve valoszinusegszamitasi eszkozokre van szukseg.
 • TryMan
  #31
  Nem lehet az egesz vilagegyetemet leirni egy keplettel, mert ez (csak hogy mas problemat ne is emlitsek) a tartalmazkodo halmazok paradoxonahoz vezet.
 • CAD
  #29
  A kerdest felteheted, de igazabol meg midig nem latom ertelmet, illetve, latom, hogy mire celzol, de az meg hulyeseg.

  Hat nehezen, hiszem, hogy azt mondanak, hogy i.e. 945 oktobereben, pl noe parancsot adott, hogy ... es 962 decembere allt el a vihar.

  Barmibe bele lehet magyarazni, csak amirol te most beszelsz, az a biblia es nem akarmien iromany...

  Fizika, kemia etc. mind ertelmetlen matematika nelkul, innentol kezdve, nyilvanvalo a fuggosegi sorrend.
 • CAD
  #27
  Harom dolgot szeretnek megfogalmazni.

  Matematika: minden tiszteletem a professzor ure, kar hogy a cikk nem ir semmit reszletesen.

  Tetsuo: en programtervezo-matematikus hallgato vagyok, igaz meg csak 2. eves, de hidd el, a matematika kb olyan fontos a _modern_ emberisegnek, mint a viz vagy a nap az elet szamara, minden onnan indul ki.

  Azert tanuljatok, mert egy gimnaziumban hozza tartozik az alapmuveltseghez, mint petofi, es ha esetleg meg tovabb is szeretnel tanulni, esetleg matematikaval foglalkozo szakon, akkor rajosz, hogy milyen ero van a dologban.

  Biblia: nagyon butak vagytok, ha szo szerint probaljatok ertelmezni a bibliat. A konyvben minden kepletes, nyilvan nem ket ember volt, es nem is 7 nap alatt tortent a dolog... ezt azert mar illett volna a 2000 + par szaz ev alatt abszolvalni.

  Biologia:

  "Minden élő állat és növény valószínűleg két primitív baktériumfajtól származtatható" és ők kitől?

  A kerdes ertelmetlen, a ket fiatalamber- ugyan ha azok- azt allitottak, hogy a tobsejtu elolenyek ettol a ket ominozus bakterium egyutt elesebol jottek letre...

  Teszem hozza sokkal szimpatikusabb az az altlanosan elfogadott alaspont mely szerint, egy nem teljesen befejezodott "szerencses" osztodas eredmenye a tobbsejtuseg stb.


  "Ja, a belterjes népesség 10%-ában ismeretlen a rák, csak a másik 90% meg nyomi." / tegyuk gyorsan hozza, hogy rakra valo hajlam nem csak genetikai oroklodes eredmenye, hanem kulso behatasoke is...

  A szervezetbe folyamatosan hibasodnak meg dns szekvenciak, pl uv tartomanyba eso feny, stb miatt... csak van egy / es elnezest ha nem igy hivjak a javio elemet / enzim, amely folyamatosan javitja, ezeket a hibas reszeket... es/vagy az immunrendszer testidegen reszecskeknek iteli meg oket, es nyomban bekebelezi ot egy fagocita >)
 • Kryon
  #24
  Most mond azt,hogy nincs igaza...A természet nem tesz különbséget ember és más élőlények között,a fejlettebb inteligencián kívül jelenleg úgy tűnik nincs is más különbség.
 • Cat #23
  "átmenetileg nyomi" - amig élnek
  emberekről beszélsz bazzeg, ne felejtsd már el! a hülye náci tudósok is a tudomány nevében boncoltak élve...
 • papabear
  #21
  Ja, a belterjes népesség 10%-ában ismeretlen a rák, csak a másik 90% meg nyomi.

  A gének fejlődése és az evolúció pont a keveredésről és az állandó megújúlásról szól.
 • Cat #13
  még jo hogy baktériumoknál nincs vérfertőzés :)
 • droland
  #12
  Az a baj ezzel az Ádám és Évával, hogy ha igaz lenne, akkor a vérferzőzés miatt már rég kihalt volna az emberiség, ugyanis a további szaporodás céljából vagy a két ember születendő gyermekének (akik testvérek) kellet volna egy jót kefélniük, vagy Ádám kellett volna a születendő kislányát megnyomnia, vagy Évának kellett volna a születendő kisfiával kettyinteni egyet...melyik a valószínűbb? (valamelyiknek stimmolnia kellett hogy a szaporodás elinduljon ugye...)
 • [HUN]PAStheLoD
  #9
  mer az a program pont azt tudja mint te csak kicsit gyorsabb .. ha nem tanulna senki akkor nem lenne senki aki "megtanítja" a gépnek mit hogy ..
 • Tetsuo
  #6
  Mijafaszomér tanulok a suliban invertálást, deriválást meg a többi szart, mikor azt 1 progi sokkal gyorsabban megcsinálja? He?
 • [HUN]PAStheLoD
  #5
  útálom a biológusokat :]]
 • Darth Sith
  #2
  amúgy tényleg sokan lebecsülik a matematikát, pedig az az alapja mindennek. minden a matekon alapul. mitn például a matrix.. :)